—TWIST-PUNT—


Heb je wat te griepen? Ben je het oneens met Hollandais en France? Vind je dat iets beter kan of moet? Heb je gewoon eens zin om lekker te schelden? Hier vind je altijd een luisterend oor. Mét het risico om tot aan je schoenzolen afgebrand te worden. Of gewoon gelijk en je zin te krijgen (SAAI!).

64 reacties op “—TWIST-PUNT—

 1. krek, de kerstgedachte steekt de kop weer op. tot 27 december is er volgens mij geen behoefte aan een twistpunt.

 2. Ik zit heel de avond al te bedenken wat ik in de groep kan gooien om eens wat emoties los te maken… maar het is of te erg of te soft… zodra ik iets weet meld ik me weer bij het twistpunt..

 3. hij is flauw oké, maar kan Marjan ff lekker schoppen, het licht gaat ook al niet meer uit daar en er is iets gaande met een website.

 4. @Ronaldus hoe durf je te beweren dat ik niet kan beeldhouwen…. je kan dat beeld voor in de tuin in frankrijk nu ook wel vergeten….

 5. Heren, Ronaldus begrijpt me gewoon, die heeft gewoon door dat ik af en toe flink moet kunnen schoppen….

 6. Ja… waar bemoeit iedereen zich mee.
  @Marjan, ik heb alleen gevraagd waar je het hebt geleerd, en niet dat je het niet kunt 🙂
  btw, werkt het schakelaartje inmiddels.

 7. Nee, schakelaartje werkt nog steeds niet, ik denk dat we een huisspookje hebben…
  Ik heb leren beeldhouwen in Amsterdam bij de SKE en verder autodidakt (maar dat laatste meer omdat ik het een mooi woord vind…)

 8. Ik heb een hekel aan kerst, ik geloof niet in Jezus en ik vind de opgelegde vercommercialisering afschuwelijk, het liefst zou ik het gewoon als een gewone dag willen zien, helaas word je dat bijna onmogelijk gemaakt door je omgeving en media..

 9. tja het heten niet voor nix de donkere dagen, komop Marjan, licht moet je zelf maken.
  mijn vader is chef-kok/restauranthouder geweest en grijpen elke gelegenheid aan om te eten en te drinken.. daar hebbne we de kerst niet voor nodig

 10. huisspookje, leuk.
  wij hebben een huisuil die ‘snachts rondspookt, samen met een vleermuisje

 11. Het is een heel gezellig spookje, licht hebben we teveel, want dat gaat niet meer uit… nog steeds niet dus….

 12. Misshien kwam ie wel uit de bloemkool, wie zal het zeggen… of uit een lekkere bratwurst…

 13. Wie van jullie leest de Volkskrant en heeft ook genoten van die geweldige cartoon van Jos Collignon van vorige week? Als het lukt, scan ik hem.

 14. Ik woon nu al 3,5 jaar in Avignon en ik kan er niet tegen als mensen “Hollandais” zeggen! Dus deze website: Bof!!! Ik ben Néerlandaise!!!

 15. Al 3,5 jaar! Néerlandaise? Wat verbeeld je je wel niet? Je bent gewoon Hollandaise en verder basta! En nou wil ik je hier nooit meer zien, lichtgeraak tEefje!

 16. krek !
  NU ben je zelf van je troon gevallen !
  dit is toch een twistpunt?
  jij als …sukkel !

 17. @Ali: lees mijn verhaaltje. Wat doe ik nou? Twisten toch? Had ik tegen Eefje gezegd: “Je hebt gelijk, sorry.”, dan had ik het karakter van het Twistpunt verloochend. Jij bent ook niet de snuggerste, zeg. Nog een wonder dat je die 40 rovers te slim af was! Sukkel!

 18. beter een néerlandaise dan één hollandaise en liefst géén
  van beide!

 19. Ach ja, had ik vroeger ook: ik sprak alleen over Néerlandais en Pays-Bas. Vond dat bij hollandais en la Hollande teveel van Nederland werd weggelaten (net als’ England’ en ‘United Kingdom’), maar ik werd er zo moe van dat elke keer te moeten uitleggen aan die domme buitenlanders.
  Maak je niet dik.

 20. Gisteren, dinsdag 4 januari 2005, brak onze klomp: er stond een van Departementswege (58, Nièvre) ter beschikking gestelde Biobak voor onze deur. Een groene bak op wielen met daarin een klein bakje met hengsel en dekseltje voor de dagelijkse behoefte én een – op ‘papier recyclé’ gedrukte – gebruiksaanwijzing cq vermanende folder omtrent hét milieu. We troffen geen ‘l’addition’ aan, logisch want al betaald middels de belastingdienst.
  Onze eerste aanschaf – bijna zeven jaar geleden – in de plaatselijke Brico was een Biobak, zo’n zwart gedrocht vervaardigd van gerecycelde autobanden. In dat ding verandert bijna alles (behalve botjes) in iets ondefinieerbaar zwarts, en qua volume blijft er 10% over van wat er in ging. Wat rest past in hele kleine vuilniszakjes die we zeer af en toe aanbieden aan de lokale vuilnisman (we zijn gemiddeld acht weken per jaar in FR, de overige weken brengen we – de kost verdienend – door in NL). Ook daar, in Amsterdam Oud-Zuid, werden we een aantal jaren geleden verblijd met een van Stadsdeelwege ‘gratis’ ter beschikking gestelde Biobak. Dit ‘experiment’ is onlangs terecht stopgezet want niemand wil maden op z’n balkon.
  Waarom brak onze klomp?

 21. Geen idee, Henk, maar als je dit soort normale reacties wilt plaatsen, dan kun je dat beter in het café doen. No hard feelings?

 22. @Krek: Dank je maar ik ben niet zo’n bartype.
  Ik dacht in FR (voorlopig) veilig te zijn voor de ‘Europese Regelgeving’.
  Gelukkig blijven onze Franse buren er tamelijk laconiek onder, ik vermoed dat zij Kafka niet kennen.

 23. @Krek: Waarom reageer je altijd zo gebeten op de voorbijganger die af en toe eens een afwijkend geluid laat horen? Wat kan ’t schelen op een weblog waar het verder altijd gezellig, positief en genuanceerd toegaat?
  Vanwaar die beledigende toon; ’t zijn slechts meningen, toch?

 24. Henk, als man zou je dat toch moeten weten… kwestie van terrein afpissen…

 25. Waar zit ‘m die beledigende toon dan in, Henk? Krek stelt juist dat je bijdrage, die heel algemeen was, beter in het café had kunnen plaatsen dan in het Twistpunt.
  Bevreemdt me dat je er twee dagen over doet om dat laatste te ponberen (hetgeen weer wél n het Twistpunt hoort…)

 26. @Dineke: “Ponberen”?
  Het gaat overigens niet over de Biobak-kwestie maar over mijn reactie op jouw posting over de Darfour-kwestie, gisternacht.
  @Marjan: Je hebt gelijk, ik maak me daar af en toe ook – letterlijk – schuldig aan.

 27. Ik denk dat Henk het heeft over mijn reactie op zijn reactie over het onderwerp Darfour. Mijn kritiek is niet gericht op je mening, Henk, al ben ik het niet met je eens, maar op de manier waarop je die ons door de strot wil duwen. Iemand zei dat je Darfour financieel moest ondersteunen en jij antwoordde dat je dan het risico loopt dood op straat te komen liggen. En toen ging het ineens weer over moslims (al gebruikte je dat woord niet Henk, je wilde het er wel graag weer over hebben). Dat schoot mij in het verkeerde keelgat. En dan reageer ik gepikeerd. Beledigend? Ach, dat is maar hoe je het opvat.

 28. moest ‘poneren’ zijn. Niet zo zeiken, Henk
  En ik moest volgens Henk oppassen niet met doorgesneden keel op het asfalt terecht te komen. Had ik ff weggedrukt, kennelijk

 29. @Krek: Een mening is slechts een mening, ik beschik niet over de middelen om die door wie dan ooks strot te duwen, integendeel. “Die Gedanken sind Frei”, toch?

 30. Je komt te pas en te onpas met je mening op de proppen. “Overigens ben ik van mening dat Kartago verwoest moet worden.” Dat drammerige komt op mij over als door de strot duwen. En als je het over je lijfspreuk hebt, ben je volgens mij in de war met “Arbeit macht frei”.

 31. Getver, it takes one to know one? Is dat jouw lijfspreuk, Henk?
  Jij stelde dat de ‘gedachten’ vrij waren, maar je liet het niet bij gedachten en drong je mening aan een ieder op, hetgeen Krek -heel terecht- de kreet ontlokte die de fascisten hanteerden, die ook iedereen hun mening wilden opdringen. That’s all.

 32. Ach, dat was natuurlijk maar een plaagstootje, Henk, met zo’n mooie voorzet lastig naast te koppen. Ik weet heus ook wel dat jij geen fascist bent. Maar door mijn grappen leid ik ons wel af van het hoofdtopic: te pas en te onpas met je mening aan komen zetten, juist omdat je weet dat je gesprekspartner het met deze mening niet eens is. Ik reageerde dus niet op jouw mening (nou ja een beetje) maar op je drammerigheid.

 33. Trouwens, ik heb mijn reactie op jouw asfaltwaarschuwing nog eens teruggezocht:
  Henk, ik heb een hekel aan mensen die elke keer weer een opening zoeken om hun stokpaardje over de toonbank te duwen. We hadden het over liefdadigheid en jij probeert je bekrompen ideeën over het moslimgevaar weer tot onderwerp te verheffen. Hoewel verheffen wellicht niet het juiste woord is.
  Inderdaad een beetje gebeten. Maar ik denk wel terecht, want je reactie had maar één doel: het stokpaardje van stal halen.
  Je moet mijn reactie daarop maar zien als het zero tolerance-beleid van een alert webmaster. Dat moet jou toch aanspreken.

 34. @Dineke: Sinds wanneer is het uiten van een mening hetzelfde als het opdringen van die mening? Als uiten hetzelfde is als opdringen?????? Ik wor nie goet, wat een godgeklaagde simpelheid.
  @Krek: Dank voor je morele begeleiding, ik beloof je dat ik een beter mens zal worden en m’n zondige gedachten voortaan voor me zal houden én er vooral voor zal zorgen dat m’n haar goed zit.
  Groet, Henk.

 35. Helaas Henk, dat kan niet. Je kunt wel een link plaatsen naar een foto op je eigen server of elders op het web.

 36. @Krek: wil je me nog een uitleggen (Ferry had ’t ook al eens gedaan, lang geleden) hoe je op dit Weblog een link maakt?

 37. Uiten en uien =2
  C’est le ton qui fait la musique etc. etc.
  Dat je mij van simpelheid beticht zegt meer over jou dan over mij.

 38. @Dineke: Ik weet geen andere term voor de vaststelling dat het ‘geven’ van een mening hetzelfde is als het ‘opdringen’ van een mening, excuses.