Centre Culturel Virtuel


Je moet wel een beetje Frans kunnen lezen om van deze site te kunnen genieten. Maar dan vind je er ook juweeltjes van teksten. Verder is er ook een flinke kunstverzameling te bewonderen. En een online wedstrijd (zo kwam tipgeefster Dineke op de site) Dood de kip! waar op soms literaire wijze uiteenlopende manieren beschreven worden om een kip te doden. Iemand een origineel idee?

8 reacties op “Centre Culturel Virtuel

 1. Leuke site!! Dank je wel. Heb er nog wel een woordenboek bij nodig, soms, maar desalniettemin errug leuk.

 2. Dineke vond ‘m, op zoek naar kip. Het verhaal Un pied près de mon cœur is mooi. Franse les voor gevorderden.
  Tjonge, we zijn wel cultureel hier hè? En dan te bedenken dat ik ooit mijn studie Frans afbrak omdat ik gek werd van het cultureel verantwoorde sfeertje tussen die au pair trutjes en nerds. Als de eerstejaars een feestje organiseerden stond er heel groot “Molière” op de poster. Merdre! Ik wilde beesten!
  Ik ga snel op zoek naar wat Franse porno, voor het evenwicht!
  Tips, iemand?

 3. Hij is leuk, ga er vanmiddag met woordenboek eens even voor zitten….
  @krek, franse prono???…..helaas geen tips8)

 4. Tip voor Krek: zoek eens onder ‘kasteel bordeel’ ofwel op zijn Frans ‘chateau bordeaux’ (ik kan het niet laten). Je loopt alleen de kans hier en daar een verdwaald reli-typje tegen het kruis, eh, lijf te lopen.

 5. Molière was een van de grootste (toneel)schrijvers ter wereld, René. Vergelijkbaar met onze P.C. Hooft (al zal het voor velen een verrassing zijn dat dat geen hippe tassenwinkel is) en Shakespeare. Je had dus niet in het woordenboek moeten kijken, maar in de encyclopedie.