63 reacties op “Chez Roger et Françoise – 10 september

 1. @Marjan,jee.. ik ben benieuwd wie de ramen gaat lappen, heerlijk zoveel ruimte.
  @ Krek, volgens mij had jij nog 50 uur schrijfwerk liggen en is daar nog niet veel vanaf. Of besteed je al je kostbare tijd om ons een plezierig verblijf te bezorgen hier.
  Een cursus time management lijkt me toch helemaal niets voor een Nederlander in Frankrijk. Ik zou inderdaad maar even rustig voor die armagnac gaan zitten.

 2. Help! Wat is een “releve d’identite bancaire”
  Ik maak net een enveloppe open met daarin de TAXES FONCIERES, geen bankrekening erbij waarop je kunt overmaken, maar betalen met een cheque. Dat lukt allemaal wel alleen schijn ik nog iets extra’s mee te moeten sturen.
  Weer geen geld over voor een borrel vanavond bij Roger. 🙁

 3. @Dineke: gefeliciteerd. Maar wie…
  @Ronaldus: een RIB heb je gekregen bij het openen van je bankrekening. Je IBAN (id-nummer) staat er op. Maar als je een cheque stuurt, hoe je geen RIB mee te sturen. Dat is alleen als je links in dat kadertje je handtekening zet en de datum. Daarmee maak je van die TIP een acceptgiro, namelijk. De volgende keer dat je een rekening krijgty staat je bankrekeningnummer dan voorgedrukt waar nu staat: joingnez un RIB (links boven op de TIP.
  Ja, jongen, dat is allemaal ff wennen, hè, als Frankrijk-feut!
  Maar wees gerust, daar moesten we allemaal doorheen.

 4. @Krek bedankt, een duidelijk antwoord en kom ik weer van m’n centen af. Inmiddels is de schoenendoos omgekeerd en heb ik idd wel vijf strookjes papier gevonden die het bewuste document vertegenwoordigen. Ik hoop de feut-status op korte termijn achter me te laten en snel leer lezen en praten.
  Roger… doe mij nog maar een fruithapje. 🙂

 5. wel, over dat ‘nooit-meer-vrij’ heb ik dus mijn twijfels….
  En Krek schijnt helemaaaaal niet te weten waar ik het over heb: FOEI!
  Deze l*l heeft dus wel diverse vrouwen en meisjes over de kling gejaagd voor eigen genoegen en is misschien nog een groter beest dan Dutroux….
  Ik ben mijn vertrouwen in de rechtsspraak gaandeweg kwijtgeraakt……Ben misschien wat cynisch geworden sinds ik bij justitie heb gewerkt…weet niet precies waar het aan ligt….

 6. ga maar slapen Dineke, trek het zelf ook niet meer … kom net terug van ouderavond op college.. defilee van het lerarenkorps.. zalig dat ik mijn kinderen hier op school heb… (NIET cynisch) … een vak als civilité, geweldig … en dan nog maar te zwijgen over de lekker zangjuf van mijn zoon….

 7. Jorgen, wat ben je af en toe toch ouderwets, zangjuf, zo heet dat tegenwoordig niet meer, dat heet een muzieklerares en meestal zijn die niet geinteresseerd in een bijna-veertiger met buikje 😀

 8. zangjuf, muziekleraresm what ever .. lekker ding en ze kan nog zingen ook… veertiger met bijna-buikje ! toch ? van het bier, trouwens, dat geeft me opeens te denken, ik heb nog helemaal niks besteld, ROGER !!! Petit blonde s’l te plait (en dan heb ik het NIET over de zangjuf)

 9. denk je hier ff lekker weg te dutten in een rustig hoekje begint Roger de hele tent te verbouwen. Of ik ben nog als een balletje en blijkt het een boze droom morgen. “Je moet daar nog stukje schilderen Roger…”
  Of voor het feestje van jorgen vanavond..kan ook natuurlijk.
  Ik ga m’n roes thuis verder uitslapen en zie morgen wel wat er gebeurd is..
  Roger…. salut, en niet teveel lawaai vannacht op de buurt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *