bleu.blanc.rouge

Ik liep in de bibliotheek toevallig tegen Parijs Retour aan, een literaire reisgids door Bart van Loo. Elke francofiel met een hart voor boeken zou dit aanstekelijke boek moeten lezen. Van Loo reist in de voetsporen van de 19e-eeuwse schrijvers Victor Hugo, Alexandre Dumas, George Sand, Honoré de Balzac, Emile Zola, Alphonse Daudet, Guy de Maupassant en Gustave Flaubert.
Nu zijn we ooit met het hele gezinnetje voor een werkstuk van de jongste dochter in het kasteeltje van George Sand geweest en dat was leuker dan verwacht. Ik ben onmiddellijk aan het oevre van Sand begonnen en lees nu toevallig haar correspondentie met Flaubert. (Waar haalden die mensen toch de tijd vandaan om zoveel brieven te schrijven?)

Parijs Retour is in ieder geval een aanrader, zelfs als je niet van die ouwe schrijvers houdt. Bart van Loo sleept je zo de 19e eeuw van Frankrijk in. Hij heeft sinds 14 juli een weblog, maar dat moet hij wel een beetje bijhouden. Het begin is er. Ik ben nu ook erg nieuwsgierig naar z’n andere boek, Als kok in Frankrijk, literaire recepten en culinaire verhalen. Na de vakantie, als we weer tijd hebben.

Het boek
weblog Bart van Loo
George Sand in Nohant

Reacties zijn gesloten.