Chez Roger et Françoise – 16 oktober


Klik logo voor smoelenboek.

Weekend! En herfstvakantie. Veel van onze vrienden/stamgasten zijn vertrokken naar hun vakantieadres. Het zal leeg zijn, in het café. Enfin, wie weet komen er wat toeristen langs die – nu het wat minder druk is – uit hun schulp durven kruipen om een duit in het zakje te doen.
Hoe dan ook veel plezier op Hollandais en France!

112 reacties op “Chez Roger et Françoise – 16 oktober

 1. Nee hoor niet alle stamgasten zijn vertrokken er hebben er een paar minder geluk :P. Echter hou ik een en ander tegoed :). GA vandaag met mijn lief op stap

 2. Kom even uit mijn donkere hoekje achterin gekropen. Ik neem aan Krek dat je de laatste misselijke bijdrage van ….al gezien hebt. Volgens mij moet je gauw poetsen! 🙁

 3. Ja. dat is lekker en het helpt tegen de spierpijn. Gister met 18 bruggers van Kijkduin naar Scheveningen gelopen. En terug. De ene helft moest steeds worden opgepept en de andere helft legt de afstand gewoon 3x af, door van zee naar duinen te rennen en terug. Ik had de hond mee, die heeft de rest van de dag in coma gelegen 😉 😉

 4. Ik wou dat ik opruimen ook leuk vond. Ik vind het een noodzakelijk kwaad.
  Een vriendin van me zegt altijd: ” Huishouden – een kijk nog liever een uur uit het raam!!”

 5. Wij hadden net huizenkijkers. Dus ook vanmorgen snelsnel het huis aan kant. Fluffen, zegt Hanneke. Ze vonden het mooi. Maar of ze ook willen kopen?

 6. pfffffffffff………. Volgens mij vergeet ik de helft.
  Roger… ff een kop koffie.
  Nog een fles advocaat halen voor de buurvrouw.
  Kennen ze gevulde speculaas in Frankrijk of griezelen ze daarvan.
  Ook nog petroleum halen voor mr. Zibro kamin zondag is natuurlijk alles dicht. Kortom tijd tekort.

 7. Volgens mij vinden ze speculaas wel lekker. Speculoos, zeggen ze hier.
  @Jeanne: onze voorwaarde is dat we er pas in maart uit gaan. Dit betekent ook dat we niet echt haast hebben met de verkoop. Wat wel weer lekker is in de onderhandelingen. Toch zal ik natuurlijk blij zijn als er een koper is. Geeft meer zekerheid. In onze prijsklasse niet makkelijk. Veel mensen zoeken toch rond de 100.000/150.000 euro.

 8. Nee, nog niet echt. Er is een grote ondergrondse parkeerplaat in het Centrum, met een modern plein er bovenop. Parking Hotel de Ville. Om 13.00 uur voor het stadhuis?
  Hoe dan ook hebben we de mobiele nummers, toch?

 9. Goedenmiddag heren,
  De kajak was een groot succes, zo kan ik u melden. Eindelijk een sport gevonden waar die kleine zich in kan vinden. Voetbal was te ruw, judo te streng… kajak is heel relaxed en als de andere jongetjes vervelend zijn, ga je gewoon een stukje verderop drijven. Bovendien hebben ze tegenwoordig hele coole freestyle bootjes, waar ik hem begerig naar zie kijken. 800 euro…. Toch maar weer op judo?

 10. Zo beste stamgasten….morgen komen we weer naar huis….wat een klote weer hier….gisteren zelfs sneeuw gehad….veel gelezen….gepuzzeld…. geouwehoerd…wijn gedronken….tochtjes vanachter een ruitewisser gemaakt en s avonds steeds even incontinent gespeeld om te kijken hoe het in het cafe was… ik heb me er niet mee bemoeid, want ik was met vakantie in Prat Niau ….neem allemaal een glas wijn van me….ik las dat Ferry ook al vertrokken was….heb nog even een boodschap in zijn franse brievenbus gedaan….altijd leuk wanneer je thuiskomt en er is post….

 11. Nee, Betty. Dat zie je verkeerd. Ik ga er verder niet op in, het sop is de kool niet waard of etc. etc.
  Neem een borrel van mij.
  ROGER!!!
  Getver! waar zit ie nu weer!
  Roger!!!
  O.
  Daar ben je. Sorry dat ik zo schreeuwde, maar je gaf geen antwoord. Waar is Françoise, trouwens?
  Hoezo, gaat me dat niets aan? Ik ben toch vaste klant en ik wil weten hoe het met haar gaat!
  Schenk mij en Betty dan maar een glas in….

 12. Ik werd net door Dineke gewezen op het feit dat er iets gaande is op FF. Laat duidelijk zijn dat ik daar niets mee te maken heb. Ik ben juist bezig om via andere wegen de rust te herstellen. Wie zich daar ook misdraagt: als je dit leest, hou er alsjeblieft mee op, want het levert niks op en kan alleen maar tot meer ergernis voor iedereen leiden.

 13. nee, hoor.
  As a matter of fact viel ik Krek net lastig onder “kopspijkers’.
  Had zelf net gasten uitgelaten (op weg naar ADO, godbetert) dus heb ik niet zo opde tijd gelet. SORRY!

 14. Alleen nog ff de broodjes smeren voor onderweg.
  En dan is het morgenochtend 04.00 uur vertrekken 😛
  Roger…. een grote Whisky anders val ik niet in slaap als ik zo vroeg in bed duik.
  En ter afscheid doe al de stamgasten ook iets van het beste dat je in huis hebt.
  En ik zal onderweg proberen Frank te lokaliseren en dan uitbundig zwaaien want wij gaan en Frank moet weer te werk
  😛 😛

 15. @Peter: Ja dat programma over de nieuwe media zag ik ook ff langskomen vanavond. Als ik volgend jaar in mijn nieuwe huis zit, koop ik de nieuwste Apple iMac G5 Laptop, met Airtunes en de nieuwste Apple-airport Xtreme spullen. Dan kan ik al mijn MP3’tjes, inclusief de Leo Ferré-CD van Ronaldus vanaf de computer op de geluidsinstallatie in het hele huis afspelen. En verder een DVD speler met harddisk van een paar honderd Gig en een beamer voor projectie van het satellietbeeld op de speciaal daartoe met reflecterende verf behandelde schoorsteenmantel boven de open haard. Want een TV toestel in de woonkamer, dat is zóóó 2004!

 16. @Ronaldus: goede reis. Tot donderdag. Kunnen we dat trouwens niet beter om 12.00 uur doen? Dan gaan alle winkels toch dicht.
  @Frank B: dat ding doet het niet, Frank! Ik zie de verkeerde website op je scherm! Je bent toch hier of niet?

 17. @ronaldus: nee, mij wacht het harde leven
  @krek: wacht maar, in 2025 komt de tv terug in de huiskamer. is als retro-object weer helemaal in dan. tot die tijd: het huis uit, dat ding! Levert natuurlijk wel bonje met de kids op. en niet te vergeten met vrouwlief.

 18. Toe maar krek. helemaal high tec, ik kwam ooit thuis met een beamer voor een presentatie. Ik zelf had het niet door maar mijn zoon ging meteen een dvdeetje huren.
  Kom een uurtje later weer thuis zit ie met een brede grijns kamerbreed een film te kijken. Zelf nooit aan gedacht, wel machtig mooi kijken. Hij zeurt overigens mn kop gek wanneer ik dat ding weer meeneem .

 19. Ja, de verkeerde. Dat had natuurlijk Hollandais en France moeten zijn, op dat scherm.
  Een vriend van mij heeft een beamer en een surround system in zijn woonkamer. Beamer aan het plafond, neemt geen plaats in. We hebben daar een keer The Matrix op zitten kijken. Je waait zowat uit je stoel man!

 20. dus je hebt beeld ?
  kan ik hem morgen een mooi plkje op het balcon geven.
  ga nog even verder knoeien zodat ook het weerbericht er op komt kan ieder mtb’er zien dat dit de beste plaats is op aarde 🙂

 21. Frank ik heb je gespot, ietsie pietsie meer licht ontsteken en dan hebben we een prachtig plaatje van jou.
  Dat wordt geen fotogallerij bij roger maar een video wall 😀

 22. Waarschijnliojk nog niet perfect, maar wel al iets beter, denk ik:
  Voici le webcam de notre terrain d’entrainement. Le terrain est très calme et consiste de très bons singletracks.
  Immage actualisé toutes les 15 minutes.

 23. Ja een frans man gaat alles nog nakijken en de ,,,,, goed zetten De talen beheers ik niet zowel nederlands frans als engels is puinhoop verkeerde generatie denk ik. Ben wel blij dat het rekenen aardig lukt zodat ik lekker in zuid frankrijk zit 😉

 24. Vergeleken bij 16 miljoen andere Nederlanders ben je ondanks – of misschien dankzij! – je handicaps (kleuren- én taalblind) heel aardig terecht gekomen volgens mij :D.

 25. Ah, ja, dat vind ik ook. Ik heb ook twee webcams, maar ben er nog nooit in geslaagd ze online te krijgen. Kabels doorknippen, er stukken tussen zetten… ik krijg al rillingen als ik er aan denk!

 26. ja maar een meter of 15 ? ik dacht telefoonkabel webcam is altijd 5 V 100 Ma dus dat moet wel lukken het gaat mij om het verlies als ik te dunne draad gebruik ik probeer het volgende week wel. Het was vandaag toch een promo bij de auchan.

 27. Oké mensen, ik breek op, de wekker staat op 03.30 uur.
  En ik heb nog een heel eind te gaan morgen, iedereen het beste en tot over een week. 😛 😛 😛

 28. ff gegoogled: in theorie is de maximale lengte vijf meter, maar je leest berichten dat tot 30 meter zelfs probleemloos zou gaan. Wil je zeker van je zaak zijn, dan koop je stukken van vijf meter en zet je daar zogeheten boosters (soortement versterkertjes kennelijk) tussen. daarvan zou je er zes op rij mogen gebruiken.

 29. Tjonge, mannen, als ik ooit een echte internet-onderneming wil starten, met in elke kamer een webcam, weet ik wie ik in de Bourgogne uit moet nodigen.

 30. Nee, Robert, ben nu op zoek naar een 2e hands ISDN-modem. Ik stel alles uit tot in het nieuwe huis.
  FrankB, truste. Ik ga ook zo.
  Morgen weer een nieuwe dag. Moet dit weekend nog drie teksten schrijven, dus kan mijn lol op. Gelukkig blijft het café het hele weekend open.
  Ciao!

 31. Hé, Bremer, was helemaal vergeten dat ik bij jou ook nog een discussie heb lopen. Je verwacht toch geen sentimentele praat over dierenleed van iemand die regelmatig een kikkertje kluift, wat?

 32. nee Krek, ik ben al eens ‘te goed van vertrouwen’ met jou.
  Als ik jou bel heb je mijn goede nummer……en wat ben je daarmee van plan óók publiceren op de zoekmach. Google?

 33. Ik héb je nummer al, maar je bent in gesprek, zeg ik toch.
  Gewoon via het telefoonboek online. J.S. 66150 Overigens kun je als je belt je nummer eenmalig afschermen, door eerst 3651 te draaien. Dat heet ‘secret appel par appel’.

 34. Bovendien kan niemand iets publiceren op Google. Google is een zoekmachine. Die zoekt en klasseert op relevantie. Kan ik niet beïnvloeden. Niet zo paranoïde, man!

 35. Ik kan natuurlijk ook gewoon het nummer van de camping bellen. Daar weten ze je wel te vinden, neem ik aan? Maar niet ‘snachts, natuurlijk. Dat zal ik Pascal en Cathie niet aandoen. Morgen overdag? Je bent nog steeds in gesprek.

 36. Is het nodig om met jou te communiceren zonder mijn nummer te blokkeren?
  Normaalgesproken ga ik zo niet met mensen om, mensen die ik bel hebben ‘normaal’ gesproken geen kwaad in de zin.

 37. Hé, jij begint er over dat ik niet te vertrouwen ben. Ik vraag gewoon of je me wilt bellen. Nu, als het ff kan, want het is laat en mijn vrouw slaapt al.

 38. Luister,
  Als ik je nummer had willen publiceren had ik het al gedaan. Bovendien is het nog steeds in gesprek. Jij hebt mijn nummer. Zo goed van vertrouwen was ik al. Bel me [i]nu[]/i], anders ga ik naar bed.

 39. Morgen, Robert!
  Een nieuwe dag, een nieuw geluid en vooral: nieuwe kansen.
  Wij kijken niet naar buiten en trekken ons binnen terug met een lekeer boek en een kop thee……

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *