—INFO-PUNT— Week 47


Vraag over Frankrijk? Formuleer hem goed. Drop ‘m hier.

1: Baan in Parijs
2: Welke Provider?
3: Op zoek naar een boek: “De kunst van het vervoegen”
4: benzineprijzen-vergelijkingssite?
5: wie brengt Sinterklaas tijdig naar Z-Bourgogne?

47 reacties op “—INFO-PUNT— Week 47

 1. Ik kreeg een mailtje van een dame die een baan in Parijs zoekt. Ik vroeg haar haar vraag te preciseren en in het nieuwe INFO-PUNT te plaatsen. En maakte het kopje vast aan. Nog even wacht op de vraag, dus.

 2. wie o wie kan mij nog meer helpen een baantje te vinden in parijs? (MBO dipl. Studeert 3 jaar frans, spreekt goed engels, kennis van windows/office pakket, goede typvaardigheid, heb altijd gewerkt als receptioniste/tel. +administratief. en zo nu en dan in de horeca. Hobbie’s/interesses; tekenen lezen kunst cultuur sport )
  wie weet kunt u mij een tip geven.
  groet
  zefanja

 3. Probeer het eens bij Disneyland Paris. Ik ben daar zelf jaren geleden begonnen. Het product is leuk (althans, ik werk persoonlijk liever voor een stel pluchen beesten dans voor een handelaar in bijvoorbeeld wieldoppen). De sfeer is gezellig, jong en internationaal. en het voordeel is dat ze niet allergisch zijn voor buitenlanders die soms gebrekkig Frans spreken.
  Volgens mij kun je tegenwoordig al via het Nederlandse kantoor solliciteren. Kijk anders eens op hun Nederlandse site.
  In Parijs zelf zou ik het als ik jou was in de internationale sfeer zoeken. Een groot internationaal concern bijv. (Philips, Coca, Danone, Amex, L’Oréal, etc) Ik heb 2 jaar geleden naar al die bedrijven een open sollicitatie gestuurd in de trant van ‘dit ben ik en dit kan ik, en deze functies kan ik vervullen (en dan daaronder een lijst). Heb zo een baan in de marketing bij Armani (groupe L’Oréal) gescoord.
  By the way, als je mijn baan wilt geef ik je ‘m graag. Ik wil het wat rustiger aan gaan doen, weer gewone menselijke werktijden gaan hanteren, in plaats van 50-urige werkweken in hysterische omgeving. Dus mocht bij deze iemand een leuke baan in Parijs in de aanbieding hebben, kom ik graag een keer praten.
  Succes in ieder geval en mocht je meer info nodig hebben, mail me maar even.

 4. Wat een geweldige reactie!!
  Ik hoop dat Zefanja terug komt om hem te lezen. Fijn dat je je ervaring wilt delen, Chantal. Kom nog es buurten!!

 5. Graag, maar heb het giga-druk en kan alleen via mn werk internetten.. We wonen al meer dan een jaar in ons nieuwe appartement en hebben nog steeds geen internet. En àls ik al een keer tijd heb om me daarin te verdiepen, zie ik door de bomen het bos niet meer. Dus nu we toch bij het info-punt zijn, een tweede vraag: wat is handiger/beter/goedkoper, Noos , Wanadoo of Free? Ik ben zelf nogal geneigd om af te gaan op degene met het mooiste logo… Een advies is dus meer dan welkom.

 6. Andere vraag: heeft iemand enig idee waar ik nog een versie van “de kunst van het vervoegen” van Bescherelle (De NL-versie van dit standaardwerk met vervoegingen van alle franse werkwoorden en uitleg van gebruik van de verschillende tijden) op zou kunnen duiken? proxis, azur, bol, amazon, donner, ja zelfs De Slegte laat me in de steek.

 7. @chantal: woon in holland en heb dus alleen ervaring met bezoek aan websites van free-abonnees. valt me op dat de webserver voor hun homepage veel trager is dan die van andere providers. als je geen homepage wilt is dat natuurlijk geen ramp, maar wellicht is het symptomatisch voor de hele dienst?

 8. @dineke: tzt vermoedelijk. gaat nu zo te zien alleen in op tegenwoordige tijd, maar lijkt opgebouwd om ook de andere tijden te behandelen.

 9. Ik had vroeger op school ook een werkboek dat ‘le Verbe; Français’ heette. Was droog rijtjes invullen, maar toch een makkelijke hulp, omdat alles zo mooi geklasseerd was. Ga ff zoeken, voor de schrijver en de uitgever./

 10. De meeste woordenboeken, zoals de Petit Robert en de Larousse, hebben een uitgebreide lijst met werkwoordvervoegingen achterin. Bij elk werkwoord in het boek zelf staat dan tot welke groep het behoort.
  @Chantal: hoi! Tijdje terug alweer inderdaad. Ik zou voor Wanadoo gaan. Ben overgestapt op Tiscali en heb spijt. Wanadoo heeft een relatief snelle service en een gratis hulplijn. Bij Tiscali betaal je 34ct per minuut om in de wacht te hangen.

