Chez Roger et Françoise – 22 en 23 december


Klik logo voor smoelenboek.

Welkom, bezoekers, in het gezelligste café van Thirai-la-Chasse. Het café bovendien met de schoonste toiletten van het Oostelijk halfrond. Dankzij stamgast Jørgen, die de boetedoening voor zijn lange afwezigheid zéér serieus opneemt. Manisch, is wellicht een betere omschrijving, want het email begint al slijtplekken te vertonen en uit de fosse septique stijgt een bedenkelijk amoniakluchtje op.
Ondergetekende is vandaag uithuizig en incommunicado. Jullie vermaken je gelukkig zonder mij ook wel, zo blijkt dagelijks. Veel plezier, geniet van de voorpret van het nakende kerstfeest. En weet dat in Chez Roger et Françoise de kachel altijd brandt en de koffie steeds bijna klaar is.
UPDATE: omdat het vakantie is, en niet druk, laten we het café een dagje langer open.

105 reacties op “Chez Roger et Françoise – 22 en 23 december

 1. Zo, dat was de langste nacht, die voor mij dus weer niet zo lang was. Zodadelijk Bo uitlaten en dan weer fris naar zgool, gewapend met een zooi video’s en dvd’s, want je denkt toch niet dat ik vandaag nog wat geleerd krijg?

 2. Goeiemorgen,
  Onze computers hebben eruit gelegen. Om vervolgens kuren te krijgen en traag te worden.
  Soms word je er helemaal gestoord van.
  Ben druk bezig met afronden en afscheidnemen van werk
  i.v.m. nieuwe functie per 01-01-2005.
  Geeftw isselende gevoelens.
  Goed van Willem dat-ie toch z’n zorg hier neer legt. Moet kunnen.
  Sterkte Willem!

 3. Tja, als je zelf maar gezond bent. Je moet die dingen ook warm houden. Goedenmorgen trouwens. Het is bijna zo ver. Volgende week weer richting Frankrijk. Er moer weer van alles gedaan worden. Keuken gekeken. Wasmachine gekocht. Stoelen kopen. En natuurlijk voor de kachel zitten en naar de vlammen staren. Koffie graag Roger.

 4. Goedemorgen allemaal, geef mij maar een koffie terwijl jorgen de wc’s schoonmaakt. Er komt uit die richting een beetj veel chloorlucht… zou dat wel goed gaan? Ik ga maar even kijken.

 5. nee ik hoef geen koffie meer … snif …. ik zit nog vol van zojuist … snif …. tegen 1,50 de literfles is die javel stuk goedkoper dan cocaine…. en het ruikt lekkerder…

 6. @Ferry … kijk ff op de dames toilet … daar hangt nog genoeg.
  Ga vanmiddag wel ff langs de Lidl, daar hebben ze enkel niet dubbel duizend lucht kussen versie…
  @Coco : 1x keer gedaan (gummer) .. ontzettend hyper geweest, nog meer dan ik al normaal ben, en een scherpe koppijn dat je er van over houdt …
  ga nu ff eten ; baguette, met (amerikaanse) pindakaas en sambal (udang) van Koningsvogel …. zucht de indische spullen mis ik hier wel

 7. @Robert, ik kan je melden dat ik Alien8 nog nooit 5 minuten stil heb zien zitten en we zijn nu inmiddels in totaal 19 jaar samen.

 8. Avond iedereen, verdien nu een apéro na de hele middag (vreet) kerstinkopen te hebben gedaan.
  Roger, voor allemaal wat te drinken graag.

 9. Pfff, ik moet wachten tot vrijdagmiddag. Maarre: gister wel een mooie kalkoen gescoord in de AH. Dus dat wordt ‘m a.s. zaterdag. Heb het vandaag weer helemaal gehad met scholieren. Heb een klas verzekerd dat ze zooo kunnen solliciteren bij de Josti-band en dat ze dan onverwijld worden aangenomen. Stelletje randdebielen dat ze zijn. Werden ze boos, gek hè?

 10. Ik neem het terug: ze zijn een belediging voor de Josti-band.
  Die borrel heb ik inmiddels acxhter de kiezen.
  Sjeeeees, wat je allemaal niet doet om je hypotheek te betalen.

 11. Van de leerlingen of van de hypotheek? Ik vrees dat ik beiden nog een tijd moet verduren. Tenzij ik de lotto win ofzo. Of iemand mij inenen een heeeeel interessante baan aanbied.

 12. Ga ik doen, Coco. Lekker, zo’n eenvoudig recept. En de kinderen houden van peren. Kruid je de vogel verder wel normaal?

 13. Lekker, mijn moerder maakte dat vroeger klaar. Dat was altijd een feest. Dat wordt nog moeilijk als de buren ons uitnodigen volgende week. Er staan daar grote vleesschotels op tafel.

 14. Kerstdiner op de zaak achter de kiezen, aansluitend een verjaardagsfeestje, en toch weer op tijd thuis.
  De kilo’s vliegen er aan, scoor ik naast een kerstpakket ook nog een broodoven…. ik wist niet eens dat die dingen bestonden. Afijn wordt dus nog meer consumeren.
  Roger…. doe maar een rood wijntje.

 15. Was het wel gezellig vanavond, Ronaldus, want het klink als bliksembezoekjes…
  Zo’n broodoven is trouwens erg makkelijk en lekker…

 16. Reuze gezellig, en ja die verjaardag was een uurtje. Op zeker moment heb je het wel gehad.
  Ik heb nog nooit zo’n ding gezien, je kunt hem instellen op vier ’s nachts en wordt je wakker met de geur van versgebakken brood. (volgens de gebruiksaanwijzing)

 17. Kunnen jullie mij nou vertellen wat dat Les Enfoirés precies is? Ik kom het regelmatig tegen als ik liedjes zoek; volgens mij is het een benefietconcert voor Restos des Coeurs; is dat onze oude gaarkeuken?

 18. Mensen ik duik er op tijd in vanavond, voor hen die morgen afreizen naar het Franse, goede reis en heel fijne feestdagen.

 19. Hè bah, JohnP, wat ben jij toch een naar kereltje. Plaagkop!
  Heel goed begin, Marjan, zo minimalistisch. Marjan werkt hard… ja, je moet natuurlijk allemaal beelden maken om hem te vullen!

 20. @ Ferry: ik deed iets regionaals, en ga nu bij dezelfde organisdatie iets landelijks doen!
  @Ronaldus: zo’n broodoven is ideaal voor in Frankrijk.
  Je zet hem savonds m.b.v. de timer aan en wordt smorgens gewekt met de geur van vers brood. Vooral prettig als je niet dicht bij de bakker woont!!

 21. Nou is het cafe wel een dag langer open … maar de schone toiletten telt gelijk voor 2x
  weer aan het klussen vandaag … net weer 20 gips platen bij Point P gehaald .. nog meer muurtjes (af) maken … nog een issue met FT te verwerken.. mijn lijn staat op 69db en de max voor ADSL is 70db het zou dus moeten werken, ze hadden al 300m kabel aan de weg vervangen … grootste plannen, ik heb een eXtense Pro met 20 IP adr’s genomen… maar nog steeds merk je de Mintel geschiedenis
  anyway … ga de ramorque uitladen, 600kg gips platen !

 22. Vanmorgen de hele ochtend in de keuken gestaan om kroketten te maken.. tja dat krijg je er van als je kerst viert in Frankrijk met Nederlanders….

 23. @Alien8, 20 IP adressen? krijg jullie frituurpan ook zijn eigen adres? Succes met het gips. Wat een energie.
  Wat zijn jullie allemaal een bouwvakkers zeg, muurtjes metselen, gipsplaten monteren. Ik zou het niet kunnen.

 24. @Frankb : 18T ! impressive … is het dat muurtje aan de onderkant v/d webcam foto ?!
  @RobertS : waar kan je die kopen die frituurpan met IP aansluiting ? heb ik nog niet … koelkast, expresso machine, dreambox sat/decoder op linux allemaal eigen adr. maar nog niet de frituurpan, nog de wc-rol houder om te laten weten dat er geen papier meer is…
  nu ff lekker uit buiken .. flink aan een soort jachtschotel van Marjan gezeten … sieze op … nu ff bakie en een tukie …

 25. @robert(a0
  Dat zou best kunnen.
  Ik ben niet echt onhandig maar zodra er echte bouwmaterialen bij te pas komen haak ik af. Ik haal echter met veel plezier mijn 2cv uit elkaar. In elkaar zetten gaat ook goed. Met cement of specie ben ik vreselijk onhandig.

 26. is het café dicht of failliet, het is erg rustig kan niet goed gaan.
  geef mij maar een dubbele komt er toch nog 8 euro in de kas vanavond.

 27. Mannen niet dan. Factureren, sites wijzigen, tarieven wijzigen ,geld opmaken, cadeautjes kopen straks is het kerst ligt pa weer te snurken op de bank. o ja morgen naar de pesebre (schrijf je dat zo) is wel leuk komen ze met ezel kippen in de kerk.

 28. @John, niet dat ik me bewust ben. Maar het kan gebeuren dat iets in je kop zit, waarvan je de oorsprong niet weet.
  @FrankB: het lijkt rustig, maar we hadden gisteren en eergisteren twee topdagen met elk 200 unieke bezoekers (teller web-log.nl).

 29. IK hou het op rouge, Roger. Vandaag een pay-off voor Ahoy’ Rotterdam bedacht (als hij er tussen zit, want de klant moet nog kiezen) en veel boodschappen gedaan. Hiromi zit op dit moment cadeautjes in te pakken. Colette had er al een paar gevonden op het verstopplekje (helaas ook haar verstopplekje) en tegen broer Guido gezegd: “Le Père Noël heeft al cadeautjes gebracht bij papa en mama, en die hebben ze zolang verstopt.” Hij met een stalen gezicht ja geknikt. Schatten zijn het!

 30. Wij hebben de cadeautjes al onder de boom gelegd en er nog geen namen opgezet, heerlijk om ze zo nieuwsgierig te maken….

 31. ROnaldus heeft een excuus die moet zijn zoon nog halen, Jorgen heeft een writer’s block en krek is gewoon weer verdwenen….zucht….zucht….

 32. Dat is toch erg, dat je niet weet wat je je kinderen moet geven omdat ze alles al hebben, zullen het dan geen verwende rotjong worden!!! Bij ons is het al net zo erg, maar bij ons krijgen ze 1 cadeautje en de rest van het geld gaat naar een nog gezamenlijk te kiezen goed doel.

 33. Ik stop ermee voor vanavond, hier is het niet gezellig, bij de buren is het ook saai, Jorgen is moe, dus saai…. slapen, dat is wat mij rest…..

 34. Mensen tot over dik 2 weken, morgen vertrekken we naar Panneçot, ik hoop niet dat het gigantisch druk wordt we zien wel. Iedereen prettige feestdagen in Nederland en Frankrijk gewenst.

 35. Veel plezier Roberta! En doe voorzichtig onderweg.
  Marjan, welterusten. Ik was ook ff bij de buren. In de blabla beginnen ze café-achtige trekjes te vertonen. Al die mensen die hier niks durven zeggen zeker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *