Chez Roger et Françoise – 15 november


Klik logo voor smoelenboek.

Lekker Frans weekend wel. Zaterdag gewinkeld in Frankrijk. Gisteren waren Engelse buren op bezoek in Frankrijk. Ik heb veel Bordeaux uit Frankrijk gedronken. En morgen ga ik weer lekker Nederlandse teksten schrijven uit Frankrijk.
Wat? Is Krek. gek geworden? Neuh, maar ik krijg klachten dat ons weblog niet Frans genoeg zou zijn. Van een Nederlandse boerin in Frankrijk. Dus dan ben ik niet te beroerd om hier iets aan te doen. Vanuit La Chapelle-Thècle, Frans dorp in Frankrijk.
Prettige werkweek toegewenst. Vooral Ronaldus sterkte, op weg naar het volgende weekend. En Dineke, je vroeg je gisteren af hoe de leugen- en diefachtige makelaar Ter Steege zo hoog in de toplist kan staan. Wel, er zijn manieren om het 1 day 1 vote-systeem te omzeilen en meermaals te stemmen vanaf dezelfde computer. Gezien het moreel en ethisch niveau van onderhavige makelaar annex plagiator zou het me niet verbazen als ze zo’n manier toepassen.

164 reacties op “Chez Roger et Françoise – 15 november

 1. Goedemorgen 🙂
  zo, heb een druk weekend gehad, dus geen tijd om te posten.
  Roger, mag ik een kopje thee van je?
  Ik ga snel aan het werk

 2. Was vannacht nog even bij Ter Steeg. Dit gaat op een hetze lijken, maar ik krijg terrierachtige gevoelens van hun aanhoudende zwijgzaamheid en de volharding van het gebruik van gestolen teksten. Natuurlijk hoeven ze zich niet tegenover mij te verantwoorden. Maar wel tegenover hun klanten, partners en adverteerders. Wie zo openlijk liegt over bezoekersaantallen op de site, hecht daar kennelijk veel belang aan. Nu hebben ze een patente manier gevonden om die aantallen op te schroeven: marktplaats.nl. Daar staat namelijk een advertentie van Ter Steeg waarmee ze ‘Uw tweede huis in Frankrijk voor vanaf 7000 euro’ aanbiedt. Reken maar dat je dan bezoekers trekt. Er zijn duizenden Nederlanders op zoek naar een huisje van 20.000 à 50.000 euro. Eenmaal op de site van Ter Steweg druipen die al snel weer af. Want het goedkoopste huis aldaar is 199.000 euro. Zit ze er verdorie wéér een factor 30 naast! Overigens is de advertentie op marktplaats al wat ouder en heeft ze hem opnieuw bovenaan geplaatst. Maar hij klopt niet meer, dus zou het Ter Steeg sieren als ze hem zou vervangen. Ik heb een hekel aan mensen die liegen in hun reclame.

 3. Goeiemorgen allemaal,
  Krek, waarom moet je verantwoording afleggen. Degene die niet tevreden zijn moeten maar een andere site zoeken.
  Nu graag koffie Roger.

 4. Ach, Coco, het was ironisch bedoeld. De boerin die dit vroeg heeft een lange geschiedenis bij Hollandais en France, en eigenlijk is ze hier persona non grata. Maanden hebben we niks van haar gehoord. Maar gisteren, toen ik van diverse kanten een tikje op de vingers kreeg, zag ze haar kans schoon. Ze is namelijk van het collaborerende type, dat meeheult met degene die op een bepaald moment de overhand heeft. Het soort dat een zojuist gevangen genomen en geboeide vijand nog even tussen de benen schopt. Dus Krek. in moeilijkheden, dat kon ze niet weerstaan. De Engelsen hebben er een woord voor: ‘gloating’. Ik zou zo gauw het Nederlandse of Franse equivalent niet weten.

 5. @ krek, laat lekker gaan joh, ik keek ook even op die site, ziet er prachtig uit, maar er zijn geen huizen onder de 100.000 euro.
  Dan ben ik gelijk weer weg hoor, samen met die andere duizenden Nederlanders die, zoals jij zegt, op zoek zijn naar een huisje van 20.000 a 50.000 euro….
  En dan heeft ze zoveel hits per dag, nou en, er wordt verder geen gebruik van gemaakt…
  zo, en nu lust ik wel een kop warme chocolademelk! 🙂

 6. Volgens het woordenboek : connation de satisfaction egoiste.
  Was het een man zou ik zeggen, ça lui fait bandé. sorry hoor!

 7. @Allen om mijn frans bij te spijkeren zijn er spreekwoorden / gezegden/woordkeuzes voor:
  1. Huilen met de wolven in het bos ?
  2. Boerenslimheid ? (en ik begrijp dat dit vrouwelijk is)
  3. Hansworst ?
  Of zijn dit meer vragen voor infopunt

 8. Gewoon koffie, Roger. Rustig weekendje gehad, zie ik. Wij niet.
  @Krek: zou mevrouw M. soms een speciaal signaal hebben op haar PC? Zo van: Krek down, nu toeslaan!
  @John:
  Hansworst: polichinelle
  Boerenslimheid: roublardise
  Die van de wolven weet ik niet, maar Dineke misschien wel?

 9. Hansworst zou je andouille voor kunnen gebruiken.
  Boerenslimheid niet gevonden, wel boerenbedrog =
  du trompe-l’oeil

 10. @Jolanda: het krenkt me in mijn gevoel voor rechtvaardigheid. Bovendien tellen bezoekerscijfers wel degelijk mee. Als je adverteerders wilt interesseren, partners zoekt, of een investeerder. De waarde van je site is gerelateerd aan het aantal bezoekers. Niet voor niets schermt Ter Steeg in haar werving van huizenbezitters met “30.000 bezoekers per maand”. Ze ziet dat als argument om óók bij haar te adverteren. Zo hoopt ze haar site te vullen met product (huizen), waardoor uiteindelijk die bezoekers vanzelf komen.
  Verder kan ik er als reclamemaker niet tegen als iemand heel groot “GRATIS” boven zijn advertentie zet om dan te vervolgen met “…kunnen we het natuurlijk niet aanbieden, maar we zijn wel zeer goedkoop.” Erg dom ook, want je vervreemdt op deze manier je klanten van je.
  @Coco: andouille is een goeie!

 11. @Hanneke: ik denk dat ze gewoon regelmatig meeleest (met name in het café, want al die Frankrijkinfo interesseert haar kennelijk niet) en zich verbijt dat ze er niet gewoon gezellig bij mag horen.

 12. Roger, mag ik een kop erwtensoep van je (kennen ze vast wel in Frankrijk)
  het is wel rustig he, vandaag, Roger…

 13. Ik lees alles wel hoor, maar blijf in de luwte…mijn analoog modem is zo traag dat ik zo min mogelijk op internet zit, want ik erger me dood…hoe zit dat met al die mensen die nog wel met een modem inbellen…bezitten die hun ziel in lijdzaamheid?
  Als er zo veel over ter steege gepraat word, word iedereen nieuwsgierig en gaan we allemaal kijken, dan komt ze wel aan haar aantal bezoekers…..laat maar…
  Roger, geef me maar een infusion….

 14. @Jolanda, erwtensoep is een totaal onbekend verschijnsel in frankrijk.
  Roger, doe mij maar een thee…. ben heel de dag buiten geweest, ben een beetje koud.

 15. Ik geloof dat het tijd wordt dat Roger vin chaud in de collectie gaat opnemen! Altijd lekker, ook als je niet geskied hebt.

 16. Tja, un nom is altijd mannelijk. Waarom is barbe vrouwelijk ?
  Aie aie,om niet goed van te worden die Franse taal.

 17. Rico,
  dit is een kroeg, meelezen meepraten alles mag. Roger heeft zelfs een potje gamaakt om nieukomers wat aan te bieden.
  stel je voor en neem wat te drinken..

 18. heb Suusje ff bekeken..
  niet weggaan hoor, volgens mij pas je hier precies, alleen moet je Italië omruilen voor Frankrijk

 19. Ja, dat zou mooi zijn. Maar waarschijnlijk blijf je altijd beunhazen hebben die gewoon lak hebben aan (Europese) normen en hard te maken waarden. Omdat er ook altijd mensen zullen blijven die het gewoon niet controleren. En zoals je leest, gaat er behoorlijk wat geld om in de webvertising. Als ik makelaar was, begon ik ook een OG-portal. Over vijf jaar gaat alles via particulieren en internet en kun je als makelaar wel opdoeken. Nou ja, 10 jaar in Frankrijk. Een site waar veel mensen komen zoeken naar huizen is dan veel geld waard. Kijk naar wat die jongens van marktplaats.nl hebben verdiend. 225 miljoen euro in vijf jaar! Wow.
  Niet voor niks las ik laatst ergens dat er een Nederlander is die marchecouvert.com is begonnen. Dat is er nu nog niet.

 20. We? Krek. zal je bedoelen!
  Ik kreeg van de week mijn eerste cheque van Google. De klikoogst van drie maanden: 137 dollar voor de Google-advertenties op de belangrijkste pagina’s van Immogo.com én op de HeF linkpagina. Toch 600 euro op jaarbasis, waarmee de Immogo qua hosting en extern adverteren zichzelf weliswaar nog niet bedruipt, maar de schade toch in ieder geval beperkt blijft.

 21. Nee, klikken is verboden. Daarom heb ik Ter Steeg nog steeds niet aangegeven bij de sites waar ze teksten gejat heeft. Al is de verleiding groot en wordt ze steeds groter naarmate het zwijgen van Ter Steeg langer duurt. Zij of Paalman kunnen best even netjes uitleggen hoe het zit, vind ik.

 22. @John: het is “hurler avec les loups” ‘p’ niet uitspreken
  (dus “uurlee avec les loe”)
  Wie is in godesnaam Remi? Die was toch 2 handen op 1 buik met Jolicoeur? Dan kan het noit over onze boerin gaan, haar coeur is verre van joli.
  Ik haat kinderen.

 23. Ze had de vuilnisbak weer eens leeggehaald en ik was heel boos. Ze kroop in een hoek en daar wilde ik haar uithalen om even naar buiten te zetten en toen viel ze me aan. Ik schrok me wezenloos, heeft ze nog nooit gedaan.

 24. Dilemma! Heeft ze nooit eerder valse trekjes vertoond? Bijvoorbeeld tijdens het eten? Luisterde ze eerder wel goed?
  Wie is bij jullie de zg. ‘alpha?’ Die kan nog wel het e.e.a. gedaan krijgen. Wanneer dat Jorgen is en niet jij, zou ik even geduld hebben. Wanneer jij het bent heb je wellicht een probleem….

 25. Ze heeft het nog nooit gedaan, luistert altijd goed, alleen de vuilnisbak blijft aantrekkelijk en ik word altijd boos als ze hem leeghaalt…. en ja het probleem is: ik ben de alpha.

 26. Juf Dineke, huilen met de wolven in het bos, wil dat zoiets zeggen als met de wind meewaaien ?

 27. Ze luistert eigenlijk alleen maar naar mij en naar Jasper.
  Maar het gekke is, ik heb exact dezelfde situatie al zo vaak meegemaakt en nooit iets aan de hand. Ik vind het heel vreemd.

 28. min of meer. Het heeft er in ieder geval mee te maken dat het opportunistisch gedrag is. Dus dat klopt wel.

 29. Hoe oud is ze en hoe lang is ze al bij jullie?
  Ik pretendeer niet een gedragswetenschapper te zijn, maar ik zou haar voorlopig even heel strak houden en met de stem laten voelen wie de baas is. Kijkt ze weg, wanneer je haar doordringend aankijkt? Wanneer ze dat doet, is er hoop.

 30. Ik denk dat het uit angst was, ze is heel erg schichtig. We hebben haar sinds puppy en ze was toen echt overal bang van, behalve van mij. w.s. is ze erg slecht behandeld bij de fokker. Het heeft een maand geduurd voordat ze niet bang meer was van de rest van het gezin. En bijna een jaar voordat ze zich aan liet halen door anderen.
  Ze is nu 3 jaar en het lijkt alsof die angst weer aan het terugkomen is, ze is al een paar weken heel erg schichtig en we hebben geen idee hoe het komt. Er is hier niks veranderd.
  Misschien toch maar eens naar Martin Gaus…

 31. Haar dochter Bep daarentegen lijkt meer op haar vader en luister voor geen meter, maar vindt alles goed en is een schatje.

 32. Misschien heeft een van de andere honden di veroorzaakt, je weet het niet. Of het is idd een oud trauma wat de kop opsteekt. Ik zou toch voorlopig de kinderen niet de baas over haar laten spelen. Voor alle zekerheid. (en je eigen gemoedsrust)

 33. Dat had ik ook al bedacht, en ze moet volgende week toch voor prikken naar de dierenarts en dan zal ik hem eens vragen wat hij er van vindt.

 34. @Marjan:Vroeger jachthondentraining gedaan…..veel honden afgericht en opgevoed…..ik heb altijd ontzag voor honden die hun baasje aanvallen….wanneer jij het baasje bent dan moet jij zonder morren de etenbak weg kunnen halen zonder dat de hond aanvalt….doet hij dat wel dan heb je een probleem zeker als de hond al 3 jaar is…dan kan je wel opvoeden maar in de socialisatiefase is er iets mis gegaan en de vraag is of je dat nu nog kan veranderen….zeker de kinderen lopen een risico omdat hij de kinderen zal zien als gelijken onder de baas….en daar kan hij boven gaan staan….ik denk dat je eens met een hondekenner/trainer moet praten en de hond laten zien hoe hij is….en dan een beslissing nemen…de veiligheid van je kinderen is belangrijker dan een “leuke” hond en ik garandeer je dat wanneer hij één keer naar je is uitgevallen, dan valt er zeker een tweede keer…dus houd hem in de gaten….dit is geen somber verhaal, maar een nuchtere constatering van hoe de dingen in de natuur gaan….je gaf zelf al aan hoe de fokker was…dat was dus tegen de natuur en vervormde de hond…..sterkte met je beslissing…
  Roger, geef die dame met die hond onder de stoel maar wat te drinken en de hond ook een bakske..

 35. @Marjan: je hebt je hond in een zodanige situatie gebracht dat ze naar haar gevoel niets anders meer kon doen dan bijten. Ze kroop al weg en in elkaar en als je dat niet juist interpreteert (‘ik doe al reuze-onderdanig, baas’) maar er nog eens overheen wil gaan, dan rest haar niks dan bijten. Je had haar beter kunnen negeren en wachten tot ze naar je toe kwam.
  Het is zeker niet zo dat ze dús vaker zal bijten, hooguit als ze in precies dezelfde situatie terecht komt.
  Als een hond al aangeeft zich onderdanig op te stellen en je hakt er nog eens in (naar haar gevoel dan, he) terwijl ze klem zit, ja, dan kun je erop wachten.
  Martin Gaus lijkt me een goed idee, de dierenarts niet. Die hebben over het algemeen geen bal verstand van hondengedrag.
  Kijk hier anders eens: http://www.hondenforum.nl. Wel even aanmelden, maar daarna kun je je probleem voorleggen en er zitten uitermate deskundige mensen daar.

 36. Grappig dat je dat zegt, Hanneke. Dat is precies wat ze op de hondenschool zeggen: ga voor vragen en/of problemen over het gedrag naar de specialist en ga voor de gezondheid e.d. naar de dierenarts.

 37. Het is trouwens echt kletskoek dat je ten allen tijde de voerbak van je hond moet kunnen weghalen en het heeft geen bal met rangorde te maken. Ook ranglageren kunnen een ranghogere bij hun voerbak weggrommen en dat wordt gepikt. Juist met eten ligt dat allemaal net een tikkeltje anders dan anders.
  Evenmin denk ik dat je hier een rangordeprobleem hebt, meer gewoon een kwestie van een onjuiste interpretatie van de communicatie van de hond. Het kan wél zo zijn dat de hond inderdaad iets heeft gemist in de socialisatiefase, vandaar die bangigheid, maar dat hoeft zeker niet te resulteren in bijten. Dat gebeurt pas op het moment dat zij het gevoel heeft dat ze echt helemaal niks anders meer kan doen dan bijten.

 38. @Marjan, ik ben het volkomen met Frank eens. We hebben zelf een hond gehad waarbij het mis was gegaan in de opvoeding. Heeft me verschillende keren aangevallen. Dat gaat dus nooit meer over. Het gekke was dat het een vreselijke lief beest was. Totdat hij in de hoek gedreven werd of je iets deed waar hij een slechte ervaring me gehad had. Ik ben een keer echt aangevallen, kon het beest gelukkig nog met mijn knie opvangen. Ik zou dat beest niet met kinderen in een ruimte laten.

 39. in ons gezin is het wegkunnen halen van de voedselbak altijd een belangrijk criterium geweest….natuurlijk mag er gemopperd worden, maar dat is iets anders dan aanvallen….
  Ik ben het met Hanneke eens dat een hond die in het nauw zit kan reageren, maar een eigen baas aanvallen geeft naar mijn mening toch een gevoel latente dominatie….maar nogmaals een expert, en dat ben ik niet….(ik zorg ervoor dat de puppies goed met hun kiezen het bakje leegkunnen eten), kan je beter van advies dienen dan de dierenarts….

 40. Onze kat valt mij ook regelmatig aan maar dat vind ik eigenlijk wel leuk. En de kat trouwens ook. We zitten trouwens wel met een bar vol hondenkenners die het gelukkig onderling niet eens zijn. Maar dat schijnt te horen bij “kenners”. Bij de weg: ik haat honden!!

 41. @Aat: volgens mij heb je dan straks een probleem op het jubileumfeest. Wij nemen al 2 honden mee, en volgens mij zijn er meer!
  He Coco, die Rocco…. wat is daarmee dat ik weg moet wezen?

 42. @Hanneke: Als ik goed geteld heb komen er 7 van die slaafse beesten. Ik heb daarom nog steeds niet aangeboden om een grote barbeque bij ons in de tuin te organiseren.

 43. @Aat: wat hondenkenners….je kinderen willen zo’n lief puppy en dan mag jij het opvoeden, want ze willen eigenlijk er alleen maar meespelen….en dan rol je ervan zelf in….ik denk dat iedere “kenner” er een stukje ervaring inlegt en een beetje emotie en dan lijkt het al gauw dat je het niet met elkaar eens bent….gelukkig hoef ik alleen maar te kijken naar wat ik heb ervaren….en als een ander het anders is ook goed…het wordt erger wanneer een ander je om je mening overhoop schiet omdat hij het niet met je eens is….en gelukkig is dat hier niet het geval….dus neem er maar eentje…want we zijn toch maar met z’n tweeen….

 44. Deze assosiatie is voor jouw rekening, Frank. Ik zeg juist dat ik NIET aanbied om een grote BBQ te organiseren. Voornaamste oorzaak is omdat ik geen hondebrokken heb maar alleen kattevoer.
  Misschien is de BBQ wel iets voor het terrein van Ronaldus. dan kunnen die honden tenminste lekker ravotten op z’n 1,5 hectare.

 45. Bonsoir,
  Het is rustig hier met z’n zessen geef ieder ff wat te drinken.
  Ik zie dat Aat er is voor de techneuten onder ons ik heb net een GPS-route op http://www.prades-vtt.tk gezet even op parcours klikken en dan de eerste route met foto’s wat je zoal tegenkomt onderweg. Alle gasten van het café laat hem even in je GPS of electronische kaart en kijk of het werkt het is voor mij de eerste maal dat ik zo iets doe.

 46. Wij vonden dat wij altijd typische kattenmensen waren. Vorig jaar kwam er dus een hond bij. Ik wil ze geen van beiden missen. (elkaar dulden ze maar net, overigens)
  En het gezegde gaat: een hond heeft een baas, een kat heeft personeel. En zo is het.

 47. @FrankB: Hoe krijg jij dat voor elkaar om je route in een kaart te krijgen? Of heb je dat met de hand ingetekend?

 48. nee ik fiets de route met gps dan sluit ik hem aan op de pc en de route staat op de kaart met hoogte meters en waypoints.
  Kaarten op de pc zijn zeer nauwkeurig 1:25 000

 49. De kaarten zijn exact het zelfde als mijn 1:25.000 kaarten van IGN serie bleue. Hoewel ik de deelkaart waar jij op gereden hebt niet in mijn bezit heb. Ik wel die van Massif du canigou. Ik heb namelijk eens in Vinça gekampeerd. Omdat jouw kaart exact de zelfde textuur en detaillering heeft, dacht ik dat je hem zelf ingeteknd had.

 50. Goedenavond, ben wel toe aan een drankje.
  Honden,, eh… niets voor mij, levensgevaarlijk. Als jongentje van zes door een grote Duitse Herder te grazen genomen, en sindsdien loop ik een straatje om als ik een loslopend groot onbekent beest tegenkom. brrrrrrrrrrrrrr….

