Chez Roger et Françoise – 18 september


Gisteren ruim 150 reacties in het café. Sinds 1 juni 2004 tot eergisteren maar liefst 46.931 pageviews en een totaal aantal unieke bezoekers van 9.551 (hij begint elke dag opnieuw met tellen, dus er zitten wel veel dezelfde mensen tussen). De laatste twee dagen door technische strubbelingen even de tel en een hoop bezoekers kwijt. Toch kunnen we veilig stellen dat er tegenwoordig zo’n 150 verschillende mensen per dag op HeF komen kijken. Dat is niks vergeleken bij de 500 bezoekers die onze goede concurrrienden van Frankrijkforum scoren, maar gezien de vrijblijvendheid van onze content, het sectarische karakter van ons café en de weinig consistente aanvulling van onze receptenrubriek (om van mijn plichtsverzaking bij het aanvullen van de linkpagina nog maar niet te spreken) toch ook niet erg beroerd. Ik ken weblogs die een moord zouden doen voor zoveel trouwe en vooral ook unieke gasten.

Biertje?

44 reacties op “Chez Roger et Françoise – 18 september

 1. Ben nog aan de koffie, zoals Bob den Uil altijd zei: Geen alcohol voor zonsondergang. (daar hield hij zich vaak zelf niet aan trouwens)

 2. is ie weer .. ff boodschap doen, Maaike naar school gebracht. He, mijn koffie is koud, Roger nieuw bakkie !
  zometeen Maaike ophalen en de schoolmeester helpen met zijn nieuwe schoolbord ophangen… Dochter van mij heeft me vrijwillig aangeboden…

 3. het blijkt dat ene Willem (vrouw van Monique) vanmorgen om 5:42 in het cafe zat, voor openings tijd … enig idee ?! Hij stelt voor dat we hem en niet Monique lopen zieken !?
  Wat hebben die mensen toch…
  trouwens .. colour locale : dit weekend bij ons in de Maynne “Patrimoine” morgen een wandeltocht langs middeleeuwse boederijen… leuk ! toch ?

 4. Hebben jullie al gezien dat we bezoek gehad hebben van de echtgenoot van Monique (Willem). Staat als laatste reactie bij Cjez Roger et Francoise van gisteren. Hij neemt het voor haar op. Dat vind ik toch wel heel lief…..Dit is NIET cynisch bedoeld, maar dat vind ik dus echt.
  Zie je ik kan soms toch nog best aardig zijn.

 5. Oh, ik dacht dat het Jørgen weer was, met een pseudonick. Laat die mensen nou maar. Vinden jullie dat trouwens ook zo irritant, die mensen die je een mailtje sturen en ondertekenen met ‘Henk en Marion’ en dat je niet kunt zien wie je gemailt heeft, Henk of Marion? En dat je dan dus bijna verplicht bent terug te schrijven “Beste Henk en Marion”. Ik bedoel, het zijn toch geen siamese tweelingen! Kan Henk niet zijn zonder Marion en is Marion wezenloos zonder Henk? Ik maak me alweer druk. Misschien moet ik een actie starten: Mail gescheiden! Elke echtgenoot zet zijn eigen poot! Sta voor je eigen tekst! Meld wie er mailt! (Ik ga voor de laatste).

 6. Goedemorgen….veel te laat op (kermis) en teveel beloofd te zullen gaan doen vandaag. Kortom doe mij eerst maar eens een koffie Roger, dan ga ik eerst in alle rust bedenken of ik wel iets ga doen vandaag…. @Krek dat is toch een behoorlijk aantal bezoekers, misschien nog leuker als ze ook werkelijk het cafe binnenkomen. Als Roger nu eens een mooie aanbieding bedenkt, elke stamgast die een introducé meeneemt krijgt de hele week gratis koffie…. 😉

 7. Goed plan, Ronaldus. Weet je wat, ik ben in een gulle bui en doe er ook nog gratis pain au chocolat bij!
  Het leuke is, dat als je de statistieken bekijkt, over een [paar maanden, dat we in het begin zo rond de 100 bleven hangen, met af en toe een uitschieter, en dat nu 150 unieke bezoekers per dag heel gewoon is. En we maken (bijna) geen reclame. Als we dat wel doen, gaat het volgens mij nog veel harder. Maar aan de andere kant is beheerste groei ook goed. Moet er toch ook niet aan denken dat je er ineens vijf stamgasten bij krijgt. Het is nu al af en toe lastig om alle namen en wie er aan vast zit uit elkaar te houden.

 8. Ik ben nog steeds druk bezig met m’n site, en ik probeer nu een link in te bouwen dat als je die aanklikt direct contact hebt met de eigenaar van de site. Skype heeft echt een geweldige geluidskwaliteit en lijkt me te gebruiken. Dan daarbij een webcam op laten starten en voila een videoconference systeem, en het leukste is …. Helemaal gratis. Volgens mij ideaal.. franse les op afstand.. of bouwkundige adviezen inwinnen, kortom ongekende mogelijkheden.
  Volgens mij Krek heb jij die straalzender naar omhoog binnen een jaar terugverdiend.
  Direct overleg met je opdrachtgevers, huizenkopers…etc,.. communicatie optiforma.

 9. onverwacht bezoek deze morgen.. de “beton boer” (BHR) wist dat ik op zoek was naar iemand die onderhoud aan mijn dak kan doen (Ardoises) Is heel moeilijk op het moment ze zijn allemaal rete druk.. meeste in de omgeving geboekt t/m Maart volgend jaar. Maar de “beton boer” zijn kinderen zitten bij mijn kinderen op school en een andere ouder die ik nog niet kende kan het wel doen, in ruil daarvoor maak ik de “beton boer” zijn PC .. ingewikkeld verhaal laat maar zitten.. maar het mooiste is .. hij kan over een week al ! Ik moet wel zelf de ardoises halen (200 stuks type 20/30) over 1 week AL … Wat nou traag in Frankrijk ..
  moet nu rennen, Maaike ophalen en schoolmeester helpen met schoolbord ophagen..

 10. goedemiddag allemaal net klaar met het werk even alles gelezen mijn berichtje was niet bedoeld om dan maar tegen mij te zieken maar omdat ik het allemaal een beetje vervelend begon te vinden oh ja ik ben niet de vrouw van monique willem

 11. Beste Willem,
  Dat jij niet de vrouw van Monique bent, lijkt me voor de hand liggen. Als je hier iets vervelend vindt, dan staat het je vrij ergens anders heen te gaan. Maar ga niet hier lopen zeiken dat je het vervelend vindt! Dat interesseert ons namelijk geen zier. Wij weten niet eens wie of wat je bent! Komt zomaar binnenvallen…
  Oh ja, probeer alsjeblieft af en toe een hoofdletter, een punt of een komma te typen, want je tekstjes zijn onleesbaar zo.

 12. Las jullie berichten op het Frankrijk forum en dacht,ach laat ik eens een kijkje nemen op het Hollandais weblog.Valt tegen,het roddelgehalte ligt zo hoog dat de Prive,Story en consorte er bij verbleken!

 13. Roddel, Olda, roddel? Dat is als je achter iemands rug om zaken over hem vertelt. Wij roddelen niet, wij babbelen, en dat is heel wat anders. Bovendien vindt dit gebabbel alleen in dit café plaats.
  Wij proberen er voor te zorgen dat de informatie bij die meer informatief bedoelde logjes zakelijk blijft, en verwijzen lui die willen babbelen naar het café, dat overigens inderdaad het karakter heeft van een stamkroeg, met veel ons-kent-ons praat. Maar daar hoef je je niks van aan te trekken. Groot voordeel van de tweedeling is dat wie niet van babbel/roddel houdt, het café kan mijden.
  Dus graag tot ziens, Olda, op de andere delen van Hollandais en France!

