Chez Roger et Françoise – 16 november


Klik logo voor smoelenboek.

Kom binnen, Peter, kom binnen. Jij bent me er ook eentje. Als laatste naar bed om als eerste weer op de deur te staan bonken. Tigre de Bistro!
Overigens hadden we gisteren nog hoog bezoek. Wim B. geeft commentaar op mijn argwanende ‘ook toevallig’-stukje. Gauw lezen allemaal.
Roger, ff snel een grand café. Ik moet zo naar de bank om te tekenen als Président van de Association des Parents d’Élèves de Ménetreuil et La Chapelle-Thècle. Tjonge, wat houden ze hier van titels en afkortingen.

175 reacties op “Chez Roger et Françoise – 16 november

 1. Die Wim. Volgens mij is hij de bruggenbouwer die ons land nodig heeft in deze zware tijden. Een plek onder de zon voor iedereen, excusez de minder prettige verwijzing naar eerdere, barre tijden.
  Het trieste dieptepunt is natuurlijk de verkiezing van Pim F. tot grootste Nederlander aller tijden. De grootste ruziezoeker, zullen ze bedoelen. Het is tekenend voor de tijd, ben ik bang. Als Willem de Z. en Willem D., laat staan D. Erasmus, het in dezen afleggen tegen Fortuyn dan wordt het tijd dat ik ga verkassen. Maar ja, dat wisten we al.
  Je hebt wel een indrukwekkende titel, Krek. Zou er bijna jaloers op worden.

 2. goedemorgen
  Roger, mag ik een kop thee van je?
  Vind het ook erg jammer dat Fortuyn gekozen is, maar ja, dat is recent dus lag wel een klein beetje voor de hand.
  Ik denk dat ze Patrick Bruel als grootste Fransoos kiezen 😉

 3. Wat te denken van Louis de Funes (of hoe schrijf je dat).
  Geweldige karikatuur van een fransoos!!

 4. hij is denk een beetje zoals Frans Bauer voor Nederland is. Vooral de jeugd moet niets van de muziek hebben, maar een hoop mensen kennen de muziek wel.

 5. Kom op dames, de vrouwen dan……Jeanne d’Arc, Simone de Beauvoir, Brigitte Bardot…..Marianne!!

 6. Is dat zo? Ik ken hem alleen maar uit films en dan vind ik hem een scheetje, maar is het echt zo’n hork dan? Dan wordt het misschien wel tijd dat ik mijn mening herzie. Ik heb nou eenmaal een beetje rare smaak wat mannen betreft, zie ook mijn man (alien8) in het smoelenboek.

 7. @jeanne: je hebt gelijk. Alleen: ik heb Jeanne d’Arc altijd een enorme doos gevonden met haar stemmen van God, ik ga niet BB kiezen vanwege haar mooie borsten en/of haar dierenliefde en Marianne bestaat/bestond niet. Simone de Beauvoir lijkt me dan de juiste keuze. Nog even verder piekeren over kieswaardige Françaises.

 8. Colette was ook een erg leuk, baanbrekend wijf. Hoewel ik ga voor Françoise (van Roger). Wat die al niet in haar eentje voor de gemeenschap van ons dorp Tiré-la-Chasse heeft gedaan! Alleen al haar nageslacht houdt de dorpsschool op de been, terwijl de hameau Les Crottins zonder haar bezielende werpdrift nu uitgestorven zou zijn. Overigens mag Roger wel uitkijken, want met haar nieuwe looks is ze duidelijk in de race voor een nieuwe ronde. Kan nog nét.

 9. @Marjan: JPS was naar mijn beste weten nou niet echt een vrouwvriendelijke man. Maar ja, wellicht bijft er weinig over als je dat als criterium gaat gebruiken. Depardieu schijnt dan in ieder geval ook al af te vallen.

 10. Tja, ik heb toch wat moeite met het waarderen van vrouwen op basis van hun werpprestaties. Zal wel aan mij liggen. Niks ten nadele van Françoise verder, dat niet. Maar om er nu een soort Greta21 van te maken…meuh. Ik bedoel: neuh.

