Chez Roger et Françoise – 20 augustus


*doet knorrig en zonder een woord te zeggen de deur open, loopt naar binnen en gaat – nog steeds in stilte – de bar staan poetsen*

21 reacties op “Chez Roger et Françoise – 20 augustus

 1. Zo goedemorgen, espresso is ingewerkt, ochtendhumeur weer verdwenen, Roger, doe me nu nog maar eevn een gewone koffie en dan ben ik echt weer helemaal bij8)

 2. Wat hebben we voor de lunch vandaag?
  Mmmmmmmmmm die pasta met zalm ziet er zalig uit.
  Doe mij maar zo een, en een perrier graag (ik moet nog rijden) 😉

 3. Wij drinken altijd koffie van de Liddl. En anders kijken we in de supermarkt naar betaalbare koffie waar het DE-logo op staat. Wat de Fransen drinken weet ik niet, maar het is vaak niet te zuipen!

 4. Wij kopen ook de koffie waar het DE logo op staat, die is goed hoor! 😀

 5. wat Fransen thuis drinken mag dan misschien niet te zuipen zijn….
  Maar als je in Frankrijk in een bar koffie bestelt is dat eiegnlijk steevast goed, i.t.t. Nederland! Meestal krijg je ook espresso ipv gewone koffie tenzij je daar nadrukkelijk om vraagt. Lekker! Alhoewel ik de capuccino altijd wel mis…

 6. Wij hebben altijd koffiebonen…erg moeilijk te vinden bij ons on de buurt…van Planteur voor restauration en hostellerie voor ons espressomachine. En, Krek, je hebt helemaal gelijk, de meeste franse koffie is niet te zuipen…8)

 7. Klopt Anne-Lise, meestal is de koffie in een bar, restaurant, etc erg lekker. Zo’n espressomachine vind ook dan ook helemaal geweldig….ooit in de toekomst als de verbouwing gedaan is, dan ga ik intensief op zoek naar zo’n machine

 8. Heeft iemand van jullie (in NL) overigens gisteren de uitzending van ‘Het roer om’ gezien? Was de eerste keer dat ik een uitzending zag, en ik vond dit echt tenenkrommend (o.a. omdat ik groen en geel zag van jaloezie, ik zal het meteen bekennen…)
  Het ging over een Brits echtpaar dat een huis had gekocht in de Dordogne en daarheen verhuisde om meer tijd als gezin bij elkaar door te kunnen brengen. Mooie boerderij (voor 200nogwat.000 euro) met veel land, en o.a een boomgaard met 7000 (!) hazelnootbomen.
  Ze hadden berekend dat levering van de hazelnootoogst aan de plaatselijke noten-cooperartive zo’n 20.000 euro zou opleveren, ongeveer de helft van de 40 a 45.000 euro die ze als jaarinkomen nodig dachten te hebben. Het eerste jaar zouden ze rond moeten komen van die oogst, het tweede jaar zouden ze de rest verdienen aan een nog aan te leggen camping.
  Ze kwamen in juni of juli daar aan, zo’n 3 maanden voor de beoogde oogst. De beste man kon niet eens aanwijzen waar de hazelnoten zaten aan de boom, hij wist het simpelweg niet! Het onderhoud van de boomgaard viel verschrikkelijk tegen, het was toch wel zwaar werk!! (we hebben het hier over 7000 bomen, nogal wiedes). Mevrouw had zelf helemaal ruwe handen, en er zat eelt op, ieks!! Er bleek een parasiet in de noten te zitten en de oogst bracht niet meer dan 8000 euro op. Mevrouw heel kwaad: al dat werk voor niets!! (mens, denk na, da’s een investering in je volgende oogst!!)
  Goed, moraal van dit verhaal : ik viel echt van m’n stoel van deze naiviteit!! En van jaloesie, want arrogant als ik ben denk ik dat ik dit toch heel wat beter had kunnen aanpakken! 8)
  Happy-end: de volgende oogst was veel beter en uiteindelijk zouden ze het waarschijnlijk wel gaan redden…
  Heeft er iemand een zak geld voor me? 😛

 9. Ja, wij hebben het ook gezien…en ja wij hadden dezelfde reactie..En als je iemand vindt voor die zak geld, hou ik me aanbevolen, misschien heeft die iemand nog wel een tweede zak…Ben je trouwens handig in klussen?

 10. Hanneke (vergeef me aals ik de verkeerde aanspreek!!) was jij het niet die op zoek was naar geschrikte planten voor hoger gelegen gebieden?
  Ik zag net dat op een site van Wim Bavelaar een stuk over tuinieren in Fr. staat, met o.a. links naar allerlei tuin/planten sites, misschien kan je daar iets vinden: http://perso.wanadoo.fr/bavelaar/
  (zut! weet niet meer hoe je ’n link moet maken van een nekel woordje)…

 11. Marjan, zie nu je berichtje pas…
  Ja! ik ben gezegend met twee rechterhanden (godzijdank spreekwoordelijk!) handiigheid is me een beetje met de paplepel ingegoten, erg fijn!
  ik denk dat ik maar op zoek moet naar een ouwe Franse boer met een flinke zak centen onder zijn matras!
  Begrijp ik dat jullie klussers nodig hebben?

 12. @Anne-Lise: heb ook het programma gezien. Ik heb een email gestuurd om ze te zeggen wat ik ervan vond hoe ze het gedaan hadden. Ik kreeg een standaard reaktie, omdat zij zoveel reakties hadden en onmogelijk konden (of wilden) terugmailen Inmiddels hebben zijn zij bezig met het verwezenlijken van hun bungalowparc.
  Het zie er voor een bungalowparc wel leuk uit, maar het lijkt me toch iets te vol…

 13. allemachtig, excuses voor al die fouten… ik heb de nodige rummetjes achter de kiezen…
  Moet kunnen, ik zit tenslotte in de kroeg

 14. ja god, breek me de bek niet open… (haha, sorry hoor, ben hier nogal vol van!)
  die camping die ze voorzagen!! Moest het volgende seizoen operationeel zijn, en alles wat er was was een kaal open veld!! Zou de mensen die daar in de glaande zon moeten ontwaken zonder enige vorm van schaduw niet benijden…
  55 houten huissies op dat stuk grond?? Een heel dorp, dat kon je wel zeggen ja! Ga je link even bekijken!
  Ben benieuwd wat voor financiering ze daar voor gevonden hebben (ik ben compleet onbekend met dat soort investeringen en snap voor geen meter hoe dat werkt! Ik heb plannen genoeg, investeer in mij!!)

 15. Ja Anne-Lise, ik ben op zoek naar klussers, manlief heeft een nieuwe baan en is meestal minstens de helft van de week ergens anders in europa. Met als gevolg dat de verbouwing van ons huis dus voor geen meter opschiet…Ik kan wel aardig wat, maar met 3 kinderen die om je heen dwarrelen schiet je niet echt lekker….Gelukkig nog een kleine 2 weken en dan gaat het zooitje weer naar school en kan ik weer echt aan de slag, maar ik kan wel een heleboel hulp gebruiken… De bedoeling is om de keuken voor de winter in ieder geval geisoleerd en verwarmd te hebben en dat is nog een hele klus..8)

 16. Jeetje, heb net naar dat bungalowpark gekeken, lijkt wel een vinexlocatie, vind het allemaal wel erg dicht op elkaar…ga je naar frankrijk voor de ruimte en dan zoiets neerzetten. Ik vind het niet echt logisch……
  Ik heb ook geen idee hoe je zo’n financiering krijgt, volgens mij is het gewoon een kwestie van brutaal zijn en naar een investeringsmaatschappij stappen of zoiets….

 17. Kan je nagaan, ik vind DE niet lekker… ik ben dan ook verwend omdat ik bij een topkoffie-brander werk.
  Vorige keer waren er bij het roer om mensen die een schildercursus wilden geven in een fraai huis in Frankrijk. Een heleboel tegenslagen later hadden ze eindelijk één kamertje. Het verhaal eindigde met het feit dat het huis waarschijnlijk illegaal gebouwd was….
  Heeft iemand trouwens een idee waarom ik het Zwitsere nieuws (van TSR) altijd beter versta dan het Franse nieuws van TV5 zelf? Gebruiken Zwitsersen de liason minder? Praten ze netter?

 18. Zwitsers praten een stuk trager, heb ik vaak het idee. Als Zwitsers Duits praten (ook voor de D-Zwitsers een tweede taal!) dan heb je hetzelfde. Dat gaat uiterst correct. Zoals de Belgen NL.
  Maar wacht, even een nieuw café openen.