Chez Roger et Françoise – 14 september


Tjongejonge! Het is al 10.20 uur! Sorry hoor, ik werd opgehouden door een verboze buurman, voor wie ik posterjes heb gemaakt voor het Fête Patronale van La Chapelle-Thècle. En dat was natuurlijk niet in een keer goed.
Roger, Koffie, in niet zo’n slap bakkie als gisteren!

58 reacties op “Chez Roger et Françoise – 14 september

 1. Goedemorgen….. Geef mij maar een koffie…..Heel lang alleen maar thee gedronken gisteren weer eens een senseo genomen…..
  Gelukt…… he.he

 2. @Mariella: nou, nee, eerlijk gezegd was ik een paar dingetjes vergeten. Zoals dat de Clique des Sapeurs Pompiers (drumband van de brandweer) meedeed, alsmede de demonstratie van de boogschietvereniging. En dat ligt allemaal heel gevoelig. Vooral niemand vergeten, waardoor zo’n postertje meteen ook programmaboek is. Ze snappen niet dat een poster bedoeld is om aandacht te trekken en dat je het programma (inclusief Assiette Anglaise voor 12 euro!) apart moet drukken. Enfin, laat ik niet klagen, want dat schijnt ongezond te zijn.

 3. @Frank: Tssss, Senseo. Not. http://www.lasemeuse.ch/shop/cafe.php?page=2
  Manlief heeft trouwens dit weekend op E-bay een echte espressomachine gekocht. Nu nog kapot, maar dat duurt niet lang meer. En dan…..echte koffie!! Loodvrij, dat wel, want ja, dat SB staat maar zeer beperkt cafeïne toe.
  Doe mij in de tussentijd maar een grand café. Zonder, ajb Roger.

 4. Als ex-medewerker van een topkoffiebranderij ben ik erg blij met de laatste link!!! Eindelijk iemand die aandacht heeft voor kwaliteit….

 5. Geef mij maar gewoon een petit cafe, ik ben in nl redelijk verslaafd geraakt aan een zgn automatisch espressoapparaat bonenwater erin en kmopje drikken en espresso er uit. Ik varieer bogal eens met bonen maar dat blijft zeer moeilijk.

 6. John, wij hebben ook zo’n apparaat en hebben hier nog niet echt de goede bonen gevonden, de lekkerste zijn Illy bonen, In NL vaak in de aanbieding bij de makro, hier nauwelijks te vinden.

 7. Illy bonen zijn (heb ik me door de kenners laten vertellen) een niet zo heel goed, maar wel duur, gebrand massa product (geworden). In Nederland gebruiken wij meestal koffie van een klein huis in Utrecht. Maar als je echt koffiewise uit je dak wilt gaan raad ik je aan koffie te bestellen bij ” Het koffie cultuurcentrum” in Amsterdam. Deze man verzend geloof ik vanaf een pak of 10 (2,5 kg) en dit is echt geweldige koffie.

 8. Segafredo schijnt ook wel goed te zijn. Maar al die kleine schuimige bakjes kunnen mij maar matig bekoren. Geef mij maar een gewone kop filterkoffie, lekker veel, lekker heet.

 9. goedenavond, ik heb mij redelijk in de nesten gewerkt.
  Morgen is mijn levensgezellin jarig en heb ik beloofd achter het fornuis plaats te nemen. Het hoofdgerecht wordt een gepocheerde biefstuk in runderbouillon met een mierikswortelsaus, een kaasplateau als desert.
  Maar welk voorgerecht zal ik nu eens bedenken……help….

 10. @ Ronaldus
  voorgerecht? Bij mij altijd groot succes:
  kleine bladerdeegtaartjes met blauwe kaas (verkuimeld met 1 losgeroerd ei) en daarbovenop plakken rijpe tomaat. Lauwwarm serveren

 11. @Ronaldus, deze doet het ook altijd goed als voorgerecht: een salade van artisjokkenharten met reepjes gerookte zalm en stukjes/plakjes tomaat, als dressing gewone cocktailsaus met een scheutje witte wijnazijn, erg lekker.

 12. @Dineke, @Marjan, helemaal goed, allebei, kan ik weer niet kiezen, maar het wordt 1 van de twee.
  @Krek sorry…ik skip de soep.

 13. Krek, kun je courgettes niet invriezen? Ik wil het graag weten, want wij hebben er ook zoveel, niet eens zekf een moestuin, maar verder iedereen hier wel geloof ik. En de courgettenoogst was kennelijk erg goed dit jaar, want we krijgen ze van alle kanten toegeschoven. Dus ook maar aan de courgettensoep dan….

 14. Wanneer wij in FR. zijn koop ik altijd een keer als voorgerecht
  Coquille St.Jacques.Lekker makkelijk en altijd lekker. 😉

 15. dat van die courgettes dat klopt wel, toen wij bij de boer hooi en stro hadden besteld kregen we daar ook nog courgettes bij

 16. ken je die al van die boerin die in de ATAC met haar armen vol met courgettes zoekend rondloopt? vraag een verkoopster wat ze zoekt. zegt ze verwildert “moi? je cherche les cabines d’essayage
  😀

 17. oke een serieuze dan. plakje deens roggebrood noorse garnaaltjes, beetje dille, twee plakjes hard gekookt ei, beetje mayo en een plakje citroen en een glaasje koude witte wijn, heel goed als tegenhanger van het vlees wat daarna komt

 18. plakje cake in een bakje, overgieten met whisky, lepeltje jam erover en toppen met gewone vanille vla, chocolaatje derbij en je kan niet meer stuk

 19. Ik tref het wel hier in het cafe, drinkebroeders die meedenken
  en het probleem is opgelost (wat is het vrouwlijk voor drinkebroeders)
  Courgettes zijn net onkruid, zet een paar planten neer en je kunt een heel dorp voorzien. Ik heb ze zelf elk jaar in de moestuin en kan er niet tegenaan eten. Zijn niet geschikt om in te vriezen.

 20. Marjan met een goeie zware likeur gaat het ook heel goed en een laagje slagroom als variatie ken ook 😀 😀

 21. Ronaldus klinkt lekker….Roger, rondje van mij….doe mij maar een kannetje rode wijn, dan kan ik er weer even tegen

 22. En dan te bedenken dat iemand laatst vroeg of we hier op de site geen chat-mogelijkheid kunnen inbouwen. Volgens mij hebben jullie dat helemaal niet nodig, want zelfs als er niemand terug lult, blijven jullie gewoon lekker doorbeppen. Roger et Françoise mogen zich gelukkig prijzen met zukke makkelijke en vooral gezellige klanten. Alleen wordt de drempel voor nieuwelingen wel steeds hoger met al dat ‘ons kent ons’-gedoe. We zouden eens een open dag moeten houden of zo.
  @Marjan: courgettes kun je bij mijn weten niet invriezen. Of liever gezegd: je kunt ze wel invriezen, maar bij het ontdooien blijft er dan niks van over. Slappe pap. Maar gebakken of gekookte gourgettes (ratatouille!) en courgettesoep gaat wel.