Kan dit wel?

We kennen elkaar nu al wel een tijdje, dus wordt het tijd om het maar eerlijk in de groep te gooien….Ik ben verslaafd aan patchwork en quilten8)
Ik weet het, het is heel erg, maar waar. Ik heb nu een site
gevonden, waar mee ik mijn verslaving wel enigszins mee kan goedpraten…
marjan

20 reacties op “Kan dit wel?

 1. Si tu ferais de si beaux choses comme ça… (als je ook zulke mooie dingen maakt… – oef wat een moeilijke taal….)

 2. Valt niet mee he Rene, ik voel helemaal met je mee..;)
  En helaas nee, zo goed ben ik niet. Ik ben beter in beeldhouwen, maar quilten werkt gewoon verslavend, je zou het eens moeten proberen, dan begrijp je wat ik bedoel8)

 3. PATCHWORK? Wahahahaaaa! Marjan houdt van patchwork! *gniffel* Dat is toch wel zo’n beetje het truttigste wat je je voor kunt stellen. Zo’n stoere vrouw die beeldhouwt en haar eigen computerproblemen oplost. Patchwork. Je hebt zeker vroeger als kind ook veel gepunnikt, en als tiener gemacrameed?

 4. @Krek: Je had mij eens moeten zien scoubidouen voor mijn kleinkinderen; alsof mijn leven ervan af hing….. Nog meer opa, hup en daar ging die weer….

 5. Punniken met plastic! Maar dat heeft tenminste nog iets nautisch, want scoubiedoen is natuurlijk gewoon wat de padvinders al sinds cryptofascist Baden Powel met touw doen. En stoere zeelui nog veel langer. Maar Patchwork?

 6. Marjan, weet je wat? Je moet het gewoon over een andere boeg gooien, en dan ben je opeens verschrikkelijk cultureel verantwoord bezig (in plaats van verschrikkelijk truttig :-)):
  Pas je passie een beetje aan en stort je op de uitermate Franse techniek van de piqué en de boutis: Een (zuid-) Franse textieltraditie, en erg mooi! Kijk maar eens op deze site (die bij mij overigens niet zo best werkt…)
  Je kent de piqué waarschijnlijk wel van die mooie Franse sprijen (hûh?) die op doorgestikte dekens lijken. Ze worden vaak verkocht als boutis, maar dit is dus juist de techniek van de piqué. Boutis is op de een of andere manier een beetje de algemene term voor deze twee technieken geworden.
  Goed, en nu vlug weer iets puberaals…

 7. @Anne-Lise, bij mij werkt de site ook niet….En die technieken ken ik niet, maar er zit bij ons op het dorp wel een quiltclubje en misschien word ik daar wel lid van….Of is dat nu weer te erg….8)

 8. Krek., wat dacht je van een gekantklost taartbuffet??
  Marjan, bij mij werkt de site op zich wel, ik kan alleen de meeste plaatjes niet zien, maar wel alle info aanklikken

 9. Ja, om met Herman Finkers te spreken: “Ik ben mij er eentje!” Hollandais en France is een vrolijk weblog, maar ik vraag me nu toch in gemoede af wat een onvoorbereide bezoeker wel niet van ons moet denken. Hoog tijd dat ik weer eens een intelligente link in de strijd gooi. Iets educatiefs voor de kinderen om dat vermaledijde laatste vakantieweekje door te komen? Zals kijke.

 10. ja wij zijn ons er een paar
  maakt het wat uit wat een onvoorbereide bezoeker van ons denkt? alles beter dan het (over het algemeen) negatieve geneuzel op het frankrijk forum waar EO popie jopie doet, kastelen geen bordelen mogen worden en er een competitie gaande is wie de meest onnozele vraag kan stellen in de trent van: ik ga me vestigen in Frankrijk, is het daar mooi en welke taal spreken ze daar?