Chez Roger et Françoise – 25 en 26 september


Roger draait dit weekend een 24-uurs dienst. Al was het maar omdat Françoise haar gebit weer terug heeft gevonden en nu de hele tijd aan zijn kop zeurt omdat ze haar Danclan niet kan vinden. Daarom blijft hij liever hier hangen. Hij dommelt wel af en toe een beetje op zijn kruk. Dus als je ineens een bons hoort, dan weet je hoe dat komt. Prettig weekend allemaal, en niet te veel zuipen!

60 reacties op “Chez Roger et Françoise – 25 en 26 september

 1. ben bijna de enige nog…
  ik was zo slim om 3 kronenbourg (oh zo lekker, het enige wat nederland ECHT mist!!! ) te drinken terwijl ik al een week hoofdpijn heb, oftewel, nu ook weer hahaha
  bas is nog steeds niet terug, de mensen hebben zin om lang aan de bar te hangen vanavond… ik ga zo ook maar slapen…

 2. hmm, ga toch maar slapen!
  iedereen een fijne dag morgen, bas en ik gaan ff samen weg…
  doei

 3. Wij gaan ook zo slapen, Jolanda. Dineke is kennelijk vergeten de computer uit te zetten en ik slaap vanacht in de logeerkamer omdat ik erg verkouden ben en snurk en hoest. Heeft mijn vrouw ook weer eens een nachtje slaap.
  Welterusten zo.

 4. Toch nog eventjes blijven hangen, kennelijk? Het is verslavend, dit webloggen. Ik kijk echt tientallen keren per dag of er nieuwe postjes zijn. Moet wel een beetje oppassen, want er moet ook nog gewerkt worden.

 5. @jolanda: kronenbourg in het bijzonder en frans bier in het algemeen is zo ongeveer het eniege dat me weerhoudt van een bezoek aan Frankrijk. Flauw, karakterloos slobberbier. Nog een geluk dat het in kleinere flesjes zit dan ons onvervangbare grolsch. Nee Franse bierbrouwers kunnen bij ons, of anders in Duitsland of zelfs België, nog een boel leren.
  Truste

 6. Ik vraag met toch wel eens af of de gekke koeienziekte niet op een andere manier bij mensen terecht komt dan via het eten van vlees. 🙂

 7. goedemorgen.
  Het wordt vandaag dus een maratondag, vanaf het middaguur een komen en gaan van familie en bekenden tot waarschijnlijk diep in de nacht. Wie weet Roger.. kom ik vanmiddag nog ff binnenvallen met ’n man of 12 als ik ze een virtuele rondleiding in mijn huis heb gegeven. Over een half uurtje naar de bakker voor de taart en andere versnaperingen en dan maar wachten op de dingen die komen gaan.
  Dus Roger……. een hele grote koffie voor ik mij in deze dag stort.

 8. @John: volgens mij is het een gevolg van de hele dag op de trekker zitten, wetende dat wij hier lekker binnen in het café genieten van Rogers stimulerende concersatie. Van dat geestdodende werk ga je zitten malen. “Had ik niet tóch mijn mavo af moeten maken? Wat als ik een rijke vent getrouwd was? Wij maar tot diep in de nacht werken voor het voer van die luie varkens.” Logisch dat je daar een beetje maglap van wordt. En kokervisie krijgt, waardoor je de invulveldjes niet meer ziet.

 9. @allen: ik kán het kant noch wal rakend geraaskal van het boerenvrouwtje verwijderen, als jullie willen. Maar ik laat het liever staan, omdat ik jullie dit schoolvoorbeeld van lunatieke hysterie niet wil onthouden. Er inhoudelijk op in gaan lijkt me niet bevorderlijk voor het genezingsproces.

 10. @Ronaldus: Héél veel plezier met jullie gezamenlijke verjaardagen. Je gasten zijn van harte welkom in Roger et Françoise. Ik zal Roger vragen wat lekkere knabbelnootjes en zo op de bar te zetten en Françoise in de bezemkast op te sluiten. Die is toch dronken.
  Over vogelverschrikkers gesproken: wij hebben vandaag in ons dorp de Fête Patronale, met onder meer een Défilé d’épouvantails. Vorig jaar was het een optocht van versierde vehikels, door menskracht aangedreven. De mensen doen elk jaar ontzettend hun best om de mooiste fiets, kar of contraptie te bedenken. Dit jaar dus voor het eerst vogelverschrikker. Ik ben benieuwd. Zelf had ik de posterjtes gemaakt voor de aankondiging (als enige met een echte computer) en ben ik verantwoordelijk voor de foto-reportage. Nu maar hopen dat we het droog houden!
  Mijn zoontje Guido heeft trouwens een opgestopte overall volgehangen met oude CDroms. De CD-Pouvantail!

 11. Je hebt gelijk, Ferry. Een mens moet ook af en toe tijd met zijn familie doorbrengen. De vogelverschrikker is af en wij gaan zo het centrum (groot woord voor plein met kerk en mairie) in. Ik laat van de week wel wat foto’s zien.

 12. Update: alle links die in de logjes stonden, staan nu op de speciale linkpagina. Overigens heb ik de links in de reacties (zoals – uit mijn hoofd – de door bezoekers aangedragen alternatieve meteo-sites en routeplanners) nog niet opgenomen. Heb ook nog een leven, ja! Als iemand met een kabelverbinding zich geroepen voelt deze in een Word-documentje voor me te verzamelen, kan hij/zij rekenen op een enorme pluim en een maand lang poll-position op de linkpagina.

 13. Het is wel erg rustig in de kroeg. Kan Roger weer een beetje bijkomen na de drukte van gisteren. Doe mij maar een kopje thee, Roger.
  Ik ga zo meteen eens even lekker badderen. We hebben nog geen nieuws uit Frankrijk en zijn nog altijd druk zoekende naar alternatieven. Wat me aardig mijn rug begint te kosten. Zou ik de verkoper daar ook aansprakelijk voor kunnen stellen, de rat?

 14. Het is hier een drukke bedoening vandaag. de dakwerkers zijn druk bezig. Ik heb een uitgebreide lunch voor ze gemaakt, stop ze vol met koffie, en niet te veel bier, anders vallen ze van het dak af.
  Jorgen loopt rond als een druk baasje. Met één van de dakwerkers zijn we al naar het ziekenhuis geweest vanmiddag, er was een vlieg in zijn oor gevlogen…….zoiets verzin je toch niet…enfin de oorarts heeft de vlieg eruit gehaald en nu zit ie weer op het dak…ik bedoel de dakwerker…
  @John, heb je lekker uitgeslapen voor me??

 15. Ben druk bezig met m’n nieuwe website maar het uploaden duurt nogal. ben ff naar de site van Wim Bavelaar geweest (moet steeds denken aan 2x l) nog geen spoor van een forum

 16. @Ferry: Wim Bavelaar heet een Frankrijk nieuwsgroep, waarbij elke keer als een geregistreerde iets te melden heeft alle andere leden een mailtje krijgen. Het nadeel daarvan is dat je heel veel ongewenste mail krijgt, en je ook leest wast je niet interesseert. Voordeel is dat er weinig gebabbeld wordt en mensen het vooral informatief houden. Ik was ook lid. Maar omdat ik ook al elke keer bericht krijg als iemand iets ergens op HeF plaatst (en dat betekende gisteren dus ruim 250 mailtjes, die ik gelukkig allemaal zonder lezen kan wegmikken), vond ik het wat te veel worden. Daarom heb ik me afgemeld. Maar Wim heeft dus al een trouwe groep klanten, die het zeker interessant zouden vinden om deel te nemen aan het forum. Als ik Wim was (lees je mee, Wim?) zou ik in ieder geval alleen geregistreerde leden de mogelijkheid bieden oproepen te plaatsen of te reageren. Een lid kun je namelijk royeren, zodat je eventuele lastpakken kunt weren. Het gaat vast een keer komen, want er is zeker behoefte aan een serieus, besloten en gebruiksvriendelijk forum voor Frankrijkliefhebbers.

 17. Club de Morvan klik heeft al zo’n soort forum. Ziet er best goed uit maar de response is nihil, da,s jammer

 18. Zal eens gaan kijken. Overigens hier de eerste foto’s van ons (beetje zielige) fête patronale. Jammer van het weer.

 19. nou, is toch leuk. Allemaal gevulde overalls, een fanfare, leuk allemaal in optocht een rondje om de kerk, boogschieten, jeux de boules en dan met z’n allen in de tent (was er genoeg te drinken?) heel belangrijk voor de integratie 😀

 20. Krek, heb een tijdje terug het woord PIVOT voorbij zien komen als alternatief voor iets. wat was dat ook alweer?

 21. Pivot is een gratis weblog-programma, waarmee je dus een weblog kunt maken. Je moet dan wel een eigen server (of plek op een andere server) hebben om het op te zetten. Ik heb het al helemaal geïnstalleerd klaar staan voor mijn afvalwedstrijdsite, maar het wil nog niet helemaal werken en ik heb geen tijd om me er echt in te verdiepen.
  Zag trouwens ‘onze’ Ingrid ook op de Morvan-site haar eigen forum pushen. Heel keurig, geen onvertogen woord en absoluut geen rellerig toontje. Volgens mij is ze in de grond een heel aardige vrouw, die alleen soms een beetje raar doet om aandacht te krijgen. Eén ding valt me toch wel een beetje tegen, van zo’n gehaaid type. Ze is vergeten haar url er bij te zetten. Woehaha!

 22. Geen idee, zo uit mijn hoofd. Staat ook niet in mijn bookmarks. Google? Of even op verschillende weblogs rondkijken tot je er een vindt die is ‘powered by pivot’.
  Ga je ons concurrentie aandoen?
  Je kunt trouwens net zo goed een log van web-log.nl aan je site hangen. Werkt prima hier toch?

 23. Tiens, daar hebben we de dames ook. Alles goed? Ik moet zo weer weg hoor, het avondgedeelte van het fête begint om 18.30.

 24. krek, ik vind de foto’s enig, alleen een beetje veel foto’s dan duurt het downloaden zolang//////// leuk het is net een zigzagsteek 8)

 25. concurrentie? kijk wel uit, veel te gezellig hier. maar als ik iemand hoor roepen dat iets (nog) niet lukt gaan mijn handen jeuken

 26. En nu ga ik even op de bank crashen, de dakwerkers zijn net weg en ik heb net een glas wijn ingeschonken en ga even gezellig met man en kinderen zitten babbelen of zo…..

 27. Zo, ik ben er weer. Had al eerder een berichtje geplaatst dat ik ff op stap ging, maar dat zie ik niet terug ( en wel meer niet). Ik heb zo mijn vermoedens.
  Ik zit hier heel rozig te wezen. We hebben nl een roeitocht gemaakt in een wherry, over de Kaag. Enne……het waait nogal hard. Nou heb ik al een jaar niet geroeid, wegens mijn enorme valpartij met de fiets in de tramrails 🙁 Dus het was nogal afzien.
  In Frankrijk wordt ook geroeid. Ik zal een log aanmaken met wat leuke foto’s
  @Krek: ik mail je dan wel een foto

 28. correctie: met wat leuke foto’s =met wat leuk links.
  De cognac doet zijn werk. (Sorry SB, ik was tot op het bot verkleumd…)

 29. Tjeemig de Peemig, hele middag bezig geweest met uploaden maar m’n site is in de lucht. Op verzoek worden links geplaatst. [url=bourgondie.boodschappendienst.com] kijk[/url

 30. Ik had al heel wat getikt, maar kon ’t niet terugvinden (drank ook) Echtgenoot is al 2 uur onder zeil, maar die heeft ook behoorlijk tegen de wind in moeten roeien…..ik wacht nog ff op de jongste, die terug komt van een oppasje en daarna nog ff Bo uitlaten…..
  En morgenvroeg opnieuw, want ik ben altijd het 1st wakker (gvd) en daarna een bardienst draaien op de roeivereniging (bij nader inzien, mensen, doe maar niet….)

 31. Zie net nadat ik gestem heb dat HeF op 3 staat.
  Nou kan ik lekker slapen….trusteeeee

 32. Even een octaaf vriendelijker, het is soms geestdodend, op de trekker, maar dat je er van gaat malen komt meer omdat ik geen airco heb maar arko. Over gekkekoeienziekte gesproken? Hebben we dat niet allemaal een beetje?

 33. Willem is Willem, Monique kan door de nieuwe regeltjes niet meer onder haar eigen naam reageren, vandaar Monique zelf! Of we vrienden gaan worden is vraag twee, en geheel aan jouw.Ik denk dat iedereen erbij gebaat is dat we de buren met rust laten.

 34. Beste Willem, hier zijn geen nieuwe regeltjes.
  Monique kan hier onder elke naam reageren die ze wil, gewoon door hem in te vullen achter ‘Naam:’. Ik heb het pas zelf nog geprobeerd met ‘moderator krek.’ en het is geen probleem.
  Ik laat de buren (FF) sowieso met rust, tenzij ik nuttige en on-topic tips heb voor vragensteller, maar dat lijkt me geen probleem.
  Overigens, we hoeven helemaal geen vrienden te worden. Wél kunnen we afspreken dat we elkaar met enig respect behandelen, zoals onbekenden betaamt. Voor de goede orde: dat geldt óók voor mij ten opzichte van jullie!
  Deal?

 35. Ben ik dan de eerste uitgeruste klant?
  Kopje thee, graag Roger!
  @ Even voor Willem, over die gekkekoeienziekte, deze koe zou ik niet meer op de BBQ leggen….

 36. ik ben er ook nog hoor… en een koppie thee vind ik ook wel lekker…
  ik heb net lekker gegamed en nu moet ik het huis op gaan ruimen, maar ik heb er geen zin in.
  Vriendlief zit gewoon lekker bij de sportvereniging en ik moet het huis opruimen… oneerlijk verdeeld!!! 🙁
  ach, ik ga gewoon stiekem af en toe op de pc, kan geen kwaad hoor 8)

 37. Wat een dooie boel, hier zeg!
  ’t Lijkt wel of deze kroeg in een zwarte kousendorp staat…..waar zit iedereen toch?
  Roger, ik wil een roseetje, op het terras.

 38. Hij??? N’importe. Lachende koeien, moeten die niet vrezen tot smeerkaas verwerkt te worden?
  Is er nog rode wijn Roger?

 39. Mijn dochter had de lachende koe ontdekt toen ze pas 2 jaar was. Het is nu nog haar lievelingsbeleg op brood. Ze is nu 17. 😀

 40. @krek: nadeel van gratis oplossingen voor weblogs, gastenboeken en dergelijke is dat je maar af moet wachten hoe lang het blijft bestaan en gratis blijft. heb leergeld betaald met cgi-scripts op gratis server, die plots verdween. bovendien word je vaak geconfronteerd met ongewenste reclame.

 41. Zij heeft een leuke lach, en als ik onze koeien bekijk heb ik steeds minder zin in een BBQ

 42. het is wel stil vandaag ……zouden we allemaal een beetje uit geOHed zijn? Ik wel, neem nog een glaasje en ga dan stil in een hoekje naar jullie ziiten kijken….

 43. ziiten is natuurlijk zitten
  Ik heb wel een vraagje, weet iemand van jullie waar je in FR van die vloerverwarmingmatjes kunt kopen voor onder een tegelvloer in de badkamer. Je kan ze gewoon in de tegellijmlaag meelijmen. Het lijkt me heel erg lekker warm aan mijn voetjes in de winter. In NL zie je die dingen in elke DHZ winkel, hier schijn ik ze niet te kunnen vinden, ze kennen die dingen hier ook niet, volgens mij. Hier bedoel ik dan de Mayenne, want ik heb ze al wel eens in Maison et Traveaux zien staan, maar dat nummer (waar dat in stond) kan ik natuurlijk nergens meer vinden. Wie o wie kan mij helpen…..
  Bij voorbaat natuurlijk mijn hartelijke dank voor uw medewerking.

 44. Ik ben gewoon helemaal alleen, zelfs roger is er niet, die hoor ik boven ruzie maken met Francoise……Hoor ik nu de naam Pauline vallen….of nee toch niet….zou Francoise argwaan krijgen….. Jempig de pemig ik lijk wel compleet gestoord dat ik hier tegen mezelf zit te babbelen, ik ga naar bed….. trusten.

 45. Het was ook wel erg druk van de week. Ik zag de stats van vrijdag. Jemig. Niks zo goed als een relletje om de bezoekscijfers op te stuwen. Toch zou ik blij zijn als we weer gewoon kunnen gaan loggen, zodat HeF niet alleen een OH-café is, maar ook een plek waar mensen nuttige informatie kunnen krijgen. Hou me ten goede, soms is het ge-OH ook nuttig. Jolanda hield er een mooie naam aan over (mijn favoriet blijft De Tententent) en we hebben elkaar wéér beter leren kennen. Maar wat rustiger vaarwater is ook wel eens lekker. Vooral als het op het werkfront ook druk is. Ik moet nog drie huizen op Immogo zetten en heb al 6 weken geen rekeningen geschreven. Mijn klanten hopen misschien al dat ze helemaal niet meer komen. Maar goed, komende week gaan ze er dus allemaal tegelijk uit. Begin oktober. Dat betekent automatisch dat we zo midden november lekker ineens een hele stevige inkomstenstroom tegemoet kunnen zien. Ook wel weer ’s lekker, zo vlak voor de dure decembermaand.

 46. Krek, goedenavond, lekker weekend gehad…
  Jij zit lekker met de kerst, kan je een heleboel dure cadeaus voor je vrouw en kinderen kopen…

 47. Maar nu ga ik echt naar bed…ik weet het het is vroeg, maar ik zit vreselijk te gapen, dus het is gewoon bedtijd voor deze dame. Afgelopen nacht weinig geslapen, Madelief heeft vreselijk liggen spoken….Maar hopen dat ze vannacht doorslaapt.