Chez Roger et Françoise – 2 september


De scholen gaan weer beginnen. Leuk, dat de bushalte precies hier voor het café is, waar zich dan altijd een cluppie jongelui verzamelt, wachtend op het schoolbusje dat ze naar de diverse scholen zal brengen. Een echte uitkomst voor de ouders, die vanaf het moment dat een kind zindelijk is (2,5 jaar) het eigenlijk al halve dagen kan gaan uitbesteden en dus beiuden weer deels aan het werk kunnen. En een jaar of 1,5 later gaat het kind van 8.30 tot 16.30 de deur uit (gehaald en gebracht bij ons in de regio). Goed voor de emancipatie van de moeders! Kunnen ze in Nederland nog wat van leren.

33 reacties op “Chez Roger et Françoise – 2 september

 1. Overigens, mag ik iedereen er op wijzen dat we – met 192 clicks bij Nedstat – gisteren een nieuw bezoekersrecord hebben gevestigd! Bovendien zitten we nu op de 9 tegelijk online, en ook dat is best veel, voor een weblog zonder dagelijkse prøn.
  Trouwens, was Edvin nou op vakantie, of hoe zit dat?

 2. In Nederland gaan de moeders er prat op dat zij juist níet aan het werk gaan. Een voorbeeldje? http://www.prikpagina.nl/read.php?f=1479i=17709t=17654.
  Voorbeeld is overigens gekopieerd van het kindervrije prikbord, alwaar de bewust kinderlozen zich met elkaar kunnen onderhouden. Op dit moment echter behoort 90% van de prikkers níet tot de doelgroep.
  Ik heb, om aan jouw behoefte aan links te voldoen, ook eens gezocht naar Franse kindervrije pagina’s. Heb ze echter niet gevonden. Dat kan aan mijn Frans liggen, maar het kan ook zijn dat het een totaal onbekend concept is voor de Fransen.
  Mocht ik nog 1 of meer links in dat genre tegenkomen dan stuur ik ze wel op.
  En nu een café graag, ben ik wel aan toe.

 3. 90% behoort niet tot de doelgroep?
  Die hebben dus onbewust wél kinderen gekregen maar proberen er alsnog van af te raken? Met een briefje op dat prikbord natuurlijk:
  Spijt van je bewuste keuze?
  Vermoeide ouders bieden aan:
  Puberpaartje, 12 en 14, alle inentingen.
  Vriendelijk voor dieren.
  Moet wel vaak uitgelaten worden.
  gnagna.
  Is er trouwens ook een site voor bewust hondlozen?
  Of voor mensen die dat willen? 😉

 4. Nee, van de 90% vindt een deel dat ze moeten verklaren vooral níets tegen kindervrij te hebben ondanks dat ze zelf wel kinderen hebben. Een ander deel heeft juist alles tegen kindervrij en wijst de kindervrijen op het grenzeloze egoïsme van deze asociale groep mensen. Spijtoptanten zijn er nauwelijks, althans: niet die er voor uit komen dat ze spijt hebben van een keuze voor kinderen. Dan krijg je namelijk heel reproducerend Nederland over je heen. En asiels voor afgedankte kinderen zijn er niet.
  Enne—bewust hondlozen: ik heb ze niet kunnen vinden. Maar ik zou zeggen: werp eens een balletje op bij Hans Dorrestijn en Midas Dekkers (trouwens ook een kindervrije 😉 ) , wellicht willen zij samen met jou een leuke site beginnen? Ik ben trouwens benieuwd of op een dergelijke site ook veel mensen komen die gaan verklaren dat ze zelf wél een hond hebben, maar heel veel respect hebben voor de hondlozen.

