Chez Roger et Françoise – 20 december


Klik logo voor smoelenboek.

Dreigend maar onafwendbaar komen de Kerstdagen naderbij. De laatste inkopen worden gedaan. De laatste knopen omtrent de bouffe worden doorgehakt, de laatste ganzen staan natrillend van de nekslag hun lever af. Nog even, en het grote vreten kan van start.
Gaat iemand nog wat origineels doen, met de Kerst?

164 reacties op “Chez Roger et Françoise – 20 december

 1. Op dit onzalig vroege uur moet ik natuurlijk wel de eerste gast zijn. Maar zelfs Roger vind dat ik het dan maar zonder koffie moet doen. Schande, en dat driewerf!
  Gaan wij nog iets origineels doen met de kerst? Neuh. We zouden bij de schoonouders gaan eten op de 2e, maar hebben dat afgezegd wegens het feit dat zij ondanks ons dringende verzoek niet bereid waren de traditionele fondue bourguionne te laten zitten. En nu gaan we dus gewoon lekker met de honden wandelen, samen met een heleboel rasgenootjes, en daarna iets simpels eten. Lijkt me heerlijk.

 2. De tent is open dus laat ik eens beginnen
  Gisteren heb ik wat geschreven ,en ik wil de situatie verder uitleggen;Er is een familielid erg ziek,het is geen oom of tante, het is iets dichterbij
  Monique is al per rail naarNL .Ik moet hier nu een gezin en een bedrijf aan de draai houden,lukt wel daar gaat niet om,maar zijn er mensen die ook zoiets hebben ervaren ,en vooral wat nu afwachten??????

 3. Ik doe misschien iets heel origineels met kerst, wij stellen het hoogst waarschijnlijk een weekje uit. 🙁

 4. Wat een nare situatie, Willem. Ik kan me voorstellen dat je er mee in je maag zit.
  Er zijn hier op andere dagen al een paar suggesties gedaan en veel nieuws heb ik ook niet te melden. Maar het lijkt me dat je het belang van je bedrijf en gezin moet afzetten tegen het belang om bij dit familielid te zijn. Als het zich laat aanzien dat je aanverwant weer hersteld kun je evt. een bezoek laten zitten als je de boel in Frankrijk echt niet achter kunt laten. Maar mocht het echt heel ernstig zijn dan moet je je afvragen hoe belangrijk het voor jou is om hem/haar te zien en op basis daarvan je beslissing nemen. Is er niemand in de buurt die je kan helpen?

 5. @Willem: sorry, maar ik heb het toch een beetje moeilijk met deze situatie. Jij en Monique hebben in het verleden niet anders gedaan dan afgeven op HeF en het ‘geleuter’ dat hier zou plaatsvinden. Ook op FF heb je onlangs weer gezegd dat het bij HeF over niks gaat (“ik heb de kinderen naar school gebracht, de was opgehangen”), en aangemoedigd om maar liever op FF een babbelhoekje te beginnen. Wij zijn, laat ik het voorzichtig stellen, geen vrienden. En nu kom je hier net doen of er nooit wat voorgevallen is, je nood klagen? Ik snap het niet. Ik heb het je al tien keer gevraagd en nooit fatsoenlijk antwoord gehad:
  Als je het hier zo’n geleuter vindt, wat doe je hier dan?
  Dit mag wat hardvochtig klinken, in een tijd dat je het moeilijk hebt, maar je kunt toch niet verwachten dat je na alles wat er tussen ons gebeurd is hier ineens liefdevol wordt opgenomen? Ik ben Robert ten Brink niet!
  Ik vind dat tot nu toe behoorlijk fatsoenlijk op je plotselinge verandering van houding jegens ons gereageerd is, en dat je netjes antwoord hebt gekregen. Ik vind het echter toch nodig om deze kanttekening te plaatsen.

 6. Krek, ik ben het niet met je eens…., niet zo overgevoelig, je lijkt Jorgen wel…. Bij de buren krijgt Willem ws geen gehoor, dus probeert hij hier een beetje steun te krijgen. Willem, je moet gewoon doen wat je hart je ingeeft. Als je het gevoel hebt dat je bij Monique moet zijn, moet je dat doen. de kinderen hebben nu toch vakantie, dus die kunnen mee en ik neem aan dat je wel hulp kunt regelen voor de boerderij…. Sterkte!!

 7. Willem, eerst maar eens wat fatsoensregels:
  1e.. je geeft uitleg waarom je je hier vertoont
  2e.. vermeld een e-mail adres
  volgens mij worden we getest..
  @Hanneke…. is het wat geworden?? m’n duimen beginnen zeer te doen

 8. @Allen-Willem maak je niet te druk als Willem slim is gaat hij snel naar ons behoorlijk reageren zo niet tant-pis. Dan zout hij maar gewoon op.

 9. Iedereen heeft wel een beetje gelijk.
  En is idd wel wat vreemd dat Willem bij zijn gezworen vijanden om raad komt vragen. Hoe eenzaam ben je dan, vraag ik me af. Maar raad krijgt hij en hij wordt goed behandeld, want zo zijn wij. Toch?

 10. @Ferry: nee. Vlak voor de tijd dat ze zouden komen belden ze af omdat ze een ander huis hadden gevonden. Daar balen we behoorlijk van. Maar goed. Ons huis is weer schoon, fris en prachtig, da’s nog een beetje troost. Bedankt voor het duimen!

 11. @hanneke: kwam vannacht om half drie nog voor de deur langs. als ik jou zo hoor ben ik blij dat ik niet naar binnen gegaan ben.

 12. Ha! Ik ga gasten verwennen in Studio 21, terwijl ze naar Novo Mundo zitten te kijken. Oftewel: business as usual tijdens de kerstdagen…

 13. Balen, Hanneke… Volgende keer duimen we gewoon weer met zijn allen, misschien helpt het dan wel…

 14. Het is vandaag wel erg stil. We houden de borrel maar tegoed tot wat later op de avond.

 15. @Willem weet je wat me nu zo verbaast, dat je iets in de kring gooit en dan meteen weer verdwijnt….dit onderwerp begon in het weekend in de nacht….ronald en ik waren er nog…we gingen serieus op je in en je reageerde in eerste instantie niet eens…ik ben toen afgehaakt….nu doe je weer hetzelfde, vanochtend om 06.30 geef je een “serieuze” boodschap af en je verdwijnt en het is nu alweer avond en niemand hoort iets van je….ik weet niet of ik dit serieus moet nemen, of je werkelijk iets wilt weten….

 16. Bovendien heeft Willem al drie keer antwoord gehad op zijn vraag. Gisterenavond en vandaag. Als je mee wilt doen in een internet’forum’, Willem, dan zul je je moeten houden aan een bepaalde nettiquette. Je voorstellen als je ergens binnen komt, je vraag goed formuleren en de antwoorden doorlezen voor je een volgende vraag stelt. Net zoals in het gewone leven, zeg maar.

 17. Raar eigenlijk. Willem steekt efkes zunne kop om de hoek van de deur, roept snel wat en wij hebben weer stof voor dagen!
  Zullen we er maar mee ophouden?

 18. @Dineke…heb zeker te hard gewerkt dat je nu al niet meer weet wat je gisteren geschreven hebt of je kletst maar wat….ik ga serieus op je Twistpunt-reactie in….
  en wat Willem betreft, helemaal mee eens….

 19. goedenavond, lekker rustig hier, kan ik mooi nog ff e.e.a. afronden op de pc.
  Roger.. koffie, doe ik straks nog een borrel.

 20. Sorry, Frank. C.C. staat bij mij voor Claudia Cardinale, dus ik dacht even niet aan Chubby. Maar ik heb idd te hard gewerkt, ging vanmiddag bijna onderuit bij het bord, zo duizelig. Nog een paar daagjes zwoegen…

 21. Roger.. doe maar vast een rood wijntje.
  Ik heb constant het idee dat ik iets vergeet, ik kan er alleen niet opkomen wat.

 22. Dan ben je inderdaad wat vergeten. Volgende week om deze tijd zittten we in Frankrijk voor het houtvuur. Lekker.

 23. Ik zit hier oook nog te werken. Ik ben thuis niet de man die op zondag het vlees snijd maar de man die altijd achter zijn laptop zit.

 24. @Ferry: ik heb niet zoveel tegen fondue, maar mijn schoonouders eten áltijd fondue met kerst. En wij houden meer van afwisseling. Vandaar.

 25. Zo, nog even aan de bar hangen, ben benieuwd naar de roddels van vandaag.
  Roger… nog maar een wijntje.

 26. Ik heb vanmorgen een berichtje geplaatst met een vraag.Heeft iemand hier ervaring mee?
  Ik bedoel, jezit toch een eind weg(het bekende verhaal)
  Frank Krek en Dineke ,de reden waarom ik niet direct reageer mag duidelijk zijn.Ik heb hier nu een bedrijf en een gezin aan de draai te houden dus je begrijpt denk ik waar mijn prioriteiten liggen,ik kom ook niet binnenhuppelen alsof er nooit iets gebeurd is, weet ik heel goed,maar ik heb alleen maar goede raad nodig en dat durf ik rustig bij jullie te vragen

 27. Willem waarom blijf je niet online zodat er tenminste een fatsoenlijk gesprek kan worden gevoerd.

 28. Omdat ik meer dingen te doen heb op dit late uur.
  Erzijn kalfjes verkocht ,moet ik afmelden per pc of minitel.
  Neem me niet kwalijk als ik er niet continue ben

 29. Aha, contact. Willem ik neem aan dat het om één van de ouders, broers of zussen gaat.

 30. schoonzus ,Monique is naar NL om haar zus te bezoeken en vooral om haar moeder bij te staan (81)

 31. Dan denk ik dat Monique een beetje hulp van jouw kant zeer goed kan gebruiken, al zou het maar voor een paar uur zijn.
  Voel je zelf de noodzaak om afscheid te nemen of niet.
  Laten we wel zijn binnen 2 x 24 uur kun je op en neer reizen.
  En er zal toch wel iemand zijn die voor een dag de zaken kan waarnemen. Als je morgen een been breekt zal er ook iemand de zorg op zich moeten nemen. De vraag is dus of je wel of niet een bliksembezoek wil afleggen. Tenzij je een week wil blijven.

 32. Eigenlijk zou ik nu naar bed moeten gaan maar ik ben nog klaarwakker .Ik bel Monique nog maar even

 33. Onze reactieszijn op hetzelfde moment geschreven Vandaar dat het niet kopt.Ik heb minimaal10 uur nodig om in NLte zijn.
  Een beetje organisatie is dan vereist, ikheb collegaboeren de situatie uitgelegd geen probleem Het gaat erom dat je wanneer wat moet doen?

 34. Als het hier om iemand gaat die op sterven ligt laat dat moment zich moeilijk plannen. Dat kan dagen duren.
  Volgens mij is dan elk moment goed om de mensen je steun en medeleven te tonen, en zul je er zelf ook achteraf geen gevoel aan overhouden dat je tekort bent geschoten. Dus doet er zich een redelijk moment voor dan stap je in de auto.

 35. Willem ga nu naar Nederland.
  Zelf heb ik een aantal jaren een heel dierbaar iemand verloren door een ongeluk. Kon alleen maar bij de begrafenis zijn. Had ik hem nog maar even mogen zien voordat hij overleed. Na de dood hebben ze niets meer nodig.

 36. Ja lekker, om een beetje warm te worden. Zelfs in het zuiden is het behoorlijk koud vanavond en heel misschien een beetje sneeuw voor vannacht/morgen.

 37. Wat is het stil he? iedereen is natuurlijk vroeg naar bed omdat het koud is, want dan is een warm bed zo lekker…. Wat doe ik hier nog, waarom lig ik zelf dan nog niet in bed? Wie het weet mag het zeggen..

 38. Heb je de waterleiding afgesloten ? Hier is het niet -7° maar rond het vriespunt denk ik.

 39. En de waterleiding is ingepakt, niet afgesloten, want dan hebben we geen water meer… maar je had het waarschijnlijk tegen Ronaldus.

 40. eh… vroeg, het is midden in de nacht. Tja wat doe je hier nog, veel te licht bij je natuurlijk.

 41. Ja het is nog steeds veel te licht… We hebben van de reling van de brug geplaatst, het is mooi geworden.

 42. Dat is het ook, maar ik denk dat de cointreau vanavond erg goed smaakt… Ik zuip veel te veel als ik verkouden ben..

 43. Dat geld dus ook voor mij, dat nachtelijke leven.
  Is dit toch een aardig tijdverdrijf.

 44. Geen Cointreau maar wel likeur van Ciroen, Clementine, vin d’orange en ik ga nu proberen likeur van Myrte te maken.

 45. En ik maar denken dat ie e-mails voor zijn werk aan het schrijven is, zit ie gewoon hier mee te kijken…

 46. was ik toch bijna de weg kwijt naar dit cafe. Maar de geruchten gingen dat ik als stamgast zou worden geroyeerd ?! Ik dacht het niet .. na de andere helft v/d de fles absolut Citron weggewerkt te hebben, toch maar weer eens aan dat boze internet gewaags !
  rondje van mij !

 47. ik zat wel e-mail voor mijn werk te schrijven, maar was vergeten dat hier mensen afzeiken leuker is dat mijn collegas af te zeiken …. en NEE de draadjes zijn nog niet goed aangesloten … heb vandaag een brug reling geplaats.. eindelijk weer eens klussen ipv reizen

 48. Zal morgen de recepten bij de Kerstmenu’s plaatsen.
  Vooral de Citroenlikeur is overheerlijk, die gaat bij mij de vriezer in en dan in een klein borrelglaasje.

 49. Voor de likeurs gebruik je hem niet puur hoor anders dan ga je binnen de kortste tijd voorgoed onder de tafel.

 50. Ik wacht de recepten met spanning af… lijkt me leuk om te proberen
  @Dineke had jij niet eens ergens een keer een recept om koffielikeur te maken, kun je die misschien ook bij de kerst recepten zetten?

 51. ja, nee, kerstinkopen, nondenju .. zondag ochtend .. 19 Dec nota bene, alemaal van die zeikerds bij “mijn kaasboer” die kaas willen hebben die exact rijp is op kerstavond en dan nog eentjke voor eerste kerst dag…. sodemieter op … begin me nu al te ergeren aan de locals.. Marjan !!! TIJD OM TE VERHUIZEN !

 52. Jeetje, er is hier iemand met een eigen mening… daar houden wij niet van, ja, er wordt hier voor je nagedacht, eigen meningen worden NIET op prijs gesteld.

 53. Nee, kaas heb ik nog niet gemaakt, dat ga ik in februari doen, want dan zullen de melkboeren hier in de buurt wel weer over hun quota zitten en dan krijg ik de melk gratis…. ja je bent een nederlander of niet…

 54. Oh ja, Coco en dan met een beetje mosterd….. het water loopt me in de mond…..

 55. oh ja … ik ook een beetje nostalgisch .. oude kaas .. van die 24 maanden oude brokkelkaas met een kruikje oude genever ! (mijn fels Absolut is net op)

 56. Jorgen waar ik woon is een steppe. La plaine de la Crau.
  Is dat geen idee zit je echt helemaal alleen.

 57. Goed idee, coco, kan ik eindelijk een keertje bijkomen, als ik hem dan zat ben, stuur ik hem jou kant op…

 58. Hou op allemaal, alhoewel bij Auchan, Carrefour, en Géant verkopen ze Old Amsterdam en die is best lekker.

 59. Ronaldus, ik plaats nu alvast een bestelling voor mei. wil je voor mij een kilo oude kaas meenemen?

 60. Coco en je hebt ADSL, wil je Jorgen niet een paar weken lenen, hij kan heeeeeeel goed koken.

 61. Old Amsterdam ? Das toch geen brokkelkaas ..
  Trouwen .. over “mijn kaas boer” …. hij heeft weer Stilton op de toonbank staan … die gek .. enkel met kerst doet ie dat .. hij weet dat ik Nederlander ben (moest vorige keer weer voor zijn kraam uitroepen hoe Pere Noel op zijn Nederlands heet) leuk voor de rest v/d klanten 😉 …

 62. We hebben hele grote supermarché’s in de buurt, maar die hebben geen Old Amsterdam… De enig NL kaas die ze hebben is Gouda en Edammer.

 63. Hij is bijna brokkelig. Ik heb altijd ruzie met de kaasdames hier. Als ik een kilo kaas wil zijn ze niet in staat één stuk te snijden. Krijg ik hem in delen hoef ik hem dus niet.

 64. wat nou wat nou … heb ik 12km installatie draad, 2 km UTP Cat5e, en 7km high grade Coax door ons gebouw geinstalleerd, dubbele stoppenkast, de hele ram bam , alles het mooiste van het mooiste.. en wordt ik daar voor geprezen ? Nee hoor, niks .. EEN draadje ! 1 ! EEN draadje verkeerd … en geneens sluiting (kijk aan) enkel licht brand 24u per dag .. en dat is mijn grafschrift ?
  Ik weet opeens weer waarom ik weg bleef hier 😉

 65. Weet iemand trouwens welk vakje ik moet invullen bij de poll als ik 40 ben, of moet ik deze vraag bij het inofpunt stellen?

 66. woooo …. nee nou is ie mooi …. ff allemaal een afzakker… en we zetten nog een boom op ..

 67. Lieverd, iedereen slaapt al, behalve wij… tja je moet iets he als ik ongesteld ben….

 68. Wij hebben een brug om van de éne naar de andere kant van het gebouw te komen.

 69. Een luchtbrug, of misschien is het wel meer een viaduct, zonder verlichting… jeetje stel je voor, verlichting op een burg die niet meer uit kan….. daar moet je toch niet aan denken.

 70. nou weet ik het ABSOLUUT seker waarom ik hier weg bleef…. wat een slap geouwehoer …. zalig .. wat mis ik Nederland !

 71. Ik vind het ook mooi geweest, ik haal de luciferstokjes uit mijn ogen en doe ze dicht.

 72. whola .. ik dacht al .. hoe ver moet ik gaan voordat ik ene standje van Krek krijg ! Ben je niet nij dat ik er weer ben ? Of wil je liever dat ik weer op reis ga ?

 73. ik heb nog een discussie gaande met mijn Yank collegas over de Engelse taal.. ik ga nog ff verder…
  TRUStE … en … tot MORGEN !