Chez Roger et Françoise – 21 december


Klik logo voor smoelenboek.

Komt er zo’n wijsneus van het KNMI, een of andere domme rooie Fries vertellen dat bij meteorologen de winter al op 1 december begint. Want dat rekent makkelijker voor de gemiddelden! Bovendien is het begin december ook best al behoorlijk koud.
Is er dan HELEMAAL NIETS meer heilig voor dat stelletje statistiekgeteisem! Volgens mij moet die Hiemstra voor straf eens bruut genomen worden door afwisselend Marion de Hondt en Coralie Beijer. Dat zal hem leren. De seizoenen wisselen op de 21ste! De winter begint vandaag.
Om met een andere ikoon van de cultureel verantwoorde Nederlandse televisiegeschiedenis te spreken: “Koud hè?”
Jørgen! Welkom terug. Wel twee weken pleedienst in R&F, voor straf. Maar toch leuk je weer te lezen.

86 reacties op “Chez Roger et Françoise – 21 december

 1. Goedemorgen allemaal geef mij maar een kopje koffie. Vandaag ga ik bij lidl een mega harddisk kopen voor weinig weet niet of t wat is maar ik denk t wel

 2. Goedemorgen, doe mij maar een koffie. De kortste dag vandaag of de langste nacht. Het is maar hoe je het bekijkt.

 3. Op dinsdag 21 december 2004 om 13u42 CET begint officieel de winter. De zon staat op de eerste dag van de winter loodrecht boven de Steenbokskeerkring.

 4. Lijkt mij niet duur. Mijn neef gebruikt een dergelijke schijf voor zijn werk (fotograaf) maar die was een stuk duurder.
  Weet niet of je de schijf voor professioneel gebruik aanschaft maar “back up” kan een aandachtspunt zijn. Klein probleem is dat het door de grootte moeilijk is om een back up te maken. Had hij niet aan gedacht tot dat het mis ging (what’s new!). Het is nu opgelost door met twee schijven te werken die elkaars spiegelbeeld zijn.

 5. Goedenmorgen, koffie graag, veel en zwart. Is inderdaad niet duur. Maar een backup is er niet meer van te maken. Ik brand tegenwoordig alles naar DVD. Maar die schijnen ook niet het eeuwige leven te hebben.

 6. @ P2 + RobertS Ik ga uit van het principe verdeel (logisch) redundant. Dus eigenlijk brand op … en bewaar op minimaal 2 disken. En bij voorkeur op een servertje met raid5 en behoorlijke backup :).

 7. Gelijk gaan gooien met Raid5. Volgens mij ben je het stadium van goedwillende amateur al lang voorbij. Heb erg lovende woorden over de Maxdata levert platinum 820R netwerkserver gehoord.

 8. een koffie met een scheutje detol … ff reinigen … wie heeft gisteravond in de plee staan kotsen ? Zucht, denk ik met open armen te worden ontvangen als de verloren zoon, heb ik nog 13 dagen plee dienst te gaan …

 9. 250Gb Hd ? Raid ? wat is dit voor een nerd cafe geworden in mijn afwezigheid … opzouten .. ga maar naar je HCC clubje .. en dan nu de dames toilet ….

 10. Goedemorgen allemaal, doe mij maar een dubbele espresso, kan ik even wakker worden, t was gister een beetje laat.

 11. @RobertS : rotlf .. “mannenpraat” over harde waren kletsen … goed hoor jochie …

 12. ff kijken of mij dat ook lukt dat mannenpraat … vandaag mijn nieuwe eXtense ADSL modem bruggen met mijn Gbps Switch en een PCI in de server vervangen, zodat ik op high speed en ook 802.2g tegen 108Mbps full-duplex kan WiFi en zelfs een hotspot kan verzorgen…

 13. uh nee lukt niet … raak er niet opgewonden van … nee dan wc-borstels … wat is daar het franse woord voor ?!

 14. zucht .. ik moet duidelijk weer op snelheid komen … woeps … mijn klusmaatje (Arne) komt er aan … gaan weer verder vandaag…
  wat een na dorst trouwens

 15. JohnP, ik weet niet of die harddisk goedkoop is.
  Zie hier staan: ata 133 8mb 7200 tr Maxtor 162
  dezelfde 16 mb 165. Bij Microplus waar ik m’n spullen koop.

 16. die microplus kan ik niet vinden. .nl lijkt iets anders te zijn, .com is under construction (die aannemers ook altijd). bij alternate vind ik een 250 gig voor 189 euro, maar daar zit wel levertijd van een paar dagen op.

 17. Boeiend, hoor, het onderstaande
  Le Bla Bla Bla 20 december is geopend. Hans 20-12-2004
  Voor iedereen die er behoefte aan heeft om te chaten met forumgangers kun je onder dit item je problemen kwijt, aanvallen mag, snerende opmerkingen …ook leuk (indien nodig 🙂
  Re: Le Bla Bla Bla 20 december is geopend. Willem 21-12-2004
  Ik weet dat ik een sukkel ben wat dat betreft maar hoe kom ikdaar?
  Re: Le Bla Bla Bla 20 december is geopend. Hans 21-12-2004
  waar
  Le Bla Bla Bla 21 december is geopend. Hans 21-12-2004
  Nou, dit item loopt lekker!
  Gisteren iemand (Willem) die geheel de weg kwijt was 🙂
  Willem……weet je inmiddels waar je het kan vinden?
  Voor iedereen die er behoefte aan heeft om te chaten met forumgangers kun je onder dit item je problemen kwijt, aanvallen mag, snerende opmerkingen …ook leuk (indien nodig 🙂
  Re: Le Bla Bla Bla 21 december is geopend. marjan 21-12-2004
  Hans, is het nog geen bedtijd?

 18. @RobertS : klussen aan de brug leuning, verder met stroom (ja ja v’avond kan het licht uit) gips wandje afmaken, etc…
  zal v’avond weer eens foto’s op mijn web-site bijwerken
  @Allemaal : TOILETTEN ZIJN SCHOON …. en vanaf heden 0.25 cent per bezoek .. kan er eindelijk eens toiletpapier van gekocht worden

 19. @Dineke: 😀
  Willem die in de chathoek vraagt waar de chat-hoek is. Wel héél on topic. Ook grappig te zien dat er na de ‘overwegend positieve reacties’ van de bezoekers nu kennelijk tóch niet echt behoefte is. Waar is die macho Mucho bijvoorbeeld, die er zo vóór was? Verrassend dat Marjan nog niet gepoetst is.
  Overigens zou ik als ik Hans was nog eens goed kijken naar de formulering van die vaste introductiezin. Dat rammelt aan alle kanten. En het is ‘chatten’, niet ‘chaten’.

 20. @Krek: je weet toch wie Mucho is? Hij had een keer per ongeluk zijn eigen mailadres laten staan: jawel hoor: Tim van colombotte

 21. Nou, dat valt me mee dan, dat hij ook kan reageren zonder te spammen. Maar waarschijnlijker is het dat hij soms lekker wil kunnen zeggen wat hij wil, zonder zijn commerciële belangen te schaden. Want waarom zou je anders onder twee verschillende namen reageren?
  Beter zou het zijn als hij altijd als Tim reageerde, want gespam is beter te accepteren als er ook serieuze bijdragen tegenover staan. Nou ja, serieus…

 22. @ P2 Ik was voordat ik mijn eigen bedrijf begon verantwoordelijk voor de IT bij een beursgenoteerd bedrijf 😛

 23. Ik gebruik altijd mijn eigen naam en emailadres….heb niets te verbergen…..alleen dit heet anders….ach ik heb nog niet zoveel commerciele belangen, alhoewel er toch al geinteresseerden zijn….

 24. Mijn emailadres is elke x anders, maar dat weten jullie allemaal wel.
  Ik ga nu naaar een mentorgesprek voor mijn jongste. Ahum.

 25. En ik ga weer lekker een avondje tegen een bal meppen.
  En morgen naar Bourg en Bresse, bij een vriendin van mijn vrouw lunchen. Maar eerst morgenochtend nog snel even de winterbanden er onder. Het vries en we krijgen ijzel.

 26. Gevonden:
  Re: Re: Le Bla Bla Bla 17 december mucho 17-12-2004
  nou d’r waait in ieder geval buiten een frisse wind, nou hier nog een beetje stof weg blazen.
  Tja, waar moet je het nou over hebben hé, nergens over dus. Ik ga de lukken sluiten, zowel buiten als voor m’n ogen.
  Dit was het weer weer
  à demain,
  mucho
  reageer mail direct naar mucho

 27. Wanneer je deze terugzoekt, zie je het vanzelf.
  Val je uiteindelijk altijd door de mand. Net als destijds Willem met al zijn alter ego’s bij wie hij was vergeten zijn eigen adres weg te halen.

 28. Dinekeeeeeeeeeeeeeeee, hoi we zijn weer samen in de Pub.
  Wat zullen we nemen???????

 29. Sorry, Coco. Was er maar heel even. Tussen het lesvoorbereiden door. Wijntje?
  Het gesprek op school was gelukkig vrij psoitief, dus wij zien de toekomt -iig w.b. onze jongste weer redelijk zonnig tegemoet.

 30. Ik vind het hier maar een dooie boel. Ik ga even een gemeen s.o.’tje in elkaar knutselen voor de eennalaatste dag. Gnagna.

 31. Valtl eigenlijk best wel mee, Robert. Vandaag zei zo’n 2e klasser nog tegen me: Juf! U bent best wel relaxed!
  Dus ik denk dat het nog wel meevalt.
  Maar het moet gezegd dat deze laatste dagen een crime zijn. Alle kinderen staan al in de off-mode en wij worden geacht nog gewoon les te geven. Terwijl we al op ons tandvlees lopen

 32. mooi op tijd thuis, en dan morgenavond verjaardag nr.6
  25 dec. verjaardag nr.7 (le petit jesus) en als hekkensluiter 26 december nr. 8 m’n aanstaande schoonzoon…
  Welke maand was het negen maanden geleden!!!

 33. We hebben net bedacht dat er toch nog een redelijke klus te doen is als we in januari in Frankrijk zijn. De boomgaard snoeien…. Ik heb nog nooit een boomgaard gesnoeid, zullen mooie appeltjes worden. De bomen zitten trouwens vol misteltoe (spel je dat zo ??), is deze dagen toch een heel kapitaal waard.

 34. Ik zou wel even advies vragen van iemand die er verstand van heeft, qua snoeien. Ik heb het ook wel eens gedaan, maar begreep achteraf dat ik alles wat ik heb weggeknipt had moeten laten staan, terwijl alles wat ik had laten staan…

 35. Da’s op z’n minst wel handig, ik heb ooit iets vernomen over staanders wegknippen en de rest tot op 4 ogen terugsnoeien.
  Lijkt wel anatomieles..

 36. En een leuke omzet gemaakt via de website, ik hoorde op het nieuws dat de fiscus, de professionele verkopers via het internet, aan gaat pakken.

 37. Met een beetje mazzel ligt er weer sneeuw op m’n berg en glij ik zo vanuit de woonkamer naar beneden.

 38. @Rob(èrt): sprima. Misschien in het begin van jullie vakantie, want na de kerst komt mijn moe met man en zus. Dan is het dus druk.

 39. Wij hebben de eerste week van feb. een huisje aan de piste van Notre Dame de Belroche geboekt. Als mijn lijf tenminste nog wil skieën tegen die tijd, want alles protesteert. Volgens mij zit ik te veel.

 40. Mannen, ik ga slapen, laatste werkdag van het jaar, nog één keer alert blijven en dan nog als grootste zorg hebben “Wat eten we met Kerst”
  Tot gauw