Chez Roger et Francoise, 15 juillet


Klik logo voor smoelenboek.

Jemig de pemig, Roger heeft zich zowaar verslapen vanmorgen. Ik weet niet of ik mag vertellen waarom, maar volgens mij zag ik een minuutje geleden Francoise met een verward hoofd de slaapkamer uitkomen…..
Prettige dag verder nog allemaal!
Marjan

195 reacties op “Chez Roger et Francoise, 15 juillet

 1. Goeiemorgen, mag ik een sterke koffie?
  Gisteravond om 3 uur thuis, #$%@# NS, hun #$%@dienstregeling die niet klopt, hebben dure taxi moeten nemen, omdat we door moesten reizen naar Centraal. Kortom, voor ons nooooooit meer de trein. Onbetrouwbaar zooitje.

 2. En een klein rekensommetje leert waarom mensen niet uit hun auto willen en de trein in: voor een rit waar wij met de auto heen en terug zo’n 2 uur over zouden doen, deden we heen en terug 5 uur en het kostte ons ook nog eens 60,-
  Lang leve de auto!

 3. Goedenmorgen tutti. Drukdrukdruk, maar wel weer bere gezellig. Zonnetje, zwembad, zwoele nachten, wat wil een vakantie ganger nog meer. Morgen drukke wisseldag, even menu verzinnen al denk ik niet dat er veel meeeten na de bbq van gisteren. Vast koken voor morgen ook.
  Maar het was wel gezellig Din?

 4. Zoon van 16 is over het meest gelijkmatige rapport dat je kunt bedenken: allemaal 6-jes en een 5.
  Een maand egeleden waren dat nog zeker drie 5-en.
  Heeft het hele jaar NIKS gedaan, behalve de laatste veertien dagen.
  Moeders is gematigd blij: wel blij dat-ie over is, maar het is volstrekt onverdiend!

 5. Tsja, Remke, dat zouden we bijna vergeten: het was heel gezellig. Heerlijk zo’n zwoele avond buiten, lekker eten en drinken met gezellige mensen. We maken ons nu klaaar voor een pittige fietstocht richting Laan van Poot, waar wij de eer gaan verdedigen met een potje pétanque. Terug even langs de haven van Scheveningen voor mosselen. Wat is het leven toch zwaar 😉
  @Jeanne: is idd marginaal, maar ik heb er ook zo 1!!
  Andrée presteerde het om op haar 4e rapport 2 4-en en 4 5-en te hebben en zou dus zeker blijven zitten. (Van school af! zeiden wij en zie: het kwartje viel)
  5e en laatste rapport: 2 5-jes. En wij vele rimpels en grijze haren…

 6. Wat een paniek overal op de weg: De Tour is er.
  Moet je toch niet goed zijn om uren in de brandende zon te gaan staan en niks zien. Kijk wel naar de tv.

 7. @Coco, heb ook nooit begrepen wat er aan is om aan de weg in de hitte te staan, volgens mij is het hele zootje binnen de kortste keren voorbij… maar ja, ben dan ook geen Tour-fan, dat kan het ook zijn…

 8. Goedendag. Is toch normaal tegenwoordig, het hele jaar feest en in de zgn. PTA-weken de schade zien te beperken, de zakjapanner altijd onder handbereik.

 9. Was in mijn tijd ook al normaal hoor, weet nog dat (idd met rekenen, rekenen, rekenen) soms een tiende punt me naar het volgende jaar kon toveren.
  @Din: Mosselen nu? Moet de r dan niet in de maand zitten voor die dingen?

 10. Laat ik ook mosselen hebben! En we dweilden voeger altijd inderdaad met die hakken over die sloot naar het volgende jaar. Daar zeurt nu niemand meer over. Eindexamen is eindexamen, wat je daarvoor deed doet er niet toe. Maar ja, als bezorgde ouders liggen de zaken plots anders.

 11. Ik deed vroeger geen moer. Moest zelfs van school af. Ik heb daar alleen mijn zwemdiploma gehaald. Dienst in en dan werken. Dan kom je na een aantal jaren tot de ontdekking dat je het toch niet slim hebt gespeeld. Maar ja, probeer dat je kinderen maar wijs te maken.

 12. Hebben jullie dat nou ook, dat als je met z’n tweeën er een weekend vantussen gaat de gesprekken toch nog vaak over de kinderen gaan?

 13. Dat gaat niet over, we bellen ook nog naar huis. Om te zien of alles goed gaat. Dat wordt ons ook niet in dank afgenomen. Onze kinderen begrijpen ons niet. 😉

 14. Katten zijn nog erger, die nemen niet eens de telefoon op en zetten niet de ramen open, vlak voor je thuiskomt, om vreemde luchtjes te lozen.

 15. Goeiemiddag, ’t is weer tijd voor een pastis. Terug van een geslaagde woningjacht in ‘Perpinya’, zoals de Catalanen het graag noemen.
  @Henk: wat was je gisteren bescheiden over je ‘krantje’; de filmkrant is toch het meest informatieve en belangrijke filmperiodiek van Nederland!? Dankzij internet lees ik ‘m nog maandelijks – vooral de ‘Geruchtenmachine’ natuurlijk. 😉

 16. @Kees: Nou dan mag je wel ’s een linkje maken.
  Heb je niet een aardig doc-onderwerpje voor de categorie Cinema? Moet om de een of andere reden wel altijd Fransch zijn hier 🙁

 17. @gertjan: ben bang van niet. zitten op de zaak in een reorganisatie, de banen worden in augustus verdeeld. wil een beetje in de buurt blijven.

 18. Er stond dus ook @ Peter, Gertjan. Was 1 heeeeeel klein onderonsje, zo’n tussen-neus-en-lippen-opmerking. Moet kunnen toch?

 19. Heb de hele middag pétanque gespeeld. Moest eeerst een dik uur fietsen om er te komen. En daarna met veel drank in de benen dat zelfde dikke uur (…) weer terug. En we hebben nog niet gewonnen ook.

 20. Jij snapt ‘m!!! En lollig was het. Vooral als je dan van die seriwuze mannetjes bij de tegenstanders hebt die zachtjes voor zich uitvloeken dat hun ‘tireur’ er niet is…

 21. @GJ: Jahaaa! Maar dan moet je eens teruglezen in het archief. Het ging alleen maar over onderonsjes en het waren alleen maar 1-2-tjes. Onze opmerking was destijds dat je best een zijdelingse opmerking kunt maken (wat je per slot van rekening in de kroeg ook wel doet), maar dat je je niet voortdurend afzondert. Maar we zouden het er niet meer over hebben.

 22. ‘avond Ronald. Ben je al aan het aftellen? Nog bedankt voor het aanbod, maar wij waren zo stom om de trein te nemen 🙁

 23. Ik had Dineke een opmerking doorgemaild van lezer van mijn site, die in reactie op mijn pagina Franse taal-eigenaardigheden suggereerde dat je bij een Franse bakker beter niet om een pistolet kan vragen. Dat is immers een pistool.
  Dineke wist me te melden dat een pistolet ook in het Frans wel degelijk een soort broodje kan zijn, al staat het dan niet in alle woordenboeken.

 24. Gewoon dat hele landgoed van je bijwerken met je bosmaaier. Dan kom je met genoeg adrenaline terug om die collega’s de baas te kunnen.

 25. @P: blij te melden dat ik volgend schooljaar ook wat uurtjes Frans ga geven. Spoeling is errug dun, momenteel.

 26. Dat woord pistolet is wel vreemd. Ongeveer 10 jaar geleden verscheen dat opeens in Nederland. Wie heeft dat bedacht dan?

 27. Jahaaaa, maar je weet: eens een frik. Ik zal het van een ander (behalve Krek. haha) niet zeggen, maar van mezelf wel.

 28. Is onzin. Een bakker zal heus niet denken dat je er met zijn kas vandoor wil, wanneer je om een pistolet vraagt.

 29. Peter, volgens mij is jeu de boules et pétanque hetzelfdeLE JEU DE BOULES: LA PETANQUE
  La pétanque est un sport de boules.
  Son nom vient de l’expression “pés tanqués”, qui veut dire pieds joints (#1512;#1490;#1500;#1497;#1497;#1501; #1510;#1502;#1493;#1491;#1493;#1514;).

 30. Dineke, ik blijf erbij, heb nog nooit iemand om een pistolet horen vragen. Het ligt er misschien in welk deel van Frankrijk.

 31. En toch blijf ik erbij dat ‘pistolet’ algemener is dan bijvoorbeeld ‘jeu de boules’ (maar 21 000)

 32. Die Google…toch wel een eye-opener.
  @Remke: mosseln niet alleen met de ‘r’ in de maand. Seizoen begint in juli!!!

 33. Toch zal ik het eens vragen aan m’n bakker.
  Hebben jullie naar de tour gekeken en genoten van mijn omgeving?

 34. Het gaat niet om het gelijk…..dit kun je ook googlen. Ik wilde alleen maar aantonen, dat alles niet altijd zo zwart-wit is.
  Over mosselen gesproken: gister opde verjaardag vertelde iemand dat zijn restaurant was afgebrand 🙁

 35. In NL zelfde spraakverwarring, heb even niet veel voorbeelden paraat. Maar ik kan me zo voorstellen dat, wanneer ik het over mijn naaikamertje heb, niet iedereen daar een rooie lamp bij ziet 😉

 36. In dit geval dus wel Dineke, het is een pistolet om te eten of een pistolet om te schieten. Er is nog een andere pistolet, een pispot (pistolet) voor mannen.
  Trouwens in het Kramers woordenboek is het een Belgisch kadetje.

 37. Een pistolet is zo belgisch als het maar zijn kan. En ik kan het weten, want mijn zwager is een belgische bakker en ik heb er 9 jaar gewoond.

 38. Iedereen heeft hier gelijk…alleen is het in België een zacht broodje en in Frankrijk een hard….
  @Ferry: volgens mij heeft u al een ideetje, allee?

 39. Gezellig nog hier. Ik heb wel de Tour gekeken, Coco; ik zie zowel graag het fietsen als het landschap dat doorkruist wordt. En vandaag was het inderdaad weer mooi (en morgen en overmorgen wordt het ook erg mooi).
  @Henk 20:53 (lang geleden): consider it done 😉 (maar verwacht nu niet meteen een golf van nieuwe bezoekers…)

 40. @Fer: volgens T. is het iets heel anders.
  Blij dat ik typ, je moet me niet horen nu, heb keelpijn en een raar kras-stemmetje

 41. Nou! Zoal jullie allemaal wel weten, beste kijkbuisvriendjes, mag je met een aanhanger maar 80…deze Porsche reed 175. Eigenaar riskeert een aantal maandjes cel.

 42. Het was in Duitsland.
  Vegen jullie even de boel aan en haal een lap over de toog, maak ik ff het café voor morgen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *