Chez Roger et Françoise – 2 oktober


Klik logo voor smoelenboek.

Ik weet niet hoe het met jullie is, maar ik ben vervuld van een vreemd soort optimisme. Ik heb net een dag lang achterstallige rekeningen geschreven en verstuurd, een rekening van de belasting betaald, een prima tekst (al zeg ik het zelf) voor een internetsite van een klant geschreven, met mijn vrouw en twee lieve kinderen niet duur lekker uit eten geweest en de laatste 3 uur besteed aan een heel aardige fles Bordeaux na 6 dagen abstinentie.
Gevolg: ik ben best tevreden. Met mezelf en met de wereld. Laat ik daarom op dit late uur iedereen die op 2 oktober 2004 dit weblog bezoekt een bijzonder prettige dag én een goed gevolg voor de rest van hun leven wensen.
Zum Wohl!

69 reacties op “Chez Roger et Françoise – 2 oktober

 1. Nou dit vind ik zo leuk, leuk, leuk! Ik zit te lachten achter de computer. Niet zo’n uitbundige vette lach, maar een fijne, tevreden glimlach. En niet eens een hele fles naar binnen gegoten.
  Nicole

 2. @Ferry: Ik ben een keertje stiekum bij je stekkie wezen kijken en zag dat er nog een huisje tegenover jouw huis staat. Kun je geen aansluiting maken op zijn septic tank. Jij bent er waarschijnlijk toch niet het hele jaar zodat die tank dat extra beetje van jouw ook wel moet kunnen verwerken.

 3. Ik heb ergens gelezen of gehoord dat binnen zoveel jaar elk huis in Frankrijk binnen de bebouwde kom op het riool aangesloten zal worden. Kun je die tijd, als die informatie juist is, niet overbruggen Ferry. Scheelt volgens mij een hoop geld.

 4. @Ferry: O nee, stom van me. Als ik de situatie nog eens voor mijn geest haal ligt jou stulpje een stukje lager dan dat van je buurman. Ik zou dan maar niet proberen bij hen een aansluiting te maken.

 5. Ik denk dat Nicole even naar het toilet is.
  Het vloeiveld bij de buren?. Ik dacht dat de weide achter jullie huis ook bij jullie hoorde? dan kan dat daar toch?

 6. @ferry: een ford escort niet duits? wie moet ik dan de schuld geven? Duitsland ligt voor de hand, heb mijn wk ’74 tyrauma nog altijd niet verwerkt…

 7. Gezellige boel, vanavond. Aat is geloof ik niet echt een nieuweling meer ;). Die haalt de achterstand lekker in!
  Ik ga zo afsluiten maar wil nog wel een paar dingen kwijt. Ten eerste heeft Aat een interessante vraag gesteld op het Infopunt. Waar haal ik hout? Ter zake kundige opmerkingen in dit informatiecentrum graag.
  Ten tweede over het maaien en dieren weiden van Ronaldus. Nóóit iets voor geven, niks op papier zetten vooral ook nóóit iets accepteren in ruil! Die man is al lang blij dat hij er gratis mag staan. Af en toe is het zelfs slim om aan te geven dat je er ooit wel wat mee wilt. Een landingsbaan voor een ULM, of een tennisbaan of zo. Dat hij maar weet dat het geen vast recht is en dat hij geen extra dieren gaat kopen omdat hij jouw hectare als de zijne gaat zien. Zodra je bijvoorbeeldeen kist wijn aanneemt, kan hij zeggen dat hij er een bepaald recht op heeft. En… nóóit iets op papier zetten. Dus ook geen contract dat hij het één jaar mag huren. Elk contract is een overeenkomst die aanleiding kan zijn tot gewoonterecht. Ik weet (eerlijk gezegd) niet precies hoe het zit maar je schijnt erg op te moeten passen. Voor je het weet krijg je iemand nooit meer weg. Toch vervelend als je ooit besluit om wél wat met dat land te gaan doen. Geitjes, schapen, een pony voor de kleinkinderen. Je weet maar nooit.
  Kennissen van mij hebben 10 ha. Die hebben op aanraden van een NL adviseur de boerbuur een contract van 1 jaar laten tekenen. Ze krijgen hem mooi niet meer weg (die boer dan, de NL adviseur heeft nooit meer iets van zich laten horen)!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *