Chez Roger et Françoise – 27 november


Klik logo voor smoelenboek.

Zat ik vanavond op BBC het hilarische “Have I got news for you” te kijken, belt mijn beste vriend. Tjonge, we hadden veel bij te praten. Hij wist niet eens van dit weblog, inmiddels een belangrijk deel van mijn leven. Ik zal hem vanacht nog de url mailen.
Hé Ruud, zullen we wat vaker bellen?

120 reacties op “Chez Roger et Françoise – 27 november

 1. Oude vrienden zijn als oude wijn. Je moet er van genieten….en het is nooit te laat.

 2. Dat ben ik volmondig met je eens. We hadden elkaar een half jaar niet gesproken. Maar pakten de draad blind weer op.

 3. Mooi he. Dat geeft het leven je weer terug. Geinvesteerde energie. Ooit, een halve eeuw geleden. Nog steeds relevant.

 4. Een halve eeuw? Toen was ik er nog niet. Voor Ruud en mij was het 1980/’81 en alles wat daarna kwam. Het mooie is dat je bij echte vrienden niet je best hoeft te doen. De liefde is vanzelfsprekend. De zwakheden bekend. Heel relaxed is dat.

 5. Maar eh… naast oude vrienden zijn er ook huidige liefdes. Vrouw, kinderen… En het vooruitzicht van het inrichten van een Salle des Fêtes voor de maaltijd van de Cantine Scolaire. Morgenochtend tafels sjouwen en morgenavond achter de bar. Als ik nu niet ga slapen, ben ik morgen een wrak.Dus, tot later. Truste.

 6. Morgen allemaal vrouw moest om 8 uur naar de kapper en ik niet ;). Wat is er toch gebeurd met onze die-hard cafe bezoekers zoals Ferry, Marjan en Dineque ??

 7. Wordt een prima dag vandaag, om 16.00uur reizen we af naar Brussel voor een concert van Jamie Cullum, http://www.jamiecullum.com/. Helemaal goed…., heerlijke jazz, redelijk populair en commercieel. Maar vooruit, moet kunnen. Klik op z’n site maar eens een demo aan, en je staat te swingen achter je pc.
  Roger….. Koffie.

 8. Veld afgekeurd. We zitten weer thuis. Niks mis me Jamie Cullum, Ik vindt het een muzikaal genie. A la Frank Sinatra. En daar zijn er maar heel weinig van.

 9. Heb mijn lesje weer geleerd.
  Gisteravond was de laatste tram al vertrokken en moesten we noodgedwongen met de taxi naar huis. Mijn fiets stond echter nog bij de vertrekhalte. Ik ben hem net gaan halen en ja hoor: grondig vernield. Banden lek gestoken, slag in voorwiel, lamp erafgetrapt. Ik verdenk overigens sterk die engerd van de biesieklette (had je ‘m maar bij mij in de stalling moeten zetten).
  Is het nog te vroeg voor een drankje? Ik ben chagrijnig.

 10. Mise en Place? Cocktailglazen? IJsblokjesmachine? Citroenknijper? Muddler? Stadse fratsen! De regels zijn simpel:
  We hebben witte wijn, rode wijn, bier, cola, orangina en water. Alles wordt geschonken in dezelfde Duralux buvette-glazen. Alles direct cash af te rekenen. Toiletten in de hal. Kotsen in de bosjes achter de kerk.

 11. Ik baal ervan dat ik nog steeds niet goed weet welke soort wijn ik eigenlijk lekker vind.
  En dat terwijl ik een behoorlijke innemer ben. Maar ik doe maar wat.
  Meestal een goedkope wijn van AH. En als ik rond Kerst echte dure (gekregen) wijn drink, dan vind ik dat in de meeste gevallen niet eens lekker.

 12. ik heb het weleens geroepen, voor ons is het een sport om in Frankrijk op zoek te gaan naar de goedkope wijnen en vinden die meestal bij de Atac of de Lydl. zo rond de 1 euro en een acht op de schaal van Slemp

 13. Het probleem is volgens mij ook dat veel namen puur marketing zijn. Dus van nietbestaande kastelen. Die verdwijnen na een tijdje weer. Bovendien kan een wijn van een bepaald chateau het ene jaar heel anders smaken dan het andere, lijkt me. Dus dan weet je het nog niet. Ik koop af en toe wat anders en laat me verrassen. Maar de St. Emilion uit de Lidl is echt prima.
  Overigens, Ferry, ik heb het nagevraagd. Het is 15 kuub gestort en ongeveer 8 gestapeld. Ik al dus zo’n 10 euro per kuub betalen, plus 20 euro leveren. Volgens mij is dat niet duur, voor gezaagd essen.

 14. Hé hé. FF uitblazen. Ben m’n appartement aan het schilderen. Reden van mijn afwezigheid ook van de laatste dagen.
  Doe mij maar een whisky barman.

 15. Ben in de stad wezen lamballen en chillen, omdat zoonlief met vrienden even alleen tv wilden kijken.

 16. @denis: sorry hing even aan de foon. wat het leven betreft: druk bezig mijn schoonouders te verhuizen en voor het overige: snipverkouden.

 17. Schenik ik ff in, want Roger is weer eens in geen velden of wegen te bekennen.
  Ruik jij ook zo’n ammoniaklucht?

 18. Ik denk hier iemand geurvlaggetjes aan het uitzetten is. Niet doen!!! Laat ze in de stal.

 19. anders had ik nooit geweten dat ik morgen nog reis-ideeen op kan doen op het Festival Globe-Trotteurs à Issy-les-Moulineaux (Hauts-de-Seine) . Terwijl dat toch mooi wel in Le Parisien stond.

 20. Ondertussen loopt de kroeg vol, leuk. Roger, graag wat te drinken voor iedereen.

 21. Twistpunt vind ik vooral een geweldige uitvinding omdat daar kan wat ik in de kroeg niet wil horen. dat zoekt men daar maar lekker uit.
  Heb ooit overigens iemand vreselijk op de kast gekregen, toen die bij mij binnen kwam met de medededeling dat we ruzie hadden. Ik zei nee hoor, wij hebben geen ruzie. ,,Hoe zo niet?”, vroeg de man, waarop ik zei: ,,Om ruzie te maken heb je twee mensen nodig. En ik doe niet mee.”

 22. Is nu de stoelendans aan het doen met de burgemeester denk ik. Zo gaat dat meestal met die dorpsfeesten.

 23. Ik blijf niet meer heen en weer lopen, hoor. Ze slaat toch alleen maar wartaal uit.
  Nog een slaapmutsje, Coco?

 24. Ja? Ik heb natuurlijk maar zo half en half mee kunnen lezen, maar ik geloof dat een aantal vaste gasten idd andere plannen had. Ronaldus zit te genieten van Jamie Cullum

 25. ben ik toch weer ff weggeweest, ik moet iets aan die scherpe neus van me doen. Luchtverfrissers schijnen slecht te zijn. Gelezen?

 26. Komt daarna wel weer boven water voor een afzakker en bij te kletsen over z’n concert.

 27. Ja. Het schijnt dat alle geurkaarsjes, wierook e.d. een luchtverontreiniging veroorzaken erger dan naast de drukste snelweg.

 28. Ach, zo’n vaart zal het niet lopen. Ze overdrijven altijd zo met hun procenten.

 29. Er komt telkens weer wat nieuws. Yogurt was een paar jaar geleden ook niet goed, kreeg je kanker van.

 30. En van leven ga je dood. Ik trek de streep bij asbest en ook daar wordt te overdreven over gedaan. Heb je een eternieten bloembak en moet ie speciaal ingepakt worden ingeleverd.

 31. Ik denk dat we de waarheid over de luchtverontreiniging nooit echt te weten komen. Zonder auto’s gaat de regering failliet.

 32. Je snapt ‘m. Zelfde gaat op voor de tabaksaccijnzen e.d.
  We zijn onder elkaar, alle kerels weg. Nog een vette roddel?

 33. Wat denk je van Europoort/Botlek. Ik geloof dat er zelfs sprake is van een 2e Maasvlakte.

 34. oei, we praatten even wat om mekaar heen.
  Ja, met dat opgespoten vervuilde slib?

 35. Dat was natuurlijk niet voor jou bedoeld, Coco.
  Soms zo gek: zie ik mijn berichtje staan en even later staat er toch nog iets voor. Zal de drank wel zijn.

 36. Ik heb om ’s nachts 00.35 weinig te zoeken in de stal, de koeien slapen rustig, die redden zichzelf wel!

 37. En daarom komt ze ons lastigvallen. Een goeie boerin staat wel om 4 uur op s’morgens dus naar bed, opschieten!!!

 38. Coco, wij praten maar niet meer met een zeker persoon die een ‘ban’ heeft in de kroeg en alleen maar in het twistpunt mag komen zeiken

 39. Doe ik dus ook. Ga lekker slapen, morgen weer een dag. Krek gaat uit zijn dak als hij hoort dat Monique zich weer ellebogend naar binnen heeft gewerkt.. Wedden dat die sul van haar straks ook nog probeert wat te drinken?

 40. ja, doe dat Krek, want ik ben even mijn inloggegevens kwijt, door het opnieuw opstarten van de pc (als je wil: mail ze me ff, heb ook weer wat ideetjes voor logjes)

 41. Ik ga ook naar bed, zie m’n scherm heen en weer wiebelen, niet van de drank maar na vier dagen Marseille ben ik gaar.

 42. Tja Dineke, het Twistpunt was een idee van Willem, is echt nuttig. MAAR een kroeg is een openbare gelegenheid, en als je over bepaalde mensen gaat zitten roddelen en diegene komt binnen, is dat niet fijn, daar heb ik alle begrip voor. Als alles gewist wordt is dat niet erg MAAR wis dan ook alle berichten die onder mijn naam geplaatst zijn en die ik niet geschreven heb, en wis dan ook de berichten waarin jullie een poging doen om ons te beledigen!

 43. Er zijn ook kroegen waar een bord hangt, verboden voor ……… kan van alles zijn.

 44. Monique wat zoek je ??
  Dit spelletje begint walgelijk te worden en ik heb daarom ook besloten verder niet meer te reageren.

 45. 250 km heen, en weer 250 km terug, en een heel mooi concert rijker. Tjee wat een artiest on stage, piano bijna gesloopt een geweldige nederlandse drummer.
  Jamie cullum, geweldig.

 46. P.S. jij moet weten wat kool is MONIQUE, dus rot niet op (dat is naar voor de boeren) maar wees weg als ongedierte in onze groentetuin!!!

 47. @Robert: ik denk dat met die uitdrukking steenkool of houtskool bedoeld wordt en dus geen groene of rode kool. Een kooltje kun je namelijk wel soppen, maar blijft zwart. Vandaar dat het sop de kool niet waard is.