Chez Roger et Françoise – 24 augustus


Goededinsdag! De halve nacht niet geslapen vanwege het onweer en de hagel op de Velux. Het houdt maar niet op met regenen. De vijver staat tot het randje vol, ook al omdat 3/4 van het dakwater er naar toe wordt geleid. Ik wou vroeg opstaan want heb (onder andere) nog vier personeelsadvertenties voor VGZ-IZA te schrijven. Maar heb me verslapen omdat ik pas rond een uur of 6 vanmorgen weer in slaap viel. Enfin:
déluge: zondvloed, bekend van het gezegde:
après nous le déluge: wie dan leeft, die dan zorgt!
Ga snel vriendjes worden met iemand met een flinke boot. Of met Yannick Noah, natuurlijk!

18 reacties op “Chez Roger et Françoise – 24 augustus

 1. Roger! une petite noir
  goedemorgen jongelui, bedankt voor de vriendelijke welkomswoorden en zodra ik onze eiege site heb bijgewerkt met belevenissen en werkzaamhden zal ik daar kond van doen. Krek, was de hagel niet al te groot? ik heb nl een dak van leitjes en daar zitten al gaatjes genoeg in. 🙁

 2. Jeemig, ik geloof dat de handwerkclub tamelijk funest is voor Roger’s business. Dames, zouden jullie wellicht alle naalden en draden kunnen neerleggen en weer gewoon normaal kunnen gaan doen? Zuipen, dus!
  Laat ik het goede voorbeeld geven. Roger, doe mij maar een eh, tisane tilleul. Ik dacht, ik doe eens ruig. Nou vooruit, maak er dan maar een Ricard van.

 3. Nou zeg, Hanneke, en we zaten al handwerkend nou juist zo gezellig aan de Sherry!
  Maar goed, ik zuip wel mee hoor 🙂
  Roger, doe mij maar een… wàààt?? Kruidenthee?? Kom nou! Heb door de hagel moeten rennen om in de bar te komen, dus ik ben wel toe aan een chocolat chaud, maar dan wel met een enrome plens Kahlua. Yummm!

 4. Mag ik dan een irish coffee met een extra scheut whiskey en extra slagroom…..maarre mag dan wel doorgaan met mijn patchworkje……alsjeblieft……

 5. Warme choco? In augustus? Is u wel wijs?? Gewoon Kahlua met ijs. Kun je zo van buiten halen bij Krek!

 6. Nou, dames, het wordt wel een heel interessant patroontje zo, met al die chocolade- en slagroomvlekken. Zo kan ik het ook! Roger, doe mij een sirop cassis. Ik moet nog werken.

 7. kkan iemand mij hellupe *hic*… mijn pletsworkje famme broek los te knjippe *hips*… emme kantkljosjes uit m’n haarr tje halen?… *hic*… wannou kijk uit meddie naald?? *hips*!

 8. Marjan, kan je niet wat tafelkleedjes patchen? met vrolijke kleurtjes enzo. want die witte tapis die hier op de tafeltjes liggen zitten opeens onder de vlekken. ennuh, nix van aantrekken van het commentaar, nog één whisky en ik ga bij “vraag het aan Edvin” vertellen dat ik flessen wijn koopt bij de Atac voor 1.06 na drie glazen (= bijna 1 fles) proef je dat toch niet meer. 😀

 9. Anne-Lisse kom uit de hoek, trek je broek weer aan en ga netjes op je stoel zitten. 8)

 10. sjorrie, *bloos* weljke stoel? de llinker of de rechter? *hic*
  en Roger, doemme nog so’n khlawuw… eh, kwalu.. eh.. klalu.. eh…..
  *doffe klap*
  *doffe klap*

 11. Roger, geef Anne-lise maar even een sterke bak koffie en laat haar buiten op het terras maar even bijkomen…Ik ga gezellig door met mijn patchworkjes voor de tafelkleedjes…Ferry..welke kleuren had je in gedachten?
  Voor mij nog een lekkere kruidenthee…..Ga ik zo meteen mijn schortje voor doen en de aardappeltjes opzetten, die ik als rechtgeaarde patchworker natuurlijk al heb geschild en ga ik de kinderen een verantwoorde maaltijd voorzetten met lekkere weekgekookte groente en een sudderlapje en toe natuurlijk griesmeelpudding…..
  Ja, ja mijn ware aard komt nu pas echt naar boven…:D

 12. Salut Roger!
  Ik doe ff simpel en heb bovendien de zomer nog in de kop: geef mij maar gewoon een roseetje.
  Gatver , Marjan, ik heb meelij met dat grut van jou, weekgekookte groente, ze hebben hun gebitjes toch nog wel?
  Ik ga lekker patat bakken, met een vette klodder mayo en kipkluifjes, lekker onverantwoord. Ik heb troosteten nodig, na weer zo’n stomme werkdag. Zo….ff me mobiel uitzetten, kan m’n baas ook niet meer bellen…..

 13. Marjan doe maar iets leuks waardoor de vlekken niet opvallen. a propos, hebben jullie in juli geen foto’s gemaakt?
  offuh… geen tijd meer sind HF? 8)

 14. @Ferry, manlief is in juli begonnen met nieuwe baan en heeft sindsdien eigenlijk nergens meer tijd voor en hij is de computerexpert in de familie dus hij houdt het allemaal bij….
  @Dineke, nee hoor, mijn kinderen krijgen vanavond gewoon pain met van alles lekkers er bij, salade tomaten, komkommer, gebakken eitje, restje macaroni van vanmiddag…….maar nu je het zegt…de oudste moet aan de beugel….8)

 15. Ik heb me voorgenomen om wat Franse films te
  kijken. Amélie natuurlijk al gezien…
  Vandaag zag ik echter Blue, uit de Trois Couleurs-trilogie van Krzysztof Kieslowski met Juliette Binoche. Een echte aanrader als je van cultuur houdt! (En dat doen we hier toch allemaal!;))
  Ik ga zeker ook de andere twee films uit de trilogie kijken….
  (Eerst nog l’appartement met Monica Bellucci – ook een franse film en The Italian Job..)