Chez Roger et Françoise, 1-5 augustus


Klik logo voor smoelenboek.

Jouw stem telt. Elke dag!!!

Het is volop komkommertijd.
Iedereen is weg, of onderweg, of op de terugweg…..Hoe dan ook: elke dag een nieuw café lijkt op dit moment overdreven. Dus we zien het even aan. Mocht het de spuigaten uitlopen…..dan kan er nog altijd worden ingegrepen….
Overigens: link-tips blijven welkom.
Update: vandaag een komkommer gescoord bij mijn doodgewaande komkommerplant!!!

161 reacties op “Chez Roger et Françoise, 1-5 augustus

 1. Is het bij jou nog steeds zo warm, Coco? Het is hiero helemaal terug bij af…..

 2. Het is nog steeds warm en kurk en kurkdroog. Volgende week gaat het regenen volgens de météo.
  Dinsdag vertrekken we met een stevige mistral, aie, aie,
  zeeziek bah…………

 3. Hier in de Morvan amper 20 graden maar wel een schitterende sterrenhemel, heb vanavond al een aantal meteorieten zien vallen.

 4. eindelijk wat regen om 4h00 maar nu komt de zon weer door zal wel weer heet worden.
  wat is het leven toch slecht.

 5. Die Krek! Ik zie dat je zelfs netjes in de rij van werknemers op de website staat bij Vaz Dias. De enige met een grote zonnebril.

 6. Whow! Alweer een inimini buitje vanmorgen, het kan niet op. Dat regendansen blijkt niet zo moeilijk…

 7. Leuk die ouwe logjes. Het regent nog steeds af en toe een beetje (joepie) dus leestijd. Obelix slaapt al de hele dag, moe geaaid, op het rekeningenboek. Bob moet aan de ketting ’s nachts want wat bleek, sinds het zwembadalarm is geinstaleerd: die trok lekker om een uur of 6 ’s ochtends z’n baantjes… Vanavond 25 man voor de plat du jour (salade – tagliatelli 4 fromage – saucisse). Kijken of m’n schort nog in de hoek staat…

 8. De auto is ingepakt, kan nog net zitten. Morgenochtend om 04.30 opstaan en wegwezen.

 9. Het is geen kwestie van even overvaren. De boot vertrekt om 08.15, reken dat je zeker anderhalf uur van te voren aanwezig moet zijn. Aankomst Ajaccio 14.15.

 10. oow…ik dacht dat het een endje van niks was. Sorry.
  Wat ons net is overkomen. Ben er nog een beetje beduusd van. Die mw. die tegen onze auto aanreed, 3 weken geleden en met wie ik een halve dag in het ziekenhuis heb gezeten? Ze kwam net langs met haar man en bracht een prachtig bloemstuk en een door haarzelf gemaakt beeld om haar dankbaarheid uit te drukken. En de nodige klapzoenen.

 11. Zo zie je Dineke, er zijn ook nog aardige mensen die het waarderen dat jij ook aardig bent…
  @Coco: fijne vakantie en rust maar lekker uit…..

 12. Ja maar, Frank, ik vond het niet meer dan normaal. Voelde me zelfs schuldig, omdat ze tegen onze auto was aangereden. Ik denk eigenlijk dat de aandacht die ik haar gaf ze liever van haar eigen kinderen had willen hebben, maar die gaven niet thuis. Wel zielig.

 13. Volgens mij heb je er een oma bij, Dineke.
  Hier nog steeds frisjes, en wennen op aan onbekende computer. Wat is HeF GEEL! Bij mij thuis meer oranje…
  Maar goed, even gedag zeggen. Tot later.

 14. Zie je het nu eindelijk zelf. Hoe lang geleden voerden we deze kleurendiscussie al? Jij was de enige die oranje zag.

 15. Het geel heeft wel iets…met de witte vlakken en zwarte letters is het ook voor de “ouderen met leesbril” ook goed te lezen…….van mioj mag het zo blijven…tegenwoordig is alles wat zich nederlands wilt voelen, oranje….net als die voetbalziekte…..

 16. Is Krek aan het afkicken van zijn Mac? Krek, nu is het moment om een laptop te scoren, in Amsterdam staat het bol van de computerwinkels. Mag ik je een IBM (Lenovo) Thinkpad adviseren met een NL toetsenbord? Voor tekstkakkers als jij en ik tikt dat tenminste lekker, en geen omwegen om accenten te maken. Of zijn Powerbooks ook met Nederlands toetsenbord te krijgen? (dit gaat niet over Frankrijk, maar weet wel dat Fransen geen computers kopen van leveranciers die hen een Amerikaans toetsenbord proberen op te dringen, terwijl wij Hollanders ons zelfs in dat opzicht door de yanks hebben laten inpakken, terwijl een NL-versie toch echt veel praktischer is).

 17. Overigens: zowel op mijn vaste pc als op mijn laptop (drie keer raden welk merk) is HeF ook geel. Donkergeel, maar toch.
  Mijn kantoorpoes tikt nu mee op de muisknoppen van mijn laptop…

 18. Goedendag allen: Triest weer hier, fris zelfs. Ga vandaag ’s kijken of ik Ferry’s ‘schuur’ kan vinden.
  Ik zie op al m’n computers kanariegeel en vind ’t wel een mooie kleur.
  Het ruikt hier heerlijk naar versgebakken brood, wat een uitvinding die broodbakmachine.

 19. @Henk: Ferry is gemakkelijk te vinden, naam hameau staat lang de weg….wij wonen er 3 minuten vandaan, vandaar…

 20. Strakblauwe lucht, was te verwachten gezien ze regen voorspelden…Maargoed, mensen weer blij en zo hoort het ook te zijn in een ‘vakantieoord’. De nachtstamgasten zijn weer en route, even uitblazen. Vanmorgen pardoes pas om 11 uur wakker geworden (en dat kan dus niet hè). Nu eerst weer een menu verzinnen, weerberichtje ophangen, vaatwasser schoonmaken enz.

 21. Was gezellig bij Ferry, Robert(a) en vrouw waren er ook. Enorm huis, het onze past er vijf maal in. Er scharrelde ook een enorm huisdier rond.
  Grenache geproefd, smaakte uitstekend.

 22. @Frank: Was er al eerder langsgekomen, per ongeluk, tijdens een wandeling. Ferry was toen niet aanwezig.
  Wanneer ga jij?

 23. Ziet er idd. gezellig uit. En het weer is ook beter, dan vanmorgen zo te zien. Want Rob heeft geen bloesje aan.
  Ik heb ook lekker in de zon gezeten. Noodgedwongen. Want ik heb vanmiddag een teen zo erg gestoten dat de nagel als een klepje omhoog kan. Aiaiaiaiaiai.

 24. @Dineke: Die ‘blote’ man is Rob niet. Tis inderdaad in de loop van de middag opgeknapt, nu even een treiterbuitje.
  Dat doet pijn zo’n omgeklapte nagel, neem een Grenache vamme, helpt echt.

 25. @Henk: wij gaan pas weer de laatste twee weken van september….helaas moet ik altijd in de zomervakanties werken….

 26. Goedenavond, hier in Lot et Garonne nog steeds warm. Wel af en toe een buitje. We zijn vandaag even naar Lourdes gereden en daarvandaan een stukje de Pyreneen in. Erg mooi, wel erg kud daarboven. En goed nieuws. De keuken is klaar, nu nog tegelen. De foto’s volgen wel al we weer in Nederland zijn. Oversturen gaat erg langzaam over een 65kb verbinding. En krek, koop geen laptop. Koop een Powerbook. Beter is er niet.

 27. Hallo!
  @Dineke: Ik heb vandaag bij de Slegte het boekje Rappel gekocht van Tans en Schulpen. Een boekje met 2350 zinnen, waarvan een woord rood is en een rood inlegvel. Bedoeld voor Mavo en middenklassen HAVO en VWO sluit het goed aan bij mijn vocabulaire (want ik weet de meeste woorden niet 😉 ). Ben benieuwd of ik de discipline heb om het boekje door te werken… Wat ik me afvroeg: wordt het boekje nog steeds gebruikt?

 28. @René: ik ken het niet. Ik weet niet of het dezelfde Tans is die professor Letterkunde was in Groningen

 29. @Frank: Wij zouden ook wel ’s buiten de (onderwijs)vakantie’s daar willen zijn, bijvoorbeeld in juni of september. Gaat binnenkort misschien lukken als dochter écht volwassen is – volgens de wet.

 30. Ik zou wel eens geen vakantie meer willen hebben, maar alleen dingen doen die ik echt leuk vind

 31. Ai ai, dit wordt filosofisch. Niet op vakantie en toch doen wat je leuk vindt. Kan dat niet-miljonair zijnde?

 32. Volgens mij kan ‘t, maar dan moet je wel afstand doen van allerlei zekerheden zoals pensioen, salaris omstreeks de 25e van de maand, elke dag een fris bed, elke dag een fatsoenlijke maaltijd, etc…..

 33. Ga samen met Ferry volgende week spoken bij Gertjan en Ronald(us).
  Wanneer kwam je ook alweer langs?

 34. Ben ff weg. Tim komt net thuis. Heeft Pieter opgehaald van campzone.
  Later

 35. Ben snel weer naar boven gevlucht. Ze zijn de aanhangwagen aan het uitladen. Stel je voor dat er iemand wat op mijn teen laat vallen. Stootte net ook al tegen de trap. Jikes!!!

 36. Denk je dat Henk? Nou die dubbele achterwaartse schroef vanaf de hoge duikplank heb ik anders nog wel eens moeite mee hoor..

 37. Wel gek vanmniddag bij Ferry, een paard dat rondscharreld alsof het een groot uitgevallen hond is. Af en toe moesten ze ‘m terug roepen, was te ver afgedwaald.

 38. @Remkus: Ik val regelmatig stil als ik jouw belevenissen lees. Kan ik niet overbieden als balkonboer te A’dam.

 39. Die scheve aardappeltjes. Zitten de campinggasten daar nu van te genieten?
  Ik heb vanmiddag boerenkoolplantjes gekocht. Moest afleiding hebben, want zere teen.

 40. Ik, sorry, zou graag hier blijven; kom na het seizoen weer eindeloos galbakken, moet nu weer terug. Straks na éenen (hoe schrijf je dat?) zal iedereen wel weer slapen helaas. Kus.

 41. Henkus, je kan en doet heus meer dan je denkt te doen. En Din, nee die scheve gaan er eind van de maand pas uit = hoofdoogst.

 42. Ik slaap voorlopig niet. Veelsteveel adrenaline. En een teen die denkt dat ie een klokje is. Toch maar even in de soda.

 43. Nooit last van een plotselinge tenenkusser. En altijd kaas.
  Gatver. Nou moet ik er zelf bijna van over mijn nek.
  Toen ik 16 was en in een verpleegtehuis een vakantiebaantje had, moest ik van die gele kalknagels knippen. Het sprong je links en rechts om de oren. Ik heb er nog wel eens nachtmerries van.

 44. Een tussenlogje met foto’s van Franse koeien, titel ‘La vache qui rit (de koe die ruft)’?
  Met prijsvraag, een diploma – geschreven door Krek.??

 45. Is nog zo’n ouderwets (keterig) lang log maar ik – zei de gek – kom er niet in voor? Ik mis dé ruzie die je bedoelt.

 46. O. Dit had ik gelinkt, omdat het de kennismaking met Rob was. De ruzie stuur ik je wel. Wil hem niet opnieuw oprakelen.

 47. Reply ik Me’s inschatting.
  Ga nu off-line anders krijg ik ruzie met m’n penningmeester. Truste enzo.

 48. Hallo Dineke: 00:37
  Zet nog eens een leuke link uit het HeF-verleden op de site. In deze komkommertijd best aardig! Hoeft geen ruzie te zijn…
  Willem,
  jullie vaste inconnu en Frankrijk-liefhebber

 49. @Willem: ik ga zeker geen ruzie erop zetten!! Water under the bridge.
  Gaat je voorkeur nog ergens naar uit?

 50. Ik heb even wat oude logs uit het archief gehaald. Kijk maar of er wat tussen zit.

 51. @Dineke: van die lekkere lange links, van vroeger toen jullie nog iets over jezelf vertelden. Voor mij zijn de Heffers allemaal anoniem, al ken ik natuurlijk van de meeste stamgasten de foto, en de eventuele website zodat via de sites de onderkomens in Fr. mij bekend zijn. Zoals ik al eens schreef zijn jullie geleidelijk zeer vertrouwd voor mij geworden. Daarom vind ik die oudere logs boeiend omdat ze meer ‘onthullen’ (in de goede zin!).
  Dineke: sterkte met je teen, en ook sterkte met je docentschap. Drie talen op drie verschillende locaties – brrr… Ikzelf was twee jaar docent in het hbo, en ik heb wel moeten afzien.
  Daar ga ik weer want er loopt een poes over m’n toetsenbord. Emma, een lief potentaatje die twee allerliefste katers onder de duim houdt.

 52. @Willem: begin wel een beetje nieuwgierig te worden naar je huidige bezigheden. Docent mbo of hbo zou ik ook wel willen, maar de spoeling is erg dun.

 53. @Dineke: ik ben kennelijk een oen, maar waar vind ik dan die ‘oudere logs’?
  Over mijn docentschap vertel ik je graag in een mailtje.

 54. Aan de li. zijde op deze site ontwaar ik 2 x het begrip LINK*DUMP. Help me even verder. Als ik ze aanklik zie ik geen oude threads, of ben ik ziende blind…?
  Het mailtje komt er aan.

 55. Onder W.I.E on line staan de logs.
  Ergens halverwege hiervan staat de LINKDUMP.
  Je kunt ook gewoon wat in het archief gaan rommelen, op datum. Alles staat er in, vanaf het begin.

 56. @Dineke: vond het inderdaad niet zo’n smakelijke dialoog voor het slapen gaan, vandaar dat ik niet reageerde….
  @Willem, waar kennen wij elkaar van…..jouw achternaam komt me bekend voor…volgens mij heb ik jou al een keertje verteld dat ik vroeger verliefd was op een meisje Emelie L., of heb ik het nog niet verteld?….

 57. Ik snap nu opeens de verwarring: ik bedoel met ‘onder’ letterlijk onder en niet het log linkdump zelf!

 58. @Frank: nee, geen Emelie’s in de familie. Of namen die daar op lijken. Nostalgie? Van de dingen die voorbij gaan…?
  Overigens, prachtig huis in de Morvan, en fraaie atelierwoning. Je website zit goed in elkaar. Complimenten! Je mag er best een klein beetje mee spammen, hoor…

 59. @Willem, dank voor de complimenten….wij hebben ons best gedaan om er iets moois van te maken….in september ga ik weer nieuwe foto’s maken omdat veel foto’s nog van vorig jaar zijn en wij het afgelopen voorjaar en winter veel ge-restyled hebben…..ik spam ook zo nu en dan, moet weer de drie lege weken weer onder de aandachty gaan brengen……

 60. Zo, de website is weer aan gepast en de super lage Last Minutes staan er weeer op, meestal is het dan snel volgeboekt omdat men tegenwoordig tot het laatste moment wacht met boeken……
  Roger, geef me maar wat te drinken en neem er zelf ook eentje…..de laatste tijd heeft niemand aandacht voor jou…..vertel maar eens, hoe gaat het nu echt met je…en hoe is het met Francoise…..

 61. Wat een saaie boel hier……Remke wilde slapen waar het stil is, nou, kom maar bij Roger slapen, want daar heerst een bijna serene rust….

 62. Komkommertijd bestaat die er, nou volgens mij niet hoor. Er is nieuws en vertier genoeg.
  Met vriendelijke groet,
  Harry F. Mik

 63. Moet ik mijn kleren weer uithangen…..sinds ik niet meer rook ben ik allergisch geworden voor rook en zeker voor rookruimtes….gatverdamme…zat ik maar in le bon ton ……

 64. Zo, even rieleksen na tig kilo vlees verbranden en tig vaatwassen draaien. Tseezus wat kunnen mensen vreten zeg, niet normaal gewoon.

 65. Ja hoor zit ze weer bij Popko en Henk is z’n kano plakken, zucht. Nou dan ga ik weer even terrassen. Straks na 1-en…

 66. Nou zeg…
  Ze gaan morgenvroeg weg (om 6 uur) en dan ben ik nog niet toerekeningsvatbaar. (qua kussen ook niet).

 67. Toch raar dat als er op het menu staat: pittige gehaktballetjes met satésaus (garni biensure), dat er gelijk drie vegetariërs zich aanmelden…
  Vervolgens willen er tot nog toe al drie stellen die eigenlijk helemaal niet zo passen hier (vinden wij), volgend jaar zeker weten terugkomen en ook een week langer dan nu…
  En het kwik jeukt ook weer aan de 40º, terug bij af.
  zucht
  Wel was het leuk te merken dat de schapen me nog herkenden die ik eindelijk, sinds 5 weken, weer eens een bezoek heb gebracht in hun zomer weide. Ze hebben het daar goed hoor want ze staan onder toezicht van een bejaard couple. De vrouw, zo’n omaatje uit de film, trekt de sla bijna van haar man z’n bord als ie niet snel genoeg eet want: c’est pour les pauvres bêtes…
  Goed, ik ga me straks buigen over vegatarische gehaktballetjes, dat word waarschijnlijk een omelet met drie soorten kaas. Maar nu eerst?

 68. Tiet veur ’n drink!
  De badkamer staat in de voorstrijk (die lucht trekt op je str.., niet tekort)
  Drinkt er nog iemand mee?

 69. Dineke, ik doe mee. Ben vannacht een half verregende vakantie door een Belgische depanneur thuisgebracht, dus een drankje gaat er wel in. Gezien de kou en de nattigheid, doe maar een cognacje.

 70. Kun je wel zeggen. Maar goed, ik heb de schoonheid van de Jura enigszins mogen ervaren. Ook leuk: middagje in de citadel van Besançon.

 71. Goedenavond, we horen allemaal enge verhalen over regen en kou hier. Bij ons in het zuiden is het 30 graden en een stralend blauwe lucht. Onze dochter zit in Nederland met de kachel aan. Had ze maar mee moeten gaan. Laten we nog maar eens een fles Rose opentreken. Proost iedereen!!!

 72. @Dineke: Despeer niet, elk voordeel hep ze nadeel. Ik zit met een zoveelste graads verbranding door dat gekano.
  Zag op hét Journaal dat DanceValley in het water dreigt te vallen, is m’n zoon weer het haasje, moest twee jaar geleden ook al terug lopen naar A’dam.
  Wat een onrecht, toch?

 73. Zo even bijlezen…….vandaag bij vrienden geweest, hij kunstschilder, zij beeldhoudster, hadden een mooie zomerexpositie….wij konden het niet laten om te vallen voor twee mooie schilderijen( we konden niet kiezen), waarvan één een frans landschap in de zon met wat huizen tem ideen van velden en heuvels…..wij hadden meteen weer heimwee naar O. …..maar we kunnen het nu aan de muur bewonderen, is ook fijn….