Chez Roger et Françoise – 2 januari 2005


Klik logo voor smoelenboek.

Welkom in het nieuwe jaar. Roger et Françoise zijn van plan deze lente – rond Hemelvaart – het café een lang weekend dicht te gooien om éindelijk eens te schilderen. Zelf ga ik in 2005 wat minder drinken. Behalve dat bewuste weekend dan.

33 reacties op “Chez Roger et Françoise – 2 januari 2005

 1. Goedemorgen Roger….een koffie om wakker te worden…
  Krek, het is niet goed om ongezonde voornemens te willen nastreven voor het nieuwe jaar…

 2. Nee echnie! Goedemorgen, Frank. Gebeurt mij wel vaker, dat ik in het café ga zitten en dan ‘afwezig’ ben. Ik heb er al een wandeling met de hond op zitten.

 3. Goedemorgen, heb net mijn zondagochtendontbijtje achter de kiezen… en nu lekker een petit café…

 4. Wie vroeg mij trouwens van de week om het adres van de rendez-vous pagina? RobertS of FrankB, of…?

 5. Volgens mij was dat RobertS…. maar ik weet het ook niet zeker meer…..

 6. @krek, goedenmorgen. Dat was ik. De link is verloren gegaan bij de verhuizing naar een andere laptop. Vandaag alleen maar thee. Geen drank. Ik ga even lekker vers brod halen aan de overkant. Tot later.

 7. Bij madelief in de klas moeten de ouders om de beurt een week zorgen voor le gouter, het hapje dat de kinderen om een uurtje of 11 krijgen. Wij zijn volgende week aan de beurt. Nu moeten we zorgen dat ze maandag ‘pitchs’ krijgen, heeft iemand enig idee wat dat zijn? Volgens madelief zijn het Brioche zonder chocola, maar volgens mij heten die ook brioche.

 8. Dat klopt Marjan, pitchs is de naam die op de zak staat. (van 12 stuks geloof ik)

 9. Wie moet er nog een oliebol?
  Onze dochter werkt als bijverdienste al jaren bij een warme bakker, en kwam ook dit jaar weer op het eind van de dag thuis met een berg oliebollen, appelflapjes en kwarkdingetjes (?).
  Nou ben ik gek op ontbijt met koude oliebollen, maar ik heb nog steeds twee schalen vol over.
  Dus Francoise en Roger: zet maar op de tap!

 10. Mijn Ierse vrouw heeft dingen als oliebollen en appeflapppen altijd te vies voor woorden gevonden. De kinderen hebben dat overgenomen. Er komen dus bij ons al jaren geen flappen en bollen meer in huis. Wel champagne.
  @Jeanne, je kan ze toch aan de honden geven??

 11. ‘Pitch’ is een merk bolletjes met chocoladepitjes, te koop bij Leclerc. Kijk maar in het rayon gouter.

 12. @ Marjan: Dan kan je die oliebollen uitdelen….of is dat tegen die tijd kindermishandeling?!
  @RobertS: Helaas hebben we geen hond meer. Wel soms een loge-herder.

 13. in NL op het nieuws: in Frankrijk zijn met de jaarwisseling 333 auto’s in brand gestoken, negen minder dan bij vorig oud en nieuw. schijnt soort traditie te zijn…

 14. Hallo beste mensen
  Ik heb van mijn broertje de DaVinci code voor de kerst gekregen (tja, als kelner gaat je bioritme in de war, evenals je feestdagen). Ik vraag me alleen af of ik er slim genoeg voor ben (lees: genoeg voorkennis over geloof en symbolen heb); het scheelt echter dat ik de luxe, geillustreerde editie heb gekregen. Ben nu door de eerste 80 bladzijden van de 550 en al helemaal in het verhaal gegrepen. Het Louvre zal nooit meer hetzelfde zijn!
  Maar is het in Frankrijk ook zo’n hit?

 15. Goedenavond.
  Alle stamgasten en alle stamgasten in wording DE BESTE WENSEN VOOR 2005.

 16. Op 1 janvier 2005 een mooie winter wandeling gemaakt een klein fotoverslag staat op

 17. wij zijn van plan in Clavier (Var) te gaan wonen.
  Wie kan me helpen aan wat Nederlandse contacten in die buurt.

 18. @de laatste Peter: er is al een Peter. Kun je voor jezelf een andere naam bedenken? Heb je al een huis daar?

 19. Bovendien is dit het café van gisteren. Hier komt niemand meer. Voor het meeste effect stel je je vraag nog eens, onder een unieke naam, in het INFO-PUNT