Wandelen? Nee hè?


Gisteren was een nieuwe kennis op bezoek, die hoog opgaf van zijn hond: een Rhodesian Ridgeback. Nooit van gehoord. Maar wel een grappig beestje, zo te zien, met die zorgelijke uitdrukking op het gelaat. Lief voor kinderen en waaks, maar geen blaffer. Precies wat we nodig hebben in en rond ons nieuwe huis. Alleen, ik ben niet zo’n looptype en het schijnt dat je – ook als je zoals die kennis je hond 80 ha speelterrein kan bieden – tóch met het diertje moet gaan wandelen. Toch maar ganzen doen dan?
Overigens geen slechte link voor de liefhebbers, deze verzamelsite van hondenfokkers.

16 reacties op “Wandelen? Nee hè?

 1. Als je een superlieve hond voor je kinderen wilt, kun je aan aan een Engelse staffordshire terrier denken. Ja, die lijken erg op pitbulls, maar zijn echt heel lief voor mensen. Reuen kunnen wat aggro zijn tegen sexe-genoten, maar socialisatie kan een boel ellende voorkomen. En ze hebben minder beweging nodig dan een RR. Aan de andere kant, Krek: wél goed voor je buik, al dat gewandel. En goed voor de geest.
  In ieder geval dank voor de site: erg nuttig voor ons.
  @Marjan: is het echt mis bij jou? Ik vroeg me al af hoe het was.

 2. @Hanneke, we hebben 2 honden moeten laten afmaken. Ze waren niet alleen mij en jorgen aangevallen, maar ook Jasper en dat was voor ons de druppel. Hun gedrag was veranderd, nadat de kat was verdwenen en ik wil met 3 kinderen geen honden die ik niet kan vertrouwen.

 3. @Marjan: da’s knap klote.
  @Krek: goh. Ik dacht nog wel verrassend uit de hoek te komen….not. Nou mis ik die smilies toch wel, hoor.

 4. Mijn buren hebben een Bull terrier. Zeer onvriendelijk type, weet niet of het speciaal aan dit exemplaar ligt, of dat ze allemaal zo zijn, maar onze Bo is flink door hem te grazen genomen.

 5. Vaak gaan nogal ‘stoere’ types met dit soort honden aan de haal. Ze worden dan ook stoer, lees: aggro, opgevoed met alle gevolgen van dien. Bij al dit soort honden, ook RR’s, willen reuen nog wel eens aggressief zijn ten opzichte van andere reuen. Daar moet je rekening mee houden. Ten eerste in de opvoeding, maar dan nog kan het mis gaan. Daarom hebben wij sukkeltjes. Waken voor geen meter, maar bijten ook niet. Niet in mensen en niet in honden. Zelfs niet in katten.

 6. wel vroeger een hond gehad, een Alaskan Malamute
  schitterende sledehond met de mooie naam Akhim nok’toak
  beteknd zoiets als opkomende zon in de sneeuw op z’n eskimoos