Chez Roger et Françoise – 13 en 14 november


Klik logo voor smoelenboek.

Goedenmorgen allemaal. Hebben we nog wat leuks gepland voor het weekend? Onze kinderen hebben school, en vanmiddag moet Guido kanoën. En het is koud! Morgenmiddag krijgen we een Engelse familie op bezoek. Voor tea. Moet ik nou komkommersandwiches regelen?

157 reacties op “Chez Roger et Françoise – 13 en 14 november

 1. Krek, Photoshop doet het niet, normaal gesproken komt zoonlief morgen de boel even nakijken

 2. HEEE de boel werkt weer, en nu is iedereen te bed….
  Nog maar een afzakkertje dan Roger.

 3. Goede morgen allemaal gefeliciteerd met je baan Jeanne 😀 ik ga vandaag een paar brocantiers hier in nl af just for the fun. Later meer hierover

 4. @Jeanne: gefeliciteerd met je nieuwe baan, trouwens, nog.
  Hij loopt wel lekker snel weer hè? Ik last trouwens een ontluisterend stukje over het censuur-beleid van web-log. Wel een beetje opgeklopt, want dat hoort zo bij de stijl van weblogs als TG en GS. Maar zelfs als je de heilige verontwaardiging wegdenkt, blijft het vervelend dat je hier kennelijk toch niet mag zeggen wat je wilt. Zelfs niet als het waar is.
  Goed, het is gratis, dus we zijn hier te gast. Maar bij goed gastheerschap hoort dat je je bezoekers laat uitpraten.

 5. @Jeanne, gefeliciteerd met je nieuwe baan!
  Wij konden gisteravond zo wie zo niet op internet, we hadden kortsluiting in een hub. Is door mijn eigen techneut weer helemaal opgelost.
  De les ging buitengewoon goed. Er zijn 8 dames op komen dagen (waarom zijn het trouwens bijna altijd dames, maar dat terzijde). Het was erg gezellig, maar het leukste vind ik dat ik ook de dames die zeggen dat ze helemaal niet creatief zijn enthousiast heb gekregen!!!!!!!
  En ook met het frans ging het goed, kwam soms niet op een woord, maar ze hebben me fantastisch geholpen, ik kom nu zelfs al op het punt dat ze me een hele les goedbedoelde grammatica geven als ik een fout maak met de tijden en werkwoorden, want dat blijft toch een crime. Dineke, heb jij daar niet een paar simpele ezelsbruggetjes voor?

 6. Dit is echt de beste manier om Frans te leren. Dus eigenlijk zou jij hén moeten betalen, Marjan! Maar wel goed dat het goed ging. Zul je zien, over een paar weken moet je uitwijken naar een grotere zaal.

 7. Zei ik gisteren ook al, maar dat willen ze helemaal, want dat is toch heel normaal dat ze dat doen, mij helpen met frans… ze zouden eens moeten weten….

 8. Marjan, te gek, je eerste schreden op weg naar roem en succes in het Franse. Was dit de eerste les van een reeks met dezelfde mensen, of zijn het éénmalige sessies.

 9. Het is een kleine reeks van 3 lessen, maar ze hebben het al over meer lessen. In januari gaan we waarschijnlijk een paar woensdagen doen en dan ook voor de oudere kinderen en voor de jongsten heeft zich al iemand als vrijwillige oppas opgegeven. En ik kan het zaaltje dus gratis gebruiken, nog even en ik babbel frans comme une francaise…..;-)

 10. Felicitaties, van mij, voor zowel Jeanne als Marjan!
  Simpele ezelbruggetjes en Frans, dat bijt elkaar, Marjan!
  Ik denk dat je gewoon zo door moet gaan en vooral de dames aanmoedigen je te blijven corrigeren. Het slijt er op den duur heus wel in.
  Mijn Franse vriendin verbeterde me ook altijd en ik haar. want Frans schrijven hun eigen taal slecht. Het is niet voor niets dat het Nationale Dictee hun uitvinding is.
  Zie je nu wel dat die zenuwen niet nodig waren! Je hebt er gewoon een stel vriendinnen bij.

 11. Marjan, gefeliciteerd hoor. En maak je niet teveel zorgen over je Frans, het is onze charme !!!

 12. Help…… Ik ben bezig met het invullen van de formulieren voor de verzekering ivm de blikseminslag.
  “description et evaluation des frais”
  en dan het woord “Rebobinage”
  evaluatie en omschrijving van de kosten, snap ik.
  maar rebobinage, vind ik niet in het woordenboek.
  help……!!!

 13. Vreselijke klus trouwens,
  misschien wil iemand straks mijn huiswerk ff nakijken.

 14. Ronaldus, volgens mijn woordenboek: rebobiner = terugspoelen. Maar ik weet niet of je hier iets mee kan. Rebobinage staat er bij mij ook niet in.

 15. @Dineke,Dank je, terugspoelen??!!! De vertaling zal ongetwijfeld goed zijn, maar slaat in de context van de vraag, vlgs. mij, nergens op tenzij ze het opnieuw wikkelen van een elektromagnetische spoel bedoelen.
  Gut, ik kom de dag wel door zo, 5 formulieren en omschrijvingen in elkaar flansen.
  Als dit project gelukt is zou ik het heel lief vinden als je het wil controleren voor mij.:)

 16. Gelukkig.
  Ik ga nu eerst mijn onlangs teruggevonden nicht in Engeland bellen. Vanmorgen vroeg is onze oudste oom in zijn slaap overleden, hij was 87. Met de Zuidlaardermarkt zag ik hem nog, mijn zoon is naar hem vernoemd.

 17. Bedankt iedereen. Ik kom er net achter dat de laatste foto die van hem is gemaakt nog bij mij op de camera stond. Het is een mooie foto, hij kijkt recht in de lens.

 18. Sinterklaas is in het land. Schoen zetten vanavond!
  Ik heb al jaren een huis vol non-believers, maar toch wordt de intocht van de Sint elke keer weer aangegrepen voor een met-volle-overtuiging zetten van de schoen voor de open haard. En dan moet je zien wat voor een schuiten dat tegenwoordig zijn. De aanhang doe ook mee.
  Dus: op de winkel!

 19. wij geloven allemaal nog in Sinterklaas, stel je voor.
  Lopen we anders mooi alle presentjes mis.
  Roger….. volgens mij is het tijd om de fles te ontkurken.

 20. Ik ben nog duizelig van alle wijn van gister.
  @Coco: ik kwam er nog niet eerder aan toe, maar bij deze: het was een succes, de pasta met gamba’s!
  Waar zit Ferry toch?

 21. Misschien ligt Ferry’s internetverbinding er wel uit, is hij een weekendje weg met de familie, of heeft hij gewoon even helemaal geen zin meer in ons, of…..

 22. Dat kan ik me nou niet voorstellen! Dat laatste dan. Het zal wel een van de 1e 2 zijn.

 23. Goedenavond, hele middag bezig geweest om een Ikea bureau voor dochterlief in elkaar te zette. Dat spul is tegenwoordig wel made in Hurry zeg. Ladea met de sleuven op de verkeerde plekke. Onderdelen die missen. Maar goed ze is er erg gelukkig mee en dat is ook fijn. Ben echter wel toe aan een borrel.

 24. Ik ben redelijk handig. Geen timmerman natuurlijk of metselaar. Die jongens kunnen het 100 keer beter dan ik. Ik heb alleen maar een zwemdiploma.

 25. Ronaldus van mij krijg je een 8,4. Als je tenminste een cijfer voor het Sloeber verhaal wil hebben. Mooi om Sloeber cafe vrienden er weer in te betrekken want van je vrienden moet je het toch maar hebben. Ik vraag me alleen wel af hoe Sloeber ooit aan een huis in Frankrijk moet komen, gezien de laatste ontwikkelingen. Hij was er vlakbij en nu is dat wel weer heel ver weg. Of er moet weer eenheel slimme wending in het verhaal komen.

 26. Wat zijn we weer aardig voor mekaar…..
  Moet ik jou een cijfer geven of Truda?
  Chips, is er een nieuw ontwikkeling?
  Ik ga gauw lezen!
  Later!

 27. SLoeber wordt steeds spannender, ik durf me er niet meer aan te wagen, ik zit door mijn oogspleetjes me te lezen…

 28. Dineke, jij weer een goeie beurt gemaakt, alweer !
  Allemaal een prettige avond in het Clubhuis. Ik ga uit eten.

 29. Ik denk, na Kopspijkers zal het wel weer vollopen. Maar nee hoor. Wat een saaie tent is dit vanavond, zeg.
  @Coco: ging je opmerking over het eten, over het cijfer van R. of over Sloeber? Ik heb 3 goeie beurten gemaakt, al zeg ik het zelluf

 30. @Dineke, jazeker wel. Ik ben een van de weinige Nedrlanders die geen tv kijkt. Kopspijkers kop ik bij de Praxis.

 31. 1 inconnu is van jouw vraag zo geschrokken
  dat ie als een haas is vertrokken
  De ander vertoeft wellicht
  elders in dit gesticht
  (Sint is weer in het land)

 32. @dineke: da’s die ouwe bak van Moos, wiens zoontje massa’s kopspijkers in de televisie slaat. Sam, verbaasd dat Moos daar niets van zegt, zegt: ,,dure hobby heeft je zoontje.” Waarop Moos antwoordt: ,,valt wel mee, ik koop die spijkers tegen inkoopprijs.”

 33. Televisie kijken is gewoon het meest vervelende wat je in je vrije tijd kunt doen. Dat doe ik dus niet. Kijk alleen via internet Nova en het nieuws. Vandaar de opmerking, wat zijn kopspijkers.

 34. Ik was de andere inconnue – was even bij Sloeber op bezoek.
  Heb er een culinaire draai aan gegeven. Ben echter zelf volstrekt niet culinair, dus misschien klopt het wel niet.
  Dan meot

 35. Dan zal ik ‘m maar even inKOPpen, Robert. Kopspijkers is het leukste satireprogramma dat er is.

 36. Grappig Jeanne! Ik wilde Sloeber laten hallucineren door een verkeerde paddoschotel van F. en jij geeft er weer een hele andere wending aan. Dit maakt het schrijven heel boeiend en fantasievol.

 37. En goedemorgen vroege opstaanders.
  Ik doe zo m’n jas aan, moet een bardienst draaien op de vereniging (bah, ik heb het eigenlijk veels te druk om daar te zitten).
  Even een snelle koffie dan maar, Roger.

 38. @Dineke: De wendingen in het Sloeberverhaal vertonen veel overeenkomst met een bergweg met haarspeldbochten. Maar dat geeft natuurlijk niet als de bergweg maar omhoog blijft gaan, op weg naar het grote doel: Dat Sloeber nou eindelijk eens een huisje koopt!! Of toch niet?? We kunnen de titel van deel 1 van het verhaal natuurlijk ook nog veranderen in “Sloeber koopt (g)een huis”. We houden alle opties open.
  Wel leuk trouwens dat we de nummering van het verhaal vaak in een logje later apart vermelden. Waarschijnlijk zitten de lezers/schrijvers zo vol van allerlei ideeen dat de nummering straal vergeten wordt.

 39. Er zit geen limiet aan de lengte van het verhaal, dat inmiddels op een novelle begint te lijken. Wie weet groeit het uit tot een roman en koopt Sloeber op de laatste pagina alsnog een huis. Tegelijk loopt er een vervolg waarin Sloeber dit huis verbouwt. Dus wie weet zitten we straks wel met een trilogie!

 40. Wat een stilte… zo op de zondagmiddag… doe maar even gauw een bak thee en dan ben ik er weer vandoor….

 41. iK kan geen thee, koffie of tosti’s meer zien!! Het was druk in de bar. De rust hier is een verademing. Of is dit de stilte voor de storm? Nog steeds geen Ferry.
  Is het nog te vroeg voor wijn?

 42. ja, een van de dingen die me bezig hebben gehouden, zijn PC die volledig instorten. op zaak alsook thuis, zal me ff weer aanmelden

 43. Weet je al dat Françoise, nu ze zo is opgeknapt, aan het bijbeunen is?
  Ze schenkt helaas alleen maar bier. Probeer maar.

 44. Had je geen dorst na het bandenplakken, dan?
  Ik ga nu wel ff wat inschenken. Heb ut weer verdiend (ook al is mijn werk nog bij lange na niet af, maar dat is het nooit)
  Jij staat nog niet op de lijst, voor het weekend van Hemelvaart., maar jullie zijn toch wel van de partij?

 45. Ik zie dat er een Tim is binnengekomen. Van 19. Dus wat jonger dan de mijne. Hij rook vast geen oudemannetjessigaren.
  Ik heb een hele goed indruk van Tim, die komt er wel (En nu allemaal een teiltje gaan halen)
  Nee, zonder gekheid: hi zit goed in mekaar. (denk ik)

 46. Yep, ik ben zelf ook wel benieuwd naar de snelheid van handelen, het gaat om een hoop geld en het zou toch lekker zijn dat weer in de achterzak te voelen. Ik vertel zeker hoe het afloopt.

 47. is het web-log bij jullie ook weer zo vreeeeselijk traag?
  Zo erg als het vrijdag was: ik kon elke keer een overhemmetje strijken voor ie weer was geladen.