 51. Nee dit pakket werkt met ign kaarten vandaar.En Vinca is idd maar 8 km hier vandaan.

 52. @FrankB: Heb je zo heel frankrijk in 1:25.000 op je PC staan? Daar ben ik naar op zoek.
  @ Ronaldus: goedenavond, Enne… BBQ bij jouw in de tuin?

 53. Nee heb de pyrenees orientales aude en ariege Emule doet wonderen.
  Wil je het off kopen ben je ongeveer 80, per departement kwijt ongeveer 400 MB per cd rom per departement twee cd-roms. Kijk op ik dacht bayo.com elke decathlon verkoopt ze let op dat je versie 3 hebt, de lagere versies werken niet met gps.
  Frank

 54. @Ronaldus: die n was mij niet opgevallen hoor! Maar ja ik ben dan ook maar een dyslectische techneut zonder enig taalgevoel. Ik verontschuldig me ook niet meer voor al mijn taal en stijlfouten. Ik denk altijd maar: ik ben in andere dingen goed.

 55. Ik ben met drie dingen tegelijk bezig, daar ben ik dus kennelijk ook niet goed in. Afijn, laten we d’r nog maar één nemen.

 56. Heren, met jullie expertise, kijk eens naar de vraag van Chantal op het INFO-punt?

 57. De GPS is een Garmin Vista en ik gebruik carto exploreur ik kan je er niet veel over vertellen daar ik hem afgelopen zaterdag gekocht heb en zondag het eerste ritje gemaakt dus het is allemaal nieuw voor mij.
  Tevens heb ik vanavond mapsource bekeken maar het probleem is dat daar wel een kaart van frankrijk in zit maar te weinig detail vaar een MTB- of wandeltocht de kaarten van de IGN staat elk huis kerkje op en kan je aan de hoogtelijnen goed zien hoe stijl een track loopt.

 58. Avond allemaal, was even vergaderen. Mag ik me aansluiten voor een borrel.
  Toelichting voor Rocco, is dat niet die Italiaanse por…. star!
  Of is dit niet dezelfde Rocco?

 59. Ik gebruik nu een Garmin Legend en ook Mapsource. Is leuk voor in de auto en in Nederland. In Frankrijk heb je er niks aan. Geen detail genoeg. En korste route blijkt plotseling een helling van 20% te hebben. Dat staat er dus niet op. Op naar de decathlon dus. Zal eens kijken of ze in Nederland ook Franse kaarten hebben.

 60. Wij hadden jaren terug een forse retriever. Toen hij volwassen aan het worden was (een jaar of 2) had hij een bot van de slager dat ik weg wilde pakken. In 1x viel deze lieve hond uit – hij gromde, liet z’n tanden zien en was in 1x heel groot! Ik was alleen thuis en was werkelijk bang. Ik stapte naar achteren en stootte mijn scheenbeen heel hard aan de rand van de zitkuil (je weet wel). Toe deed ik me zo ongelooflijk zeer, waardoor ik zo ontzettend kwaad werd, en vervolgens uitschoot tegen de hond met een stem waarmee ik de strijd in 1 klap gewonnen had.
  Nooit geen last meer gehad – hij is 12 jaar geworden.

 61. Zomersproetjes
  Door de zomerzon bijeen gespaard
  Zomersproetjes
  Ieder sproetje is een kusje waard
  Zomersproetjes
  Duizend sterren in een zomernacht
  Zomersproetjes
  Op twee wangen als fluweel zo zacht

 62. @allen ik neem een krokodil mee naar la fete om al die vlooienbalen op afstand te houden.
  Klinkt wel goed vind ik zelf 😉 Jammer dat alle literaire wijsneuzen niks meer over Sloeber zeggen 🙁

 63. Sorry Rocco ik moest even heel ver terugzoeken. Is dit echte de echte Marina, Marina, Mariina ????

 64. Zomersproetjes
  Door de zomerzon bijeen gespaard
  Zomersproetjes
  Ieder sproetje is een kusje waard
  Zomersproetjes
  Duizend sterren in een zomernacht
  Zomersproetjes
  Op twee wangen als fluweel zo zacht
  geweldige tekst……
  ik vond vooral die hese stem wel wat hebben.
  Maar: al 65?

 65. Ik hoor het al het is tijd voor een webcam en een microphone bavaria had in het verleden en echt virtueel café ik den k dat krek is aan het programeren moet kan je virtueel aan de bar zitten luistern naar Rocco en nog je glas leegdrinken ook.

 66. hum, zelfde gedachte.
  Wie is hier een literaire wijsneus? Dat gaat Krek niet leuk vinden.

 67. Op Free niks bijzonders gevonden. En ik Pamela Anderson haha. Deze MSN taal leer ik van m’n neefjes uit Nederland.
  Soms snap ik er echt niks van.

 68. Bij mij in de buurt zit een man die zegt dat hij de profeet Elia is. Justitie onderzoekt nog of hij niet gewoon een oplichter is.

 69. Bedoel je zo’n linkje maken?
  Ik mail het je wel.
  @Peter: ik herinner me van lang geleden in Londen ook zo’n figuur. Beweerde dat hij een proffet was. Kwam eens in de 200o jaar voor.
  Kleurrijke buurt: Stamford Hills.

 70. In engeland stond laatst nog een dwaze vader op het dak en dacht dat hij spiederman was

 71. Nu weet ik het To be a miljonair Je moet een kerkelijke site maken met gironummer.
  Mon dieu, heb geen geld meer om alle boekjes op te sturen HELP GIRO P348786655 tnv Jezus redt Hiernamaals
  ovv help Frank de winter door

 72. @Dineke: dank voor de link naar Elvis. Ik ben gek op Elvis!
  ps: willen jullie alsjeblieft even stemmen bij de grootste nederlander? Ik weet niet hoe het me jullie is, maar ik zou me kapot schamen als Pim dat werd. Vind het voor hem en zijn familie verschrikkelijk dat hij dood is, maar het predicaat “grootste nederlander” verdient hij in mijn ogen beslist niet.

 73. Nee maar staond wel een paar uur op een heel smal riggeltje maar probeerde geen herman brood act

 74. @frankb: die vent dacht dat niet echt, maar had zich alleen maar zo verkleed om aandacht voor zijn probleem te vragen.

 75. Verdiend willem van oranje het wel dan, het is weer appels met peren…….. op de tv

 76. @peter denk je dat ze hem nu opnemen of naar zijn probleem luisteren.iI ken de artsen uit engeland ze sluiten hem op en het probleem is opgelost.

 77. @Peter, die profeet elia site is heel erg eng. Ik ben heel erg tolerant, maar zullen we zulke sites maar achterwege laten, krijg er de rillingen van, word ik nog liever door een hond gebeten…
  @Hanneke, die situatie van vanmorgen is al tig keer voorgekomen, en ze weet heel goed dat als ze in de vuilnis bak zit te wroeten en ze wordt betrapt dat ze dan naar buiten moet. Nee, er is meer aan de hand, ze is heel erg schichtig de laatste tijd en ik moet eerlijk zeggen dat ik geen zin heb om haar constant in de gaten te houden met de kinderen erbij. Is ook haast onmogelijk, ben bang dat het een prikje wordt, de kinderen gaan voor en we hebben nog 3 anderen honden die op het moment ook behoorlijk zenuwachtig van haar worden. Het blijven beesten en als je er alleen nog maar ellende van hebt mogen ze van mij vertrekken.
  Ik wil haar wel meenemen naar de BBQ, hondenvlees schijnt heel erg lekker te zijn.
  @Aat, maak je geen zorgen, wij nemen de honden niet mee.
  Bij de weg: onze kat is al een week weg en dat vind ik eigenlijk veel erger.

 78. Erasmus voor grootste nederlander, wat mij betreft…
  Enne ik kan niet stemmen, want het kan alleen telefonisch naar een 09-nummer en dat kun je niet bellen vanuit FR.

 79. Bovendien, who cares wie de grootste Nederlander is? Dit is alleen bedacht om kijkers te trekken en telefoonminuutjes te scoren. Ik stem voor Rick Smits, of onzelandgenootRick Smits zoals Mart Smeets altijd zei. Rijk geworden door groot te zijn.

 80. Het is anders wel een graadmeter wat het betreft het intellect van de gemiddelde nederlandse kijker.

 81. just fun deze keer, maar t klokje van gehoorzaamheid tikt.
  roger, bretonse whisky, perfect gewoon, dankjewel, smaakte prima.
  En voor het overige: bonne nuit