Les Bronzés? Nooit van gehoord.


Via het mailformulier bereikt ons het volgende berichtje, van Chantal:
Ik volg jullie nu al een tijdje van een afstandje en heb hier misschien wel een leuke site voor de nederlanders in Frankrijk. Zoals een buitenlander in Nederland goed kan scoren met een paar one-liners van Jiskefet, ben je hier pas écht helemaal geïntegreerd als je de hele tekst van ‘Les Bronzés font du ski’ uit je hoofd kent. Dé cult-film uit de vroege jaren tachtig. Echt een aanrader. Sinds kort uit op DVD (‘k heb ‘m!) maar ieder jaar rond kerst wordt ie wel weer vertoond op de franse TV.
Nog een leuke tip kwa film, is de film ‘Podium’ over Claude François (niet zo heel erg bekend bij de Nederlanders, maar in Frankrijk’incontournable’ op feesten en partijen). Een feest is hier geen feest zonder ‘Alexandrie-Alexandra’ van Cloclo. Een onwijs leuke film. Of zoals ze bij ‘ons’ in Parijs zeggen: ça déchire sa race !

Nou, ik had er nog nooit van gehoord, maar ik zal er eens op letten op de rommelmarkten. Dat ik, mócht ik eens op een hip Parijs feest belanden, in ieder geval niet met de mond vol tanden sta. In ieder geval bedankt, Chantal!

7 reacties op “Les Bronzés? Nooit van gehoord.

 1. Wanneer ik weer eens bij de FNAC ben, ga ik zoeken!
  Ik kan alleen de site niet openen…..

 2. Hallo Krek,ben in NL op zoek geweest naar deze film om dit eens te bekijken en eventueel m’n frans wat op te krikken. Is echter nergens te krijgen? Zelfs niet in de “cult” videotheken!
  Is deze film in LDF overal te krijgen of alleen maar in speciaal zaken? Of…..heb jij misschien een “krek” op het web zodat ik hem daarvan af kan halen?
  Salut!

 3. Geen idee, Ronald,
  probeer het eens op de site van de fnac, of amazon.fr. Wellicht dat je ‘m daar online kan bestellen.
  Trouwens, volgens mij kan dat via de genoemde – en gelinkte – site ook, of vergis ik me nou?

 4. Tja, dan houdt alles op natuurlijk. Maar dan néém je toch gewoon een credit card!