Chez Roger et Françoise – 14 augustus


Welcome to R&F, Y’all, come right in!
Da word today is from Dee-nukkuh:

bagnole
Kijk ook hier.

Ons 1e autootje was een volkswagentje. nu rijden we een Espace. Wil eigenlijk nooit meer iets anders. Maar een onverlaat (zonder rijbewijs!) reed onze achterkant aan gort, omdat hij niet op tijd afremde voor de file. Nu kan de achterklep niet meer open, hij maakt een pokkeherrie bij het starten en we krijgen van de verzekering de dagwaarde en dat stelt nix voor…..”En het is niet eerlijk, o neee!! (want zij zijn groot en ik is klein)

Ik kan hier maar één ding op zeggen, Dineke: Piep piep Hallo!

16 reacties op “Chez Roger et Françoise – 14 augustus

 1. Dineke, troost je, (schiet je niet zoveel mee op, ik weet het) maar overal gebeuren dergelijke nare dingen. Maar heb je al geprobeerd om een beroep te doen op het Waarborgfonds?
  Duit in het zakje!
  Als je in het centrum van Amsterdam werkt, en met de auto naar je werk mag komen, gebeurt er wel eens wat: naast de parkeerplaats lag een stukge(vallen)/(gegooide) bierfles. Dat zag ik trouwens pas toen ik uitstapte….
  De receptionist/portier even waarschuwen die onmiddelijk actie ondernam, prachtig en wat denk je? Ik heb dus nu zelf een lekke band!
  🙁

 2. Lief meegedacht, ML. maar zelfs het Waarborgfonds kan de dagwaarde niet groter maken…..De onverlaat is overigen meegnomen door de politie, dus hij is geen onbekende. Hij reed in een auto, die door zijn tante (!) was gehuurd. Op zich al laakbaar. Tel daarbij op dat het huurbedrijf “Rent-a-Wreck” heet, dan weet je ongeveer ook wel hoe zijn auto eruit zag na de aanrijding. Nog een geluk dat wij goede hoofdsteunen hebben….
  Kun jij die band zelf verwisselen, of moet je daar iemand voor inschakelen?

 3. gniffel, want een leuke: you eend seen nothing yet,
  en dan http://www.2cv6.com erbij.
  Heb jij je ook weleens afgevraagd hoe je met z’n 2en in een eendje kunt zitten? en dan nog naar Frankrijk ook?
  wat het nadere betreft: helaas, moet ik bekennen dat ik het vroeger wel geleerd heb, maar dat gesjor aan de moeren en bouten niet ziet zitten en het daarom liever door de ANWB laat doen..
  ‘hulpeloze’ blikken hielpen vroeger ook weleens, want zo vaak komt het nu ook weer niet voor. 8)

 4. Leuk, http://www.2cv6.com. Er staat een Mehari op te koop. Zo’n auto wil ik eigenlijk hier in mijn garage hebben staan. Gewoon om hier mee te rijden in plaats van die airco leasebak. (wel een zeer comfortabele leasebak, is ook Frans.) Veel nieuwe gasten in het cafe. groetjes uit Gers. 🙂
  Robert

 5. Die foto’s gaan niet meer lukken; een of andere onverlaat heeft mijn sac-à-dos ge-volé-erd op de marches bij de Sacré Qouer…

 6. Oef, dat deed zeer (in meerdere opzichten)
  Nom de…. das wel heel vervelend voor je, René. Ik hoop dat er behalve de foto’s niet veel andere waardevolle spullen inzaten!
  Dineke (Dine-lecoeur

 7. @Robert; vast een Laguna = lease-bak. Zit je op je stek en bevalt het. Al wat meer ingericht Ikea?
  Neem een roseetje van me.

 8. Na een hint van werkvriend Krek kwam ik even kijken. Leuke stek dit forum! Ben zelf niet woonachtig in Frankrijk, maar breek bij mij de bek niet open over 2cv of Méhari! Voor alle Eendsnakkers die twijfelen: gewoon doen!
  Surftips:
  http://www.anciennes.net
  http://www.novaweb.fr
  http://www.gazoline.net
  http://www.qudj.com
  http://www.mehari.com
  Door diverse 2cv-onderdelen-strooptochten door Frankrijk spreek ik inmiddels aardig sloopfrans, wat te denken van ‘Collecteur d’echappement’, ‘retroviseur’ en natuurlijk ‘embrayage centrifuge’ (voor de heeeele oude 2cv’s 😀 ).
  Verder: Leuk dus om door alle berichtjes heen te snuffelen en al het leed te lezen. Verder zal ik me niet meer bemoeien met de gang van zaken hier (tenzij het over 2cv’s gaat natuurlijk!)

 9. tja, dat kan ik als mede-eendrijder niet laten liggen, natuurlijk…
  Heb ik hier te maken met Kees-Jan, de drager van die prachtbuik en de stoere double-chevron tattoo??
  Vanmorgen m’n eendje (2cv6 special ’86 gris cormoran) leeggegoten en opgetogen naar mijn werk gesnaterd, wat een ontzettend anti-eenden weer!! Het arme zieltje, maar ze trok zich er mooi weer niets van aan en reed als een zonnetje!
  toch eens gaan kijken hoe ik de boel iets water-dichter kan krijgen…
  zal zo de links eens gaan bekijken, ben je bekend met de site van het eendeei in Rotterdam? Een aanrader!!: http://www.eendeei.nl

 10. Héé, Kees-Jan,
  Je hoeft niet in Frankrijk te wonen om hier te mogen meepraten hoor. Het is hier óók voor gewone Francofielen.
  Dus kom gerust nog eens langs.

 11. Anne-Lise, even tussen ons gezegd en gezwegen… die tattoo is niet echt! Maarreeehhhh mondje dicht verder tegen de initiator van mijnbuikenik hè…
  Tip voor je waterprobleem: drink twee Grolsch-beugelflesjes leeg (heb je die in Frankrijk???), sloop die elastieken van die beugelsluiting, verwijder ruitenwisserarmpjes van de eend en schruif/wrik de elastiekjes over de ruitenwisserstompjes. (natuurlijk de ruitenwissers ook weer terugplaatsen). Hielp bij mij tegen de natte voeten. 8)

 12. allemachtig, da’s een deceptie…. 😉
  grolsch rubbertjes stonden idd al op het programma, maar ik vraag me af of ik er dan al vanaf ben… het lijkt altijd ook in mijn ventilatieklep te zitten en loopt vandaaruit naar binnen… bovendien is de lijst van m’n linkerzijruitje zo rot dat ’t gewoon onder het raam door komt, dus dat wordt lassen 🙁
  Eerst maar eens die twee beugeltjes leegdrinken, en dan wacht ik maar even met het lassen 🙂
  bij jou hielp dat tegen natte voeten… geen eend meer?

 13. ik zit overigens gewoon in NL hoor, dus Grolsch is geen probleem.
  Wat me op een idee brengt! We kunnen onze diensten als Nederlndse eendrijders natuurlijk aanbieden aan onze lotgenoten in Frankrijk, alwaar het tenslotte de laatste jaren ook steeds natter wordt. Gesubsidieerd Grolsch drinken en rubbertjes op de post naar Frankrijk!
  Een trou dans le marché, ik weet het zeker!

 14. Dat is een listig plan! En kom ik mooi met stip op 1 qua buik!
  ‘Hielp’ inderdaad want toen dat ook niet meer hielp was de eend overall zo rot dat de nood zo hoog aan de aap knabte en totale restauratie niet meer uitgesteld kon worden. Nu dus is mijn eend in een zeer gezonde staat, dankzij (advertentie) garage ’t Eendenest in IJmuiden.
  Eend goed, al goed!