Chez Roger et Françoise – 2 oktober


Klik logo voor smoelenboek.

Ik weet niet hoe het met jullie is, maar ik ben vervuld van een vreemd soort optimisme. Ik heb net een dag lang achterstallige rekeningen geschreven en verstuurd, een rekening van de belasting betaald, een prima tekst (al zeg ik het zelf) voor een internetsite van een klant geschreven, met mijn vrouw en twee lieve kinderen niet duur lekker uit eten geweest en de laatste 3 uur besteed aan een heel aardige fles Bordeaux na 6 dagen abstinentie.
Gevolg: ik ben best tevreden. Met mezelf en met de wereld. Laat ik daarom op dit late uur iedereen die op 2 oktober 2004 dit weblog bezoekt een bijzonder prettige dag én een goed gevolg voor de rest van hun leven wensen.
Zum Wohl!

69 reacties op “Chez Roger et Françoise – 2 oktober

 1. Je bent redelijk filosofsch geworden van die fles. Ben wel jaloers op die drie uur, als Jeannetta en ik de kurk of dop hebben verwijderd heeft die fles niet zo lang meer te leven. We compenseren dat door niet van die dure wijnen te kopen. Gister was een klote dag maar die horen er ook bij. 57 is veel te jong. Het zet je wel ff met beide benen op de grond. Geniet van het leven, elke dag weer

 2. Goedemorgen…. een koffie Roger en dan kunnen we er weer fris tegenaan. Dat optimisme bij onze moderator komt vast uit die fles, genot is onthouding… en zes dagen !
  Maar laten we maar iets meepikken van dat optimisme en gaan we er weer fris tegenaan.

 3. Begint er op te lijken dat Moulins-Engilbert het middelpunt van onze (voorlopig virtuele) ontmoetingen gaat worden. Zou RF daar ook ergens gevestigd zijn?

 4. Ik ben zo enthousiast dat ik mezelf herhaal zie ik.
  Volgens mij moet RF inderdaad daar ergens in de buurt zitten, prima opdracht om dat eens haarfijn uit te zoeken. En anders vragen we Roger om wat aanwijzingen.

 5. @Frank, ik heb nog even over je vraag nagedacht en daarover het volgende. Je registratie bij .tk vervalt automatisch als je in 90 dagen minder dan 25 hits hebt op je site. Dus wanneer je .tk niet vermeld in je links is deze vanzelf verdwenen. In principe kun je met een ftp programma je site zelf aanpassen en daarmee dus links maken of weghalen.

 6. @Ronald: dan wacht ik daar maar op…dan kan ik altijd opnieuw registreren. ….ik zal jouw ftp programma downloaden dan kan ik kijken wat ik daarmee kan doen…
  vandaag zal het niet worden…een drukke dag….naar Den Haag om mijn dochter op te zoeken….kleinkinderen weer bewonderen…..dan merk je toch dat je wat ouder bent geworden….zo alleen voor het scherm met al die jonge enthousiaste ouderen valt dat helemaal niet op….
  Geef mij maar een koffie, Roger en…zag ik Francoise vanochtend niet op de markt in Moulins-Engilbert lopen?….

 7. Goh, ik merk nu pas dat je geen bericht kan plaatsen wanneer je geen naam en email invult….had ik nooit gemerkt…

 8. Ik voel me echt helemaal piep…..heb net even alles bij gelezen vanaf gisteravond..Ik ben nog geen eens 40, volgend jaar pas…..
  @Ferry, idd 57 is veel en veel te jong.
  Moulins-Engilbert is voor ons een halve dag rijden, wij zitten echt helemaal uit de buurt.

 9. En nu ga ik even bij komen van de inauguration van het nieuwe klasje. Ze blijven kir schenken en dat op een nuchtere maag. De wereld ziet er ietwat vreemd uit, maar misschien is dat wel het optimisme waar Krek het over had.
  Doe mij maar even een sterke bak koffie, Roger.

 10. Is iedereen met Aat mee vandaag, een dagje uit, lekker demonstreren en een beetje bakkeleien met de M-E. Ik ben benieuwd naar de sterke verhalen vanavond in het café.
  Doe mij maar vast een wijntje Roger…

 11. Ik moet er niet aan denken, met zijn duizenden op een plein staan. We zijn gewoon lekker de hele dag met onze 2cv bezig geweest. Een hoop nostalgie vandaag dus. Staat de wijn koud Roger?

 12. Ne hoor wij zijn niet aan het demonstreren, eerst het de inauguration gehad, toen moesten we even bijkomen van alle drank, daarna naar Mr. Bricolage en toen dochterlief ophalen. Daar hebben we een hele tour van het bedrijf gekregen, stieren en kalven voor het vlees en een schuur vol met 8000 eenden. En toen werd er een fles wijn opengetrokken en nu moeten we daar weer van bijkomen….wat hebben we toch een zwaar leven 😀

 13. Meer klussen, we hebben hem net een week. De verlichting is een paar keer uitgevallen, ik heb vandaag het elektra in orde gemaakt. We hebben dat ding uit nostalgie gekocht en als vervoer voor dochterlief naar het NS station in Weesp. Het was wel even cold turkey zoals dat heet. 25 jaar geleden zijn we met zo’n auto heel Europa doorgereden. Toen is ons de herrie bij 100km/uur nooit opgevallen. Toch vandaag boodschappen gedaan met het dak open 😀
  We zijn dus wel lid geworden van http://www.2cvclub.nl, als er een landelijke eendendag is zullen we dat wel horen en doen we zeker mee.

 14. @robert: da’s inderdaad nostalgie. heb talloze vakanties met een acadiane door frankrijk getrokken. ’s nachts de troep op de voorbank gooien en achterin slapen. maar ook aantal malen nieuw versnellingspookje van de sloop gehaald omdat het rubber ringetje daarin uitgedroogd was. Splitpennetje weghalen, oude pookje er uit, nieuwe er in, splitpennetje terugzetten en rijden maar weer…

 15. @peter, mooi he, alles is houtje touwtje aan die auto. Als we stopte 0m te eten haalde we de bank er ook uit. Zat prima. We hebben er zelfs een keer met 7 man ingezeten. 😀 😀

 16. Hé Roger geef mij maar een pastis zonder water graag.
  @ Ronaldus: Jij wilde sterke verhalen? Ik was vandaag op het Malieveld en ik schat dat er wel 1,2miljoen mensen waren. De NS heeft vreselijk zijn best gedaan ze hadden treinen ingezet Van wel een kilometer lang vervelend was dat ze te lang waren voor de perrons. Bij ieder station moesten we twee keer stoppen (eerst voor daarna achter) om mensen in en uit te laden. En regenen dat het in den Haag deed, het was maar goed dat ik mijn schapenduffel aan had. De verfbommen zijn goed van pas gekomen. Die hebben een de ruiten van een arrestaten bus behoorlijk wit gekleurd. Maar voor de rest was het een rustige demonstratie.

 17. Verrek…. Aat, je zat helemaal verkeert man. Het was in Amsterdam, nu kun je die vut wel op je buik schrijven 😛
  En over auto’s gesproken, mijn eerste auto, alweer 30 jaar geleden, was een Renault 4 met zo’n geweldige pook in het dashbord, volgens mij was dat één van de eerste mini MPV’s, wat een ruimte als de achterbank plat ging. Toen bij een lekke band de krik dwars door de auto heen ging heb ik hem maar verkocht. En wat denk je.. voor 25 piek minder dan ik hem had gekocht.

 18. @Ronaldus: Mijn eerste auto was ook een Renault 4. gekocht voor F300,- een jaar later ingeruild voor een Citroen Diana. Dat was toch een rot auto. Hij wilde ’s morgens nooit starten. Ik heb er zelfs een keer een deuk ingeschopt, zo kwaad was ik. Later heb ik wat tuinslangen om de bougiekabels gedaan. Had ik als tip gehoord. Daarna heb ik nooit meer last gehad. Maar ik heb toen wel een aversie gekregen tegen franse auto’s en ik heb die aversie bijna 30 jaar volgehouden totdat ik een Citroen picasso kon kopen. Dit is precies de auto die een bezitter van een oud frans huisje nodig heeft. Alle achterbanken er uit en je hebt een laadvloer van een busje.

 19. Die laadvloer heb je inderdaad nodig met zo’n doe het zelf huis. Ik heb net nog even naar je foto’s gekeken, wat een giga klus man. En je hebt in korte tijd al een geweldige berg werk verzet. Ik zag op je site dat je via quicknet op het net zit. Dat zou inhouden dat we bijna buren zijn (noordholland)

 20. @aat: die diana, zeg maar een veredelde eend, kon je toch gewoon aanslingeren als ie niet wilde starten?
  Ik heb zelf een aversie tegen duitse auto’s, sinds ik met een voor vakantie volgepakt escortje op de eerste de beste verkeersdrempel stuitte. Reactie van de dealer: tja, de ene auto is nu eenmaal zachter geveerd dan de ander.

 21. Dat klopt Ronaldus. Ik woon in Oudkarspel net boven Alkmaar. Ik heb trouwens samen met mijn vrouw jouw site bekeken en ik denk dat jij ook nog niet klaar ben, wel? Maar het is wel een mooi huis. Die rustige ligging spreekt mij enorm aan. Maar wat doe je met 3,5 hectare grond? Ik hoop dat er veel bos bij is. Ik moet niet denken aan al dat gras maaien. Ik zou graag een keertje bij je willen kijken. Autun ligt 45min bij ons vandaan dus dat moet een keertje lukken.

 22. @Peter: Als ‘ie niet wilde starten deed die dat ook niet met de slinger. Ik heb het wel eens geprobeerd hoor, maar die mogelijkheid zat er toch meer voor de show op, geloof ik.

 23. Lijkt me erg leuk… Zegt het dorp De Rijp je iets, ligt 7 km. onder Alkmaar. We hebben 1,5 hectare bos en 2 hectare weiland. Een vreselijk aardige buurman die onder aan onze berg woont mag zijn paard en ezel op ons land laten lopen.
  Prima grasmaaiers zijn dat, 2 weken voor dat we naar ons huis rijden schrijven we Gilbert een briefje dat we er aan komen. Dan is dus het hele terrein gemaaid en opgeruimd.
  Eigenlijk zitten we daar wel een beetje mee want hij wil er niets voor hebben, …hoe ga je daar nou mee om.

 24. Jongelui, de site van Sloeber is weer helemaal bij. Is het weer een leesbaar verhaal geworden. Roger, mij een whisky want ik heb dorstige vingers gekregen van al dat getyp en doe die autofielen ook wat

 25. @Ronaldus: Hij mag toch zijn paard en ezel op jouw land laten lopen? En ik neem aan dat hij het hooi ook mag hebben. Daar is hij denk ik blij mee voor de wintervoorraad van de veestapel. Ik denk dat je er niet teveel over in moet zitten. Vorig jaar was bijvoorbeeld een veel te droge zomer. Er was daardoor een vreselijk te kort aan veevoer afgelopen winter. De boeren hebben hooi geimporteerd. Neem van mij aan, dat heeft ze een hoop geld gekost.

 26. Bedankt Ferry. Roger vul bij mij de pastis maar bij.
  Zeg Ferry, dat BBQ-en is natuurlijk eenleuk idee maar pas volgend jaar uit te voeren. Kunnen we niet zoals Frank voorstelde een keer wat drinken in M-E.

 27. Ik ben niet meer voor Kerst in Frankrijk, en dan vind ik het toch echt te koud om lekker te BBQ-en. Maar het is altijd warm genoeg om een neut te pakken.

 28. 1 e week januari… BBq in de sneeuw bij RF op het plein in ME. Moet kunnen…
  Roger.. schenk iedereen nog eens in.

 29. Wil je me teut hebben. Ik moet nog rijden dus ik sla een ronde over.
  In de sneeuw… nou.. ik weet het niet

 30. dat BBq-en was een antwoord op “Eigenlijk zitten we daar wel een beetje mee want hij wil er niets voor hebben, …hoe ga je daar nou mee om.”van Ronaldus
  maar als ik een WC (lees septic tank) heb mag heel HeF op de BBq komen.

 31. @Ronaldus: De Rijp ken ik als Graft/De Rijp. Tenminste, het wordt altijd in één adem genoemd. Het is een leuk dorp maar natuurlijk niet zo leuk als het wonderschone plaatsje Oudkarspel. 🙂

 32. @Aat mijn dochter is. via funda, verliefd op een huis bij jullie in het dorp in de dorpsstraat 796, de helft van een dubbel
  174.000,- ken jij dat huis.

 33. @Ferry, toen ik het teruglas begreep ik ook dat de BBQ daarvoor bedoeld was. Maar Fer, vertel eens wat zijn de laatste perikelen rond de septic tank. Kan ik wat voor je betekenen?

 34. En hoe lang duurt zo’n septic tank…. nog twee jaar.. 🙂
  Ben je al begonnen met die klus Ferry, en doe je dat zelf.

 35. Graft de Rijp is al sinds 1640 het mooiste dorp van noordholland volgens de overlevering. Zo oud is Oudkarspel niet, al is het oud van naam.

 36. @Ronaldus: Die dorpstraat is 7 km lang. Vandaar nummer 796. Je denkt toch niet dat ik al die huizen ken. Maar alle gekheid op een stokje, ik zal morgen eens gaan kijken. Het kan niet ver van mijn huis liggen.

 37. ik zit nog geduldig te wachten op de offerte van de aannemer. Zelf doen is geen optie meer. Grond is van rots en vergunning is al bij de gemeente aangevraagd, stiekum gaat dus niet meer

 38. @ Ronaldus: Dat zal je tegen vallen mannetje!! Oudkarspel is afgeleid van kerspel wat kerkdorp betekent en er wordt al in stukken van 1100 gewag van het bestaan gemaakt.

 39. Nou dit vind ik zo leuk, leuk, leuk! Ik zit te lachten achter de computer. Niet zo’n uitbundige vette lach, maar een fijne, tevreden glimlach. En niet eens een hele fles naar binnen gegoten.
  Nicole

 40. @Ferry: Ik ben een keertje stiekum bij je stekkie wezen kijken en zag dat er nog een huisje tegenover jouw huis staat. Kun je geen aansluiting maken op zijn septic tank. Jij bent er waarschijnlijk toch niet het hele jaar zodat die tank dat extra beetje van jouw ook wel moet kunnen verwerken.

 41. Ik heb ergens gelezen of gehoord dat binnen zoveel jaar elk huis in Frankrijk binnen de bebouwde kom op het riool aangesloten zal worden. Kun je die tijd, als die informatie juist is, niet overbruggen Ferry. Scheelt volgens mij een hoop geld.

 42. @Ferry: O nee, stom van me. Als ik de situatie nog eens voor mijn geest haal ligt jou stulpje een stukje lager dan dat van je buurman. Ik zou dan maar niet proberen bij hen een aansluiting te maken.

 43. Ik denk dat Nicole even naar het toilet is.
  Het vloeiveld bij de buren?. Ik dacht dat de weide achter jullie huis ook bij jullie hoorde? dan kan dat daar toch?

 44. Ronaldus, morgen zal ik me even melden met gegevn over dat huis, maar nou schei ik ermee uit. trusten!

 45. @ferry: een ford escort niet duits? wie moet ik dan de schuld geven? Duitsland ligt voor de hand, heb mijn wk ’74 tyrauma nog altijd niet verwerkt…

 46. Gezellige boel, vanavond. Aat is geloof ik niet echt een nieuweling meer ;). Die haalt de achterstand lekker in!
  Ik ga zo afsluiten maar wil nog wel een paar dingen kwijt. Ten eerste heeft Aat een interessante vraag gesteld op het Infopunt. Waar haal ik hout? Ter zake kundige opmerkingen in dit informatiecentrum graag.
  Ten tweede over het maaien en dieren weiden van Ronaldus. Nóóit iets voor geven, niks op papier zetten vooral ook nóóit iets accepteren in ruil! Die man is al lang blij dat hij er gratis mag staan. Af en toe is het zelfs slim om aan te geven dat je er ooit wel wat mee wilt. Een landingsbaan voor een ULM, of een tennisbaan of zo. Dat hij maar weet dat het geen vast recht is en dat hij geen extra dieren gaat kopen omdat hij jouw hectare als de zijne gaat zien. Zodra je bijvoorbeeldeen kist wijn aanneemt, kan hij zeggen dat hij er een bepaald recht op heeft. En… nóóit iets op papier zetten. Dus ook geen contract dat hij het één jaar mag huren. Elk contract is een overeenkomst die aanleiding kan zijn tot gewoonterecht. Ik weet (eerlijk gezegd) niet precies hoe het zit maar je schijnt erg op te moeten passen. Voor je het weet krijg je iemand nooit meer weg. Toch vervelend als je ooit besluit om wél wat met dat land te gaan doen. Geitjes, schapen, een pony voor de kleinkinderen. Je weet maar nooit.
  Kennissen van mij hebben 10 ha. Die hebben op aanraden van een NL adviseur de boerbuur een contract van 1 jaar laten tekenen. Ze krijgen hem mooi niet meer weg (die boer dan, de NL adviseur heeft nooit meer iets van zich laten horen)!