Chez Roger et Françoise – 15 augustus


Dimanche, en ook nog eens een of andere nationale feestdag. Na alle vuurwerken en Calvadossen gisterenavond tijd voor uitgebreid uitslapen.
Het woord? Een heerlijk woord, dat wat mij betreft de Franse natie en het gevoel van “God in Frankrijk” voor 100% vertegenwoordigt:
BOF!

En weet je wat? Zoek zelf lekker op wat het betekent. Ik ben je dienstmeisje niet!

6 reacties op “Chez Roger et Françoise – 15 augustus

 1. Volgens mijn agenda is het vandaag Maria-ten-hemelopneming.
  Het woord “Bof” staat niet in mijn woordenboek. Gebruiken de fransen dat woord niet zoals wij het woord “ach”gebruiken?? 8)

 2. Volgens Robert:
  Bof! interj. (1973; onomat.) Interjection exprimant le mépris, la lassitude. ” Bof! c’est du théâtre filmé!”

 3. Ons “ach” trekt het niet, Mariella. Het is meer iets als “Laat maar zitten, kammenieschelen, zoek het maar uit.” En dat allemaal in een kleine plofklank. Ik dacht vanacht, kwart over één, benevelde geest, moe: “Shit, ik moet nog een woord bedenken.” En toen dacht ik ineens: “Bof!”
  Was ik snel klaar!:P

 4. Je vergeet dat er ook een bepaalde gezichtsuitdrukking bij hoort, Krek. Mondhoeken ietsje naar beneden, mond iets open en het woord echt “rond” naar buiten laten rollen….

 5. @Frank, je hebt helemaal gelijk, een Lagune. In de kleur zwart nog wel. In Nederland ziet dat er heel sjiek uit. Hier is dat de verkeerde kleur. Het is nu 34 graden. We zitten inderdaad in ons redelijk ingerichte huisje. Verleden week 3 x naar de Ikea in Toulouse geweest. Van een bepaalde kast hadden ze alleen de deurtjes niet. Die gaan wij morgen nog “even” in Bordeaux halen. Gelukkig hb ik een aanhangwagen hier staan. De rest van de spullen tikken wij wel op de kop bij brocantes. Het roseetje smaakte prima. We maken nog maar een flesje open, en neem er zelf ook eentje.
  Robert

 6. @Robert: ik las dat je hier in nederland bij Ikea kan bestellen en dat het dan in Frankrijk bezorgd word, scheelt wat rijden. Een mens moet wat over hebben voor zijn huisje. Wij gaan begin september weer naar la doece france om met makelaars naar huisjes te kijken, we zijn erg benieuwd en hebben er zin in. Wij zijn aan het zoeken in de bourgogne.
  Ik zal er eentje op nemen. Nog een laatste afzakker. Proost