Chez Roger et Françoise – 11 en 12 september


What the fuck? Let je even niet op… Hebben ze de hele boel opnieuw behangen hier. En lelijk! Moet ik nu alles gaan restaureren zodat het er weer als vertrouwd uitziet? Ik weet dat het gratis is, maar is dat een excuus om je klanten zo te schofferen? Of heeft iemand mijn toegangscode gekraakt????
En ik heb het al zo druk. Nochtans ga ik het uitzoeken en kijken wat er te redden valt.

72 reacties op “Chez Roger et Françoise – 11 en 12 september

 1. Volgens mij was het Zoeken naar Eileen. John.
  Wij hadden vanavond een etentje. De côtes de porc opmaken die van het schoolfeest over waren. Zie je maar weer wat de secundary benefits zijn als je in de ouderraad zit. Lekker ge BBQ’t op de veranda.
  Maar nu ben ik zelf ook gaar. Ga bijna slapen. Nog ff de andere logjes nalopen.
  Tot morgen samen!

 2. Goedemorgen, dat was me het feestje wel….mag ik een koffie Roger.
  Dan heb ik een spannend verhaal voor bij de koffie.
  Afgelopen zomer was ons eerste verblijf in ons nieuwe huis waarbij de handen flink uit de mouwen zijn gestoken. 4 weken prachtig weer met een paar keer een flinke donderbui.
  5 dagen voor onze terugreis zaten we voor het avondeten nog even buiten op het terras en begon er zich een flinke onweersbui te ontwikkelen. Langzaam komt het noodweer dichterbij en trekken we ons terug onder het afdak. Toch wel een indrukwekkend gezicht al die flitsen aan de horizon. Toen ging het dus helemaal mis, een gigantische flits en enorme dreun op hetzelfde moment. Op slechts 20 meter afstand, waar we even tevoren nog liepen, sloeg de bliksem vol in de grond. Je haren staan dus werkelijk overeind en je ruikt meteen een indringende brand of ozonlucht. M’n dochter en haar vriend heb ik nog nooit zo snel naar binnen zien vliegen en ik was te verbouwereerd om ook maar iets te doen.
  Werkelijk alles waar maar een stekker aan zat was kapot, de elektriciteitscentrale (ik ben selfsupporting) de tv, radio etc.. alleen een simpel losbungelend gloeilampje bleek achteraf nog te werken zelfs alle spaarlampen waren kapot. Gelukkig deed het aggregaat het nog wel (accu’s, omvormer en lader te barsten) en konden we de laatste dagen op het moment dat het aggregaat draaide nog genieten van een koud biertje. Volgens de verzekering mocht ik alles mee naar nl terugnemen om aldaar te laten repareren of te vervangen. Ik ben trouwens benieuwd hoe dat allemaal af gaat lopen. Geloof me of niet maar dit is al de derde keer in m’n leven dat ik zoiets meemaak en bij de volgende donderbui zoek ik meteen de dichtstbijzijnde schuilkelder op. En nu heb ik dorst van al dat geklets..Roger….. mag ik nog een koffie.

 3. Jee, Ronaldus, wat een verhaal. Ben zelf niet gauw bang bij onweer, maar zo heftig heb ik het dus nog niet meegemaakt.
  alhoewel, ik herinner me buien in Les Landes waar het zo aan een stuk weerlichtte dat we zonder lamp konden lezen….

 4. Verjaardagen zijn minder belangrijk dan in NL. Voor de kinderen organiseren ze hier niks. Je nodigt de vriendjes uit en zet ze bij mekaar met voldoende eten en drinken en laat ze verder gewoon spelen. Dus geen uitstapjes naar piratenkastelen, supersizing clownsparties bij the big M, of overlevingstochten in de jungle bij Amersfoort. Gewoon spelen. Wij hebben de eerste keer nog gekoekhapt en een speurtocht uitgezet, en dat was een hele belevenis voor de dorpsjeugd. Maar uit angst ook hier een soort partijtjeswapenwedloop te starten zijn we daar echter snel van afgestapt.
  Voor de rest, als je een verjaardagsfeest voor jezelfg wilt organiseren, dan kun je een maaltijd aanbieden. Of een al dan niet uitgebreid apéritif, met hapjes, happen en dranken kan dat uitlopen tot diep in de nacht. Ligt ook een beetje aan de avond en de tijd van het jaar. Als er geoogst moet worden, is iedereen bij ons om 21.00 pleite.

 5. Nee, ben net wakker en jorgen is zijn koffer aan het pakken die gaat zo weg voor een rondje duitsland, belgie, parijs, ik geloof dat ie donderdag pas weer thuis is.

 6. Terug van een familiedagje. Heerlijk uitgewaaid op de Hondbossche zeewering. Hond ligt voor pampus, heeft de hele middag met 5 familiehonden gespeeld. Prachtige foto’s van prachtige Hollandse luchten, ruwe zee, + zand in je haar en zilte lippen, een gezamenlijke maaltijd en vele gedeelde herinneringen, enfin: is het weekend nu alweer voorbij?

 7. Toch redelijk tijdrovend maar wel geinig dit geleuter op het net. Ik begin nu een beetje mijn kids te begrijpen. Inmiddels heb ik mijn web-log wat content gegeven en gaan we nu op zoek naar nog meer informatie.

 8. 😛 Ronaldus!
  Tijdrovend? Zeg maar rustig verslavend, en funest voor je productiviteit in andere zaken. Je voelt je gedwongen elk uur te kijken wat er nu weer gebeurt. En dan zijn we nog niet eens toe aan echte discussies! Ik heb een tijdje geruzied op een eng rechts log (nou ja, lpf-rechts), en kwam aan bijna niks anders meer toe!
  Maar goed, ik ga een nieuw café openen en dan naar bed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *