Chez Roger et Françoise – 15 september


Middernacht. En zojuist een logje over het kerkhof geplaatst. Moet denken aan het liedje van Tom Waits, “Whistling past the graveyard”.
Is het jullie ook wel eens opgevallen hoe netjes die Fransen er bij liggen, eenmaal dood? Elk weekend komen de moedertjes van heinde en verre terug naar ons dorp om het graf van hun verscheiden dierbaren op te poetsen. Op een of andere manier toch ontroerend, en stukken mooier dan een urn.
Ik wil later ook onder zo’n mooie zware steen. En dan met een apestaartje in mijn epitaph. Finally @ rest.
Niet dat ik haast heb hoor, maar het lijkt me toch mooi, dat dan de tranen van je nabestaanden op het zwarte graniet druppelen…
Webloggen schijnt heel ongezond te zijn, hoor ik allerwegen. Wie verzint er nog een mooi grafschrift voor een helaas te vroeg overleden freelance copywriter? Zelf dacht ik aan zoiets:
Wéér de deadline gehaald.

67 reacties op “Chez Roger et Françoise – 15 september

 1. Jeemig, wat een grafstemming hier. Daar kan ik wel iets opwekkends voor gebruiken, dus doe maar een café, Roger.
  Mooi grafschrift, Krek. Zal nog eens even piekeren of ik iets mooiers weet, maar ik geef mezelf weinig kans. Ik weet voor mezelf nog niet eens mooi laatste woord, kun je nagaan. Wél heb ik de muziek voor mijn laatste feestje uitgezocht, ik weet alleen niet of ze in Frankrijk ook aan dat soort dingen doen.
  Mij lijkt het wel wat om in de VS begraven te worden, kun je echt helemaal uit je dak gaan voor wat betreft je kist, je graf, je dienst…… okee, het kost een paar dollar maar die zijn toch goedkoop vandaag de dag.
  Voor inspiratie: burialitems.com/index.htm en kijk vooral eens bij de fiberglass caskets!
  Voor de bescheidener wensen: http://www.pompes-funebres.com, maar toch nog keus genoeg. Veel pracht en glorie op die site vind je photos, porcelaines etc.!
  Roger, waar blijft die koffie nou?

 2. Epitafen:
  DE deadline voor eeuwig gehaald.
  Nu schrijft hij voor god, niet freelance.
  Hij leefde als god in Frankrijk, het werd tijd hem terug te roepen.
  Hij leefde krek god in Frankrijk (vlaams kerkhof)
  Er zijn er genoeg te bedenken, maar ik hoop dat er geen haast bij is ? Deadline over een jaar of 40 ?
  Moet kunnen. Je beroep is dan wel veeleisend, de omgeving is redelijk “onthaastend , nietwaar ?
  Heb je de realage test al eens gedaan ? Tip ! Te bereieken via Realage.com
  Zeer integere en goed gemaakte test, met prima advies.
  Alleen wanneer je de test hebt gedaan, krijg je wekelijks een leef- en voedingsadvies per e-mail. Kosteloos, maar ongewenst. Daarvoor kun je je eenvoudig afmelden.
  Echt doen ! Zou me niet verbazen als de “real age”van de Hef-community veel hoger ligt dan die in de lage landen.

 3. :), John. Vooral dat ‘niet freelance’ bevalt me. Wat dacht je van deze?
  Hier ligt freelancer Krek.
  Eindelijk een vaste plek.

 4. Mijn grafopschrift zou kunnen zijn ….. Heir ligt hij zijn laatste gat te vullen….
  Geeg me maar een koffie, want hier wordt ik somber van…..

 5. Heir=hier, geeg=geef…
  @John, in het verleden de test gedaan. Gelukkig was ik vier jaar jonger dan in werkelijkheid. Voelde me ook opeens weer jong….. meteen een open dak in mijn auto laten zetten (espace)…..jonge vent opeens….

 6. De dood is toch niet iets om somber van te worden? Het besef dat je niet het eeuwige leven hebt, doet je óók beseffen dat je de tijd die je toegemeten is goed moet gebruiken. Geniet, nu het nog kan! Weinig Calvinistisch, ik weet het, maar voor ons Francofielen toch wel een gedachte waar we aan kunnen wennen, lijkt me? Pluk de dag!
  Roger, Champagne voor iedereen!

