Een kachel als een V-8


Hij zuigt de koude lucht van onderen aan, warmt hem lekker op tegen zijn hete lijf en blaast het door de bovenste pijpen de kamer rond. Zo geeft de Bullerjan kachel een mooie gelijkmatige warmte door de hele ruimte. Zegt de reclame. Of het ook zo is? Vast staan in ieder geval dat het ding er koddig-stoer uit ziet en dat ik er eentje wil. Voor in onze enorme veranda, die in de winter door de vele panoramen niet met alleen vloerverwarming behaaglijk te krijgen is. Deze kachel kun je ’s winters gewoon ergens in het midden van de ruimte zetten. En in de lente verhuist hij naar de stal. Ruimte zat.

Geinig dingetje hè?

Deze is te koop vanaf 1500 euro. Of weet iemand een andere soort die het ook goed doet in hoge lege ruimtes? Trouwens, bij het herlezen van bovenstaand verhaaltje valt me nu die eerste zin op. Die zal nog heel wat teleurstellende Google-hits opleveren! Sorry jongens!

14 reacties op “Een kachel als een V-8

 1. Het ging een beetje mis. Ik kreeg een vastloper en dacht dat het door een slechte verbinding niet was gelukt. Zo is het weer netjes.

 2. Nee, geen vastloper op de Mac, haha, grapjas! Nee, de site wilde niet meer laden nadat ik de opdracht ‘plaatsen’ had gegeven. Vanmorgen was web-log.nl ook al een tijdje uit de lucht, dus ik kon niet zien dat het al lang geplaatst was.
  Een vastloper, stel je voor.
  Wel gebeurt het me de laatste tijd af en toe dat Word, Entourage of Safari er zomaar me stoppen. Gelukkig autoseeft hij het meeste wel. Ik denk dat het komt doordat ik zowel OS-X als OS9 tegelijk heb draaien.
  Kan dat met Windows? Bijvoorbeeld 98 en XT tegelijk laden en ‘on the fly’ van het ene (oude) programma naar het andere (nieuwe) switchen, inclusief plakken en knippen en zo?

 3. Dan moet je er zo eentje nemen voor industriële volumes. Dan kun je zelfs met buizen aan de uitgang warmte naar andere ruimtes leiden. Maar wacht even, Marjan, dan gaan we straks proberen samen in te kopen. Kwantumkorting, toch? Of wie weet willen ze wel een barterdeal doen in ruil voor reclame op Hollandais en France? Anderst nog iemand?

 4. @Krek, de meeste programma’s voor 98 doen het ook onder XP. Niet nodig om meerdere systemen naast elkaar te draaien. HEt kan wel. Met speciale software kun je meerdere virtuele machines op je computer maken. Erg makkelijk. Voor demo’s nemen we nog maar een macihine mee.

 5. Ja, zo doe ik dat op de Mac ook. Ik heb een speciale partitie gemaakt voor OS9. Maar toch gooit hij soms programma’s er uit.

 6. Een crash kan natuurlijk altijd. Alleen door de structuur van BSD Unix in de Mac blijft het systeem zelf doorwerken. Helaas neemt het marktaandeel van Apple af.

 7. Gewoon VMware draaien op je windows pc en tig omgevingen gebruiken als je dat leuk vind tenminste. Of gewoon software zoeken die compliant is met 1 OS. 🙂

 8. Ja, ik heb hier een mix lopen van WMware en VirtualPC. VMware is mooier. Volgens mij is dit allemaal behoorlijk off-topic.. 🙂