Chez Roger et Françoise – 19 september


Hallo! Prettige zondag!
Ik schijn er in te slagen steeds meer mensen tegen mij in het harnas te jagen. Naast Willem en zijn vrouw Monique, die niet zijn vrouw is, is er nu ook ene La Verité die mij de les komt lezen. Willem heeft inmiddels zijn hoofdletters, komma’s en punten aardig op orde, dat scheelt alweer. Anders nog iemand die het niet eens is met mijn dictatoriaal beleid op dit log? Of liever, is er misschien iemand die een positieve bijdrage kan leveren aan Hollandais en France, bijvoorbeeld in de vorm van een leuke link naar een Franse site? Graag via het mailformulier, zodat ik er een ongenuanceerd tekstje aan kan hangen! Prettige dag verder.

67 reacties op “Chez Roger et Françoise – 19 september

 1. Goeiemorgen Krek, Maak je niet dik, dun is de mode 😉 En wind je voor al niet op over een schuimbekkende Willem en ‘la Verité’ die zich volgens mij beter ‘le mensonge’ kan noemen. Ik had onder 18 september al opgemerkt dat dit een en dezelfde persoon is: Willem en Verité, duidelijk te merken aan stijl en interpunctie. Willem zit duidelijk idd niet veel achter de pc, hij werkt keihard en verdient daarvoor een pluim, maar hij valt nu toch wel behoorlijk door de mand.

 2. Lekkere koffie vandaag, Roger. Word er heel helder van: die ‘Sophie’ van gister komt ook uit de koker van Willem: kijk maar naar de stijl, nergens een spatie achter punt of komma, hetzelfde als bij zijn eigen schrijfsels en die van Verité.
  Wie is er nu eenzaam? 😕

 3. O ja: ene Olda hoort ook nog bij zijn vele persoonlijkheden. Zou Monique dit weten?

 4. “in het harnas jagen” ? Ho eens even .. dat was toch mijn rol ? maar goed … ik denk laat ik het cafe eens openen op zondacg ochtend.. is het hier al hartstikke druk … !
  ff snel een p’tit café .. voordat ik naar de markt ga…
  en een hele godvructige morgen allemaal (denk dat ik mijn stijl maar ga veranderen)

 5. Goh, Krek, ga jij nou het gerucht dat webloggen ongezond zou zijn, implicitiet ook nog per direkt bewijzen door het je zo aan te trekken ?
  Zoals ze in Brabant vaak zeggen, Onze Lieve Heer heeft vreemde kostgangers, en daarvan zijn er helaas heel wat op internet te vinden – het laatste stukje van de spreuk is overigens van mijn hand.
  Ik zou me er helemaal Niets van aantrekken. Eelt op je ziel, olifantenhuid, delete-knop, etc.
  Wat ik wel verontrustend vind is de openheid op dit forum ten aanzien van prive informatie. Ook wel interessant, daar niet van, al die websites met mensen die vertellen over hun ervaringen in Frankrijk, het opknappen van een boerderij e.d.
  Anderzijds – een kwaadwillende of een idioot kan met deze informatie heel wat schade aanrichten. Dat varieert van spam naar de mailbox tot veel erger….het is bijvoorbeeld niet moeilijk om dmv de websites adresgegevens te koppelen aan,
  uit de cafediscussies beschikbare vakantieplannen. Voor je het weet kunnen er problemen ontstaan.
  De-meeste- gasten van Chez RF lijken aardige mensen te zijn. Misschien is het een idee om wat voorzichtiger te zijn.
  Adresinformatie zou bijvoorbeeld ontkoppeld kunnen worden van de cafe-discussies. Af en toe zou jij, als moderator, eventuele adres- of websiteinformatie per directe en individuele e-mail aan de vaste en betrouwbare klanten van het cafe kunnen sturen.
  Misschien draaf ik wat door, maar toch…

 6. Ik denk dat John helemaal gelijk heeft. Op mijn website is het kenteken van mijn auto niet te zien en ook de plaats waar het huis staat niet. Ook gebruik ik voor dit log een apart email adres. Klop voor de grap je eigen naam maar eens in op google. Dat is schrikken. Beter dus om neit al te veel prijs te geven.

 7. Tja, als je op krek.nl kijkt, zie je dat ik mijn hele hebben en houden op het web gooi. Maar ja, als iemand écht wil weten wanneer ik op vakantie ga, zijn er nog wel meer manieren om dat uit te vinden.

 8. Ja, maar jouw huis is dan ook zelfs met een routebeschrijving niet te vinden… 😉

 9. Jeetje, John, daar denk ik gewoon nooit aan. Iedereen mag alles van me weten, heb ik niet zo’n probleem mee. Ben ook iemand die altijd vergeet de auto op slot te doen, laat regelmatig de deur openstaan, en dat soort dingen. Deed ik NL trouwens ook al. Ging ik boodschappen, was een uur of zo weg, kom je thuis zie je dat je de voordeur wagenwijd heb open laten staan. Er is trouwens nooit iets gejat of zo, ook niemand binnen geweest, behalve vreemde katten en dat vind ik niet zo erg. Hier overkomt het me regelmatig, dat ik de auto heb geparkeerd, boodschappen gedaan, of gewinkeld of wat dan ook, kom ik terug bij de auto, ben ik mijn sleutels kwijt……….aaaaah paniek……….Oh nee ze zitten nog op de auto. Dus ja op het internet ben ik waarschijnlijk net zo.
  Of dat nou goed is weet ik niet, maar ik heb geen zin om me aan te passen aan dat soort figuren, ik ben meer voor negeren.

 10. voordat Marjan helemaal uit de school klapt hier :
  WE HEBBEN 4 KILLER DOGS LOS RONDLOPEN OP HET TERREIN !!!!

 11. Morgen, Marjan. Staat bij ‘negeren’ de klemtoon op de 1e of de 2e lettergreep 😉

 12. En Jorgen, ook goeiemorgen. Ja, ik ken ze, ik heb ook zo’n hond die heel woest aanslaat bij vreemd volk en vervolgens met een natte vinger te lijmen is….. 😉

 13. 😀 😀 😀 😀 Vier killer dogs, het zijn de 4 grootste sullen die je je kan bedenken, als er hier iemand kwaad wil, dan wordt diegene gezellig begroet, want dan denken die sullen, he gezellig, visite=aandacht…..
  @Dineke, wat denk je? 😉

 14. En voor diegenen, die echt kwaad willen, ja ik ben heel vaak alleen, maar ik heb wel de zwarte band met karate en anders roep ik de buurman wel 😀

 15. zucht 🙁
  Nou goed dan, ze zijn niet zo wild.. maar één stink zo erg (om de haverklap rolt ze in de schapenpoep op het veld naast ons) … dus dat moet potentieele inbrekers afschrikken…

 16. Fijn, kan je Jorgen zo nodig in de houdgreep nemen. Slaak je er ook van die woeste kreten bij?
  Kom, ik ga naar huus, zelf ff een flinke pot koffie zetten. Straks mijn ouders en zus, met echtgenoot en 4 kleintjes over de vloer.
  De soep staat al te trekken en de ragout voor de broodjes is ook al klaar. Later!!! 😛

 17. @Marjan .. ja roep de buurman maar.. net als de melkboer die schijnt de laatste tijd ook zo vaak langs te komen ?!

 18. ja schat, zoiets
  @Dineke veel plezier vandaag, en over die woeste kreten laat ik me niet uit, dat is weer net iets te privé

 19. Tjonge, wat veel gepraat over zulke zware onderwerpen op de zondagochtend…..
  Maar er zit wel iets in wat er gezegd word….. Zelf maak ik me niet zo druk over, gebruikt mijn eigen emailadres en heb nog nooit rotzooi ontvangen…. Als ik persoonlijke dingen wil vertellen dan doe ik dat via het emailadres en dan buiten HenF om, dat levert geen rare situaties op….Er lopen altijd vreemde vogels rond die het leuk vinden om even te zieken…, niet reageren heeft vaak de beste resultaten, dan hebben ze het gevoel dat ze er toch buiten vallen…. Het is soms moeilijk om te zien of het fake is of niet…Als iemand geen emailadres heeft, is het voor mij een vaag figuur, die zich bloot durft te geven….evenzo emailadressen die zo raar zijn dat ze duidelijk zijn om iets te verbergen…. Ik ga toch meer de richting van Marjan op en laat me niet gek maken…
  En nu maar een koffie.. of nemen we al een roseetje?

 20. Frank, ik zit nog aan de koffie, hoor….
  Hoe gaat het trouwens met je website, zie alleen nog maar een rare pinquin……ben inmiddels wel heel erg nieuwsgierig naar foto’s van je huis……….
  Misschien wel een verkeerd moment geloof ik om er over te beginnen. Weet je wat ik vraag het over een paar dagen wel weer als de storm weer een beetje is gaan liggen 😉

 21. Goedemiddag.. Laat ik maar beginnen met koffie
  John bedankt voor de tip, ik denk dat we idd
  op moeten letten met informatie die mensen op
  ideeën kunnen brengen. Met een tweede huis in den
  Vreemde ben je volgens mij sowieso al een potentiële
  prooi voor het plaatselijk opererende inbrekersgilde,
  dat weet precies waar de onbeheerde woningen staan.
  Ik ben bang dat naast de preventieve maatregelen
  zoals inbraakbeveiliging je altijd een zeker verhoogd
  risico loopt. En hier in Nederland hebben we helaas
  standaard een verhoogde staat van alertheid daar waar
  het gaat om deuren en ramen op slot. Spam etc.. op
  internet daar maak ik me niet zo druk om, delete….
  of een slim programmaatje. En m’n pincode…
  die krijg je niet 😉 Maar ik zal zeker extra opletten
  met informatie die misschien onbewust tot rare
  of ongewilde situaties kunnen leiden.

 22. Frank, zijn die foto’s geheim? Zal ik ze anders zo lang even stomweg onder elkaar op een pagina’tje zetten, zoals die van de hond van Dineke?

 23. Het leven op internet wordt er ook niet eenvoudiger op.
  Een wachtwoord voor m’n site en weblog…. alleen voor …..
  …. hoe moet ik dat nu weer aanpakken 😕

 24. @Krek: het enige wat bij mij geheim is, zijn sommige fantasieen en zeker geen foto’s….zelfs mijn pincode mag je weten 3068…:D:D. Ik zal je separaat wat fot’s mailen, voor degenen die niet kunnen wachten op de website…..
  Vanavonbd gaan we met de nederlandse eigenaar verder afspreken hoe en wanneer……We hebben er zin in….

 25. Imponerend, die twee fotos.
  Maar hoe weet ik dat de data niet verwisseld zijn ? 🙂

 26. Heren, ik heb net even naar die foto’s gekeken en ik zal even ongevraagd mijn mening geven.
  Oke foto nr 2 is een afgetraind lichaam en het is heel knap, maar als ik nu heel eerlijk ben, vind ik foto nr 1 aangenamer, een lekkere knuffelbeer, lekker zacht, dat vind ik persoonlijk prettiger dan zo’n getraind lichaam…….
  Zo is jullie zelfvertrouwen nu weer een beetje opgepoetst? 8)

 27. Iets er tussenin lijkt mij wel wat, ferm met een knuffelbaar laagje. Maar ik vrees dat op het moment de wijzer toch flink naar links uitslaat. Onder al die lagen knuffelbaarheid zitten bij mij toch vooral meer lagen wattering. 🙁

 28. Zo, tijd voor een aperatiefje, wat dachten jullie van een lekkere rode port van, pak em beet, een jaartje of 20 oud…Ik ga er eens lekker voor zitten

 29. Ik drink even helemaal niks meer. Gisterenavond was een collega uit Nederland langs, die op een eerder vakantieadres een flesje gnole had gescoord. Dat pikketanussie voel ik nu nóg. Sterker, ik had bij het te bedde gaan de tafel niet afgeveeegd en die rommel heeft hele kringen uitgebeten in de lak Moet er niet aan denken wat dat in mijn ingewanden doet. Ik ga even een tijdje van de blauwe knoop (bovendien hebben we niks meer in huis, dus ik heb geen keus).

 30. Wij krijgen wel eens een flesje wijn met de mededeling: die moet je een paar jaar bewaren. 2 dagen is bij ons toch echt wel het maximum. De kinderen vinden dat wij een drankprobleem hebben. Wij maken er echter geen probleem van 😀 😀

 31. tjonge jongen ff een laatste rondje over de dorpskermis, patatje oorlog…. laatste biertje…. Toch nog maar even naar die site van krek kijken hoe de komende weken er voor mij uit gaan zien.

 32. Guttegut! Het is ook overal hetzelfde, hoor ik mijn ega schelden over drankmisbruik omdat de hond tegen hem aanspringt en zijn glaasje jonge omvalt.
  We hebben net alle familie uitgezwaaid (woont allemaal ver weg ….. 🙂 , maar ik hou wel veel van ze); het was een zonovergoten doch drukke dag, met 3 kleintjes die constant de kippen willen voeren, ze het liefst uit de hand laten eten (maar ja: het vliegt) en 10 minuten voor vertrek eindelijk gewend was aan de hond (http://www.bresse.nl/faq/dineke.html)

 33. Ik heb net ook ff naar die 2 (…) foto’s gekeken….kan wel enigszins met Marjan meegaan. Behalve dan dat de blik van meneer op de 1e foto wat ongelukkig is, vind ik hem aaibaarder op de 1e foto dan op de 2e foto. Ik ga ook meer voor het knuffelbeertje, geloof ik. Ik vind dat ge-oliede ook niet zo eigenlijk…..

 34. Voor jullie zelf, denk ik, het zal voor jullie mannen wel moeilijk zijn om te accepteren dat je ouder wordt en om er dan toch nog jong (?) uit te blijven zien, willen jullie van dat buikje af…..of zoiets zal het wel zijn. Er is vast wel eens een psychologisch onderzoek naar gedaan…

 35. Geweldig…… er is een doorbraak bereikt bij HenF, het gaat niet meer over vorm of gewicht. Voortaan is “aaibaarheidsfactor” de leidraad in ons leven. 😛

 36. Het is allemaal de schuld van de reclame! Op de TV zie je van die mannen die hun haar aan het wassen zijn in een tot douchecabine omgetoverde designrioolbuis, met een wasbord en een six pack, gestaalde dijen en keiharde kuiten. In de soaps zijn alle mannen slank en jong, behalve de getypecaste viezerik, die dan wel een morsig buikje heeft. En de enige reclame waarin je dan een positieve dikkerd zag (die van de vrienden van amstel) halen ze van de buis! Geen wonder dat gewone mannen, die meer tijd achter ene bureau besteden dan in de gym, zich wat onzeker gaan voelen. Ze moeten van zichzelf aan een onhaalbaar ideaalbeeld voldoen. Al moet ik zeggen dat de sociale dwang hier op het platteland een stuk minder is. Als je ziet hoe sommigen er bij lopen! Dat is dus wel relaxed.

 37. Ook een gat in de markt: een afvalkliniek voor mannen met een buikje die teveel achter een bureau zitten en daar veel geld mee verdienen en dus veel te besteden hebben?

 38. Maar krek, de tekst voor dat soort reclames maak je toch zelf? Ga je die nu dan aanpassen? Worden alle mannen gezellige aaibare types?

 39. Marjan: volgens mij zijn zo’n beetje alle afvalklinieken/sportscholen voor deze doelgroep.
  RobertS: nee hoor, dat soort reclames maak ik niet. Ik schrijf alleen de wat langere teksten, vooral voor mailings, brochures en advertenties en zo (zie ook krek.nl). Maar áls ik reclamespotjes zou maken, zou ik er inderdaad sterk voor ijveren herkenbare mensen te gebruiken, waarmee de doelgroep zich kan identificeren. Zoals de vrienden van Amstel.