Frans forum in Nederland

Veel Francofiele Nederlanders komen op Hollandais en France beppen over Frankrijk. Maar doen de Fransen die in Nederland wonen eigenlijk hetzelfde? Wel wis en drie doen ze dat!
Op Le Forum des Hollandais kom je er legio tegen. Helemaal verkeerde naam, want het moet gewoon zijn “Fransen in Nederland”.
Wat zij dan wél weer hebben, is een hoekje waar echte Nederlanders in het Frans met elkaar en de Fransen kunnen converseren. Ik pleit bij dezen voor een transpollination (kruisbestuiving) waarbij de Fransen hier gewoon op de open site hun Nederlands komen oefenen, terwijl wij met ons steenkolenfrans hun Forum onveilig gaan maken. Je moet je wel inschrijven om mee te kunnen praten op het hollandais-deel, waar het ook nog eens stikt van de Fransen, maar enfin, dat mag de pret niet drukken.

6 reacties op “Frans forum in Nederland

  1. Grappig om te lezen hoe ze over de Nederlanders denken:”La mentalité néerlandaise, c’est surtout d’éviter les conflits à tout prix”

  2. @Robert: Volgens mij is dat ook het centrale thema van die site. En de teneur is ook het omgekeerde van die hier. Als daar iemand terug naar huis (F) moet, wordt hij niet beklaagd maar gefeliciteerd. Ze zijn ongegeneerd trots op hun Zeshoek. Daar kunnen al die azijnpissers op Frankrijkforum, die niks meer met Nederland te maken willen hebben en zich te goed voelen voor Nederlandse clubjes (behalve Frankrijkforum dan), nog wat van leren.

  3. Echt heel leuk om te lezen! Grappig om nu eens hun verhalen over Nederland te horen in plaats van andersom! Rene Smit, bedankt voor je tip 😉