Vakantie-huizenruil


Als je in Frankrijk woont, en je wilt af en toe naar Nederland, dan heb je niet altijd zin om bij de familie of vrienden in huis te gaan. Zeker als het voor een wat langere periode is. Gezellig doen, met het hele gezin slapen in een achterkamertje op een logeerbed, moeilijk gasten kunnen ontvangen. Je wilt je je kennissen trouwens ook geen hele week aandoen! Ik ben daarom zelfs een keer een week in een Center Park gaan zitten.
Wél een mooie oplossing is woningruil. Bij Echange de Maison.com staat bijvoorbeeld een familie Oostendorf, die in Arnhem een fraaie woning aanbiedt, in ruil voor een verblijf in een buitenlands huis. Voor hen is het al de 21ste keer dat ze ‘het’ doen. Helaas is het Nederlandse aanbod nu nog beperkt (twee huizen, waarvan het Utrechtse appartement al ‘vergeven’). Maar als alle Hollandais en France en Hollande zich er nu ook aanmelden, hebben we binnenkort een mooi uitruilbestand. Of moeten we hier op HeF een woningruillogje gaan openen?

2 reacties op “Vakantie-huizenruil

  1. Ik weet wel dat er betrouwbare organisaties zijn, maar sinds familie hun boerderij door een dergelijk iemand hebben laten oppassen, zijn wij wat huiverig geworden. De boel was behoorlijk vervuild, planten dood, tuin niet verzorgd en last but not least bleken er spulletjes weg en was er moeite gedaan om in afgesloten kasten te geraken. Deze persoon staat natuurlijk inmiddels wel op een zwarte lijst. Maar bij ons zit de schrik erin.

  2. Wij hebben inmiddels drie keer via HolidayLink geruild http://www.holidaylink.com met uitsluitend positieve ervaringen. Daar heb je wat meer keuze, om het zo maar te zeggen. Dit jaar hebben we ons niet ingeschreven wegens een geplande verhuizing, maar zodra we gesettled zijn doen we weer mee. En voor de échte Hollandais-en-Frances: er is meer vraag dan aanbod naar Frankrijk! Profiteer ervan.