 7. Jemig de pemig, wat is er alweer veel geschreven, ben ene half uur bezig geweest om alles te lezen….en alle linkjes op te zoeken en zo. pffffff doe me nu maar een petit café met een glas champagne.
  En nee mijn grafschrift weet ik nog niet, ik weet wel dat ik hier in Marigné-peuton begraven wil worden, schattig kerkhofje hebben ze hier (zoals er velen zijn in Frankrijk) en de muziek weet ik ook al: Pink Floyd en de Dijk. Mijn grafschrift ga ik eens over nadenken…..

 8. Een cafe astublieft en schenk Marjan nog s bij misschien gaat ze wel achteruit zingen met zoveel champagne in de ochtend 🙂 .

 9. Je schijnt er trouwens niets van te merken, de dood bedoel ik. Toch wel een opwekkende gedachte. Eindelijk iets in het leven waar je geen last van hebt!!!.

 10. @Robert, ja maar als doodgaan nu ontzettend leuk is, mis je weer een leuke ervaring…dat is toch doodzonde….
  Die champagne smaakt me goed vandaag, Roger, schenk nog maar even bij……

 11. @Marjan, ik zei niet dat het leuk was, het maakt trouwens niets uit of het leuk is of niet, want je merkt er niets van. Nu ik erover nadenk wil ik er eigelijk niet meer over nadenken. Doe maar een Champagne, maar wel een hele fles. s.v.p.

 12. Ja, wij drinken ons nog eens het graf in:
  Grafschrift voor een docente Duits? und jetzt: eins, zwei, drei, saufen!!
  “Game over” vond ik ook altijd wel mooi, maar is inmiddels al wel cliché….
  @Marjan: dat je nu ook al aan de muziek hebt gedacht, mijn kinderen kijken mij altijd bevreemd aan, wanneer ik bij het horen van bep. muziek zeg: dat mag je op mijn begrafenis laten horen.
  Keuze wil nog wel eens veranderen, maar momenteel is het:
  The Cold Song van Purcell

 13. jeetje, ben net wakker, was in slaap gevallen van al die champagne, doe maar even een petit café om wakker te worden….

 14. @Dineke, ja ik vind de goeie muziek op een begrafenis altijd erg belangrijk, bepaalt toch de hele sfeer van de ceremonie, en ja, mijn keuze wil ook nog wel eens veranderen, maar dat moet kunnen…

 15. @Dineke: toepasselijke titel voor bij een dode……
  Zo klaar voor vandaag….geef me maar wat te drinken…..

 16. doe mij maar en cola want het is sportavond vandaag.
  badmintonnen van 21 tot 23:00 en dan tot een uur of 01 in de kantine

 17. lang zal die levuh, lang zal die levuh, lang zal die levuh in de gloria, in de gloooriaaaaaaa, in de gloriaaaa. hiep hiep

 18. snappiknie, Ferry
  Schenk maar ff snel een rode in, Roger, moet nog boodschappen doen

 19. o ja, sorry, beetje kort van memorie….
  HOERRAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
  shit, ik verslik me

 20. 😀 😀
  je weet het toch? drank gebruik tast het korte termijn geheugen een beetje aan
  wie is er ook al weer jarig 😉

 21. Tsja, ik moet ook weer even gaan nadenken wat ik ga eten. een lekkere lap vlees met gegrilde tomaatjes ofzo. Van die sla gaan mijn voortanden steeds langer worden. Ik lijk Thea wel

 22. gisteren hadden we van die dingen met ham en kaas er tussen, m’n KTG laat me ff in de steek dus ik weet niet hoe het ook alweer heet

 23. ja op dat kerkhof heb ik al heel wat kilometertjes gemaakt.
  Die van Montparnasse is ook interessant.
  shit, hoe heten die vleesjes nou,

 24. enne een witte martini met ijs voor mij vandaag, heb ik gewoon trek in, ga ik ondertussen even verder met mijn quiltje

 25. waar moet het naartoe in deze wereld? Dochter van 9 heeft net dochter van 4 geleerd hoe ze Sims moet spelen. Die kleine zit nu naast me termen eruit te gooien als: kom op ga je aankleden, je moet gaan werken en ach ze is eenzaam ik ga een vriend voor haar zoeken en dan kunnen ze kindjes maken. Hoe ga je daar als moeder nu mee om? 😕

 26. Wees blij dat ze iets onschuldigs speelt als de Sims. Wanneer ik mijn zoon Counterstrike zie doen gaat het er heel wat minder schattig aan toe.

