Sneeuwsurfmonoskisnowboardcarving?


Stel, je bedenkt een nieuwe, coole manier om je op de sneeuw voort te bewegen. Een soort monoski waarop je een beetje staat zoals op een surfboard en die je stuurt als een carver, door opzij te gaan hangen, zodat je lichtaam bijna parallel aan de aarde is. Een vette sport, wreed en hip, die het helemaal moet gaan maken. Stel, je bedenkt zo’n sport. DAN NOEM JE DIE NIET SKWAL!

14 reacties op “Sneeuwsurfmonoskisnowboardcarving?

 1. Een skwal is niet heel nieuw maar wel erg gaaf voor mensen die de ultieme carvervaring willen krijgen. Mega moeilijk maar wel mega kick. (skwal bestaat al 10-15 jr)

 2. Ach, namen van produkten zijn altijd moeilijk in bepaalde talen. Denk aan de Fiat Croma en de Mitsubishi Pajero – met die laatste kun je in Spanje echt niet zonder gelach rondrijden.
  Als de gebruikers van de Skwal zich op de piste gedragen zoals menig snowboarder, op voortdurende ramkoers, dan is de naam niet eens onterecht.

 3. fiat heeft een reputatie als het gaat om namen die niet overal goed vallen. met de doblo waren dealers in nederland ook niet blij.

 4. @john: wist niet wat pajero was, beetje rondgestruind. in spanje zal het nog wel meevallen. daar betekent pajero gewoon tolgaarder. Da’s natuurlijk gewoon leuk, een automobilist in een tolgaarder. Maar heftig wordt het pas in latijns-amerika. In het daar gangbare bargoens betekent pajero masturbeerder…

 5. @peter
  klopt. Maar ook in Spanje betekent het gewoon rukker.
  Een spanjaard vertelde het me ooit, ziedend van het lachen toen hij zo’n auto zag. Je kunt het ook zo lekker laatdunkend uitspreken, pachero !
  Het is wel komisch om te zien hoe een bepaald product in een bepaald land volkomen kan floppen omdat de naam er een ongelukkige bijbetekenis heeft.
  Onze eigen oude DAF koos de ongelukkige naam Daffodil,
  wat je in enkele angelsaksische landen ook beter niet genoemd kunt worden. Daarna gingen ze maar vlug over op 33,44,55 etc.
  Er zijn vele voorbeelden.

 6. Ik zag in Japan ooit reclame voor matrassen van het merk wattanuki. In het Engels klinkt dat als ‘What a nooky’. Het Japanse woord ‘watta’ komt trouwens uit het Nederlands en betekent, inderdaad, watten. Meer medische terminologie komt uit het Nederlands, omdat het een Nederlander was (thibold? staat me bij) die de westerse medische wetenschap er introduceerde. Scalpel is bijvoorbeeld ‘mesu’.

 7. Het japans zit, zegt men vol met portugese en nederlandse woorden.
  Potugezen leerden hen te bedanken (arrigato komt van het portugese obrigado) en de nederlanders lieten, fijngevoelig als altijd, klaarblijkelijk het woord kakhuis achter.
  Ook eigennamen kunnen zeer ongelukkig zijn, en dan heb ik het niet over de spreekwoordelijke vlaamse Oscar de Naaijer.
  We hadden eens een vergadering met engelsen waarbij van zweden dhr bengt axel aanwezig was, en van duitsland dhr. Siegfried Wancker. De engelsen lagen bijna onder de tafel.

 8. @John en alle andere skiers snowboarders zijn er niet op uit om skiers te rammen oid. Ik vind dat suffe generaliserende praat. Als je nog nooit behoorlijk hebt leren snowboarden of een dag met een skwal hebt gespeeld onthoud je dan van dit soort prietpraat.

 9. @johnp
  Ik weet niet of ze erop uit zijn, maar ze doen het wel !
  Ik houd niet van generaliseren, maar snowboarders zijn vaak van die types met stickers op de auto, aldi-.skipakken, onvoorspelbare honden en vanessa-achtige dames.
  Er zullen best goeie bij zitten hoor, maar die konden . dan blijkbaar wel sturen.
  Ach, op sommige pistes hebben ze hun eigen alpenweitje.
  Prima.

 10. @John: die ken ik al van de middelbare school: kwam Papadoudeboullos niet uit Griekenland? En de heer Rekyepik uit IJsland? O! En niet te vergeten! Hailatselatsien uit Ethiopië!!!

 11. ik had ooit een collega die niet naar engeland durfde uit vrees daar zijn achternaam uit te moeten spreken: vukkink

 12. Ach, Premier Kok zal het ook niet makkelijk gehad hebben in de USA. En wat dacht je van onze Nederlandse vliegtuigfabriek. Ik zag eens een promotiefilmpje met als continu terugkerend gezongen thema “Fokker on the wing!” Daar moeten ze ook gedacht hebben: “Gewoon net doen of je gek bent.

 13. @John je generaliseert wel. Verder hoop ik dat je carve skis (techniek uit de snowboardwereld gebruikt voor alle nieuwe skis momenteel) je mooie gesneden bochten laten maken.