 11. Ja, maar of iemand een lekker wijf is, lijkt me geen hard criterium voor een selectie als ‘grootste Français(e)’ ooit.
  Noch of iemand vrouw-onvriendelijk was, overigens.
  Erasmus, ’s werelds grootste humanist. Hoewel Hugo de Groot ook heel belangrijke dingen heeft gedaan voor het internationaal recht. En Constantijn Huijgens, die de microscoop en het pendeluurwerk uitvond. Tja… Er is eigenlijk heel veel keuze. En wat doet ons volk? Dat kiest een kale nicht, die over 20 jaar hooguit één kolommetje op een van de vele zwarte bladzijden van ons geschiedenisboek zal vormen.

 12. Ik krijg net een telefoontje dat mijn opa overleden is, heel plotseling eigenlijk.
  Hij had vanochtend mijn moeder gebeld dat hij niet lekker was en zij komt daar aan en hij is al overleden (zijn buren waren er gelukkig wel bij).
  Het is niet dat ik echt verdrietig ben, meer dat ik het vervelend vind voor mijn vader en ooms en tante, maar ik had niet veel met die man…
  We gaan weer een vervelende paar dagen tegemoet, laat het maar snel achter de rug zijn.

 13. Sterkte, Jolanda. Zelfs als je niet veel met hem had, is het toch altijd emotioneel. Inderdaad omdat je ouders er verdriet van hebben.

 14. voor de mensen die in Frankrijk wonen: hebben jullie daar over nagedacht? Dat je toch verder weg zit en als er dus wat gebeurt met familie je er niet gelijk bij kan zijn.
  Dat is vooral voor Bas een groot punt wat hem tegenhoudt te gaan…

 15. Wat nou. Mijn vrouw komt uit Tokyo. Dát is een probleem. Toen haar moeder ernstig ziek was en later overleed is ze in twee maanden twee keer heen en weer geweest. Dan realiseer je je dat het jammer is dat je niet meer tijd met elkaar hebt besteed toen alles nog goed was.
  Als er iets met iemand gebeurt, ben je in een uur of 8 ter plekke. Meestal zie je een overlijden toch wel ruim van tevoren aankomen. En zo niet, dan is het tóch te laat. Zoals met jouw moeder.
  Zeker als het een groterte familie betreft, is er altijd wel iemand die de eerste klappen op kan vangen. Daar hoef jij je leven niet naar in te richten. Het feit dat jij helemaal uit Frankrijk binnen 24 uur ter plekke bent, is voor iedereen voldoende signaal dat je om ze geeft, in tijden van nood.
  Bovendien gaan je familiebanden door de afstand er juist op vooruit, is mijn ervaring. Waar je elkaar als je in dezelfde stad woont vooral op verjaardagen ziet om oppervlakkigheden uit te wisselen, zie je elkaar nu in de vakantie soms wel een hele week achter elkaar. De kwaliteit van de gesprekken gaat dan – met name ’s nachts met een borrel onder een sterrenhemel – met rasse schreden vooruit.
  Maar ja, Bas wil gewoon niet. En zal dus steeds nieuwe beren op de weg vinden om niet te hoeven. Volgens mij moet je het onderwerp maar een tijdje laten rusten. Anders wordt het een obsessie, voor jullie allebei.

 16. @ Jolanda: ik heb daar zeker over nagedacht, maar meer in de omgekeerde vorm. Ik woonde nog in Nederland en hoorde op een vrijdag avond dat mn (franse) vriend de woensdag daarvoor een ernstig motorongeluk had gehad. Pompiers, ziekenhuis, operaties ed. en ik wist van niets en was er dus niet voor hem. Dat heeft mij over de laatste streep getrokken om opnieuw in FR te gaan wonen.
  En het is maar Frankrijk, niet het andere eind van de wereld. Als de nood aan de man is, ben je binnen een aantal uur in NL. Er valt altijd wel een mouw aan te passen. Zeker met dit soort
  zaken. Wat ik echter moeilijker vind, zijn de kleine dingetjes die je gaat missen. De allerdaagse dingetjes die je met vrienden en familie deelt. De spontaniteit gaat er vanaf.
  Maar laat je daar niet door weerhouden. Zoals een grote Amsterdams wijsgeer zoal zei: ‘ieder nadeel heb z’n voordeel’.
  Wens je in ieder geval heel veel sterkte de komende tijd.

 17. nee, het is niet dat bas gewoon niet wil… maar laat maar, daar gaan we het gewoon niet over hebben, dat is verder prive.

 18. @Jolanda: allereerst: sterkte. Ook voor je ouders.
  Wij zitten met het feit dat mijn schoonvader zwaar ziek is en feitelijk ieder moment kan overlijden. Toch gaan we gewoon door met onze plannen. Het alternatief is wachten tot hij dood is en wie weet hoe lang dat nog duurt. Klinkt lullig, maar zo is het uiteraard niet bedoeld. Net wat Krek zegt: je bent in principe binnen 8 uur ter plekke dus we moeten het dan maar nemen zoals het komt.
  Ik hoop dat de diepte van gesprekken gaat toenemen als we er eenmaal zitten. Nu weten zijn ouders niet hoe ze met onze plannen moeten omgaan en zwijgen er dus over. Dat is niet leuk. Ze mogen best zeggen dat ze niet blij zijn dat we zo ver weg gaan wonen, wij zullen hen ook missen. Maar dat doen ze dus niet: ze hebben het er maar niet over in de hoop dat het overwaait ofzo.
  Ten aanzien van Bas sluit ik me aan bij Krek. Laat het voorlopig rusten. Neem hem mee naar het jubileum en zie dan verder. Hij moet zich ook niet onder druk gezet voelen om vooral mee te gaan Frankrijk: dat gaat zich altijd tegen je keren uiteindelijk.

 19. het is ook niet dat ik hem dwing of iets opdring ofzo, het is absoluut niet het gesprek van de dag bij ons.
  Ik weet dat alleen toevallig van hem, dat heeft hij een tijd terug gezegd. Vandaar dat ik me nu ging afvragen hoe jullie daarmee omgingen. Ik zat daar gewoon even over na te denken.

 20. Ik denk dat dat wel mee valt, mijn familie in Groningen is ook niet naast de deur. En telefoneren is tegenwoordig ook niet duur meer.

 21. Sorry voor mijn korte antwoord boven, ik heb een aantal postings gemist. De wereld is tegenwoordig erg klein. Toen de moeder van mijn vrouw ziek was, ze komt uit Ierland, was ze in 3 uur daar. Toen mijn moeder in het ziekenhuis in Amsterdam werd opgenomen, zat ik in Den Haag. Toen ik een uur later ter plekke kwam was ze al overleden. Ik bedoel daarmee te zeggen dat tijd en plaats relatief zaken en je je leven daar niet op in moet richten. Sterkte.

 22. Jolanda, ook van deze kant sterkte. Het is de week wel.
  Mijn ouders wonen op 1150 km. Met het vliegtuig ben ik in 5 uur uit en thuis. Marseille/Amsterdam. Met de auto ongeveer 12 uur rijden. Is de nood aan de man ben je zo in Nederland.
  Ook zitten er min punten aan het ver weg wonen. Lang weg zijn is een hoop (dagelijkse) dingen missen. De gevolgen daarvan zijn dat de hechte band van vroeger een beetje aan het verwateren is. Helaas!!

 23. Mijn schoonvader is een maand geleden overleden en we waren binnen 12 uur in Nederland natuurlijk te laat maar ook te laat als ik gewoon in Nederland gebleven was het enige is je kan wat steun bieden aan de andere familieleden en een probleem is daarna je kunt moeilijk helpen alles te regelen en helpen bij het huis leeghalen daar zadel je andere familie leden mee op. Maar dat de band minder wordt ben ik het niet mee eens ik woonde in hetzelfsde dorp als mijn moeder zag haar elke dag vijf minuten hoi hoe gaat het tot ziens toen ik 1500 km verder woonde ging je een week op vakantie en heb je een beter contact.
  Maar voor je het weet ben jezelf de oudste en zijn vaders moeders opa’s en oma’s er niet meer maar ik hoop dat mijn kinderen hier niet blijven hangen maar wat van de wereld gaan zien en zich daar vestigen waar de mogelijkheden zijn zich te ontwikkelen en waar ze met plezier kunnen wonen.

 24. Mijn condoléances, Jolanda. En Frank. En sterkte Hanneke. Ik geloof dat we allemaal in een leeftijd zitten dat dit onvermijdelijk is.
  Ik heb besloten morgen niet naar de begrafenis te gaan. Ik moet met het openbaar vervoer en ik denk, omdat het heel druk wordt, dat mijn tante er meer aan heeft wanneer ik een brief schrijf, die ze nog eens kan overlezen. Mijn oom had ik heel recent nog gezien en die herinnering koester ik.

 25. Jolanda, sterkte. en ook voor je ouders.
  En het maakt niet uit of je wel of niet ver weg woont. Toen mijn moeder overleed, hebben we ruim 4 uur over 100 km gedaan. Het was net op de vrijdag voor de meivakantie en de NL wegen waren 1 grote file. Maar ja ze was al dood toen wij gebeld werden. Totaal onverwacht. Bij mijn vader hebben we 2 dagen en nachten gewaakt en het gevecht tegen de dood gezien, afschuwelijk…
  Maar goed ik heb helemaal geen zin om het daarover te hebben.
  Toen wij in Australie zaten is het contact met mijn ouders heel erg gegroeid omdat we elke week belden en heel veel schrijven en we dus eigenlijk veel meer contact hadden dan in NL. Toen dacht ik weleens, stel dat er wat gebeurd dan zitten we wel erg ver weg, maar nu … als er iets met mijn zus zou gebeuren ben ik er met een uurtje of 8 dat vind ik goed te doen.

 26. @Jolanda: gecondoleerd. Ik begrijp uit je verhaal dat je geen oma meer hebt?
  Is toch jammer – alles schuift een generatie op. Is vaak erg ingrijpend voor de generatie eronder (jouw ouders en ooms en tantes).

 27. Jolanda, je bent nog jong. Mijn ouders zijn de jongste uit hun beider families, mijn man had een grote -oude- familie. Je wil niet weten wat wij al hebben moeten wegbrengen. En de ene keer voelt het erger dan de andere. Valt evenmin te voorspellen is mijn ervaring. Tel daar dan nog bij op de ouders van goede vrienden en je bent een paar keer per jaar aan het begraven of cremeren.
  Ik ben een emotioneel mens en het doet me elke keer een jasje uit. Maar goed: ik huil al bij een stuk mooie muziek. Ik ben snel ontroerd. Toen mijn oudste dochter op de monumentale trap van ‘des Indes’ in haar eentje, a capella “Stille Nacht, heilige Nacht” zong, moest ik vreselijk wenen.
  Ik kan het niet helpen. het is waarschijnlijk een afwijking?!?

 28. Waar blijven:
  Jeanne, Coco, Hanneke en Yinda in het smoelenboek?
  Kom op!!! Laat Marjan en ondergetekende niet de enige vrouwelijke kroegtijgers zijn!!!!

 29. Ik beloof, beloof, beloof …………………….. op mijn leeftijd is een foto bijwerken een hele klus.

 30. Bijwerken? Heb ik ook niet gedaan, hoor!! Hij is gewoon van een afstand genomne, dat helpt ook!

 31. Ik realiseer me nu pas ,dat je de tekst bij mijn idd anders kunt interpreteren als je niet op de hoogte bent van de termen!!
  Wanneer je ‘op boeg’ zit, zit je dus achteraan, degene die ‘op slag’ zit, zit vooraan, gerekend vanaf de stuurman die dus vooruit kijkt. Je roeit achteruit.

 32. @Coco je kan dus ook een foto van een ander insturen inmailen ? en erbij schrijven dat je erachter staat 😉

 33. FrankB: niet om lullig te doen, maar op de achtergrond zie je de wijk “Laak”. Daar heb je dus geen terrassen. Alleen terrorristen.

 34. Degene die ‘op slag’ zit geeft het tempo aan, de ander past zich hieraan aan.

 35. Aloha allemaal !
  @ Dineke :fotootje van mij ( of van mijn 2 Siamese poezen ) komt binnenkort. Heb net een digicam aangeschaft : moet eerst nog ff de mode d’emploi lezen
  Had jij trouwens niet gezien dat onze Hanneke die arme , zielige Blaise Pascal, uitvinder van een rekenmachine ,- vandaar dat er de reeds langvergeten computertaal ” Pascal ” naar hem genoemd is . ” je pense donc je suis ” in de mond legt. Arme René Descartes.
  Van Pascal is de uitdrukking ” L’homme n’est qu’un roseau, mais un roseau pensant ” = De mens is een slechts een rietstengel , maar dan toch een denkende rietstengel.
  Al lezende bekruipt mij soms toch de twijfel over dat denken…
  Maar … laat niemand dit persoonlijk opvatten 😉

 36. Ik zie een enorme neger op een slagtrom de maat geven op een oud galjoen, heeft de slag daarmee te maken

 37. ???? Heb je het nieuws niet gevolgd, een week geleden? De hele wijk een dag lang afgesloten geweest, tanks die de stad inreden, handgranaten naar het A.T.!!!

 38. Sorry, mensen. Blijf wel ingelogd, maar ik haak ff af. Moet nog wat proefwerken maken voor morgen.

 39. Nog ff, kon het niet laten: ik heb me er doorheen geowrsteld. Vond het vooral prettig dat ze Sartre van repliek wist te dienen, want ik heb dat altijd een zelfingenomen mannetje gevonden. Ik was een van de weinigen, maar ik had een natuurlijk antipathie tegen die man, ongevver hetzelfde wat ik nu heb voor die aanmatigende Mulisch

 40. Wat een geruststelling, als je het nu in het Frans wil lezen stuur ik je het wel.

 41. Nog het één, nog het ander. Weg dus. Zit hier in m’n uppie,
  bèèèèèèèèèhhhhhhhhhhh.

 42. chips! Wil ik even aan mijn verslaving toegeven (Eastenders) ben ik een heel uur kwijt!
  Ik werk te hard en ik verdien te weinig.

 43. Niet Eatenders, maar Eastenders. En er zijn er hier meer, geloof me. Altijd nog beter dan GTST of TBATB of ATWT. Het gaat hier tenminste over echte mensen en niet van die bimbo’s.

 44. Bij de weg: jij keek toch nooit TV? En dan wil je mij terechtwijzen? Moet je toch ff uitleggen!

 45. Ik zie Mirjam haar hoofd om de hoek steken. Wat een prachtige foto is dat, van die booM!

 46. Ik ben niet de Jeanne van de foto in de boot. En ken dus Dineke niet.
  Eigenlijk ben ik ook niet jeanne… Is een pseudoniem. Krek is op de hoogte.

 47. Dineke, vrouwlief komt uit Ierland, is ook een Eastenders verslaafde. Het probleem in dit huis is alleen dat ik gewoonweg niet de kans krijg om eens een keetje tv te kijken. D e3 dames hebben hier het alleenrecht op de afstandbediening. Ik weet dus wel wat er ongeveer te zien is maar echt kijken doe ik niet.

 48. Hm, Jeanne. Dit is weer een ontwikkeling die ik niet had voorzien. Dacht iemand dat echt? Jeanne is een vrij algemene naam, ik heb er niet eens bij stilgestaan!
  Sorry, Jeanne!
  Ik lees net het onthutsende bericht dat Mw. Hassan is vermoord in Irak. Het 1e vrouwelijke ontvoerde slachtoffer.

 49. Robert, jij was toch degene die zei “wat zijn Kopspijkers?” Of was dat Ronaldus, ik weet het niet meer. I.i.g. beweerde die persoon dus nooit TV te kijken.

 50. Nee, dat was ik. Ik ben niet echt blind en doof. Ik weet dat het een tv programma is. Ik heb het echter nog nooit gezien. (Ja, die mensen zijn er echt) Over het algemeen vindt ik trouwens dat de tv een uitstekend medium is om bij in slaap te vallen. Heb liever een goed boek of een DVD. Heb je ook geen last van de reclame.

 51. Robert, je hebt geen idee hoeveel gelijk ik je geef!! Ik neem me vaak in het weekend voor eens lekker van een film o.i.d. te gaan genieten en ik ben al onder zeil voor ie een half uur onderweg is. Erg! Kennelijk ontspan ik me dan zodanig, dat er geen houden meer aan is. Ik heb overigens afgelopen weekden “Jean de Florette” en “Manon de Sources” op de kop weten te tikken. Dus voorlopig kan ik mijn lol weer op….

 52. Beste kroeggenoten,
  ik log zo dadelijk uit om pas zondag of maandag weer te keren. Een nieuwe huizenjacht in Frankrijk. Hopelijk kom ik terug met goed nieuws.
  Veel drankgenot en sterkte met werken. Au revoir.

 53. @Dineke, echte Franse films dus. Ik val daar dus soms ook bij in slaap. (de wijn is daar dus ook schuldig aan) het voordeel van een DVD is dat je dan de volgende dag gewoon de rest kan zien. Net een boek dus.

 54. Lekker, hè, Robert. En wanneer je het even niet volgt: gwoon nog een keer. Ik heb idd het meest genoten van Franse films (en Italiaanse). Amélie is 1 van mijn favorieten.

 55. Ik heb Amelie al 5 keer gezien. Een van de winige film die je vaker kunt zien. Als ik, meestal op een vrijdagavond de wereld en mijn werk geheel zat ben, is dat een van de films die ik zie. Shrek 1 is hoor ook in die catagorie.

 56. Echte ‘feel-good’ movie, hè?
  Ik heb dat ook, wanneer ik down ben, dat ik iets vertrouwds wil zien. Zo heb ik ‘Shirly Valentine’ ook al tig x gezien. En ‘My big fat Greek Wedding’. Heerlijke onzinfilm.
  Doet me een beetje denken aan het voorlezen van de kinderen vroeger. Moest elke avond hetzelfde verhaaltje, zelfde intonatie, zelfde rituelen. Enfin. Veilig, dus.

 57. Ben er weer, eindelijk. als ik wegval is het doordat mijn pc instabiel is geworden. had usb-kaartje en kaartlezer geïnstalleerd, werkte op zich prima. zet ik m opnieuw aan, heeft ie bij minste of geringste een geheugenfout. en zet ik Norton system Docter aan, reset ie zichzelf spontaan. snik. Roger, een dubbele whisky graag

 58. Volgens mij zit het in de lucht. Bij ons valt-ie ook steeds in de fout. Al een week ongeveer!

 59. een herstart later:
  alsof apple niet crasht. kan echt wel. en het gebeurt ook. voor noodgevallen heb ik hier altijd nog knoppix liggen. maar je hebt in zoverre gelijk, bill gates schijnt serieus gezegd te hebben dat ie denkt dat windows in 2015 stabiel zal zijn….

 60. Dan maar even als inconnuÖ knoppix is ä t ook niet, althans niet deye versie. gaat ukt van duitse toetsenbordindeling. is stabiel, maar yiet dan mijn kaartleyer alleen hardwarematig, wat er op staat is niet te bereiken… ik ga eerst maar eens plat

 61. Vanavond heerlijk ruzie gemaakt met een duitser, collega van Jorgen. Hij belde op ons privénummer en daar kan ik dus niet tegen, terwijl Jorgen ergens in hetzelfde hotel w.s. belangrijk zat te vergaderen. IK heb die Duitser heerlijk uitgefoeterd, knapte er helemaal van op.

 62. Nou, dat is raar, ik dacht er is hier niemand, ik zal weer eens even bij onze aardige buren, het frankrijkforum gaan kijken, krijg ik dit:
  This is the Server Administrator(tm) default page.
  If you see this page it means:
  1) hosting for this domain is not configured
  or
  2) there’s no such domain registered in Plesk.
  For more information please contact @adminemail@
  Dit bericht heb ik nog nooit gehad, betekent dit nu dat ik zelfs niet meer mag lezen op FF. Is FF nu frankrijkforum of fuckfrance?
  Heeft iemand dit ook weleens gehad?

 63. Heeeeee.. Ronaldus, ben blij dat er iemand binnenkomt, stond net op het punt om dan maar naar bed te gaan… maar daar heb ik eigenlijk gewoon geen zin in.

 64. Nou, ga er dan maar voor zitten, ze blijven kletsen hier, je hoeft maar even weg te zijn en je hebt zo weer een uur nodig om bij te lezen.

 65. Ik hoop dan maar voor je dat ze je betalen voor alle extra uren, of heb je zo’n goed salaris dat ze verwachten dat je 24 uur per dag klaarstaat voor de zaak?

 66. In de boeken, en een kleine vergadering van het comité 2000
  in het dorp. Volgend jaar 5 mei willen ze ivb 60 jaar bevrijding een week lang feest vieren.

 67. Is 5 mei niet op hemelvaartsdag, kan dat dan allemaal tegelijk gevierd worden? Eén voordeel: iedereen is dan wel vrij.

 68. Jubileumfeestje wordt ook veel leuker, of moeten we daar dan ook stilstaan bij de 60 jaar bevrijding? of de herdenking aan Pim, de grootste nederlander aller tijden?!?!?!?!?!?!

 69. Yep, valt op dezelfde dag, en het feest duurt t/m zondag.
  Kan ik mooi bij terugkomst nog net het vuurwerk zien.

 70. Een HF feestje thuis met vuurwerk afsluiten.
  Ik heb wel een geweldige smoes om me terug te trekken uit de organisatie. Scheelt een hoop tijd.

 71. Oeps phantom is zeker geschrokken van mijn uitnodiging…
  EN ja, krek, ik weet heus wel dat hij/zij hier misschien niet eens was en en leuke link van jou aan het bekijken was, maar je moet iets om de conversatie gaande te houden, want Roger trekt zijn b.. weer eens niet open.

 72. En vervolgens is het stil, volgens mij zijn ze bang om vergiftigd te worden…
  Ronaldus, jij wel een borrel van me?

 73. Tja, die zit wel in mijn hoofd maar nog niet op papier. Dat duurt nog even, maar ik ben het niet vergeten.
  Je hebt er toch geen haast mee?

 74. Hahaha, nee hoor, ik hoop nog heel lang van m’n Franse optrekje te genieten. Pas als het huis zelf helemaal in orde is
  gaan we de tuin om het huis ontwerpen. Dus nog zeker 3 jaar de tijd. 🙂

 75. Raar he, nu kan ik wel weer bij de buren (FF) terecht…
  Gelukkig maar, Ronaldus, heb trouwens wel een paar ideeën, maar moet er even voor gaan zitten en daar heb ik even geen tijd voor..

 76. Ik ben er nog, maar werd even afgeleid door de TV, waar bekende nederlanders vertellen over hun ervaringen met mishandeling in hun jeugd.

 77. Ja zeker hebben we winters hier. Het schijnt dat het een jaar of 10 geleden voor het laatst gesneeuwd heeft. Het hele sociale leven lag toen plat. Iedereen blijft thuis, de schoolbussen rijden niet, dus de scholen zijn dan dicht. Dus je begrijpt, ik kan niet wachten tot het hier echt gaat sneeuwen, ik wil dat wel eens meemaken.
  Vorig jaar heb ik wel een paar keer de ruiten moeten krabben. Maar dit jaar nog niet. Het is hier nu nog erg mooi. Overdag een zonnetje en een graadje of 12, dus echt niet slecht.

 78. Misschien niet helemaal eerlijk van me jeanne, maar als ik dat zo hoor, bekende nederlanders vertellen over hun ervaring met mishandeling, heb ik altijd de neiging om dat in twijfel te trekken…
  En hebben ze het dan over lichamelijke mishandeling of ook over geestelijke mishandeling?

 79. Veel bekende Nederlanders lijken hun leed vaak te etaleren om daarmee nog meer marktaandeel te veroveren.

 80. Allebei. Er is in Nederland een week lang aandacht voor Geheim Geweld – dus geweld in het gezin / huiselijk geweld.
  De TV en de radio besteden er op allerlei manieren aandacht aan.
  Het gaat zeer zeker ook over geestelijk geweld.
  De verhalen vanavond waren niet “dik aangezet”, maar gewoon eerlijk.

 81. jeanne, ik heb het niet gezien, maar ja, ik heb ook eigenlijk helemaal geen zin om hier verder op in te gaan, komt me iets te dichtbij mezelf. Ik ga naar bed. Trusten.