 14. Krek heeft een kater denk ik. (punt) Zijn pen is fijn scherp zoals diverse mensen al gemerkt hebben. (punt) ALs ik naar de hoeveelheden drank kijk, (comma) tel even alle cafes van de laatste 10 dagen bij elkaar, (comma) die Krek op heeft valt het mij dat hij nog woorden in juiste volgorde schrijft.
  PS : Goed middel tegen een kater is het FF mijden.

 15. Valt mee, die kater, John. Als je met regelmaat consumeert, stelt je lichaam zich in op de verwerking van een bepaalde hoeveelheid alcohol. Denk ik. Ik heb dan ook geen kater nodig om sjaggerijnig te zijn. Heb alleen een kort lontje als het gaat om mensen die publiekelijk hun tekortkomingen demonstreren, zowel in inhoud als in vorm. Je hoeft heus niet op het niveau van het Groot Dictee der Nederlansche Taal te kunnen schrijven (hoe schrijf je chagrijnig?). Maar dat verongelijkte binnensmondse gemompel dat sommigen hier in de reactiekolommen kwakken gaat echt te ver.
  Het ligt er touwens ook nog aan wát iemand schrijft. Jørgen bijvoorbeeld tikt ook tien vingers leesblind, maar die is in ieder geval positief, upbeat en op zijn tijd grappig. Omgekeerd kan een uiterst negatief verhaal dat helder, intelligent en met een aangenaam relativerende toon verwoordt is, bij mij ook op een serieus antwoord rekenen.
  Maar het depri gezeur van mieschpogems annex dyslectici… dat kan ik niet velen.
  Doe nog maar een koffie, Roger, ik krijg zo bezoek. Oh, en heb je iets liggen tegen halitosis? Ik stink uit mijn bek!

 16. tijdje geleden dat ik in het café ben geweest maar de rose smaakt nog prima. Wat een gezanik op het FF zeg. De humor is ver te zoeken. Jullie moeten voor de gein ook eens naar http://www.camping-frankrijk.nl gaan daar heb je helemaal discussie waar je bijna in blijft. Zie b.v. liefde in een tentje.
  Ik kom vrij vaak op dit web (hollandais dus) maar houd me tegenwoordig meestal ‘inconnue’ . Wat ik wel mis is de bijdrage van Edvin.
  Dit was meer een berichtje als riem onder het hart van je log Krek. Ik vind het nog steeds heeel gezellig hier. 😀 😀

 17. Middag! Zo alle zaterdagklusjes gedaan, tijd voor een infusion. Tilleul, s’il te plait, Roger.
  Leuk dat je er was, Betty. Zeg es vaker wat! 😛

 18. Kijk ik mijn excuus (moest ik opzoeken) binnen voor mijn spelfouten : “..in ieder geval positief, upbeat en op zijn tijd grappig” … moet denk ik wat aan die frequentie (ook weer moeten opzoeken) van “op zijn tijd” .. niet te veel … eh maar het klopt, ik schrijf zoals ik denk en struikel over mijn eigen woorden… En zo heb ik nog een dozijn (die wist ik uit mijn hoofd) smoesjes voor mijn taalgebruik. Het is echt waar .. ik schrijf in het Engels beter .. weet ook niet hoe het komt, voor mij is de Engelse taal veel logischer (en leuker, met “play on words” enzo) Begin het nu ook met Frans door te krijgen, vooral om dat mijn Franse collega’s me steeds verder proberen te krijgen..
  (zut, ben zo’n 15 minuten aan het typen geweest aan dit stukje als je op de woorden moet letten) ROGER !!!!!

 19. @Betty, inderdaad de rose is nog steeds lekker, we hadden van de Var meuk vorige keer, maar hebben Roger op het hart gedrukt eens een Bordeaux Rose te nemen… toch lekkerder he ?!

 20. Gezellig, Betty, wil je een kruidenthee, kunnen we lekker weer gaan quilten, doen we er ook nog een een volkorenkaakje bij. 8)
  Maarre, betty, je mag wel vaker iets zeggen hoor, dat wordt hier zeer op prijs gesteld.

 21. @betty, ik geloof dat iemand laatst schreef dat Edvin zijn computer gecrasht is of zoiets, het is erg vaag, het zal wel ’s avonds laat geweest zijn.

 22. Zielige site!Duidelijk voor en door een stelletje eenzamen!
  Houdt ze in ieder geval wel van de straat,maar het blijft zielig!

 23. Die Sophie toch, ik ben niet eenzaam en ook niet zielig. Volgens mij hebben de mensen op deze site een zeer druk sociaal leven. Vandaar de stilte hier op een zaterdagavond. Wie is die Sophie dan wel, daar zou ik graag een introductie van zien.
  Robert S

 24. wie is Sofie ? Heb he tff gemist .. was buiten op de straat aan het spelen…
  Als er steeds meer mensen aan je ergeren moet je toch wel iets goed doen … ze nemen de moite om hun afkeer kenbaar te maken … zalig voorspelbaar dat ras van mensen !
  Dag SoFie !

 25. Volgens mij is Sophie zelf zo eenzaam , want ze durft niet eens website of laat staan een emailadres mee te sturen….. dat zijn voor mij mensen die zich verstoppen voor de buitenwereld…. kom dan maar in een hoekje aan de tap zitten …..en drink er maar eentje van mij….maar niet gaan zitten zeiken als je niets zinnigs te melden hebt…….

 26. Sofie ken ik niet.
  Sophie is een wijze oude vrouw die heel erg veel mensenkennis heeft.Sophie heeft veel humor.Sophie heeft veel levenservaring.

 27. biertje voor iedereen en ik ga nu ff ergens anders iets drinken sorry Roger kus paulien aub voor me 🙂 Ennuh Francoise je haar 😕

 28. Mensen die zich ellebogend naar het zinc toewerken zonder zich voor te stellen? Zijn we niet gewend bij HeF. Meer een praktijk voor FF. Die levenservaring van Sophie blijkt tot dusver uit niets 🙁

 29. Ha die Sophie, ben jij ook eenzaam net als ik ? Die Alexander wilde eerst wel maar toen hij de foto’s in de bladen zag werd hij bang. Maxima dreigde ook met een scheiding. Wat vindt jij als wijze vrouw daar nu van?
  Inge

 30. Ondanks het ontbreken van hoofdletters,punten en komma’s zijn de boodschappen toch overgekomen!Getuige het antwoord van Krek!Ik heb niet eerder tijd gehad om te reageren,ik heb werk te doen en zit derhalve dus niet de hele dag en nacht voor de computer te hangen.PUNT.

 31. @Willem, eindelijk iemand naar mijn smaak. Ik ben nog van een generatie die werkte met zijn handen. Het werk wat ik tegenwoordig doe zie ik niet echt als werk. Een hele dag achter een pc zitten is volgens mij niet echt werken. Werken is iets wat je met je hele lichaam doet. Maar ja tijden veranderen 😀 😀

 32. Willem,
  Ik heb de laatste dagen jouw berichten gevolgd.
  Je neemt het op voor jouw vrouw en krijgt te maken met zeer,zeer domme opmerkingen.Jouw vrouw wordt en plein public(pak even je woordenboek Krek,is een beetje te moeilijk voor jouw)neergesabeld en jij toont je een kerel uit een stuk.Je komt er eerlijk voor uit dat je vergeten was om de naam van je vrouw te vervangen door de jouwe.Klasse,Je bent voor mij de waarheid!

 33. Aan de interpunctie te zien is het idd door dezelfde schrijver geschreven: Nergens een spatie na een punt of een komma, net als bij Willem. Lijkt me moeilijk, zo’n gespleten persoonlijkheid. 😕