 27. ja, inmiddels s hij 18 (sinds 1 week), maar hij speelt dit al enige jaren.
  Ik zou me geen zorgen maken. Denk dat ze zich goed ontwikkeld.
  ik ben elke dag weer heel blij met mijn eigen kinderen, overdag zie ik veel ‘beschadigds” voorbijtrekken. God, wat doen sommige ouders hun kinderen aan, soms willens en wetens. Nu heb ik het over de ‘autochtone’ ouders, de ‘allochtone’ ouders verkeren vaak in het donkere-bomen-bos en hebben geen idee wat hun kroost uitspookt. Daar is het echt: uit het oog, uit het hart, zodra we ze niet meer kunnen zien vanuit het raam, is het het probleem van -de wijkagent/ – de school / -etc. etc. Grootste probleem is hier: de jongens. Geen enkel respect voor vrouwen, lees o.a. ondergetekende
  (maar ze kennen mij nog niet, hahaaaaa…)

 28. Tegen een Lilliputter zeggen: Ik hou je op de hoogte.
  Een bamihap uit de Chinese muur proberen te halen.
  Inwoners van Litouwen Lee Towers noemen.
  Hutu’s die geen GSM gebruiken omdat er te veel toetsies opzitten.
  Bij een afrekening in het criminele circuit vragen om een bonnetje.
  Een schizofreen vragen wie hij wel niet denkt dat ie is. !!!!!
  Aan de vleugels van een kraanvogel draaien en wachten tot er warm water uitkomt.
  Even iets kortsluiten met een elektricien.
  Een sluipschutter die tegen zijn vrouw zegt: ‘ik heb je gemist vandaag,schat’.
  Een blondje in een SMART.
  Voor een dichte deur staan van de open dag van een gesloten inrichting!!!!
  Een blinde die te diep in het glaasje heeft gekeken.
  Een restaurant voor het gerecht slepen.
  Een verdachte die niet zit en terecht staat.
  Aan een schaap dat aan de bar zit vragen of hij lam is.
  In een vliegtuig naast een negerin gaan zitten omdat men bij een ongeluk als eerste naar de zwarte doos zoekt.
  Een ober die een steakje laat vallen.
  Een schizofreen die een eenmanszaak wil beginnen.
  In Ossvragenwaardietovenaarwoont.
  De paus in een rolstoel een geestelijk gehandicapte noemen.
  Een manke die te hard van stapel loopt.

 29. Ga je een collectie slechte moppen beginnen, Ferry? Dan is dit al een aardig beginnetje. Typisch van die grapjes die – net als die vreselijke kettingbrieven – door de websiterecycling in leven blijven terwijl vroegtijdige euthanasie op zijn plaats was geweest. Hierbij vergeleken is Tineke Schouten een gigant!

 30. Hadden wij op de middelbare school ook niet zoiets:
  het congres voor internationale sexuologen met: uit India! Hierin Kandie! en uit Griekenland! Papa Doedeboellos! enz. enz.

 31. Dat is wel zo’n beetje het niveau, ja. Heel veel weblogs hebben zo’n tenenkrommend paginaatje met grappige aphorismen (contradictie eerder dan pleonasme) en leuke weetjes. Brrrrrr. Ik krijg soms ook van die ‘leuke’ plaatjes en gedichtjes toegezonden van mensen die mij kennelijk niet goed genoeg kennen. Die krijgen direct een pissig mailtje terug. Ik heb liever twee regeltjes saaie maar persoonlijke eigen tekst dan drie pagina’s leukbedoeld jatwerk dat als bulkmail naar alle (nu ex)vrienden en kennissen gaat! Rot op zeg.

 32. Maar ik vind je nog steeds lief, Ferry!
  En ik gan nu slapen, want morgen staat de wekker op 6 uur om de hond uit te laten voor ik weer naar mijn lieve leerlingetjes ga..

 33. Toch nog maar een grafschriftje, hoewel het misschien minder bij een reclameschrijver past dan bij een journalist als ik:
  Zijn pen was dodelijk