 48. Hè, gelukkig, eindelijk een bekende!
  Coco, ik zit hier helemaal alleen!!
  Moet nog aan het eten beginnen (geen zin)
  Moet nog een proefwerk maken voor morgen (geen zin)
  Moet nog een wasje en een strijkje doen (geen zin)
  En de wijn is ook al bijna op….
  Morgen suikerfeest: minder leerlingen. HHHHhhhhhhhhhh

 49. Lekker!!
  Het suikerfeest is het einde van de ramadan.
  Ligt voor Marokkanen en Turken weer iets anders, heeft met de stand van de maan te maken. Dus de een op maandag, de ander op dinsdag.
  Ik ben er klaar voor. Heb video’s en dvd’s in de tas, voor het geval de klassen gedecimeerd zijn.
  Vooralsnog eerst druk met ‘het’ sterfgeval. De familie is erg verguld met de laatste foto (die ik toevallig heb gemaakt) omdat hij er op staat ‘zoals hij echt is’.
  De familie is Zuid-Afrika is ook eindelijk bereikt. Was nog een probleem, moest viavia. Enkel onverlaten daar zijn uit op koper, roven alle leidingen weg en nemen en passant de telefoon mee.

 50. Suikerfeest ivm met alle mierzoete hapjes misschien ? Weer iets wijzer geworden, dank Dineke. Was hier vandaag geloof ik.

 51. Nee helaas, we hadden al een afspraak met vrienden om er een weekje tussenuit te gaan. Maar ik hoop dat er nog andere gelegenheden komen om kennis te maken.

 52. Ja echt ik doe het. M’n com is weer in orde. Had echt geen tijd dit weekend om een leuk brabbeltje te maken en een foto op te zoeken. Uitgeweest, laat thuisgekomen en vandaag visite.

 53. En ik zit hier mijn tijd te verdoen ;-(
  Stel mijn werk uit, omdat ik er zo’n hekel aan heb. Wat is het toch een rottaal, Duits.

 54. Duits, ach, mijn plat was zo slecht niet of ik kon me er tot ntwintig kilometer over de grens mee redden. en verder volstaat ‘vol soeper biette’

 55. Zo. Het eten weer op. Schnelle schnitzels, patatjes en een lekkere witlof-fruitsalade. Moeilijk, met 1 kind dat net van d’r werk komt (pier) en 1 kind dat naar zijn vriendin wil. En nu is het nog zondag! Kejjenagaan hoe het er hier door de week aan toe gaat……….

 56. Sehr gut, Peter!
  Hebben wij ook altijd gehad: we konden ‘plat’ praten tot ver in Denemarken.

 57. In Denemarken kom ik er niet ver mee, heb ik vorig jaar ontdekt, maar ja, jouw dialect is geloof ik ook een stukje noordelijker. En voor het overige spreken heel veel Denen gelukkig prima Engels

 58. Jorgen zit weer in Duitsland, hij belde net uit Munchen, gaat ie keihard lopen gillen de metro: ich will mein fahrrad zurück, terwijl ie met mij aan de telefoon zit. Ik hoop maar dat ie niet is opgepakt. Af en toe is die man volledig gestoord.

 59. Maar Marjan: Jorgen is toch van ruim na de oorlog. Hoe kan hij nou zijn Fahrrad zijn kwijtgeraakt?

 60. Ja hoor…..
  Ik ben net mijn brug- en 2e klassen wat aan het heropvoeden (indien mogelijk) Er stond opeens een hakenkruis op het bord en ik ging vervolgens UIT MIJN DAK !!!
  Kinderen begrepen het niet. ECHT niet. Ik ga ze dus nu ook maar geschiedenis geven (-zucht-). Ben op zoek naar voor hen begrijpelijke video- en/of dvd-beelden. “Das Boot” is echt een streep te ver. “Sophies Choice” is te langzaam en” Schindlers List” saai. Ik vrees dat ik ze alleen wakker kan schudden met gruwelijke KZL-beelden. Maar dat wil ik niet.
  Ik ben momenteel nog bezig met het romantische beeld van het verzet. Ik vond een paar jaar geleden bij een Franse antiekzaak een leren lijstje. Vond het wel dik, maar het had de juiste kleur (hoe blasé kun je zijn). Eenmaal thuisgekomen, werd het lijstje opengemaakt en wat bleek: er zat een zelfgemaakte radio in! Ik denk dat ik er maar mee naar een verzetsmuseum ga.

 61. In Nederland mag je wel roepen, IK wil m’n fiets terug ! Zelfs een ouwe vol roest jatten ze.

 62. HA! Toen ik nog in Groningen studderde en mijn gestolen fiets bij de politie wilde aangeven, werd mij gezegd: “Jat er maar 1 terug! Maar zorg dat wij het niet zien…”

 63. studderde = studeerde. Ofcourse. Lijkt anders een beetje veel op ‘sudderde’. Deed ik ook veel in die tijd.

 64. Ja maar je mag ze niet straffen die arme schapen anders komen die ouders jou in elkaar slaan.

 65. Hm.
  Net als ik mijn huwelijk vrouw, moeder, minnares, verzorgster, huishoudster, noem maar op ben, ben ik in mijn baan lerares( Duits, Frans, Geschiedenis, Aardrijkskunde, Nederlands, Maatschappijleer, Biologie), maatschappelijk werkster, geestelijk verzorger, opvoeder enz. enz.

 66. Ik hoor net dat het weekend bijna voorbij is #@**=^^
  Roger…… alle glazen nog een keer vol.

 67. Alleen in ons huwelijk hebben we geen salaris voor alle diensten, stel dat manlief daar iemand voor aan zou moeten nemen. Kassa aan het eind van de maand.

 68. Ik wilde het zelf ook, Coco. Trouwen. Daar ga ik niemand de schud van geven. Waar ik af en toe wel moeite mee heb is de vanzelfsprekendheid waarmee dingen worden aanvaard: boodschappen zijn gedaan, kleren zijn schoon, “wat eten we vandaag”, hond naar de dierenarts etc. etc. Ik weet wel: een hoop is er ingesleten omdat ik dat altijd deed. Maar we hebben nu allebei een full-time baan en ik doe nog altijd alles. Mijn fout. Ik moet de boel in het honderd laten lopen. Maar dat kan ik niet!

 69. Dineke, ga een dag staken. Thuiskomen van het werk, lekker in de douche, aankleden en eens gewoon iets leuks gaan doen.
  Ik zeg het wel maar ik doe het ook niet hoor.

 70. En de rest doet nix……! Dan wordt het de hoogste tijd om eens wat zaken te saboteren 🙂

 71. hoe weet je trouwens dat de boel dan in het honderd loopt? bij ons thuis botst het ook wel eens (mijn vrouw heeft geen baan, maar doet wel vrijwilligerswerk en heeft de nodige zorg voor haar ouders). zij heeft een hekel aan de troep op mijn studeerkamer, welnu dan trek ik de deur wel dicht, maar het is mijn troep en zo lang ik daar in kan vinden wat ik nodig heb… aan de andere kant maak ik soms dingen schoon die echt te vies zijn… maar buiten haar blikveld omdat ze een stuk kleiner is. zo niet, zou het al lang gebeurd zijn. nou, dan doe ik dat ondanks mijn meer dan volledige baan. so what…

 72. Nee, dit is niet eerlijk. Ze doen heus wel wat. Maar ze zien’het’ gewoon niet. Dat er een x extra moet worden gezogen, omdat de pluizen voor je aan lopen. Dat de ramen moeten worden gelapt., omdat het wel matglas lijkt.
  Er wordt alleen geconstateerd: ” Gô! Het WC-papier/de melk-de kattenbrokken enz. zijn op”. Of: “waar zijn mijn roeikleren?/ Wie heeft mijn werk-Tshirt gezien?/Ik ben mijn sloffen kwijt!/Waar is de afstandsbediening?”
  (diepe zucht)
  Ik zeg dan dus nix. JUIST om ze zelf na te laten denken. Maar ze missen de nodige cellen. Denk ik.

 73. maar als je het achter hun … aan blijft brengen, ontwikkelen ze die cellen ook niet. maar als je nu voor de grap eens alleen geen wc-papier meer haalt? moet je eens zien hoe snel t leert als ze alleen maar oude kranten hebben om hun achterste mee af te vegen…

 74. De site van Ter Steeg staat op 6 in de Toplist. Hoe kan dit nu? Geen commentaren en alleen ‘geleende’ teksten. Vreemde zaak.

 75. Peter, dat doe ik dus al jaren: Gymspullen? Wanneer ze niet in de was zijn gedaan, weet ik het niet, hoor! Oh! Ze zitten nog steeds in die stinkende plastic tas. Is dat jammer! Moet je ze opnieuw aandoen! (Gebeurt 1x en daarna nooit weer)

 76. @jeanne: daarmee kom je zelfs in een sinterklaasrijmsel niet weg 🙂
  bonne nuit overigens, morgen is t weer vroeg dag

 77. @Peter: hindert niks. Het gaat om het hogere doel. Is al een hele oude feministische leuze.

 78. Ik strijk al mijn overhemden zelf. Ben er ook erg goed in.
  Qua leuze ken ik ook een goede: “Haar enige recht is het aanrecht.”