63 reacties op “Chez Roger et Françoise – 10 september

 1. Morgen, Roger!
  Kopje thee, maar vandaag.
  Even terugkomend op een opmerking van Ferry, gister: nee, ik heb geen verkeerde keus gemaakt. Dat andere werk, daar moest ik weg, dat sloopte me en het betaalde ook nog eens slecht. Dit werd me in de schoot geworpen, want ik kon naadloos overstappen (dus geen WW) Het zou nooit een 1e keus voor me zijn geweest. Ik heb nog steeds een ander potje op het voor staan, dat loopt al vanaf juli en daar hoop ik op: leuk werk en in de buurt. Het werk dat ik nu doe is bijzonder leerzaam, maar heb ik alleen genomen omdat de schoorsteen nu eenmaal moet blijven roken!

 2. Mag ik je er overigens op wijzen, Dineke, dat je op de openbare weg staat? De kans dat een van je collega’s of leerlingen hier ook eens komt kijken, is niet denkbeeldig. Google voor de grap maar eens op de trefwoorden “Dineke Duits”. Juist, wereldwijze search, Hollandais en France op nummer één.

 3. Da’s toch prima wat Dieneke zegt ! Maak van je hart geen moordkuil, goed voor je karma !
  Laat de collegas maar denken – ze heeft een contract, ze doet haar werk goed, basta.
  Trouwens, eindigt HeF niet bij IEDERE search op de eerste plaats ?
  😀

 4. Nou, John dat zou zo langzaamaan best eens kunnen, want zowat ieder onderwerp is hier al behandeld8)
  En, Dineke je zegt toch niks verkeerd, er zijn volgens mij legio mensen die op die basis een baan aannemen en het dan vaak ook nog naar hun zin hebben 🙂

 5. Nou, John, dat ben ik helemaal met je eens. Zoals je ook kunt zien op mijn diverse site, waarin ik mezelf (soms zelfs letterlijk!) behoorlijk bloot geef. Ik ben dan ook eigen baas, en mijn klanten moeten me maar nemen zoals ik ben. Het gaat immers om de kwaliteit van mijn werk. Nou denk ik niet dat Dineke naief is en ik weet dat zij graag rondborstig voor haar mening uit komt en waarschijnlijk kan het haar ook geen iota schelen wat haar collega’s denken. Bovendien, het is nu ook weer niet dat ze rechtsextremistische of anderszins onacceptabele praat uitstoot.
  Toch wilde ik het onderwerp gewoon even aanstippen, omdat mensen soms heel gezellig in een hoekje van RF zitten babbelen en daarbij vergeten dat er een microfoon op tafel staat. Verbonden met luidsprekers in gans het dorp.
  Ik sta daar soms wel degelijk bij stil Ik kan hier wel een heel verhaal gaan houden over die lul van een melkboer bij ons in La Chapelle-Thècle. En daarbij flink overdrijven, suggereren dat hij zijn melk aanlengt met lichaamssappen en zo. Haha, vet lachen! Maar wat nou als dat viavia bij die melkboer terecht komt? Dan ben ik mooi zuur!
  Overigens is onze melkboer een hele nette man, hoor. Bovendien hebben we helemaal geen melkboer in La Chapelle-Thècle.
  En inderdaad, Hollandais en France duikt bij de meest vreemde zoekopdrachten in de top-10 op, zoals je ook kunt zien in de trefwoordenlijst onder ‘Hoe?’ bij Nedstat.

 6. Je hebt volkomen gelijk, Krek! Maar ik noem nooooit namen, dus alleen de mensen die werkelijk dicht bij me in de buurt zitten (in meerder opzichten) weten waarover. over wie ik het heb.
  En nu genoeg over mezelf geO.H.d

 7. nog ff en HeF en ons café worden verheven tot een cult. Tijd om ook maar eens een logo voor HeF te ontwerpen

 8. Zo, mijn hollands gazonneke gemaaid…… wat klinkt dat lekker burgerlijk zeg…..geef me maar wat fris want ik moet nog rijden voor boodschappen…mag weer koken vanavond…..

 9. Vraag…. wanneer ik bij wijzigen profiel naast mijn naam een website wil opgeven kan dat niet. Bij veranderen valt de ingevoerde website weg en bij reset ook. Ik heb geen zin om bij de duit in het zakje steeds een website te moeten toevoegen…… Wie weet de oplossing…..

 10. @Ferry: logo? Wat is er mis met Beatrix? Is inmiddels een sterk beeldmerk geworden, hoor! Dat het ook goed doet als banner.
  @Frank: ik heb hetzelfde probleem. Bij WIE word ik niet meer herkend. Ik ben en blijf inconnu(e)!

 11. @Krek, daar is nix mis mee, maar ik zou die priemende oogjes (made by Sam) niet op een T-shirt of een sticker willen hebben 8)

 12. @Frank: eerst wijziging intikken en dan op het knopje veranderen klikken. probleem is wel dat je niet zoveel tekens tot je beschikking hebt en dat http:// er ook voor moet

 13. woehhaahhaahhaa. Ferry+tomettes geeft bij Google ook HeF als eerste
  Krek, we kunnen adverteerders aantrekken
  die 5 banners moeten gaan betalen !! 😉

 14. googelen met Dineke en rosé geeft ook als 1e HeF 😕
  en Dineke + Sloeber en ..en…

 15. is de computer van edwinvinwijn alweer operabel?
  er iemand op zoek naar een drankje “Fenelon”
  Frank, is je huisje al rond?

 16. Ik sta paf van mezelf… een kant en klaar fotoalbum op de website. Oke er moeten nog teksten bij, maar toch….
  FF bijkomen nu.
  Mag ik een biertje roger…

 17. Jes….us, ik ben ook al de hele middag bezig met mijn site. Hij werkt wel maar alleen voor mij. Nu zit er een fout bij de server en daar zijn ze nu in Noorwegen bezig om te verhelpen. Een buitenstaander krijgt tot nu toe alleen maar een stomme pinguin…… Geef me maar wat te drinken…

 18. @Ferry: huisje is rond, compromis de vente wordt aangewerkt. Eerlijke Nederlander is de verkoper, geen problemen dus. Al kennis gemaakt met Monsieur Olivier Veyne van de Credit Agrecole voor rekening en hypotheek; loopt allemaal heel gladjes en soepel. Dat had ik nooit gedacht na al de indianen verhalen op de fora….

 19. Roger, doe mij nog maar een Ricard (ik heb er stiekum al eentje thuis op, de horeca is niet meer te betalen na de invoer van de Pleuro).
  Ook bij ons lijkt er schot te zitten in de koop: de notaris heeft bericht dat de verkopers zowaar genegen zijn de termieten-, asbest- en loodverklaringen te laten opstellen vóór wij de CdV gaan tekenen. Magnifique, non?
  Ben benieuwd wanneeer we eindelijk mogen gaan tekenen. En zowaar hebben we ook nog serieuze belangstellenden voor ons huis hierzo….. dus als de kroegtijgers even mee zouden willen duimen voor een leuk bod, dan hebben we er op afzienbare termijn twee echte Hollandais-en-Frances’ bij!
  Dat typen valt niet mee met al een stevige borrel achter les boutons….. maar die Ricard lust ik echt nog wel, Roger! Loop eens een beetje door, kerel.

 20. Succes, Hanneke.
  Trouwens, ik vind de Ricard hier helemaal niet smaken, zelfs niet wanneer het heel heet is……Hetzelfde heb ik met de pineau de charentes, die we in F. altijd heel lekker vinden als apéro en hier helemaal niet? Ach ja, we houden het dus maar bij rosé…ROGER!!

 21. @Frank Zo zie je maar weer dat je al die lulverhalen over oplichters en problemen met ene korreltje zout moet nemen. Er is overal wel iets. En mensen vinden het nu eenmaal leuker om over problemen te praten dan over geen probleem. Niet voor niets is dat boek van Peter Mayle zo populair. “Ha, die patser gaat in Frankrijk wonen en komt van een koude kermis thuis. Dat zal ‘m leren!” Mensen die iets niet durven of kunnen wijzen graag op anderen die het wel wagen of kunnen en die dan op hun bek gaan. Zo hebben ze gelijk dat ze thuis zijn gebleven.
  De goeden niet te na gesproken hoor, want hier bij Roger et Françoise komen alleen lieve lui die het de stamkroeggenoten van harte gunnen om te slagen als Hollandais en France. Geen spoortje rancune. En zo hoort het ook. Al ben ik wel een beetje jaloers op dat huis van Frank. Dat ziet er toch wel heel fraai uit, van een afstand. Gelukkig krijgt hij zijn fotoboek niet online. Haha, lekker puh!

 22. Zo, voorlopig uit de zorgen, een web-log en een site met foto’s. Geloof me, klussen gaat sneller en zeker bij “klussen met HeF”. Geen flauw idee overigens waar dat over gaat.
  @Frank, mag ik van jou wat ijsblokjes voor m’n whisky want roger is er doorheen.

 23. He geinig er zijn 2 johnnen op deze pagina actief. Kijk nu =voor t eerst even op de site maar ik vind idd dat iedereen ADHD heeft. Maar eh ene Ferry het meest. Pauline je haar zit wederom apart waar ben je nu weer over gestruikeld ??

 24. Verrek, ik dacht al, da’s een makkelijk web-log, ik hoef niet eens iets te doen en het staat er al. Dacht dat het iets draadloos was, wifi of zo.
  Maar het onderscheid tussen beide Johnnen is gemakkelijk te maken.
  Ik ben de John zonder website. 😛

 25. 😕 Who the f. ..is Pauline? Bedoel je misschien Françoise?
  NIET iedereen heeft ADHD, alleen Ferry en dan nog alleen op vrijdag. O ha en Jorgen natuurlijk, maar die wordt wel gecorrigeerd door Marjan.
  Leuk dat je op je site een link hebt naar HeF

 26. Krek je haalt Frank en Ronaldus door elkaar. van Frank hebben we nog geen foto gezien en Ronaldus heeft het voor mekaar een fotoalbum te plaatsen.
  @Ronaldus “Klussen met HeF” is nix anders dan dat je je klusvragen hier kunt deponeren en een van ons weet vast wel het antwoord.
  John/John, ja lekker makkelijk uit mekaar tehouden hoor!

 27. Ronaldus, heb net even naar je foto’s gekeken, in een woord, WOW, maar nog wel een hoop te doen he? Ik voel met je mee

 28. Over ADHD gesproken: ik krijg wat van die hippende Dino
  Ik lees zojuist dat Fourniret toerekeningsvatbaar is bevonden. HOERAAAA!!

 29. @Zie je nou Marjan dat het voor mij ook nog een hele klus is,foto’s op afstand zijn zijn zo heerlijk misleidend. Maar wat jullie daar hebben is ook niet mis zeg, wat een kolos.
  @Ik ben van de zomer pas echt begonnen, in december 2003 zijn we de gelukkige eigenaars geworden dus staan we aan het begin van de klus. En die grotere bak voor water wordt denk ik een tweede grotere bak erbij.

 30. Shit, je hebt gelijk, Ferry. Het huis van Ronaldus. Maar ik krijg bij lebonton.info trouwens nog steeds een pinguin, terwijl Marjan kennelijk al foto’s te zien krijgt. Geef ff het goede rechtstreekse adres, Ronaldus, dan zet ik het in de linklijst in plaats van dat nog steeds contentloze log.
  @Frank: als je mij wat foto’s stuurt, maak ik wel even een aparte pagina voor je. Kunnen we allemaal meegenieten.

 31. IK gooi Grank en Ronaldus echt door elkaar. Frank heeft lebonton en Ronaldus mierlo.tk. Sorry! Ik werk te hard.

 32. @Krek, ga even rustig zitten en neem een petit cafe met een armagnac, daar knap je vast van op.
  @Ronaldus, ja onze grange is eigenlijk wel heel erg groot, we hebben er nu 42 ramen ingezet en dan komen er nog een stuk of wat bij, dus kun je nagaan8)

 33. @Marjan,jee.. ik ben benieuwd wie de ramen gaat lappen, heerlijk zoveel ruimte.
  @ Krek, volgens mij had jij nog 50 uur schrijfwerk liggen en is daar nog niet veel vanaf. Of besteed je al je kostbare tijd om ons een plezierig verblijf te bezorgen hier.
  Een cursus time management lijkt me toch helemaal niets voor een Nederlander in Frankrijk. Ik zou inderdaad maar even rustig voor die armagnac gaan zitten.

