Chez Roger et Françoise – 1 september


Môgge! We hebben een nieuwe gast! Ronaldus, die dus dus aan zijn naam toevoegt omdat we dus al een Rondald zonder dus hebben, want eigenlijk heet Ronaldus dus Ronald, dus. Laten we hopen dat Ronaldus ons nog vaak met een bezoekje zal vereren en vooral ook dat hij al zijn nuttige frankrijklinks met ons zal delen in de vorm van via het mailformulier te verstrekken linktips, want ik wordt een beetje Gallisch van het steeds maar weer zoeken naar logwaardige links.
Kom op mensen, doe ’s wat meer suggestisch!

39 reacties op “Chez Roger et Françoise – 1 september

 1. Jeetje, krek, jij was nog laat op!!!!!
  Goedemorgen allemaal, het is wel erg stil he?, Roger doe mij maar een petit café om wakker te worden…….kan ik even nadenken over logwaardige links;)

 2. Ja, en gewoon weer om 9.00 uur aan het bureau, Marjan. De plicht roept.
  Van René kreeg ik overigens al wat linktips. Zal kijken of ik daar in de loop van de dag een logje van kan bakken. Streven is en blijft minimaal 1 nieuwtje per dag. Dat betekent dat ik er deze septembermaand 30 nodig heb, dus kom maar op!

 3. Oke Krek, laten we ons eens bezig houden met de aarde van vandaag . Is dat een idee?…
  Goedemorgen allemaal; de eerste gaatjes zijn al weer gevuld en nu maar een koffie. Roger….

 4. @René: Nee hoor, maar ik wil er natuurlijk wel mijn stempel op drukken. Heb je het allereerste commentaar bij onze vermelding op Frankrijktoplist niet gelezen?

 5. @frank: Ja, leuk, maar het moeten wel Frankrijklinks zijn. Anders kan ik net zo goed een gewoon weblog beginnen;)

 6. @oke Krek, ook goed. Hier dan de eerste tip voor je. Vorige week was op de nederlandse tv een schitterende film over tip voor je. Vorige week was op de nederlandse tv een schitterende film over tip voor je. Vorige week was op de nederlandse tv een schitterende film over Camille Claudel, de vriendin van Rodin…..

 7. Ja en daar speelde Gerard Depardieu ook in mee…….zo;n schatje die Gerard, echt een lekkere knuffelbeer, Jorgen lijkt wel een beetje op hem:D

 8. Ja, Frank, heel goed. Maar nu is het dus geen logje meer, want de link staat al in het café.
  De bedoeling is dus dat je een mailtje stuurt, met simpelweg de url er in, zodat ik er vervolgens een mooi item van kan maken. Dan komt het dus links in de kolom te staan en verzuipt de link niet in de cafédiscussies.
  Ik ben een zeikerd en een ondankbare hond, ik weet het, maar ik wil natuurlijk optimaal profiteren van jullie tips om daarmee het weblog te vullen.

 9. @Marjan; Ja, een geweldige acteur, vond het een hele mooie film. Doe zelf ook aan beeldhouwen, dat zal ook wel meespelen. Ik haal mijn klei echter gewoon in de winkel…..

 10. Wat een mooi commentaar zeg. Daar moet je echt copywriter voor zijn om zoiets uit je AZERTY (of tik je nog steeds op QWERT) te krijgen
  Even alle gekheid op een stokje: goed copywriten is moeilijk heb ik vandaag wel weer gemerkt. Een tekstje lukt wel maar een complete tekst verzinnen voor http://www.yepcheck.com/servendo (binnen enkele dagen op http://www.servendo.nl) valt niet mee! (dus neem een biertje van mij en verzin zoveel mogelijk tips/opmerkingen/aanvullingen))

 11. @René: QWERTY natuurlijk. Dat Franse systeem daar ga ik niet meer aan wennen. Ik bestle mijn draadloze Logitech dus gewoon bij MacHouse in Woerden.
  Ik zal ’s kijken naar je Servendo-tekstje.

 12. Roger, geef maar een rondje, want zo druk is het ook weer niet. Het zit er weer op voor vandaag…. De Woensdag is de zwaarste dag van 8 tot 5, maar dan begint gelukkig morgen het weekend en dan vrijdag naar la douce france, heerlijk…..

 13. advies voor Rene
  begin je tekst met uit te leggen wat Servendo is en wat zij doet. snelle lezers zullen deze pagina niet begrijpen. vergelijk het maar met een poster/affiche. daar moet ook heel snel (in het voorbijgaan) kunnen lezen/zien waar het om gaat
  8)

 14. Hallo,
  Omdat ik weet dat ik van nature heel kort en bondig schrijf, probeer ik het soms te compenseren, wat dan leidt tot overcompenseren.
  Omdat ik een tekstschrijver in mijn netwerkje heb, is de startpagina inmiddels verandert waarvoor onze hartelijke dank natuurlijk!

 15. @Ferry: momenteel hebben wij drie huizen op ons lijstje staan met nog 2 in de etalage. 1 via en met een kennis, 1 via een makelaar, die zij dat ze nog meer in portefeuille had, en 1 via de nederlandse eigenaar. We hebben nog wat andere namen van makelaars gekregen, maar eigenlijk willen we ook nog een beetje rust hebben en dat heb je niet echt als je alleen maar naar huizen gaat kijken. Maar we zien wel…..

 16. Marjan en Frank bedankt voor de borrel gisteren en Krek bedankt voor de uitnodiging om eens rond te snuffelen in de archieven. Krek ik ben inderdaad een novice daar waar het gaat om het bouwen van web-logs of websites dus ben ik razend nieuwsgierig wat je bedoelde met een “Content” aan mijn log toevoegen.
  Ik zal zeker de logwaardige links met jullie delen als ik deze tegenkom en ook ons verhaal aan mijn web-log toevertrouwen over hoe het ons is vergaan in de zoektocht en aankoop van onze tweede thuishaven.
  Veel succes Frank bij je zoektocht, Moulin-Engilbert was onze eerste kennismaking met de Morvan en heeft bij ons een prima indruk achtergelaten, een mooie en pittoreske omgeving.
  Zo, nu ga ik even de site van Marjan bekijken en kom ik straks misschien nog voor een slaapmutsje.
  Gegroet, Ronaldus.

 17. @Ronaldus: ‘content’ is inhoud. Dus leuke logjes, interessante verhalen, boeiende foto’s en nuttige links. Dingen waar de mensen voor komen en terugkomen. Niet makkelijk vol te houden, maar mede dank zij de trouwe stamgasten van Chez Roger Françoise (Hulde Dineke!) heb ik weer een flinke voorraad linkjes, zodat ik mijn dagelijkse logplicht kan blijven doen.

 18. ik neem uw hulde nederig in ontvangst….
  Ja, doe maar een roseetje, Roger. Krek betaalt….:D

 19. he jongens, kijk nou!! We hebben zomaar het record verbroken!!
  Of eigenlijk jullie, want ik zat even niet op te letten 😉
  Roger, rondje van mij! En een warm welkom voor Ronaldus!

 20. Oh Marjan, ik vergeet het nog bijna! Dankjewel voor je familirelaas! Klinkt als een gezellige (beesten)bende:)
  Maar wat kwam daar nou voor een raar beest voorbij? Een huppeldepup-waterhond ofzo? Wat is dat in vredesnaam voor ras??

 21. Haha! is het net zo’n schoonheid als deze portugese-waterhond-met-kale-kont??
  😉

 22. @Anne-Lise: wat jij daar zag was de portugese waterhond. Ik wist niet dat jij ook al verstand van honden hebt…..

 23. @Anne-Lise: we schreven gelijk, maar je ziet, met een kale kont ben je toch sneller 😀 😀 :D…..

 24. Anne-Lise heeft echt óveral verstand van. Ik heb met open mond haar professionele verhandeling over cement zitten lezen. Eerst dacht ik dat Anne-Lise een pseudoniem was voor Nico, die sinds al die affaires bij RTL incognito door het leven gaat. Maar nu twijfel ik toch. Nico? Of Martin Gaus?

 25. Weet je wat ik nou niet snap: dat er 5 onbekenden met ons meelezen in dir cafe en dat niemand iets durft te zeggen…..
  Wij bijten toch niet en zijn altijd aardig voor nieuwkomers…..
  Een rondje pour les inconnues……

 26. mensen, kom op!! Waar is iedereen??
  Ik zit hier in slaap te sukkelen op mijn barkruk. Roger is ook al niet zo spraakzaam, en aan Francoise heb ik niets, want dat gemummel zonder gebit kan ik niet verstaan…

 27. ik zou nog even langskomen voor een slaapmutsje, dus bij deze. Roger…. een whisky graag en vraag de mevrouw aan de bar wat ze wil drinken en schenk jezelf ook wat in.
  Aangenaam mevrouw en gezondheid.

 28. inmiddels ben ik aan het stoeien met een html text editor en zal ik binnekort een fantastische website kunnen presenteren.
  ik heb wel het idee dat het erg laat gaat worden met dit speelgoed.