Chez Roger et Françoise – 11 en 12 september


What the fuck? Let je even niet op… Hebben ze de hele boel opnieuw behangen hier. En lelijk! Moet ik nu alles gaan restaureren zodat het er weer als vertrouwd uitziet? Ik weet dat het gratis is, maar is dat een excuus om je klanten zo te schofferen? Of heeft iemand mijn toegangscode gekraakt????
En ik heb het al zo druk. Nochtans ga ik het uitzoeken en kijken wat er te redden valt.

72 reacties op “Chez Roger et Françoise – 11 en 12 september

 1. En dan met zo’n achterlijke manier van reageren!!!! Goedemoergen, slaat nergens op. EEn zeer softe uitstraling…. Doe ermaar wat aan…

 2. Grijs, grijs, GRIJS!!!
  Roger, wat is er mis met pastel?
  Ik word hier depri van…
  O ja: wir gratulieren, wie gratulieeeeeeren…….

 3. Natuurlijk allereerst de hartelijke felicitaties voor Jorgen op deze wat natte ochtend. Wanneer kunnen we de taart verwachten, Jorgen? Niet dat mijn SBD dat toestaat, maar kijken is ook leuk (sprak zij bemoedigend tot zichzelf).
  Ik heb gisteren in het foto-album van Ronaldus zitten kijken en niet alleen ziet het huis er erg leuk uit aan de buitenkant, maar de binnenkant viel me erg mee. Wij hebben eerder dit jaar met veel belangstelling naar een kasteel in de Auvergne gekeken en oef, daar werd je echt droef van het werk dat er moest gebeuren. Volgens mij wil mevrouw Agnes van het FF daar nu haar luxe-bordeel in gaan vestigen….. het zal dan nog even duren voordat de peeskamertjes gereed zijn voor de betere bonksessie.
  Enfin. Laten we eens beginnen met een café. En graag een ander decor, Roger, ik ben hier ook niet zo weg van.

 4. Ja, oke jongens handen uit de mouwen, dit kan echt…..IK rij wel even naar de bricomarche en haal even een lading verf, als Robert (als Ikea-specialist 😉 ) dan even naar Ikea gaat voor andere tafeltjes en stoeltjes dan zal je zien dat het er vanmiddag weer een stuk beter uitziet. Ik neem gelijk slingers en ballonnen mee voor het feestje vanavond..

 5. @Hanneke, volgens het feestprogramma van vandaag is er tussen 10.00 en 12.00 taart, maar denk niet dat dat gaat lukken, want ik kan hem pas om 11.30 ophalen bij de boulangerie (de taart bedoel ik) en Jorgen ligt nog te slapen

 6. lang zal die levuh, lang zal die levuh, lang zal die levuh in de gloria, in de gloooooriaaaaaa, in de gloooooria, hiep, hiep

 7. Heb zojuist de aanhangwagen uit de garage gehaald. Ben onderweg! Wat dachten jullie van blauw?
  Robert

 8. Was het toch een boze droom, vannacht dacht ik toch echt dat Roger de hele boel op z’n kop had gezet.
  Jorgen van harte gefeliciteerd, ik heb geen last van de SBD
  (?) van Hanneke doe mij maar een groot stuk.
  Roger.. mag ik er een koffie bij.

 9. Ben net terug met een voorraad beuken stoelen en tafels. Even helpen met uitpakken jongens. Ronaldus, begin jij maar vast de stoelen in elkaar te zetten.
  😀

 10. @ Ronaldus: SBD=South Beacht Diet, de laatste hype op dieet-gebied. Alleen langzaam verteerbare koolhydraten en gezonde vetten. Is goed te doen en heeft man en mij resp. 12 en 8 kilo gekost. Alleen soms he, bij verjaarstaarten is het even afzien ;).

 11. Wat is er nu weer aan de hand het is zaterdag doe s rustig allemaal ik heb een oorlog met de pastis verloren gister 🙁 dus STIL zijn aub

 12. hijg..hijg…..ja, ik ben er ook met de kleuren, ik heb: rood, licht- en donkerpaars, appeltjesgroen, goud en zilver, nou hier kunnen we wel iets mee denk ik
  Robert, meubeltjes zien er strak uit. Ik zal Jorgen even iut zijn bed halen, kan ie ook even meehelpen.

 13. Goedenmorgen, allemaal! Jørgen, hartelijk gefeliciteerd! Ik zal er vanmiddag eentje op je gezondheid nemen.
  De tijdelijke lelijkheid van HeF en het verdwijnen van de sponsors werd veroorzaakt door een stroring bij Web-log. Ik heb ze vanacht een (veel te) boos mailtje gestuurd en kreeg vanmorgen een net excuusbriefje van Joris Leermakers. Vervolgens heb ik mij weer verexcuseerd, voor mijn wat heftige reactie, vanacht. Enfin, al sal reg kom, en zie, Hollandais en France heeft weer de vertrouwde beschaafde kleurstelling van weleer. Zet die potten met verf maar weer in de aanhanger, Robert, en neem een kopje koffie of zo.

 14. @John, we hebben geen tijd voor stilte, de boel moet opgeknapt worden.
  Ik was oranje nog vergeten, heb ik extra veel van gehaald 😀

 15. @Hanneke bedankt voor de tip…heel eerlijk als ik in de spiegel kijk…!
  Heeft er trouwens iemand iets van een presentje geregeld voor Jorgen…
  Een stoelendans vanavond…leuke stoeltjes Robert, niet te duur hoop ik.

 16. Heb alles uit de koopjes hoek van Ikea gehaald. Was dus niet duur. En de verf gaat wel op. Volgens mij zit ik met allemaal dieetgekken in het cafe 😀 😀

 17. @Robert: nee hoor ik ben er ook nog en ik dieet niet….93 kg bij 1.92m…….:D 😀 😀

 18. goedemorgen… ik b… hu ? Wat is hier aan de hand ? Jongens jullie hoeven de boel toch niet overnieuw te verven voor mijn verjaardag ? Erg lief hoor ! maar slingers waren voldoende .. goed ik ga wel even in een hoekje zitten met een p’tit café wakker worden en kijken naar jullie aan het werk !

 19. Morgen dames en heren even een vraag voor alle taal virtuozen ik heb de vertaling nodig van die nylon bindbandjes in het engels op het net kom ik ongeveer tien verschillende tegen tieraps tireraps tierabs wie kan me helpen net een email aan een engelse geschreven en ze wist niet wat ik bedoelde en nee het is nie voor de inrichting van een SM Kamer.
  alvast dank FrankB

 20. @Robert: even je site bezocht om naar het nieuwe interieur te kijken. Goede klant van Ikea…… ziet er erg leuk uit…lijkt me een heerlijk stekje……
  @Ronaldus: de eerste schreden op het www hebben tot een leuke site geleid…proficiat…leuk huis en de foto’s geven een goed beeld van de sfeer….. een echt familiehuis.
  Mijn site werkt nog niet; hij is achter de schermen al een eind, maar de server kan hem nog niet op het web zetten. Al die bedrijven hebben mooie verhalen, maar ze gaan gewoon met weekend en laten de klant zitten…..

 21. @Frank; het is pas een eerste stap,het ziet er nog vreselijk kneuterig uit. Ik ben nu aan de gang met publisher.
  http://www.dot.tk/ daar heb ik m’n site ondergebracht, kost niets en binnen 5 minuten zit je op het net.

 22. @Frank, dank je. We zijn inderdaad een goede Klant van Ikea geweest. Dat was de enige manier om in een week tijd wat spullen te hebben. De verlichting en keuken doen we op ons gemak. Onze smaak veranderd trouwens als we daar zijn. De lamp en de spiegel die je op de website ziet, zouden we in Nederland nooit kopen. Als je de bestanden voor je site klaar hebt kan ik ze ook wel even hosten. Ik heb nog ruimte op onze webserver.
  @Ronaldus, Mooi huis, hoe lang ben je daar al mee bezig? Hoeveel van het omringende land isook van jullie?
  Onze site is trouwens nog niet klaar, ik zal proberen dit weekend er nog wat aan te doen,. Maar ja, familie uit Ierland op bezoek, dus weinig tijd.
  Robert

 23. Volgens mij is het tie-rips. Maar je kunt natuurlijk ook zeggen: the white nylon strips they use in America to handcuff innocent anti-Republican protesters.

 24. Mensen ik heb net een tijdje achter m’n drumkit de dagelijkse stress van me afgemept, en bedacht dat het wel leuk zou zijn om vanavond voor Jorgen in het café een jazz combo te formeren. Is er iemand die piano, gitaar, sax, of bas speelt. Doen we wat lekkere nummers van Jamie Cullum of Franse chansons.

 25. jamie cullum!? ik vind amy winehouse veel leuker, wij waren verkocht vanaf het 1e nr dat we van haar hoorden (en 2 generaties, hè? zowel wij, als onze kinderen)

 26. Wie is toch die Pauline? De nieuwe vlam van Roger?
  Of weet John meer dan wij? Heten Roger en Françoise helemaal geen Roger en Françoise, maar noemt iedereen ze zo omdat de vorige eigenaren ook zo heetten? Zijn het gewoon Claude en Pauline, maar hebben ze de namen van hun voorgangers overgenomen omdat ze de etalage niet over wilden schilderen? Of omdat ze trots zijn op het erfgoed hen uit de jaren dertig (zie maar dat lettertype) overgeleverd door diverse generaties pseudo-Rogers en ersatz-Françoises?

 27. We hebben nog wat verf over van vanmorgen, misschien kunnen we de namen oververven. Roept u maar ik doe het wel even, maar dan wel morgen, want wij gaan zo meteen lekker uiteten…

 28. schat niet ALLES wat ik vraag aan je hoef op het web-log !
  Bandje is ook goed … maar dan wel met de zangjuf van mijn zoon !

 29. zo en dan nu kinderen verzamelen, uit-loggen , en op weg naar Angers … ff uit eten met de bubps .. zien jullie morgen weer ! speel ze ! maar niet te hard

 30. Euh Krek ken je die film niet “Zoeken naar Pauline” nou ik heb haar gevonden. Roger heet volgens mij trouwens Yves maar dat is een detail. 8)

 31. Deze is ook leuk, bij google zoeken naar ronaldus ben ik 1 of 2, hoe krijg ik het voor elkaar.
  Rustig feestje trouwens, moet waarschijnlijk nog echt losbarsten.

 32. Roger geef die feestcouchons wat te drinken van mij, worden ze wat vrolijker. Is jorgen al uitgegeten?

 33. had wel verwacht dat we op Jorgens verjaardag het record aaantal bezoekers omhoog zouden brengen

 34. Volgens mij was het Zoeken naar Eileen. John.
  Wij hadden vanavond een etentje. De côtes de porc opmaken die van het schoolfeest over waren. Zie je maar weer wat de secundary benefits zijn als je in de ouderraad zit. Lekker ge BBQ’t op de veranda.
  Maar nu ben ik zelf ook gaar. Ga bijna slapen. Nog ff de andere logjes nalopen.
  Tot morgen samen!

 35. Wat is hier trouwens de gewoonte op een verjaarpartij,
  net als in nl een heleboel snaaiwerk of andere verrassende versnaperingen bij de borrel.

 36. Goedemorgen, dat was me het feestje wel….mag ik een koffie Roger.
  Dan heb ik een spannend verhaal voor bij de koffie.
  Afgelopen zomer was ons eerste verblijf in ons nieuwe huis waarbij de handen flink uit de mouwen zijn gestoken. 4 weken prachtig weer met een paar keer een flinke donderbui.
  5 dagen voor onze terugreis zaten we voor het avondeten nog even buiten op het terras en begon er zich een flinke onweersbui te ontwikkelen. Langzaam komt het noodweer dichterbij en trekken we ons terug onder het afdak. Toch wel een indrukwekkend gezicht al die flitsen aan de horizon. Toen ging het dus helemaal mis, een gigantische flits en enorme dreun op hetzelfde moment. Op slechts 20 meter afstand, waar we even tevoren nog liepen, sloeg de bliksem vol in de grond. Je haren staan dus werkelijk overeind en je ruikt meteen een indringende brand of ozonlucht. M’n dochter en haar vriend heb ik nog nooit zo snel naar binnen zien vliegen en ik was te verbouwereerd om ook maar iets te doen.
  Werkelijk alles waar maar een stekker aan zat was kapot, de elektriciteitscentrale (ik ben selfsupporting) de tv, radio etc.. alleen een simpel losbungelend gloeilampje bleek achteraf nog te werken zelfs alle spaarlampen waren kapot. Gelukkig deed het aggregaat het nog wel (accu’s, omvormer en lader te barsten) en konden we de laatste dagen op het moment dat het aggregaat draaide nog genieten van een koud biertje. Volgens de verzekering mocht ik alles mee naar nl terugnemen om aldaar te laten repareren of te vervangen. Ik ben trouwens benieuwd hoe dat allemaal af gaat lopen. Geloof me of niet maar dit is al de derde keer in m’n leven dat ik zoiets meemaak en bij de volgende donderbui zoek ik meteen de dichtstbijzijnde schuilkelder op. En nu heb ik dorst van al dat geklets..Roger….. mag ik nog een koffie.

 37. Jee, Ronaldus, wat een verhaal. Ben zelf niet gauw bang bij onweer, maar zo heftig heb ik het dus nog niet meegemaakt.
  alhoewel, ik herinner me buien in Les Landes waar het zo aan een stuk weerlichtte dat we zonder lamp konden lezen….

 38. Verjaardagen zijn minder belangrijk dan in NL. Voor de kinderen organiseren ze hier niks. Je nodigt de vriendjes uit en zet ze bij mekaar met voldoende eten en drinken en laat ze verder gewoon spelen. Dus geen uitstapjes naar piratenkastelen, supersizing clownsparties bij the big M, of overlevingstochten in de jungle bij Amersfoort. Gewoon spelen. Wij hebben de eerste keer nog gekoekhapt en een speurtocht uitgezet, en dat was een hele belevenis voor de dorpsjeugd. Maar uit angst ook hier een soort partijtjeswapenwedloop te starten zijn we daar echter snel van afgestapt.
  Voor de rest, als je een verjaardagsfeest voor jezelfg wilt organiseren, dan kun je een maaltijd aanbieden. Of een al dan niet uitgebreid apéritif, met hapjes, happen en dranken kan dat uitlopen tot diep in de nacht. Ligt ook een beetje aan de avond en de tijd van het jaar. Als er geoogst moet worden, is iedereen bij ons om 21.00 pleite.

 39. Heb Jørgen en Marjan nog niet gezien, vanmorgen. Die slapen kennelijk hun roesje uit, op de verkoeverzaal van hun argovilla.

 40. Nee, ben net wakker en jorgen is zijn koffer aan het pakken die gaat zo weg voor een rondje duitsland, belgie, parijs, ik geloof dat ie donderdag pas weer thuis is.

 41. Terug van een familiedagje. Heerlijk uitgewaaid op de Hondbossche zeewering. Hond ligt voor pampus, heeft de hele middag met 5 familiehonden gespeeld. Prachtige foto’s van prachtige Hollandse luchten, ruwe zee, + zand in je haar en zilte lippen, een gezamenlijke maaltijd en vele gedeelde herinneringen, enfin: is het weekend nu alweer voorbij?

 42. Laat maar eens zien die prachtige foto’s, en pampus ligt niet in de noordzee dus ik denk dat je hond helemaal de weg kwijt is. Kom je trouwens uit NH.

 43. Toch redelijk tijdrovend maar wel geinig dit geleuter op het net. Ik begin nu een beetje mijn kids te begrijpen. Inmiddels heb ik mijn web-log wat content gegeven en gaan we nu op zoek naar nog meer informatie.

 44. 😛 Ronaldus!
  Tijdrovend? Zeg maar rustig verslavend, en funest voor je productiviteit in andere zaken. Je voelt je gedwongen elk uur te kijken wat er nu weer gebeurt. En dan zijn we nog niet eens toe aan echte discussies! Ik heb een tijdje geruzied op een eng rechts log (nou ja, lpf-rechts), en kwam aan bijna niks anders meer toe!
  Maar goed, ik ga een nieuw café openen en dan naar bed.