 34. Help! Wat is een “releve d’identite bancaire”
  Ik maak net een enveloppe open met daarin de TAXES FONCIERES, geen bankrekening erbij waarop je kunt overmaken, maar betalen met een cheque. Dat lukt allemaal wel alleen schijn ik nog iets extra’s mee te moeten sturen.
  Weer geen geld over voor een borrel vanavond bij Roger. 🙁

 35. Ik lijk nog steeds een roepende in de woestijn:
  FOURNIRET IS TOEREKENINGSVATBAAR BEVONDEN

 36. @Dineke: gefeliciteerd. Maar wie…
  @Ronaldus: een RIB heb je gekregen bij het openen van je bankrekening. Je IBAN (id-nummer) staat er op. Maar als je een cheque stuurt, hoe je geen RIB mee te sturen. Dat is alleen als je links in dat kadertje je handtekening zet en de datum. Daarmee maak je van die TIP een acceptgiro, namelijk. De volgende keer dat je een rekening krijgty staat je bankrekeningnummer dan voorgedrukt waar nu staat: joingnez un RIB (links boven op de TIP.
  Ja, jongen, dat is allemaal ff wennen, hè, als Frankrijk-feut!
  Maar wees gerust, daar moesten we allemaal doorheen.

 37. @Krek bedankt, een duidelijk antwoord en kom ik weer van m’n centen af. Inmiddels is de schoenendoos omgekeerd en heb ik idd wel vijf strookjes papier gevonden die het bewuste document vertegenwoordigen. Ik hoop de feut-status op korte termijn achter me te laten en snel leer lezen en praten.
  Roger… doe mij nog maar een fruithapje. 🙂

 38. wel, over dat ‘nooit-meer-vrij’ heb ik dus mijn twijfels….
  En Krek schijnt helemaaaaal niet te weten waar ik het over heb: FOEI!
  Deze l*l heeft dus wel diverse vrouwen en meisjes over de kling gejaagd voor eigen genoegen en is misschien nog een groter beest dan Dutroux….
  Ik ben mijn vertrouwen in de rechtsspraak gaandeweg kwijtgeraakt……Ben misschien wat cynisch geworden sinds ik bij justitie heb gewerkt…weet niet precies waar het aan ligt….

 39. ik wilde opblijven om Jorgen te feliciteren, maar ik trek het niet na deze drukke week…
  Truste….

 40. ga maar slapen Dineke, trek het zelf ook niet meer … kom net terug van ouderavond op college.. defilee van het lerarenkorps.. zalig dat ik mijn kinderen hier op school heb… (NIET cynisch) … een vak als civilité, geweldig … en dan nog maar te zwijgen over de lekker zangjuf van mijn zoon….

 41. Jorgen, wat ben je af en toe toch ouderwets, zangjuf, zo heet dat tegenwoordig niet meer, dat heet een muzieklerares en meestal zijn die niet geinteresseerd in een bijna-veertiger met buikje 😀

 42. zangjuf, muziekleraresm what ever .. lekker ding en ze kan nog zingen ook… veertiger met bijna-buikje ! toch ? van het bier, trouwens, dat geeft me opeens te denken, ik heb nog helemaal niks besteld, ROGER !!! Petit blonde s’l te plait (en dan heb ik het NIET over de zangjuf)

 43. denk je hier ff lekker weg te dutten in een rustig hoekje begint Roger de hele tent te verbouwen. Of ik ben nog als een balletje en blijkt het een boze droom morgen. “Je moet daar nog stukje schilderen Roger…”
  Of voor het feestje van jorgen vanavond..kan ook natuurlijk.
  Ik ga m’n roes thuis verder uitslapen en zie morgen wel wat er gebeurd is..
  Roger…. salut, en niet teveel lawaai vannacht op de buurt.