Chez Roger et Françoise – 20 september


Môgge allemaal! Sinds gisteren heb ik de introtekst hierboven aangepast om mensen duidelijk te maken dat dit café de vrijplaats is voor alle gelul. Dit betekent dat we ons bij de andere onderwerpen beperken tot reacties die op het desbetreffende onderwerp slaan. Off-topic gezeur wordt daar verwijderd. Ook overweeg ik een ban voor mensen die anoniem (dus zonder vermelding van geldig privé-mailadres) een grote bek hebben. En voor mensen die een te grote bek hebben of zich ongelikt gedragen. Zulks te mijner beoordeling. Waarbij ik alvast kan melden dat geschreew (overmatig gebruik van hoofdletters en uitroeptekens) en ordinaire scheldwoorden noch in de gewone logjes nog in het café getolereerd worden. Ook ruziezoekers zullen ontdekken dat hun bijdragen ‘zomaar’ verdwijnen. Zo. Tot zover de nieuwe huisregels.
Roger, doe mij maar een lekker hete thee, want ik heb keelpijn.

62 reacties op “Chez Roger et Françoise – 20 september

 1. Je bent wel erg streng zeg. Maar vergeet je geen afschrift aan de politie te sturen bij een zgn. lokaalverbod? 😀
  Heb je gezien dat LaDouceFrance.net voorlopig is gestopt? Wel jammer, want ik vond het wel leuke stukjes.

 2. Misschien kunnen we een valse hond bij de deur leggen…..
  Misschien dat Hanneke er wel ééntje weet….
  Zo ééntje die zijn lippen optrekt als hij ruikt dat je geen emailadres hebt……Ik durf bijna geen uitroeptekens te gebruiken…..Maar ik vind de nieuwe regels wel goed…het zal de sfeer verbeteren….

 3. Goedemorgen Hanneke, ik had het net over jou….en zie je bent ook weer ingelogd….

 4. Ik leg onze Bep er wel neer, je weet wel, die hond die naar schapenpoep stinkt, de geur alleen al jaagt iedereen weg.
  @Krek, maak je niet zo druk……rustig aan, dan breekt het lijntje niet.
  Maar het idee om iedereen zonder e-mailadres eruit te gooien vind ik wel een goed idee, daar erger ik me ook altijd aan.
  Ja lekker een petit café…

 5. @René: dit is de enige plek ter wereld waar ik de macht heb om streng te zijn. Je misgunt me dat pleziertje toch niet? 😉
  @Frank: de sfeer is sowieso al prima, vind ik. Het is echter net als in het echte leven: op elke 100 gewone mensen lopen er óók een paar intellectueel vedergewichten rond, met helaas wel een grote bek. En zelfs die geestelijk minder bedeelden mogen blijven. Mits hij/zij zich in mijn huis/café/log gedragen volgens mijn regels. Wraw!

 6. @Marjan: druk? Juist nú ben ik in mijn element! Je had me tekeer moeten lezen gaan in de tijd dat ik probeerde het volkje van kladblog.nl een beetje fatsoen bij te brengen. Onbegonnen werk, bleek, maar ik heb een manmoedige poging gedaan.

 7. Zit ik hier achter de computer, kijk ik naar buiten en zit er een roodborstje naar me te kijken……daar word ik nu vrolijk van…..
  Weet iemand waar Ferry is gebleven?

 8. Wij hebben de laatste tijd regelmatig een ijsvogel in de tuin, die komt vissen in de vijver. Prachtig beest! Metaalblauw, compact en razendsnel. De Porsche onder de vogels.

 9. Pfff, even bijkomen in de kroeg! Roger, een croque en een rode wijn erbij, ajb. Druk weekend gehad, paar bezichtigingen en nu maar hopen dat het huis verkocht wordt. Daarnaast druk bezig met het verzamelen van de spullen tbv de hypotheekaanvraag, jemig, ze willen echt alles van je weten daaro.
  Zag ik het goed dat er hier een waakhond wordt gezocht? Alert op internetdaklozen? Welnu, dan kan ik van harte de Affenpincher aanraden. Die let op alles waar geen Affenschwanz in voorkomt! Ziet er niet uit, maar daar werd ook niet naar gevraagd. En heeft een handzaam formaat zodat Francoise niet teveel uit de toon valt met het hondje als ze gaat winkelen!

 10. Ik moet echt enorm niessen ben namelijk megaallergisch voor honden die naar schapenstront ruiken. (zelfs op mijn beeldscherm blijkbaar) Huisregels soit en mee eens maar kan er misschien een leuke (vooral niet stinkende) hond bij duer liggen. Ik denk zelf aan een tot piranha afgerichte poedel. 🙂 IK moet werken tot later 🙂

 11. Leuk dat ik dat ook hoor, werkte er zelf ook aan mee (was zo ongeveer de laatste). Maar goed, het had inderdaad weinig zin meer en zo te zien heeft Daniëlle nieuwe plannen.
  Kijk onderrtussen (en daarna) op mijn log:
  http://www.hurktoilet.nl/blog
  Zo genoeg gespamd. Ik lust wel een wijntje. Als ik zo naar buityn kijk, mag dat wel een glühwein zijn.

 12. John, ik heb ook nog perro d’aqua espagnol (spaanse waterhond) in de aanbieding, lijkt een beetje op een poedel en stinkt niet, en verhaart ook niet en dat is een leuke bijkomstigheid.

 13. @ Marjan klinkt goed, maar ik ben vooral een grote fan van een Chien des Pyrenees en ja ik neem niesen etc op de koop toe.

 14. wij zijn fan van cheval des Pyrenees, ook erg goed in te zetten als waakhond (waakpaard)
  Roger, doe mij maar een grog, misschien helpt dat

 15. Tsjonge, Krek, ik lees net je nieuwe huisregels.
  Heb er wel een beetje begrip voor, maarre, was het niet iemand uit jouw buurt die zei “uw ideeën vind ik afstotend, maar ik zal tot mijn laatste snik vechten opdat u ze in vrijheid mag uiten”.
  Daarom…als iemand scheldt of fulmineert, laat hem zijn gang gaan….een beter argument van zijn ongelijk en machteloosheid bestaat niet.
  En jouw url-teller tikt door…

 16. Dank je wel Ferry, maar dat staat niet zo leuk en volgens mij is het bovenstaande goed, maar waarom zie ik het dan niet???

 17. Nou, dat ziet er fraai uit. Lekker zwembad ook. Hier is het inmiddels volop herfst. Ik ga met Peter mee w.b. de Glühwein. Zelfs de verwarming al weer aan en dat is een triest record…. Gister nog de hele dag in de tuin gezeten en dat lijkt nu zooooo ver weg….. 🙁

 18. Oké…voor de ingewijden en de stamgasten is hier, dank zij de steun en hulp van onze onovertroffen Krek en Ferry, een tipje van de sluier van ons onovertroffen ensemble le bon ton in Frankrijk…..

 19. @Ferry: Als je weten wil waar we zitten….bij jou ga je naar de weg naar M-E, dan rechts, na 3km in het dorpje O aan de linkerhand…..;);)….ja, controle door je mede HenF-ers….
  Kunnen we in het plaatselijk cafe afspreken L’Pere Jean op het pleintje…

 20. @John: De regels gelden niet de mening zelf, maar de manier waarop deze door de gasten op dit weblog naar voren wordt gebracht. Als het citaat had geluid: “Wat mij betreft ben je een gore klootzak, maar je mag lullen wat je wilt. En als iemand je tegen wil houden, sla ik hem op zijn bek.” had het waarschijnlijk een stuk minder furore gemaakt. Ieders mening telt en het hoeft heus geen literatuur te zijn, zo lang men zijn mening maar met argumenten naar voren brengt en niet anoniem en met gescheld en getier. Dit is ons huis, dus áls er al iemand scheld, dan zijn wij het 😉

 21. Belachelijk mooi huis! En je was volgens mij niet eens zo erg lang aan het zoeken, Frank?
  “De gekken trekken de kaart”, zei mijn moeder altijd. Ik weet niet precies wat het betekent, maar het lijkt me toepasselijk. En met smaak ingericht bovendien. Leuke broodoven. Kun je lekkere oud-Franse “pizza au feu de bois” in maken! Of een kip in broodkorst. En een zwembad! Volgens zomer heeft HeF gezellig reünie bij Frank, mensen. Gaan we gezellig een weekendje met zijn allen bij hem logeren!

 22. Ja allemaal een weekendje bij Frank en dan bij mij langskomenwant we heebeen nog wat te vieren, Frank zal ff op m’n kaartje kijken

 23. @Frank: begint al wat te lijken. En met een prominente plaats voor het allerleukste Frankrijkweblog (sorry, Peter, maar een beetje chauvinisme moet kunnen)!

 24. beetje chauvinisme vind ik niet erg hoor, als het maar niet overdreven amerikaans wordt.
  hier, pak aan die dweil, anders verdrinkt ferry nog

 25. @Peter: dat kan bijna niet, want het is een echt Frans woord. In Amerika wordt het voor zover ik weet alleen gebruikt in de uitdsrukking male chauvinist pig wat dan sexist betekent.

 26. zo daar ben ik weer. Roger doe mij een whisky, heb ik wel verdient. Hele zolder zeiknat. nou ja is die ook weer’ns gedweild. Lamp in de badkamer doet het niet meer daar komt ipv licht alleen maar water uit

 27. goedenavond… ben ik nog op tijd Roger….
  Tjoh wat een nieuws allemaal, Dineke lid van het team onder dictatoriale leiding 😉 van Krek, en een hond naast de voordeur. Kan alleen maar nog beter worden hier.
  Frank….. wat een huis………….wauw.
  Roger.. een slaapmutsje graag..

 28. Je hebt je dag niet echt vandaag, geloof ik, Ferry, ziek, wasmachine lekt, whisky op.
  Neem maar een whisky van mij dan, misschien knap je daar wat van op 😉

 29. @Frank, kost uren zo’n website, ik ben met een ander ontwerp bezig maar ben denk ik te moeilijk bezig. Ik wil er teveel instoppen dus moet ik m’n plan weer herzien.
  Eenvoud is de kracht van…..

 30. Ja, geef mij ook maar een goed glas wijn….. mijn ogen zijn klein van het site maken….ben het met je eens, ronald, ik maak het ook veel te moeilijk geloof ik….veel teveel mappen en submappen en subsubmappen….ga nu nog even het weer toevoegen…kan eens bij ferry kijken hoe hij dat gedaan heeft… Het was inderdaad een enerverende dag, ook in het cafe bij Roger en Francoise en…..niet veel zeikerds vandaag….

 31. Blijk ik toch mailtje gehad te hebben dat blog La Douce France stopt.
  Hallo allemaal,
  Zoals iedereen wel heeft gemerkt plaatsen we nog maar weinig berichten op
  Ladoucefrance.net. Daarnaast hebben hebben we na dik een jaar nog steeds
  weinig bezoekers. Samen met Carla en Gotze heb ik dan ook besloten om ons
  gezamelijke weblog op LDF met onmiddelijke ingang te beëindigen. Ik zal op
  korte termijn de homepage van ladoucefrance.net aanpassen.
  Zoals de meesten wel zullen weten heb ik dit domein (jaren geleden)
  aangeschaft (als frankrijkgek leek het me wel een kekke naam 😉 ) Over
  korte tijd zal ik zelf dan ook weer persoonlijke (reis)pagina’s op
  ladoucefrance.net plaatsen.
  Ik wilde iedereen hartelijk bedanken voor alle tijd, energie en enthousiasme
  die jullie in dit weblog hebben gestoken.
  Ik hoop jullie allemaal virtueel nog veel tegen te komen.