Chez Roger et Françoise – 16 september


Vanacht was Hollandais en France even uit de lucht. Of in ieder geval: de logs waren onzichtbaar. Dat komt, web-log.nl is bezig met onderhoud en de migratie naar een nieuwe server. Maar nu zijn we er weer, hoor! En weten jullie wat voor dag het vandaag is? Nee? En het staat nog wel hierboven! Het is 16 september. Leer dat nou eens!

9 reacties op “Chez Roger et Françoise – 16 september

 1. Goedemorgen allemaal, ik ben vandaag de eerste gast op deze dag..wat was de datum ook alweer? Oh ja de 16e… 😉
  Het is vandaag een moeilijke dag in NL want de miljoenennota is uitgelekt, o jee o jee, wat een paniek….
  Wat is het toch heerlijk omdat zo van een afstandje te bekijken, het is net een soap, verslavend gewoon. Om al deze emoties te kunnen verwerken heb ik even een petit café nodig, ROger, mag ik er vandaag een lekker koekje bij, ik heb zin om te soppen….

 2. Ferry, dat was overigens gisteren niet persoonlijk bedoeld hoor. Ik kan me gewoon zomaar erg boos maken over wat ik zie als internetvervuiling. Maar misschien is Hollandais en France dat ook wel.
  Komt ook omdat ik zo’n trage en dure verbinding heb. Dan zit je minutenlang naar je beeldscherm te staren terwijl er een mailtje geladen wordt, blijkt het een 500Kb foto te zijn van een Engelse politieagent die met zijn pik aan de leuning van Tower Bridge zit vastgevroren terwijl er net een dubbeldekker langs rijdt (die gaan er uit trouwens, die dubbeldekkers). Heeft een of andere sukkel “Ik vond dit plaatje op het net en dacht dat jullie dit wel leuk zouden vinden.” aan zijn héle adressenbestand gestuurd.
  Zie je wel, daar ga ik weer. Even diep aden halen.
  Roger, geen koffie meer. Doe mij maar een glaasje water….

 3. weet ik wel Krek 😀
  maar soms is het zo simpel om met knippen en plakken een logje te vullen waarmee je toch hier en daar een glimlachje scoort.
  wat die mailtjes betreft, misschien moet een mailwasher installeren. die kijkt zonder op te halen wat er in je inbox zit zodat je voordat je gaat ophalen kunt bepalen wat je wel en wat je niet wilt hebben.

 4. Zo, het zit er weer op…. voor vandaag. Geef mij maar een grande cafe……Normaal begint mijn weekend nu, maar ik heb helaas voorgesteld om morgen voor mijn collega te werken….. Oei, oei, oei, dat valt eigenlijk vies tegen…., maar ja met de steun van HeF komen we die dag ook wel weer door…..

 5. Ik ben helemaal de man….. Het voorgerecht van Marjan (aangevuld met walnoten en pijnboom pitten) En ’s avonds het culinaire voorstel van Dineke als snack bij de borrel.
  Leuk dat jullie nog even gezongen hebben. (een mp3 meesturen dan schalt het echt door de woonkamer 🙂 🙂 ) . En nu ben ik zelf over 14 dagen aan de beurt zucht……weer een jaar!
  Roger….. voor Dineke en Marjan een flinke borrel………. Eh .. en het koor……..

 6. Net een telefoontje met Frankrijk gevoerd, ik ben op zoek naar water op het terrein en nu sturen ze een tovenaar. Een wichelroedeloper (sourcier) zou dat kunnen opsporen. Nooit geweten dat dit een serieuze job is. Ik ben heel benieuwd.

 7. Er zijn inderdaad nog echte sourciers (bronzoekers), en inderdaad is dat de oorsprong van het woord sorceror of tovenaar. Weer zoiets waar ik niet in geloof en dat tóch werkt.

 8. gelukkig, we zijn er weer…had heel even ontwenningsverschijnselen.
  Voor mij is het weekend begonnen. Moet er nu echt van genieten, want volgende week is het over en werk ik full-time.
  Gelukkig best redelijk weer, dus ik denk dat ik het er morgen maar ff van neem op een of ander strand met de hond.
  Maar nu ga ik vroeg naar bed, want afgeknoedeld! Vandaag 4 ge-e-li-mi-neerd (kon het niet helpen, twas sterker dan ik) en ik slaap er geen seconde minder om. Voel me wel een echte ‘sorcière” soms, maar: het sorteert effect en daar gaat het om, ODER? 😀