Chez nous (een bijdrage van Robert S.)

Ik had er het al eerder over gehad ergens op dit log. Het woordje THUIS. Hier in Nederland bedoel ik mijn huis in Nederland. Voorbij Parijs bedoel ik daar opeens mijn huisje In Frankrijk mee. Ik hoorde het mezelf de eerste keer zeggen en was er zelf verbaasd over. Mijn vrouw wist meteen over welk huis ik het had. Dit roept bij mij de vraag op, wanneer is een huis je THUIS? Heeft dat met de afstand te maken?

8 reacties op “Chez nous (een bijdrage van Robert S.)

 1. Om even met een gevleugelde uitspraak van Ferry te beginnen:
  Jezus, wat is het vroeg!
  Er is maar 1 antwoord mogelijk, Robert: Home is where the heart is.
  Een dooddoener/cliché, maar ’t klopt wel!

 2. hum: mijn echtgenoot begon in zijn slaap enorm met zijn handen te wapperen: droomde dat er een eng beest op zat (’t Is soms net een jongejuffrouw…), daarna kon ik de slaap niet meer vatten en heb ik maar een lange wandeling met de hond gemaakt..
  Mijn heart zit links!

 3. Home is where the heart is? Maar dat beantwoord natuurlijk nog niet de vraag waarom en op welk moment mijn hart in Frankrijk iof in Holland.
  Robert S

 4. Toch wel!
  Zoals je het stel, helemaal bovenaan: kennelijk ben je onderweg en in gedachten al resp. in Frankrijk of in Nederland. Zo simpel kan het zijn, toch?

 5. een huis is je thuis als; je je er veilg voelt, je er tot rust komt, je er met je ogen dicht de weg weet, je er samen graag bent. je kunt dus meerdere thuizen hebben. 😉

 6. Ik denk dat je inderdaad gelijkt hebt. Ikzelf heb verbaasd gestaan hoe snel ik mij thuis voelde in mijn nieuwe Franse huisje. Ik heb daar eeen gevoel wat ik in mijn Nederlandse huis nog nooit heb gehad. Vandaar deze misschien nogal vage vraag over het thuis gevoel.
  Robert S