 5. Ik denk eerder dat de andere groep in de meerderheid zal zijn. Hondenbezitters die gaan verklaren dat honden – mits zo goed opgevoed als hun eigen hond – juist heel leuk zijn. En dat het juist de baasjes zijn waar je voor op moet passen. Al hadden ze dat laatste niet hoeven zeggen, omdat het blote feit van hun verontwaardigde reactie op een antihondensite al voldoende waarschuwing is.
  Maar je maakt me wel nieuwsgierig naar die kindersite. Kinderen of geen kinderen moet iedereen lekker zelf weten, maar om daar nou een site over te beginnen…. mijn handen jeuken om daar even lekker te gaan lopen zieken.

 6. Voor ouders zijn er ook speciale sites. Ga je daar dan ook lopen zieken? En trouwens, voor honden ook. Je hebt nog wat te doen, vandaag!

 7. Ik ken die prikpagina (geen site, Krek, maar een prikbord waar je op elkaars stellingen en vragen kunt reageren).
  Elke keer wanneer iemand komt zieken wordt er luidkeels BINGO! geroepen. Maar veel succes, hoor. Het is een intolerant zooitje. Kom vooral niet met het argument: goed dat jouw ouders geen hekel aan kinderen hadden, dan zat je hier niet gaaaaaaaaaaaaaaaaaap……

 8. Herman Finkers:
  Ik ben nooit getrouwd. Mijn schoonouders konden geen kinderen krijgen.
  En volgens mij moet dat zijn: “Jammer dat jouw ouders geen hekel aan kinderen hadden.”
  Maar nee hoor, volgens mij moeten mensen die geen kinderen willen vooral geen kinderen nemen. Want stel je voor dat de geen-kinderenwens genetisch overdraagbaar is en alle mensen die geen kindren willen nemen tóch kinderen! Dan zitten we straks met een planeet vol mensen die geen kinderen willen en zijn we mooi in de aap gelogeerd.

 9. Nou ik heb net een gillend kind in de stoel gehad, ik werd er helemaal gek van en dat wordt ik niet gauw…… mijn kinderwens zou dan gauw voorbij zijn. Maar gelukkig hoef ik niet meer te kiezen. Ik heb 3 kinderen en mijn Toos heeft er ook drie, dus samen hebben we er genoeg. Onze bijdrage aan deze planeet is weer mooi geweest…..
  Geef me nu maar een koffie, Roger……

 10. @Hanneke: nee hoor, het was maar een grapje. Ik ben gewoon tegen fanatiekelingen op welk terrein dan ook. Zodra iemand ergens fanatiek vóór is, ga ik als vanzelf het tegendeel beweren. En omgekeerd. Mijn werkelijke mening doet er dan weinig meer toe.
  Ik ben gewoon tegen fanatisme. Daar kan ik heel fel in zijn. Net zoals ik intolerantie weiger te accepteren! En bijgeloof brengt ongeluk! En iedereen die vóór de doodstraf is tegen de muur!
  Maar als ik een grapje maakte, waarom gebruikte ik dan geen knipogend mannetje? Omdat ik ook tegen emoticons ben, die bedacht zijn om te voorkomen dat luie lezers de ironie in een verhaal missen. En om luie schrijvers te helpen ironie toe te voegen zonder de formulering van hun verhaal aan te passen. Als mensen niet tussen de regels kunnen lezen en niet begrijpen als ik een grapje maak, dan mogen ze wat mij betreft het rambam krijgen. Ja toch?

 11. Kinderen? Ik denk dat je veel mist als je ze niet hebt. Zowel de goede als de slechte dingen. Ik vindt mensen zonder kinderen altijd een beetje zielig, saai, leeg. Er mist iets. Maarja, als je ze niet wil moet je ze vooral niet nemen. Kinderen is meer een manier van leven dan de keuze J/N
  😉

 12. Kom net terug van de markt, dacht, ik kijk even op het logje, gaat er een wereld voor me, wist niet dat er zoveel sites waren over gelukkige, kindervrijen……..Ik vraag me dan toch, moet je dat nu zo bevestigen, waarom gaan mensen zonder kinderen toch altijd zo in de verdediging? Of doen mensen met kinderen dat ook en heb ik dat gewoon niet door omdat ik tot die groep behoor? Daar kan ik nou zomaar lekker over na gaan zitten denken. Sluit me trouwens volledig bij krek aan wat betreft fanatisme.. Ook ik heb de (onhebbelijke?) eigenschap om ergens gewoon tegenaan te schoppen zodra ik maar enigszins fanatisme bespeur…
  @Krek, ik heb wat leuke sites gevonden o.a. over ezels :D, zal ik ze er de komende dagen zelf opzetten, of moet ik ze even naar je mailen…….roept u maar!!!!!!!!!

 13. Ja, Marjan, ga gerust je gang. Je hebt die medelogprivileges niet voor niets. Maar maak niet al je linkjes tegelijk op, want we willen onze bezoekers niet overvoeren en we moeten ze morgen en overmorgen en de dagen daarna ook nog wat te bieden hebben, nietwaar.

 14. Ik denk dat veel mensen zonder kinderen zo in de verdeiging gaan omdat ze op een hele negatieve manier aangesproken worden op hun kinderloosheid!
  Bewust kinderloze jonge vrouwen krijgen vaak te horen ‘dat het heus nog wel komt, dat gevoel’. En bewust kinderloze stellen krijgen vaak de reactie dat het egoistisch van ze is om geen kinderen te ‘nemen’ (egoistisch om niet zomaar ongevraagd iets op de wereld te zetten alleen omdat jou dat leuk lijkt/goed dunkt, die is mooi!!)
  Een vriendin van me kwam laatst bij haar huisarts voor een spiraaltje, vertelde dat ze geen kinderen wil (nu niet, nooit niet) en die werd zelfs door haar huisarts ‘terechtgewezen’!!
  Goed, ik heb me er nooit in verdiept, maar ik vermoed dat die verdedigingsdrang voort komt uit dit soort commentaren, Marjan.
  zo een keuze moet iedereen gewoon vrijelijk voor zichzelf kunnen maken mijns inziens!
  Zo! dat ligt zwaar op de maag, zo’n onderwerp vroeg op de dag 😛
  Geef mij maar een Pastis om het weg te spoelen , Roger!

 15. Doe mij dan maar een roseetje, ja het is wat zo;n discussie op de donderdagochtend…..
  @Anne-Lise, een spaanse waterhond is idd bijna hetzelfde als een portugese waterhond, met het grootste verschil dat de kont van een spaanse waterhond gewoon niet kaal getrimd wordt. En eigenlijk lijken ze gewoon op een poedel8)

 16. Even voor de duidelijkheid, ik heb absoluut niets tegen mensen zonder kinderen. Wij hebben ook geen kinderen omdat het onze maatschappelijke plicht zou zijn.
  Robert

 17. Ik vermoed dat sommige mensen mét kinderen stiekem ook wel een beetje jaloers zullen zijn op de kinderlozen, die lekker buiten het seizoen op vakantie kunnen, nooit eens een oppas hoeven regelen en hun totale dubbele inkomen helemaal zelf op kunnen maken. Zelf ken ik een paar van dat soort stellen en die leiden een lekker leventje hoor!
  Ik moet eerlijk zeggen, ik heb geen spijt van de keuze voor die mooie, intelligente en welopgevoede schatjes van me, maar zo’n vrij leventje heeft toch ook wel wat.

 18. Ik geniet vandaag al, lekker alleen naar de markt, zonder gedrein, vandaag voor het eerst in weet ik hoeveel tijd heb ik een dag van 9.00 uur tot 16.30 uur voor MEZELF, wat een luxe. Ik kan me best iets voorstellen bij vrijwillig kinderloos……

 19. Dat was ook het eerste wat ik dacht toen ik die term las. Kinderlozen? Waar, waar?
  Maar inderdaad lekker dat ze weer naar school zijn, want oh, oh, oh, wat duren ze lang, die vakantieweken.

 20. Wat ik me nou trouwens af zit te vragen he: is er in Frankrijk ook zo’n overloos gemekker dat het met de jeugd niet goed komt omdat moeder aan het werk is? Als er niet met thee en koekjes wordt gewacht door moeder ontspoort de Nederlandse jeugd blijkbaar. Is dat in Frankrijk ook zo?

 21. Die van mij zijn al wat ouder, de oudste wordt morgen 18. Ik ben pas volop gaan werken toen de jongste zo’n 8 à 9 jaar was (schnabbelde wel wat bij), da’s inmiddels ruim 5 jaar geleden.
  Het wordt steeds gezelliger, ik hou wel van wat weerwerk, al vloek ik ze soms naar hun eigen kamer, wanneer ze overal commentaar op geven. Ze hebben hier ook allemaal een taak, met 2 werkende ouders moet dat wel. Ze mopperen natuurlijk wel, zoals pubers betaamt, maar ze helpen wel mee.
  Ik moet er eerlijk gezegd niet aan denken dat over een jaar er 2 de deur uit kunnen zijn (want 1 in vwo-6 en 1 in havo5….)

 22. die van mij zijn 13 en (bijna) 17 ik vind deze puberale periode wel de meest instense… ennuh, met de jeugd komt het altijd wel goed. met ons is het toch ook goed gekomen?….. toch?…..TOCH?
  Roger, voor mij een whisky en geef alles met of zonder nazaten, honden of anderzins levend bezit een drink van mij

 23. Lekker, dank je Ferry.
  Doe mij maar een rosé, moet zo aan het eten beginnen en vanavond chocoladetaarten maken. De champagne ligt koud voor minuit. Ze hoeven morgen gelukkig allemaal niet vroeg op en ik, ik heb een ‘vrije’ dag. Het wordt mooi weer, dus ik ga de tuin maar eens kuisen. Da’s leuker dan het huis… alhoewel die ramen…..en zondag komt mijn moeder langs. Ach, what the f…. als ze er wat over zegt zal ik haar zeggen waar de wisser staat…..

 24. Proost allemaal…. mijn vakantie is begonnen, vanavond inpakken en dan richting Frankrijk. Nog even gebeld om de financien te checken en gelukkig, we kunnen naar huizen kijken…..

 25. Zoonlief ging vandaag voor het eerst naar college en met de bus….Nu had ik daar al een hard hoofd in, want afgezien van het feit dat jasper best intelligent is, is het ook een ongelooflijk warhoofd……Maar ja, bijna 11 en dan ga je natuurlijk met de bus en laat je je niet meer brengen en halen door je moeder…dat is echt heel erg stom…
  Dus ik sta rond 17.00 uur netjes te wachten aan het einde van het pad……en ja hoor daar komt de bus………en ja jullie raden het al, zonder Jasper….Dus ik scheur naar huis (ons pad is 1 km) bel naar zijn school en zet de hele boel op stelten. De directeur is erg verbaasd, hij heeft er zelf bij gestaan en is er zeker van dat alles goed is gegaan….Niet dus want mijn Jasper is er niet….Enfin de school belt alles en iedereen af….ik sta op de uitkijk en ja hoor om 17.30 uur komt hij op zijn gemakje het pad opgelopen……Ja idd hij had de verkeerde bus genomen en de buschauffeur had hem na de ronde netjes bij ons pad weer afgezet. Natuurlijk nog even school gebeld en ook zij waren blij dat hij weer terecth was.
  En nu heb ik een borrel nodig, doe maar een pastis met lekker veel koud water………..

 26. @marjan, leuk. Dit is iets wat mensen zonder kinderen missen. Het onvoorspelbare van tieners. Ik geniet er van. Het kan mij ook hels maken.
  @Frank, Succes hoop dat je slaagt