Chez Roger et Françoise – 27 september


Na een heftige weeksluiting en een kalm weekend gaan we deze week in met een mooie kunstsite (hieronder). In Chez R&F lijkt de rust ook weergekeerd. Er zitten wat oude mannetjes in een hoekje te dommelen boven hun matineuze ‘tit rouge, en Roger leest de krant. Françoise? Wie het weet mag het zeggen.

100 reacties op “Chez Roger et Françoise – 27 september

 1. waar is die foto??
  op FF wordt de moderatot steeds krampachtiger in het schoonhouden van zijn forum. toegegeven is is niet netjes de vragen daarvandaan hier naartoe te halen maar ze worden daar toch niet beantwoord of alleen van “geinige” commentaartjes voorzien. hij stelt zelfs Oók sites die ‘verwijzen naar’ indirect dus…worden zonder overleg ‘gepoetst’. Als hij maar van deze site afblijft

 2. Ik vermoed dat Hans met lede ogen aanziet hoe zijn FF leeg loopt en verzandt in gezeur van vaste reaguurders. Dat kan nu echt niet meer aan ons liggen. Waarbij ik overigens toch al het gevoel had dat wij vooral reageerden als protest tegen de stupide off-topic commentaartjes van anderen. Zelf heb ik me in ieder geval stijf voorgenomen alleen nog nuttig commentaar te geven op FF. Dat wil zeggen: de vraag beantwoorden, ter zake kundige (of anders geen) informatie geven en nooit meer reageren op wat anderen te klagen en te zeiken hebben. Ik wil ook niet dat de moderator daar het gevoel heeft dat ik hem uit concurrentie-overwegingen zit te saboteren. Al kan ik – nu Hans ze gepoetst heeft – wel toegeven dat Dineke’s vermoeden van eerder deze week juist was. Ik schaam mij diep en zal het nooit meer doen!

 3. 😀
  Ik wist het wel….ik herken je stijl inmiddels.
  En je eerdere opmerking dat je naam blijft staan klopt ook al niet (ik moet -hm- ook wel bekennen dat ik……af en toe……onder een ander naam….olie op het vuur het gegooid. SORRY, SORRY. SORRY!!!! ‘t Was sterker dan ik! Kon het niet helpen! Maar ik zal het nooooooooooit meer doen…… 😉

 4. Tadaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!
  Ik heb Sloeber een vervolg gegeven (en daarbij de bijdrage van ATD buiten beschouwing gelaten -ik vond dit de verkeerde kant opgaan)
  Wie neemt de handschoen op?

 5. Ja W.I.E werkt nu weer wel… Hij is leuk, je Sloeber vervolg, ik ga eens even nadenken, misschien komt de inspiratie…
  En Yinda, geen idee, heb haar ook niet meer op FF gezien, misschien zit ze nog lekker in FR. En Annemarie zien we ook niet meer, die heb ik laatst wel gespot op FF.

 6. Beste Marjan,af en toe voel ik me genoodzaakt om me in een discussie te werpen. Lullig dat jij bij de jullie buren voor mij werd aangezien.Gr.Yo

 7. klop klop
  Ik ben het. Roger mag ik een bakkie? Doe voor de rest ook wat. Dat is netjes en aardig.
  Misschien is het tijd voor overleg … Misschien is het tijd om de handen in elkaar te slaan …

 8. Hé, Ink! Wat zie je der uit joh! In plaats van de vertrouwde zwartlederen outfit met vlijmscherp bijgevijlde hoektanden ineens een keurig mantelpakje en een parelketting? Bezem buiten laten staan en – klop klop – ineens met twee woorden praten? Nou zullen we ‘t meemaken! Vertel, wat is er met je gebeurd? Bijna dood-ervaring? Jimmy Steward-film gezien? Het leven van Hazes in een flits aan je voorbij zien trekken?

 9. Ik vermoed dat iedereen bang was voor wat er onder die jas zat. Maar het ziet er keurig uit. Hoe gaat het met je sinds afgelopen vrijdag? Beetje je balans hervonden?

 10. Krek in ben vollEdig in balans. M’n yin en m’n yang lopen weer als een dolle. Vandaar ook dat ik dacht me eens als travestiet te moeten uitdossen met dat mantelpak en die parelketting. Godallemachtig. En die pumps … geloof mij nou maar … die lellen zijn door een vent uitgevonden.
  Roger, zet er maar een glaasje sterk naast asjeblieft.

 11. Kopieert iemand onze berichten (HeF of hurktoilet?) naar FF?
  Had ik nog niks van gemerkt. Geen probleem hoor. Als ze er een bronvermelding bij zetten! 😉

 12. Wat een gezeik allemaal, elkaar afzeiken via internet. Ik dacht dat wij allemaal Frankrijk zo mooi en leuk vonden? Het elkaar afkraken vindt ik net zo kleingeestig als de gemiddelde doorzonwoningbewoner uit Almere is. NIet gezellig dus.
  Robert

 13. Het is Hans, vrees ik, of een andere moderator van FF, die nu echt doorgeslagen is. Maar ik denk Hans, aan zijn puntige…….. stijl te zien. Ik heb een paar keer gereageerd, maar hij heeft mijn IP-adres in de ban gedaan. Ik kan dus niet meer reageren. Hindert niet. Hij heeft een forum, voelt zich kennelijk niet gebonden aan de regels van vrije meningsuiting.

 14. Mja die is compleet mal geworden. Of ie nou Hans of Peter heet. Dol is dol. Maarrrrr … is dit het moment om ter zake te komen? Ik heb je laatst al een linkie gegeven … 😉 . En misschIEn kunnen we op volstrekt legale gronden z’n grote waffel een beetje kleiner maken. Door … een alternatief te beiden … En wat wil het toeval … dat heb ik al in de steigers staan!

 15. Heeeeejjjjj! Wat leuk! Heb je eerst registreren gedaan? Het kan niet zoals hier dat je gewoon aan de eerste de beste barkruk aanschuift …
  Peter bij jou kom ik ook regelmatig, maar ik krijg niet precies in de vingers wat jouw ‘specialiteit’ is en hoe ik naar je moet verwijzen. Een hint?

 16. En nu ga ik een grog nemen en naar bed, mijn keel doet zeer, mijn hoofd voelt aan als een dot watten….dames en heren ik wens jullie een prettige voortzetting van de avond.

 17. Registeren is ook niet leuk. Alhoewel er verder niks gebeurt met welke gegevens dan ook. De enige reden waarom ik het laat doen is omdat ik hoop dat ‘de impulsidioten buiten blijven’. Registreren duurt een minuut en ik hoop dat dat net voldoende tijd is om de ergste mafketels te weren. Als ik er ben is het geen punt, dan gooi ik zo’n ‘bijdrage’ desnoods eruit (dan heb ik het dus echt over bijdragen op een niveau van diep onder de riolering en vergis je niet, die komen er meer dan je zou verwachten), maar als ik er niet ben kan zo’n gek in vrij korte tijd de boel naar god helpen.
  Dus doe es gek … schrijf je in als hmmm … zie maar 😉 .
  Ontchagrijing eerst maar … sterkte …

 18. Word ik door mijn huisband gewaarschuwd, dat er van alles gaande is….mwaaaah…storm in een glas water!!! Mensen die niet eens het lef hebben zich bekend te maken en anoniem wat in de ruimte brullen op het FF….NIET OP LETTEN, mensen…sop is de kool niet waard. Laat het uitsterven…wanneer je erop ingaat, duurt het alleen maar langer en speel je hun hand…whatever…Kinderachtig zooitje…..niet op reageren dus…einde verhaal.

 19. En nou ben ik wel aan een borrel toe, ik moet gvd nog steeds mijn lessen voor morgen voorbereiden (3 brugklassen achter mekaar, ik ga doooood).
  Mensen. laat je niet ringeloren door het geneuzel van het FF.

 20. Krijgen ze in de brugklas ook al Duits tegenwoordig? Misschien moet je stukjes uit Mein Kampf voor gaan lezen. Dat is sinds die nieuwe film over de Mensch Adolf ook weer helemaal salonfähig.

 21. @ingrid: mijn ‘specialiteit’ is vakantie in Frankrijk, waarbij ik met een knipoog naar zowel Frankrijk en de Fransen als de Hollandse toeristen kijk.
  Mijn forum is bedoeld om vakantie-ervaringen uit te wisselen en dat is dus iets anders dan een huis kopen of werken in Frankrijk, maar hele volksstammen schijnen dat niet te begrijpen. Dankzij jouw forum kan ik die mensen doorverwijzen naar andere plek. Ik zwijg hier verder maar over de dromers die denken dat het runnen van een camping ook valt onder de noemer ‘vakantie vieren’.

 22. Nou, Krek, ik denk dat je er een beetje naast zit wat betreft het niveau…..hoe zou ik als docent Frans anders Duits kunnen geven? 😀 Vakinhoudelijk lukt het me eigenlijk best (er wordt zelfs gevraagd: Bent u Duitse, juf? Nee, ik ben GRONINGSE!!!) Maar ik moet al mijn didaktische vaardigheden uit de kast trekken

 23. Ach, verschil tussen de ene en de andere kant van de Duitse grens kun je toch nauwelijks horen, althans dat was mijn ervaring in de achterhoek en twente. Trouwens, ik heb ook wel eens een Duitse mop over Oost-Friezen omgezet in een Nederlandse over Groningers. Ging probleemloos.

 24. Het schijnt dat als je 100 Groningers van Nederland naar Ost-Friesland in Duitsland exporteert, dat dan het gemiddelde IQ in beide landen significant stijgt.

 25. Ik denk dat Willem het jammer vindt dat ‘zijn’ FF niet meer is wat het was. Panta Rhei. Maar wees gerust: de troonpretendenten staan al in de coulissen te trappelen om de leeggekomen positie over te nemen. Denk aan onze tegenwoordig ineens gezellig Ingrid, die haar plopsforum gaat omdopen tot huisinfrankrijkforum.nl. Hollandais en France bestaat natuurlijk al als breed Frankrijkblog, terwijl Peter met zijn hurktoilet/blog de vakantiemarkt afdekt.
  Frankrijkforum zal genoegen moeten nemen met een kleiner stukje van de cake. En dat is even slikken. Ik heb steeds, in het openbaar en via privémails aan de FF-moderator, gezegd dat het juist goed is als we elkaar aanvullen. Maar Hans zoekt kennelijk de confrontatie.
  Nou, die kan hij niet krijgen, want hij staat geen open discussie toe. Hij roept: Waar is Krek. met zijn grote Bek?, maar geeft me geen gelegenheid te antwoorden. Tja. Dan houdt het op.
  Ik ben in ieder geval vast van plan hier gewoon lekker te blijven bloggen. Want een site staat of valt met content. Zodra er niks interessants meer te halen valt, blijven je bezoekers weg.

 26. @krek: die ken ik over 100 Brabanders, die naar België verhuizen.
  @dineke: die schijnen net als Oostfriezen gierig te zijn
  De mop was als volgt:
  Hoe krijg je een groep Groningers aan het blaffen?
  Biedt ze een gratis rondje aan. dan antwoorden ze in koor:
  Waor?! Waor?! Waor?! Waor?!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *