Chez Roger & Françoise 18 en 19 december


Klik logo voor smoelenboek.

Poe héé!!! Schoooon dat het hier is! Er heeft hier een frisse wind gewaaid en zijn naam is Adri!!
Even snel koffie zetten voor deze vroege clientèle (ikke) Roger, ik moet strakjes naar de Makro, voor de kerstboodschappen.

196 reacties op “Chez Roger & Françoise 18 en 19 december

 1. Gek, ik dacht heel even dat er Marokko stond!
  Goedenmorgen ook. Ik kon gisteren niet internetten. Dus heb een keer een lange nacht geslapen. Nu douchen en naar school voor het tienminutengesprek (2x met de meester en juf). Prettige dag allemaal!

 2. goedemorgen alllen….geef me maar een koffie om wakker te worden…lekker uitgeslapen….dan ga ik weer eens wat aan mijn ……. werken…..het begint op een url-manie te lijken…..

 3. Morgen iedereen, nou ja in m’n uppie.
  Iedereen aan de Kerstinkopen?
  Goeie berichten van school Krek?

 4. Voorbeeldige kinderen, en een levend bewijs van de onschadelijkheid van de ‘corrigerende tik’. Waar een eind hout al niet goed voor is. 😉
  Nee zonder dollen, de meester en juffen (duobaan) waren goed te spreken. Voor bautenlanders onze kinderen het niet slecht doen, ja?
  Ik wil een van de Moulin-Engilbert streekgenoten verzoeken even langs te gaan bij de gite, want ik krijg ze niet te pakken. Grote ergernis! Ze beantwoorden mijn mail niet, nemen de telefoon niet op en bellen niet terug. Ik snap af en toe niet hoe mensen een bedrijf kunnen runnen op die manier. Als ik dat bij mijn klanten zou flikken, liep ik nu achter de vuilniswagen.
  Christine et Jean-Luc Fauchet
  “Domaine de la rivière” Lesvault 58370 Onlay
  Tél. Fax 03 86 84 26 83
  Email contact@domainedelariviere.com
  De hele gîte als het kan boeken van donderdag 5 tot en met zondag 8 mei, op mijn naam. *desperation mode*Of laat ze me alsjeblieft even bellen!*end desperation mode*

 5. Marokko…was het maar waar! Kon ik lekker gaan onthaasten.
  Ik heb het grootste gedeelte van deze week duttend doorgebracht, vroeg naar bed, ‘smiddags op de bank en maar moemoemoe. Ook nu zou ik zo weer een uiltje kunnen knappen. Ik ben gewoon aan het eind van mijn latijn.
  Nu ga ik lekker even naar de markt fietsen, misschien fris ik ervan op

 6. Je moet maar denken, Frank, dat je elke keer als je hier iets vertelt, als vanzelf een geurvlaggetje uit zet. Elke keer als er website achter je naam staat, heb je weer een linkje geoogst. En dat telt voor Google allemaal mee! Die gedachte moet toch helpen bij het afkicken. Een soort transdermale url-pleister. 😉

 7. @JohnP: Coco doet je een uitgebreid recept voor de Bûche de Noël toekomen. Gescand uit een Frans blad, dus met foto’s. Welk blad, Coco, even voor de bronvermelding?

 8. Ah joh, als ik de kans krijg, doe ik het zelf ook. Maar voor andere bezoekers is dit op den duur erg vervelend, omdat de fixatie op het hits-werven vaak ten koste gaat van de inhoudelijke kwaliteit van de reacties. Dat gaat irriteren. Zie bijvoorbeeld de ergernis die die jongelui van colombotte op FF wekken met hun aanhoudende url-gespam, zelfs bij onschuldige voorbijgangers als FrankB.

 9. maar ik spam niet om het spammen. ik meld alleen wat als ik wat in wil brengen in een discussie, en ben dan tevreden met link bovenaan. Ik ga niet zo maar overal mijn url neerplempen, want dat roept ergernis op.
  ik promote mijn site op meerdere fora, maar alleen met reacties die ter zake zijn. een link in de sig is dan algemeen aanvaard en werkt op die manier juist positief (zeker als je site verband heeft met het onderwerp).

 10. Je hoeft het toch niet aan te klikken, wanneer je je muis op een linkje zet, zie jo onder in beeld waar je heengestuurd wordt. Is het flauwekul, dan klik je niet. Zo doe ik het tenminste altijd.

 11. Inderdaad, daarom is het onzin om url te spammen. Blijft irritant om nietszeggende reacties op het log te krijgen die puur op url-vermelding uit zijn. Frank, niet persoonlijk bedoeld hoor! Jij bent gewoon enthousiast – en terecht – met je nieuwe speeltje bezig.

 12. Hoi Coco ik heb mn mailbox omgekeerd en doorzocht maar (nog) geen recept erin 🙁

 13. Neen, Ruben dat willen ‘ale’ mensen niet! Ga naar je eigen kroeg
  Dat wilde ik eigenlijk zeggen, tot ik zag dat Ruben maar 8 jaar is. Hoe komt Ruben hier verzeild? Daar ben ik nou benieuwd naar.

 14. Nou ik kom even een wijntje halen…..2 uur bezig geweest om wat foto’s te verwijderen en te sorteren en om de grote foto’s weer door te linken…..zal maar niet doorlinken, toch?

 15. Goedenavond, nog maar 2 cadeautjes te gaan, natuurlijk voor Truda, maar wat!
  Roger… doe maar een rood wijntje, dan kan ik beter nadenken.

 16. Vanavond bij hem geweest en hij is redelijk aan het herstellen, nog een dag of vier en dan mag hopelijk naar huis.

 17. Veel fietsen,5 x 30 km per week, 3 x steps per week, 5 x 15 km lopen per week. (echt waar)
  Het huis in Frankrijk. Lezen, zingen en ik natuurlijk 🙂

 18. 76, dat is 5 jaar ouder dan mijn vader. Is hij alleen of leeft je moeder nog? (hoop dat je het niet erg vind dat ik dit vraag, maar het lijkt me dat het zo’n verschil maakt)
  W.b. Truda: zingen? Welk genre? (licht)klassiek, modern, pop, jazz. Wanneer ze van lezen houdt (thrillers? romans?).
  Ze is wel supersportief, daar kan ik een punt aan zuigen (heb er de tijd niet eens voor)

 19. het duurt me allemaal wat lang, volgens mij zit iedereen te dutten aan de bar. Truste!

 20. Mijn moeder is 3 jaar geleden overleden dus papaa is helaas alleen. Hij woont nu zelfstandig in een zogenaamde inleunwoning en wordt daar prima verzorgd. Helaas heeft hij z’n leven lang al epilepsie en heeft menige grand mal overleeft, door twee herseninfarcten zit hij permanent in een rolstoel. Dit klinkt heel dramatisch allemaal, maar hij is een vreselijk optimistisch en vrolijke man.

 21. Truda houdt van romans en het licht klasieke genre.
  En zo snel kan ik niet typen 🙂

 22. Shit, alles op een site ingevoerd om mijn bonton te promoten en dan ben je klaqar en dan staat er helemaal niets op en kan je weer opnieuw beginnen…kennen jullie dat…weten jullie hoe dat voelt…

 23. Coco: 13:37 vandaag heb ik een link naar je handig vekleinde recept gezet. Kwestie van Klikken, dan had John ‘m gehad!
  @John: ik had je gemaild, maar krijg geen antwoord. Kom je nou nog langs of niet en wanneer?

 24. lijkt me heerlijk om te weten dat je niets hebt en dat je niet te laat bent wanneer je wel iets zou hebben….

 25. Frank, ook vrij tussen kerst en de jaarwisseling, ik helaas niet, maar wel de eerste week van januari. Heerlijk bijkomen op onze berg.

 26. oké, in het kader van de kerstgedachte,”vrede voor iedereen”
  kom maar op met de vraag.

 27. Praat je over levensbedreigende situaties, of zaken als echtscheiding van je kind o.i.d.

 28. Levensbedreigend. Monique is al in NL, en ik weet eigenlijk niet wat ik nu zal doen

 29. Waarschijnlijk een papa of mama, laat de buurman de koeien
  melken en als de sodemieter naar Nederland. Dit is niet cynisch bedoeld.

 30. Ik heb nog geen antwoord. Is dit jullie wel eens overkomen, en hoe heb je dit opgelost Het blijft een afstand,ik heb hier een bedrijf draaiende te houden

 31. Wat vind je belangrijker Willem, afscheid nemen van een dierbare “die kans krijg je nooit meer”, of een schadepost van twee of drie dagen omzet. Als je daar nog over moet nadenken……!!!!

 32. Omzet is niet ter sprake,laat dat duidelijk zijn
  .
  Ik hier lang over nagedacht, Mischien moet ik mijn mond houden, mischien ook niet Ergebeurt iets waar ik geen grip op heb

 33. Als er situaties zijn waar je geen grip op hebt, en het gaat om je naasten, dan steun je elkaar. En als omzet niet ter sprake is, wat is dan het probleem. 12 uur autorijden heen, en weer terug, ben je hooguit 2 dagen weg. Al is het alleen al om je partner te steunen. En ja, ik heb dit ook ooit mee mogen maken, al was ik dan maar 3 uur onderweg.

 34. Willem, als Monique echt serieus ziek is, regel het op een of andere manier (er is vast een buurman die je werk over kan nemen en de koeien kan melken, of wellicht kan de SAFER een oplossing regelen),en ga er zo snel mogelijk naar toe. Je hebt maar één prioriteit, en dat is je vrouw. Gewoon gáán.
  Sterkte.

 35. Goedemorgen, een koffie en croissant.
  Een bijzondere caféganger vannacht.
  Het is me alleen niet duidelijk met wie er iets aan de hand is, met monique zelf of een familielid. Ik hoop voor Willem dat ie snel weet wat ie moet doen. Misschien horen we ooit de afloop.

 36. Bij teruglezen begrijp ik dat Monique niet ziek is, want die is ‘al terug naar NL’. Het zal dus om een ander familielid gaan. Het oordeel is aan jezelf. Zelf heb ik twee jaar geleden meegemaakt dat mijn schoonmoeder heel ziek was. In Tokyo! Ik ben met de kinderen thuis gebleven en mijn vrouw is daarheen gegaan. Mijn vrouw is een maand later zelfs nóg een keer gegaan, omdat haar moeder overleed. Dat was best wel moeilijk, dat ik haar daarbij niet kon steunen. Maar de kinderen moesten gewoon naar school en deze oplossing hebben we gekozen. Voor Monique is het wellicht ook wel een prettig idee te weten dat op de boerderij in Frankrijk alles in orde is. Als je je daarover ook nog eens ongerust moet maken omdat je man mee ging naar NL, dat lijkt me ook niet fijn. Iedereen moet dat voor zichzelf uit maken, in relatie tot de situatie, de mogelijkheden en de behoeften.

 37. Ben het met jw eens krek, we hebben die discussie al eens een keer gehad. Soms is 3 uur rijden verder weg dan 1 dag vliegen. Willem, als het echt ernstig is, afscheid nemen kun je maar 1 keer…

 38. Sorry, dat ik het miste gisteravond…maar het duurde mij te lang de antwoorden, zodat ik maar naar bed ben gegaan omdat Willem niet meer reageerde…later dus wel….ik heb ook zulke situaties meegemaakt….de praktijk dichtgegooid en vertrokken….de assistentes zochten het maar uit…ik was weg…omzet en bedrijf tellen dan niet meer mee, komt later wel weer……
  Zo, net 2 kilo gemengde drop ingepakt voor onze engelse vrienden voor de kerst….het was meer, maar wij kunnen het zelf ook niet laten….in frankrijk ook wel eens drop gekocht..schrok me een ongeluk toen ik moest afrekenen en het was niet zoals de hollandse drop….missen jullie dat niet in frankrijk?….

 39. op FF wordt er hierover met geen woord gerept. ergo, we worden weer eens in de maling genomen. ws zijn er meer mensen die MW niet moeten en hen op deze manier impersonialiseren (bestaat dat woord?)

 40. Nou Ferry, dat zal toch wel niet? Dat zou wel erg laag-bij-gronds zijn. We hebben onze onenigheden gehad, maar zoals mijn oma altijd zei: bij de dood houdt alles op (in meerdere opzichten)
  Aan de stijl te zien, is het echt Willem.

 41. als het echt Willem zou zijn geweest, had hij op z’n minst uitgelegd waarom hij bij ons steun zoekt en niet net doen oft’ie er al heel lang bij hoort

 42. Maar dat is ook Willems stijl: heeft hij een avond de huid volgescholden gekregen, komt hij de volgende gewoon terug voor meer.
  Ik denk dat er echt nood is, deze keer.

 43. Leuk! Ik heb er ooit eens gesolliciteerd, maar toen gingen ze failliet. Later hebben ze een doorstart gemaakt in afgeslankte vorm

 44. Geef iemand het voordeel van de twijfel, als je moederziel alleen zit midden in de nacht zonder enige aanspraak dan loop je heel makkelijk een virtuele kroeg in. Hier is altijd wel iemand op dat tijdstip. En als Willem serieus is geweest dan roept ie vast wel weer iets binnenkort.

 45. Wij gaan nog even de laatste kerst versierselen ophangen, en aan de stralende zon te zien een stevige wandeling in de polder.

 46. Ja, het is inenen wel mooi weer, hè? Maar koud dat het is! Wij moeten de boom nog recht afzagen en dan gaan de lampjes erin. Vanmiddag de traditionele borrel van de buurt, om nieuwe bewoners te verwelkomen. Nog even wat lessen voorbereiden voor morgen. Ik kwam bij het uitlaten van Bo vanmorgen een kennis tegen die me erg aan het denken heeft gezet:” zullen we samen een bedrijfje beginnen” Eigen baas, dat lijkt mee wel wat.

 47. mijn vader zaliger zei altijd: alles is goed wat je doet, als je maar zorgt dat je eigen baas bent…..en wat dee je vroeger…luisteren naar je vader…

 48. vertalen, lesgeven etc. En dan vooral lesgeven aan de hoger opgeleiden, incompany bijvoorbeeld.

 49. Klinkt interessant Dineke, is daar markt voor. Het opzetten van dergelijke trainingen is vreselijk leuk en geeft veel voldoening, maar de schoorsteen moet wel roken.
  Eerst naast je bestaande werk uitproberen en dan langzaam uitbouwen.

 50. Gisteren kwamen er ineens mensen naar ons huis kijken. Zwitsers, rijk (en overwerkt) geworden met hun eigen managementtrainingen. Willen nu net als het Archeon in afgeslankte vorm een herstart maken in mijn huis. Lijkt mij ook wel wat trouwens: een herstart in afgeslankte vorm. Hoe doe je dat?

 51. Archeon heeft een gedeelte van zijn grond verkocht aan de gemeente Alphen en die heeft er een wijk op gebouwd.
  Zonder gekheid: hebben ze al een bod gedaan?

 52. Je zou het serieus eens een stukje moeten proberen. Het smaakt in de verte naar leverworst.

 53. @Dineke: Ja, we hebben het wel even over prijzen gehad en mijn bodemprijs leek hem reëel. Dus daar komen we uit. Zij moeten alleen nog hun Zwitserse huis verkopen. Dus er kan nog van alles mis gaan. Maakt niet uit, als we niet verkopen, maken we er een 12-persoons gîte van.

 54. Kent iemand van jullie het Chateau de Thard in Onlay? Daar schijn je ook te kunnen slapen en eten. Als we geen gîte kunnen vinden, moeten we misschien toch bij elkaar en in hotels logeren. Maar dan moeten we nog steeds een plek hebben waar we ten minste één keer met zijn allen kunnen eten. BBQ in iemands tuin of zo? We zitten aan de 30 mensen. Best veel.

 55. En anders dit chateau? Ziet er wel mooi uit en de woonkamer kan 40 mensen hebben. Bovendien hebben ze er chambres d’hôtes én gîtes. Licht bij Onlay en Poil in de buurt. Ik heb bovendien vrienden in Poil, kan ik die meteen ook weer ’s opzoeken.

 56. Oei, dat is balen. wij hebben in ieder geval een grote tent voor ons 4-en. Dus wanneer we dat bij iemand in de tuin kwijt kunnen. Nemen we ook onze BBQ mee etc. En kolen.

 57. Wij hebben daar ooit 2 nachten geslapen tijdens onze speurtocht in de morvan. Is redelijk kostbaar en hebben onvoldoende capaciteit voor een groep van 24 personen.

 58. @ Frank……was in wat blaadjes aan het neuzen……heb jij Bon Ton via Henk Stoet gekocht?
  Salut ,Ronald

 59. Zo, de kerstboom staat met de kerststal, nu alleen nog sneeuw.
  En dit is mijn werkstuk dit jaar, ik ben creatiever dan ik dacht. Weer 20 minder uitgegeven.
  Roger…. een rode wijn.

 60. Ben net terug -en aardig in de olie- van ons burenbachanaal.
  Ik kan er bijna niet over uit (is dit NL?) in wat een heerlijke straat we wonen. Niet alleen jong en oud door elkaar, allerlei streken uit NL vertegenwoordigd (noem maar op: FR, GR, Br, ZH, ZL OI) ook de diverse beroepsgroepen komen voorbij. Heb weer lekker kunnen netwerken. Was het niet voor mij, dan wel voor mijn zusje, die ietwat moeilijke kinderen heeft (Asperger) waar een buurvrouw weer raad mee weet. Ik ga natuurlijk geen linkjes geven, dat komt te dichtbij. Wanneer iemand echt nieuwsgierig is, weet ie me te vinden. Toch?

 61. Dineke, wij organiseren 1 x per jaar, juli/augustus een avond met de straatbewoners. De straat is niet groot 10 huizen.
  +/- 30 personen. Eerst een apéro, daarna een repas. Meestal eindigen deze avonden in een zwembad. Reuze gezellig.

 62. Dineke heb net de link gelezen. Ik kende dit helemaal niet.
  Het zal niet ieder dag makkelijk zijn voor je zus. Wens ze ook van deze kant sterkte.

 63. Dank jullie. Mijn zus heeft het idd niet makkelijk. Komt bij dat er aan deze kinderen verder niets is te zien, dus de opinie is gauw: zal wel mee vallen, de ouders doen moeilijk. Zelfs onze eigen moeder, die zegt: bij ‘ons’ is t ie altijd erg rustig… Maar goed, het komt ergens vandaan, mijn zus beseft dit maar al te goed, herkent veel bij zichzelf, (niet te vergeten haar anorexia, ook een veeg teken). Ik probeer haar met raad en daad bij te staan ,maar sta ook vaak met de handen in het haar.

 64. een gedeelte van een mail van mijn zus:
  ……Bedankt voor al je pogingen om ffkes te bellen:
  we hebben beroerde dagen en nachten achter de rug…en dan is de telefoon soms het laatste waar we zin aan hebben/aan toe komen.
  T.. is elke nacht om 02.00 uur wakker (en KLAARWAKKER dan he)…en meent dan dat dat maar voor het hele gezin moet gelden…en laat dus flink van zich horen. Gillen, grommen, roepen, stampen, rondjes sjouwen in zijn kamer (wij slapen eronder), of de trap op en neer bonken…
  We hebben al gedreigd met in de schuur slapen…het lijkt enigszins te helpen qua geluid, alleen dat hij op zulke momenten klaarwakker is…daar is (nog) geen kruid tegen gewassen…hij staat op de lijst voor medicatie, we zullen zien.
  Ik dacht…ik zeg dit maar even tegen je … al is het per mail..
  Het verjaarspartijtje van X.. komt eraan…(zaterdag), Sinterklaas…en dan elke dag de shit van T…..zoals net…ik ben twee tellen weg en er gebeuren de gekste dingen. Ik ben het spuugzat! Het zijn ‘andere’ dingen dan ‘gewone baldadigheid’….zoals M… die dan opeens midden op de tafel zit aan de suikerpot te likken … hihihi…
  Laat ik me maar bezighouden met ‘die leuke dingen’…anders worden we allemaal nog hartstikke gek …
  Om even te laten voelen hoe hulpeloos ik me af en toe voel… ik weet niet hoe haar te helpen, ze is aan het eind.

 65. Lijkt me erg zwaar en vermoeiend. Sterkte voor haar!! Moeilijk trouwens als je eigen moeder je niet steunt in dit soort dingen.

 66. Tsja..niet steunen. Het is meer een soort ontkennen! Van dt komt in ons soort kringen niet voor ofzo. Ik kan het iig. niet verklaren en mijn zus vangt bot op veel vragen. Mijn vader staat voor veel dingen open, maar mijn moeder voelt het kennelijk als een persoonlijke aanval, jammer genoeg. Ik probeer mijn zus hierop te prepareren, maar het blijft moeilijk.

 67. Even een iets luchtiger onderwerp: Is het normaal in Frankrijk dat je toestemming moet geven voor sexuele voorlichting op college. Voor zover ik weet gebeurd dat niet in NL?

 68. Echt waar, en in januari hebben ze dan eerst een ouderavond om ons te informeren hoe ze dat gaan doen…. Ik heb me dood gelachen toen ik die brief kreeg.

 69. Om volledig te zijn even de link
  Je weet maar nooit wie er weer zijn of haar voordeel mee doet…

 70. Het lijkt me helemaal geweldig, ik ben benieuwd of ik er nog iets van kan leren 😉

 71. We praten weer lekker langs elkaar heen.
  @ Coco: zie link
  @ Marjan: ik hoop voor de ouders dat ze alles al weten

 72. Jasper zit op een katholieke school, misschien heeft het daarmee te maken? In ieder geval hou ik jullie op de hoogte…

 73. Tja, dan mag het toch wel. Het heeft misschien inderdaad met de Katholieke school te maken.

 74. Ik ga ff mijn les voorbereiden voor de 2e morgen (5 ieme) en dan lekker slapen……oooohhhhh zalige kerstvakatieeeeeee……..

 75. ‘navond, alle voorbereidingen zijn getroffen, de laatste kaart is geschreven, het feest kan losbarsten. Ben ik even op tijd dit jaar.
  Roger…. doe iedereen wat te drinken, voor mij een rode wijn.

 76. Kaarten… jemig de pemig, dat ben ik helemaal vergeten, ik zal eens aan het werk gaan…… En voor mij een martini svp Roger

 77. Ik ga een eigen website maken, en Jorgen gaat me helpen… dus ik hoop dat ons huwelijk dit overleefd… Normaal gesproken hebben we altijd ruzie als we samen iets met de computer doen, Jorgen legt het in mijn ogen veel te ingewikkeld uit en hij vindt dat ik niet goed genoeg luister en dat ik maar een dotje doe (heeft ie wel gelijk in) Als we dit project overleven zien we jullie in mei en anders zijn we ws genoodzaakt af te zeggen. 😉

 78. Lekker op tijd Marjan, ik neem me elk jaar voor alle adressen knap in de computer te zetten, en dan met een druk op de knop prrrrrrrrrrt…. alles netjes op een sticker.
  Ik zet het wederom op de planning voor de volgende kerst.

 79. Ben altijd te laat met kerstkaarten. Vorig jaar heb ik ze pas begin januari op de post gedaan…

 80. En ik neem me ook altijd voor alle adressen in de pc te zetten en ik schuif het ook al jaaaaaren op naar het volgende jaar.

 81. In Frankrijk is dat toch de gewoonte, in januari de nieuwjaarskaarten te versturen.

 82. Het is rustig vanavond, ik ben snipverkouden dus misschien is het tijd voor een grog, Roger…

 83. Dat verklaart een hoop. Ik ben de hele dag bezig geweest met teksten en foto’s voor mijn website, catalogus en visitekaartje, ben inmiddels een heel eind, maar ben het nu zat, dus wilde ik even gezellig babbelen in het café, want Jorgen is ook niet erg gezellig, die zit alleen maar werken achter zijn laptop. En zich heel druk te maken over de electriciteit. De lamp in onze slaapkamer kan niet meer uit. Hij heeft vandaag het één en ander aangesloten en veranderd en weet ik wat nog meer en nu kan het licht dus niet meer uit. Ik heb het lampje maar losgedraaid, want ik kan niet slapen als het licht aan is.

 84. Wij hebben morgen een bezichtiging van ons huis (wil iedereen zich helemaal sufduimen om half twee) en hebben vandaag bikkelhard gepoetst en opgeruimd. De poets zelf is al met vakantie, dus moesten we (lees: mannie, voor het merendeel) het zelf doen.
  Hopelijk levert het wat op, deze keer. En vanwege al dat gepoets heb ik weinig tijd gehad om te computeren en dus heb ik veel bij te lezen. Doe maar een Glühwein, Roger. Het is er koud genoeg voor.
  Hebben de HeFs nog last gehad van de storm?

 85. @coco, wil je zeggen dat ik het al die jaren verkeerd heb gedaan. Daar heb ik nog nooit van gehoord.

 86. Het licht doe je normaal gesproken uit met een lichtschakelaar, is ie die vergeten 🙂

 87. In Frankrijk gaat le petit Jésus na de nachtmis de kerststal in.
  Maak je geen zorgen, bij mij is die vastgeplakt dus bij mij ook te vroeg. Krijg het wel vaak te horen.

 88. het licht gaat juist niet meer uit met die lichtschakelaar, daar zit het probleem.. ach morgen weer een dag, is ie weer lekker bezig…

 89. en nu ga ik met een lekker warme grog naar bed lekker tv kijken en dan in slaap vallen…. trusten..

 90. @Marjan, ik ken dat. Een van de redenen dat ik absoluut niet samen met mijn vrouw zou willen werken. Dat houden we geen 3 dagen uit.

 91. Zo,ik ben er weer, ik heb een k @#!t dag gehad, afvoer verstopt,jongvee ontsnapt ,enz. de hele dag werk
  Ik had vandaag willen kijken naar de reacties van gisteravond maar het is er niet van gekomen,druk druk druk
  Waar het mij om gaat is, wanneer is het tijd om naar NL tegaan .
  Heeft iemand hier ervaring mee, hoelang kan ikwachten

 92. Afstand op zich is geen probleem. Nederland is Amerika niet.
  Er zijn treinen en vliegtuigen.

 93. Roger.. ik kan het niet laten, doe mij nog een laatste drink en dan ga ik er zo vandoor.