 11. Moet nodig de Franse benzineprijzen op mijn website eens bijwerken en mis de vergelijkingssite. Wie kan me vertellen wat je vandaag de dag bij respectievelijk de hypermarkt en bij de dure pomp betaalt voor euro95, diesel en lpg (zag deze zomer tot mijn verbazing in Bretagne zelfs hypermarkten met LPG)?

 12. rene, die kende ik ook wel en is ook handig, maar om te beginnen kent die geen uitleg en ten tweede werkt ie niet als ik m als boek wil gebruiken.

 13. hai peter ik heb een bescherelle ontvangen uit frankrijk maar dit is de engelse versie….kun je ook echt iets aan hebben hoor…..
  groet zefanja

 14. Chantal, als provider zou ik Wannadoo nemen, die bestaat in een nederlandse en in een Franse versie (beide gratis)

 15. Ik wil graag Sinterklaas vieren met een clubje (jaha!) Nederlanders en hun kinderen. Komt er iemand voor die tijd deze kant (Zuid-Bourgone) op die een paar zakken pepernoten en wat chocoladeletters voor me mee wil nemen?
  En eventueel een paar flessen jenever? Dat laatste heeft niks met Sinterklaas te maken, maar meer met mijn hobby.

 16. Wat is er zo bijzonder aan (de omgeving van) Moulins Engilbert dat 3 van onze stamgasten daar een huisje hebben?
  Of is dit puur toeval?

 17. Meer nog, als je de vaste niet-stamgasten meerekent: Ferry, Aat, Yinda, Frank, Ronaldus… ze zitten allemaal in die buurt geloof ik. Ik heb trouwens van de Mairie in M-E het telefoonnummer gekregen van een groeps-gîte met 23 slaapplaatsen. Als we die afhuren, kunnen we er vast ook met zijn allen koken en eten en kunnen zelfs zij die in de buurt wonen maar die niet beschonken naar huis willen rijden er gewoon crashen. Ik heb ze al gebeld en wacht op een telefoontje terug. Ook heb ik de telefoonnummers van 3 hotels in de buurt. De namen gaf ze er echter niet bij. Ik zal wel eens googlen.

 18. Maar hoe komt het toch?
  Die gite (kan het dakje niet vinden) lijkt mij een prima idee. hoeven we niet eerst die grote tent op te zetten.

 19. nee Coco, wij zijn voornamelijk virtuele vrienden/vriendinnen
  i.i.g. tot begin mei

 20. Volgens mij zit ik een heel stk uit de buurt. Ik zit in het zuidelijkste puntje van Lot et Garonne. De grens loopt zowat door onze tuin..

 21. Alt i, gevolgd door i. Logisch. Apple.
  @Robert, ja, dat is een heel stuk rijden. Het lijkt me slim om het als tussenstop te beschouwen. Wat een rot-end van NL trouwens. 15 uur?

 22. Kijk regelmatig hier ,met veel plezier wat er allemaal gebeurt:))
  Woon óók “vlakbij” M-E !
  @Krek: heb je die adressen al? Le Bon Laboureur en Le bon coin bijvorbeeld.
  @Ferry: als er een “ontmoeting”is,wil je mij dan wat laten weten? Ben hier wel geen “vaste”gast met veel inbreng maar via een andere nieuwsgroep heb ik wel een aantal andere mensen hier in de buurt leren kennen.
  Salut !

 23. @Ronald H. Nee, die adressen heb ik nog niet. Alleen de telefoonnummers, maar ik weet natuurlijk niet wat daar bij hoort. Ik ga ze bellen en vragen of ze een site hebben, of anderszins info kunnen opsturen of faxen.

 24. @Krek…..een site….zóver zijn ze nog niet !
  Le Bon Laboureur heeft een aantal kamers….wèl erg gehorig soms:)) maar…verdomd goede keuken.
  Le Bon Coin heeft maar een paar kamers maar is wèl erg gezellig!
  Salut.

 25. @Krek, ik kan het in 14 uur doen. Moet het niet te druk zijn bij Parijs. 06:00 weg uit Nederland en om 20:00 aan de wijn in de tuin. Het is nog net te doen. En we houden van die zuidelijke admosfeer.

 26. Een nieuwe vraag, wij zitten met de jaarwisseling in Frankrijk. Doen ze dat daar anders dan hier? Nog iets om rekening mee te houden of dingen die je vooral niet moet doen??

 27. Eten, vooral heel veel eten. Op Oudejaarsavond houden ze reveillon, dat zoveel wil zeggen zo lang mogelijk wakker blijven en zo veel mogelijk zuipen, eten en dansen. Tenminste, dat hebben wij hier een keer gedaan. Oesters, champagne… feest!.

 28. @RobertS:
  Vorig jaar voor het eerst oud en nieuw gevierd in Frankrijk. Wij om iets voor 12-en op het balkon, om van het vuurwerk boven de stad te genieten. Het bleef erg stil…
  Daar doen ze hier dus niet aan.

 29. Leuk, ik heb dat in Ierland ook meegemaakt. TIjdens de jaarwisseling absoluut stil op straat. Het was in Belfast, daar zijn ze zowiezo wat huiverig voor knallen. 🙂

 30. wie rijdt er regelmatig van nederland naar frankrijk en is bereid om tegen vergoeding een passagier op te halen in Hulst. Terug reis in overleg.