Chez Roger et Françoise, 1-5 augustus


Klik logo voor smoelenboek.

Jouw stem telt. Elke dag!!!

Het is volop komkommertijd.
Iedereen is weg, of onderweg, of op de terugweg…..Hoe dan ook: elke dag een nieuw café lijkt op dit moment overdreven. Dus we zien het even aan. Mocht het de spuigaten uitlopen…..dan kan er nog altijd worden ingegrepen….
Overigens: link-tips blijven welkom.
Update: vandaag een komkommer gescoord bij mijn doodgewaande komkommerplant!!!

161 reacties op “Chez Roger et Françoise, 1-5 augustus

 1. Toch raar dat als er op het menu staat: pittige gehaktballetjes met satésaus (garni biensure), dat er gelijk drie vegetariërs zich aanmelden…
  Vervolgens willen er tot nog toe al drie stellen die eigenlijk helemaal niet zo passen hier (vinden wij), volgend jaar zeker weten terugkomen en ook een week langer dan nu…
  En het kwik jeukt ook weer aan de 40º, terug bij af.
  zucht
  Wel was het leuk te merken dat de schapen me nog herkenden die ik eindelijk, sinds 5 weken, weer eens een bezoek heb gebracht in hun zomer weide. Ze hebben het daar goed hoor want ze staan onder toezicht van een bejaard couple. De vrouw, zo’n omaatje uit de film, trekt de sla bijna van haar man z’n bord als ie niet snel genoeg eet want: c’est pour les pauvres bêtes…
  Goed, ik ga me straks buigen over vegatarische gehaktballetjes, dat word waarschijnlijk een omelet met drie soorten kaas. Maar nu eerst?

 2. Tiet veur ‘n drink!
  De badkamer staat in de voorstrijk (die lucht trekt op je str.., niet tekort)
  Drinkt er nog iemand mee?

 3. Dineke, ik doe mee. Ben vannacht een half verregende vakantie door een Belgische depanneur thuisgebracht, dus een drankje gaat er wel in. Gezien de kou en de nattigheid, doe maar een cognacje.

 4. Goedenavond, we horen allemaal enge verhalen over regen en kou hier. Bij ons in het zuiden is het 30 graden en een stralend blauwe lucht. Onze dochter zit in Nederland met de kachel aan. Had ze maar mee moeten gaan. Laten we nog maar eens een fles Rose opentreken. Proost iedereen!!!

 5. @Dineke: Despeer niet, elk voordeel hep ze nadeel. Ik zit met een zoveelste graads verbranding door dat gekano.
  Zag op hét Journaal dat DanceValley in het water dreigt te vallen, is m’n zoon weer het haasje, moest twee jaar geleden ook al terug lopen naar A’dam.
  Wat een onrecht, toch?

 6. Zo even bijlezen…….vandaag bij vrienden geweest, hij kunstschilder, zij beeldhoudster, hadden een mooie zomerexpositie….wij konden het niet laten om te vallen voor twee mooie schilderijen( we konden niet kiezen), waarvan één een frans landschap in de zon met wat huizen tem ideen van velden en heuvels…..wij hadden meteen weer heimwee naar O. …..maar we kunnen het nu aan de muur bewonderen, is ook fijn….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *