Goedkoop naar een goeie camping.


Kamperen. “Het hele jaar kromliggen om een paar weken krom te kunnen liggen” noemde Fons Jansen het al. Toen ik jong was vond ik het helemaal waus, zo’n tentje. Vooral toen de Franse meisjes bereid bleken het met me te delen.
Wijsheid komt met de jaren, en nu ik een vast Japans meisje heb, verkies ik toch een fijne bungalow. Of iets anders met een eigen toilet. Maar goed, er zijn nog steeds mensen die het fijn vinden in hun vakantie lekker primitief met een primus tussen elkaars scheerlijnen te gaan staan. Voor deze categorie vakantiegangers, vooral als ze uit de kinderen zijn, is er een fraai initiatief: de campingcheque. Een soort bon die je vooruit moet betalen en die je recht geeft om buiten seizoen voor 13,50 per nacht op zo’n 400 deelnemende campings in heel Europa te staan. Net zoiets als de hotelbon dus. Goed initiatief, want de participerende campings hebben hiermee een manier om het seizoen te verlengen, wat extra te verdienen en de faciliteiten ook voor anderen open te houden. Je moet met die campingcheque alleen niet in de lente lekker even naar een populaire camping in Toscane willen. Want dan moet je vechten voor een plekkie met aldie campingchequehouders die hetzelfde idee hadden. De site is voorzien van forum, waarin je alles leest over de ervaringen die dat oplevert.

5 reacties op “Goedkoop naar een goeie camping.

  1. Ah, je hebt het idee van mijn vrienden van Acsi gevonden. Is inderdaad een leuk idee. Jammer alleen dat ik nog aan schoolvakanties vast zit.

  2. Dit initiatief is dus van ACSI? Ik wist er toevallig van omdat een streekgenoot van mij voor Campingcheque werkt. Goed idee voor alle betrokkenen, inclusief de initiatiefnemer, die er waarschijnlijk op binnen loopt. Zei hij jaloers, én respectvol.

  3. Oeps, foutje, acsi is de concurrent. Voor straf de boel maar eens uitgezocht.
    Acsi dus iets dergelijks voor 667 campings in 15 landen. Campingchequetwijfelt op haar eigen voorpagina of ze nu 511 dan wel 407 campings in 18 landen heeft.
    Acsi-kaart levert tarieven van 9,50 tot 13,50 euro per nacht op en kost 4,50 euro; met campingcheque komt overnachting op 13,50 euro en kost 6 euro bestellingskosten.
    procedure is bij acsi simpeler dan bij campingcheque. Bij acsi koop je voor 4,50 een pasje (kopers van de acsi campinggids krijgen ‘m gratis), dat recht geeft op korting op de camping. bij campingcheque moet je voor elke overnachting vooraf een cheque kopen. Loop je dus als trekker het risico met x-aantal cheques ter waarde van 13,50 euro te blijven zitten.