Chez Roger et Françoise – 27 september


Na een heftige weeksluiting en een kalm weekend gaan we deze week in met een mooie kunstsite (hieronder). In Chez R&F lijkt de rust ook weergekeerd. Er zitten wat oude mannetjes in een hoekje te dommelen boven hun matineuze ‘tit rouge, en Roger leest de krant. Françoise? Wie het weet mag het zeggen.

100 reacties op “Chez Roger et Françoise – 27 september

 1. Bonjour!!! 🙂
  zo, mag ik eerst even een kopje thee, even wakker worden hoor… Het was erg vroeg vanochtend…

 2. Goede morgen allemaal ik weet niet of ik t gemist hen maar een prominente francaise is overleden Francoise Sagan. Is het niet een idee dat een van onze meer cultureel onderlegde logaanmakers hier iets aan doet ?

 3. Het is alweer zo rustig hier. Je zou bijna denken het voor de vaste klanten een ruig weekend buiten de kroeg is geweest.
  Wij zijn in ieder geval druk bezig geweest met het fluffen van ons huis voor het open huis van vanavond. Ondanks dat we straks wellicht sans abri en France zijn, gaat de verkoop van dit huis wel gewoon door. Mocht het helemaal misgaan met een huis hier, dan hebben Roger en Francoise vast wel een plekje voor ons, toch? Brengen wij twee waakhonden mee!
  Verder hebben we natuurlijk druk het internet bezocht om toch vooral te proberen bovenstaand scenario te voorkomen en zowaar een paar dingen gevonden die wel aardig lijken. Dat wordt dus wellicht binnenkort weer een tripje naar Frankrijk….oh, wat erg!
  Tot slot kregen we een aanbod voor een woningruil met mensen in de Dordoge, maar gezien onze huidige situatie zullen we daar geen gebruik van kunnen maken.
  Doen meer mensen aan woningruil? Wij hebben met Italië, Engeland en Florida geruild en het was iedere keer geweldig.
  Voor de geïnteresseerden:
  http://www.homelink.fr. Echt iets voor Nederlanders, en France of niet: de goedkoopste manier van vakantievieren.
  Roger, een dubbele caffeïne vrije espresso graag. En neem er zelf ook een!

 4. Goede morgen. Ik ben nieuw hier. Is de prijs van de melkkoffie resonnabel of kan ik beter een expresso bestellen?
  Francoise Sagan dood? Bonjour tristesse!!! 😕

 5. Alle koffie is goed te betalen, Erik, en welkom hier. Doe wat voorzichtig met kroegbaas Roger want hij en Francoise hebben gisteren knetterende ruzie gehad.
  Ach ja, die Francoise Sagan. In Nederland helemaal onder het schuim van André’s dood verdwenen. Ik heb trouwens nog nooit wat van haar gelezen. Schande!

 6. Ik moet tot mijn schande bekennen dat ik helemaal niks van Françoise Sagan gelezen heb. Wel heb ik een mooie oude uitgave van Bonjour Tristesse in de kast staan. Nooit aan toegekomen. Peter van Hurktoilet had er wel een stukje over. Maar ik heb er gewoon weinig over te melden.
  @Erik: Welkom. Neem maar een lekkere koffie verkeerd van mij. Nieuwe gasten worden altijd een beetje in de watten gelegd en met flink wat melk valt de beroerde kwaliteit van Rogers koffie minder op. Suiker?
  Maar vertel, ben je aspirant Hollandais en France, of heb je er al een stulpje?

 7. *stapt verregend de kroeg binnen en klauterd op haar oude kruk*
  Ha mensen,
  Zo, daar ben ik weer! Terug uit het heerlijke na-zomer zonnetje van de Provence…
  Ben al weer eeen week terug, maar het is er nog niet van gekomen om jullie weer op te zoeken. Ik werk buiten (in het Hollandsche pestweer, ja!) en zit dus niet dagelijks achter de computer voor ongeoorloofd kroegbezoek onder werktijd… helaas. Nu even op kantoor, dus ik dacht ik geef even snel een groet!
  Alles goed hier met iedereen? Het gaat me nooit lukken om alles van de afgelopen 3 weken bij te lezen!!
  Ik moet snel weer aan het werk, Roger, geef iedereen een lekker drankje van mij!
  Mesnen, tot snel!
  en weg was ze weer…

 8. Ik heb ooit dat boek ‘Bonjour Tristesse’ gelezen voor mijn boekenlijst, maar ik weet er helemaal niets meer van…
  Zeg, is het nu dus ook regenachtig in Frankrijk? Dat geeft me weer wat meer beeld van de realiteit, dat het in Frankrijk ook minder mooi kan zijn…. 😕

 9. Bedankt. Geen suiker, zet die rare plastic toren met suikerklontjes maar weer terug. Dat vind ik altijd zo irritant, in die franse cafes, dat ze je altijd zo’n berg suikerklontjes toeschuiven in zo’n reclamegift.
  Nee, sinds kort het meelforfait uitgebreid en met die onganse hoeveelheid uren moet je toch wat doen, dus liep ik in de vrije tijd wat lanterfanten over de franse sites. En het leek me hier wel sympa, vandaar dat ik binnenwip: buiten wordt het nu toch ook minder aangenaam in de morgen en de avond in de Provence, de herfst heeft ingezet, en dat is goed, dan hebben we de Provence weer voor onszelf, alle touristen zijn naar huis, en lijkt het hier weer net zo rustig als op het platteland van de Bourgogne. Proost!

 10. Bonjour tristesse heb ik ook ooit eens gelezen voor mijn boekenlijst. Maar zo goed vond ik het niet dat ik me later nog voor heb geinteresseerd. Tegengesteld aan Hazes, die toch meer levenlustig was, lijkt het me niet zo erg voor haar om nu dood te zijn: wat ik me van het boek herinner is toch dat ze het leven een beetje vervelend vond, bourgois verwaand neerbuigend. Als een geknakte bloem.
  Wat betreft het weer, het mag misschien overal regenen in Frankrijk, behalve, zoals gewoonlijk, hier. Buiten schijnt de zon en s-middags zit je, uit de Mistral, die hier nu niet meer waait, lekker in de zon. Dat is dan de realiteit van de Provence, dat het overal k-weer is, behalve hier.

 11. Ja, dames en heren…Koffie graag voor mij..ROger geef de rest ook nog wat.. Erik welkom..
  He Anne-Lise, lekkere vakantie gehad?
  Nog nooit iets van gelezen van Sagan, zou het eigenlijk wel moeten doen. Ik ga het doen zodra ons huis af is…………
  Hanneke, het is hier vandaag grijs en grauw, windstil met een miezertje, terwijl het de hele afgelopen week hier zo mooi is geweest met een zonnetje en weinig wind, heel de dag lekker buiten.
  @Erik, ik begrijp dat je in de Provence woont, woon je er al lang, heb je foto’s, wat doe je voor de kost? wij zillen het allemaal weten. Ja, het is hier heel gezellig, maar de stamgasten zijn ook allemaal heel erg nieuwsgierig.
  Als je wat van ons wil weten, Erik, kijk dan even op onze website.

 12. Net terug van wat boodschappen, de bakker had geen brood meer want dat was allemaal uitgestald bij een modeshow in Parijs. Balen.
  Doe maar een koffie dan, zo’n frans kopje namaakexpresso.
  Nee ik doe niet aan foto’s, doe mij maar herinneringen – die laat je niet zo gemakkelijk slingeren. Ik heb vorig jaar en dit jaar op een camping gewerkt en nou wil ik eigenlijk wel hier blijven. Dat was eerst wel een rare stap want ik had zelf nog nooit op een camping gestaan en een strandvakantie aan de middellandse zee was wel het laatste wat ik zou verzinnen, maar na 1 jaar kon ik de zon en de zee niet meer missen, terwijl het jarenlange alternatief van velen me niet aanstaat: in NL blijven maar naar FR hunkeren. Als je hier een tijdje woont begint NL er heel raar uit te zien, lelijk landschap, lelijk weer, is natuurlijk persoonlijk. Maar het is lastig om werk te vinden buiten het seizoen: willen alle touristen aub terugkomen? Het is hier ook in de winter mooi!!!
  Gelukkig kan ik doen zoals veel Fransen doen, in de zomer werken en in de winter op je reet van je uitkering genieten. Je kunt natuurlijk beter werrekeloos zijn in Cabries (een dorpje boven Grasse met een panoramisch uitzicht over Cannes) dan in de Bijlmer…
  Waar ligt de regio 53 ongeveer? En hoezo zit je daar?

 13. Naar FR hunkeren: frunk’eren (vrij naar de muzieksoort Le Frunpk, vorig jaar bedacht door Michael Young (recent: Les 11 commendements) en zijn hit en film Alphonse Brown.
  Deze inval doet me er weer aan denken dat het zo moeilijk is grappen te maken met de fransen. Ze hebben een ander soort humor, of je frans schiet te kort, of ze zijn te frans: onder het aperitief lach je meestal om schimpscheuten, roddel, klaag-excessen en karikaturen-op-de-man gespeeld. Om af te kopen met een vuurwatertje om te blussen.
  Daarom lopen de gemoederen ook gemakkelijker op het ff op dan hier: op het forum staan misschien wat flessen plastic bronwater terwijl je hier in het cafe kan kiezen waar je zin in hebt!
  Rondje van mij voor de hele zaakRoger!

 14. Oh, ik ben de enige. Zit er echt niemand op het hurktoilet? Nou, daar gaat ie Roger, op ons! T is aperitieftijd immers! Heb je toevallig bitterballen hier…?

 15. Dat was zo leuk op de camping, ook nog een beetje bij geklust in de bar: als een fransoos om een panache vroeg, hem de bestelling dan neerzetten en voor de NLers herkenbaar articuleren: Voila, le pan hache! En die frer maar denken dat je een moordaccent had…

 16. hahaha, je hebt het wel erg gezellig he in je eentje 😉
  ik heb zo een vergadering… ik kan de laatste paar maanden alleen maar aan Frankrijk denken, maar ja, dat is ver in de toekomst. Eerst maar eens kijken of ik die heerlijke vergadering ga overleven….

 17. Zo, de filet mignon achter de kiezen. Heerlijk! En zo Atkins hè. Nu tijdens de lunch even wat leveranciers bellen. Schoorsteenveger. Paysagiste. Weet je tenminste zeker dat ze niet op karwei zijn. De vloerverwarming is alweer aan, en binnenkort gaan we ook weer gezellig de Godin branden. Toch ook wel zijn charme, de winter in Frankrijk. We spreken dan ook veel vaker af om samen met vrienden te eten en avonden te kletsen. In de zomer is iedereen met zijn eigen ding bezig, maar ’s winters kruipen we lekker bij mekaar. Bovendien hebben veel van de boeren dan toch weinig te doen. Er valt niks te verbouwen (op het land dan) en hetis tijd voor onderhoud aan de machines en heel veel apéro’s en open haardvuren.
  Ook wij willen nooit meer terug! Al had ik het zonder het geestverruimende internet nog niet zo geweten hoor, want het is natuurlijk maar een klein wereldje wat je krijgt hier.

 18. Erik, heb je geen kaart van Frankrijk….53, Mayenne ligt in de Pays de la loire, boven Angers en Nantes en we zijn buren van Bretagne…Tja en hoe zijn we hier terecht gekomen? Weinig tot geen toeristen, huizen nog betaalbaar, beter klimaat dan in NL (ja, ja niet zo goed als de Provence), op een redelijke afstand van Parijs (ivm met het werk van manlief) en het kon en het ging en daarom zijn we vorig jaar maar gegaan…

 19. Het is stil vandaag..een echte maandag..ik ga daarom maar weer eens aan de dagelijkse beslommeringen en wat frutsels en knutsels voorbereiden voor de marché de Noel van het schooltje. We hebben volgende week vergadering daarover en we worden geacht mee te denken en dingen mee te brengen, zodat ze het grut aan het werk kunnen zetten en ze in december weer wat geld kunnen ophalen voor het schooltje.

 20. Het is natuurlijk zo dat je op internet nooit in je eentje zit, er staat altijd wel iemand achter je (in de kamer, te roepen dat je moet komen eten en nu wel genoeg genet hebt) en anders lezen ze het achter je rug om later. En met een tekst ben je nooit alleen.
  Dat beeld van de winter van Krek herken ik wel, uit de Bourgogne. En dan stel ik mij hier wel eens vragen, want de zon is er wel, het FR waardoor ik oorspronkelijk in FR geinteresseerd raakte, niet.
  Weeft iemand toevallig een krot of appartement te koop voor een (heel) klein prijsje in de Bourgogne?

 21. Hoi Hanneke, aangezien jij de SBD expert bent hier op het forum een vraagje: mag je avocado, want dat kan ik in de lijst nergens vinden..

 22. Zit ik hier weer tegen mezelf te babbelen, je vraagt je af waarom, is het een verslaving, een psychische afwijking of wat dan ook, begin ik kenmerken van Francoise over te nemen….HELP….

 23. @ Marjan, als je je gebitje maar inhoudt
  @Erik, kijk een bij huisjes
  of op de site van Krek natuurlijk

 24. Doe mij maar een rode wijn, Roger…en geef die ene incontinente er ook maar ééntje….want alleen is maar alleen en dan ga ik maar naar huis…..

 25. @Ferry, nee hoor, want het waren van die kleine fransjes, dus ik steek daar met kop en schouders bovenuit, die durven mij niks te doen…..
  Ja lekker, een rode wijn, voor mij Roger
  EN mijn gebit heb ik nog in…

 26. zo meteen maar op weg naar huis, zal wel een bende zijn op de snelweg. ik woon in de buurt van de Arena waar ze vanavond André Hazes uitwuiven en gelukkig staakt het openbaar vervoer in Amsterdam
  Hebben jullie m’n nieuwe site al bekeken?

 27. Hèhè, de kop is er af: tot het 8e uur les gegeven (de laatste 2 uur aan zeer onwillige eindexamenkandidaten).
  Doe mij maar een wijntje, Roger.
  AAhhhhhhhhhhhh. lekkâh!!!!
  @Marjan: ik doe gewoon avocado door mijn salade, omdat ik ‘m zo lkeer vind. Maar niet meer dan een halve, want hij is wel vet.
  Vanavond op het menu: voor mij volkoren spaghetti (beetje) met een tomaten-tonijn saus en voor de rest een saus met allerlei vleesresten. Sta, sinds ik in fase 2 ben, stil, qua afvallen, maar dat komt wel weer goed. Moet aan al mijn broeken de knopen verzetten, want ik sta d hele dag te hijsen. Géén gezicht!
  @Iedereen: niemand heeft commentaar op mijn foto! Ik vond het nogal gewwagd om zoiets op een log te (laten) zetten, maar kennelijk is niemand onder de indruk. Soit (zucht….) 🙁

 28. Ja, ik doe ook maar een halve, ze (avocado’s) waren in de aanbieding bij de LIDL voor maar 0.75 euro, daar kon ik ze niet voor laten liggen..

 29. Er staat ook niet bij dat jij het bent, Dineke. En ook niet welke van de twee jij bent. Sinds de ervaring met Jolanda ben ik een beetje voorzichtig met het prijsgeven van persoonlijke informatie. Ziet er in ieder geval sportief uit. Waar is hij genomen?
  Trouwens, het gebeurt wel vaker dat een logje geen commentaar oplevert. Jij bent wel actief in het doen van duiten in zakjes. Maar bijvoorbeeld bij de idées noires van Franquin is er niet één duit!

 30. Misschien moet ik er even bij uitleggen dat ik in een wherry zit. Dat is een roeiboot voor krukken ,zoals ik (kan niet omslaan -of je moet wel heeeeel onhandig zijn). De echt die-hards roeien in een skiffje, ofcourse….

 31. Nee, Marjan, zo makkelijk kom je er niet mee weg!!!! Waarom dacht je dat ik de voorste was. Kom op!!! Spill the beans!!!!

 32. Als je gezegd had dat je voorste was, zou ik gezegd hebben dat ik had gedacht dat je de achterste was….snap jij hem nog?

 33. waar is die foto??
  op FF wordt de moderatot steeds krampachtiger in het schoonhouden van zijn forum. toegegeven is is niet netjes de vragen daarvandaan hier naartoe te halen maar ze worden daar toch niet beantwoord of alleen van “geinige” commentaartjes voorzien. hij stelt zelfs Oók sites die ‘verwijzen naar’ indirect dus…worden zonder overleg ‘gepoetst’. Als hij maar van deze site afblijft

 34. Ik vermoed dat Hans met lede ogen aanziet hoe zijn FF leeg loopt en verzandt in gezeur van vaste reaguurders. Dat kan nu echt niet meer aan ons liggen. Waarbij ik overigens toch al het gevoel had dat wij vooral reageerden als protest tegen de stupide off-topic commentaartjes van anderen. Zelf heb ik me in ieder geval stijf voorgenomen alleen nog nuttig commentaar te geven op FF. Dat wil zeggen: de vraag beantwoorden, ter zake kundige (of anders geen) informatie geven en nooit meer reageren op wat anderen te klagen en te zeiken hebben. Ik wil ook niet dat de moderator daar het gevoel heeft dat ik hem uit concurrentie-overwegingen zit te saboteren. Al kan ik – nu Hans ze gepoetst heeft – wel toegeven dat Dineke’s vermoeden van eerder deze week juist was. Ik schaam mij diep en zal het nooit meer doen!

 35. 😀
  Ik wist het wel….ik herken je stijl inmiddels.
  En je eerdere opmerking dat je naam blijft staan klopt ook al niet (ik moet -hm- ook wel bekennen dat ik……af en toe……onder een ander naam….olie op het vuur het gegooid. SORRY, SORRY. SORRY!!!! ’t Was sterker dan ik! Kon het niet helpen! Maar ik zal het nooooooooooit meer doen…… 😉

 36. Tadaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!
  Ik heb Sloeber een vervolg gegeven (en daarbij de bijdrage van ATD buiten beschouwing gelaten -ik vond dit de verkeerde kant opgaan)
  Wie neemt de handschoen op?

 37. W.I.E. werkt bij mij nog wel, hoor.
  Iemand nog iets gehoord van Yinda, de laatste tijd?
  Waar zit ze toch?

 38. Ja W.I.E werkt nu weer wel… Hij is leuk, je Sloeber vervolg, ik ga eens even nadenken, misschien komt de inspiratie…
  En Yinda, geen idee, heb haar ook niet meer op FF gezien, misschien zit ze nog lekker in FR. En Annemarie zien we ook niet meer, die heb ik laatst wel gespot op FF.

 39. Beste Marjan,af en toe voel ik me genoodzaakt om me in een discussie te werpen. Lullig dat jij bij de jullie buren voor mij werd aangezien.Gr.Yo

 40. klop klop
  Ik ben het. Roger mag ik een bakkie? Doe voor de rest ook wat. Dat is netjes en aardig.
  Misschien is het tijd voor overleg … Misschien is het tijd om de handen in elkaar te slaan …

 41. Hé, Ink! Wat zie je der uit joh! In plaats van de vertrouwde zwartlederen outfit met vlijmscherp bijgevijlde hoektanden ineens een keurig mantelpakje en een parelketting? Bezem buiten laten staan en – klop klop – ineens met twee woorden praten? Nou zullen we ’t meemaken! Vertel, wat is er met je gebeurd? Bijna dood-ervaring? Jimmy Steward-film gezien? Het leven van Hazes in een flits aan je voorbij zien trekken?

 42. Ik vermoed dat iedereen bang was voor wat er onder die jas zat. Maar het ziet er keurig uit. Hoe gaat het met je sinds afgelopen vrijdag? Beetje je balans hervonden?

 43. Voordat iedereen iedereen voor iedereen uitmaakt, ik ben niet de Peter die onze berichten naar FF kopieert.
  Peter van Het Hurktoilet

 44. Krek in ben vollEdig in balans. M’n yin en m’n yang lopen weer als een dolle. Vandaar ook dat ik dacht me eens als travestiet te moeten uitdossen met dat mantelpak en die parelketting. Godallemachtig. En die pumps … geloof mij nou maar … die lellen zijn door een vent uitgevonden.
  Roger, zet er maar een glaasje sterk naast asjeblieft.

 45. Kopieert iemand onze berichten (HeF of hurktoilet?) naar FF?
  Had ik nog niks van gemerkt. Geen probleem hoor. Als ze er een bronvermelding bij zetten! 😉

 46. Wat een gezeik allemaal, elkaar afzeiken via internet. Ik dacht dat wij allemaal Frankrijk zo mooi en leuk vonden? Het elkaar afkraken vindt ik net zo kleingeestig als de gemiddelde doorzonwoningbewoner uit Almere is. NIet gezellig dus.
  Robert

 47. Het is Hans, vrees ik, of een andere moderator van FF, die nu echt doorgeslagen is. Maar ik denk Hans, aan zijn puntige…….. stijl te zien. Ik heb een paar keer gereageerd, maar hij heeft mijn IP-adres in de ban gedaan. Ik kan dus niet meer reageren. Hindert niet. Hij heeft een forum, voelt zich kennelijk niet gebonden aan de regels van vrije meningsuiting.

 48. Mja die is compleet mal geworden. Of ie nou Hans of Peter heet. Dol is dol. Maarrrrr … is dit het moment om ter zake te komen? Ik heb je laatst al een linkie gegeven … 😉 . En misschIEn kunnen we op volstrekt legale gronden z’n grote waffel een beetje kleiner maken. Door … een alternatief te beiden … En wat wil het toeval … dat heb ik al in de steigers staan!

 49. Heb net een gezellig vrolijk verhaaltje geschreven, maar dat is er helemaal niet opgekomen, hoe kan dat nou? Kijken maar of deze wel lukt…

 50. Heeeeejjjjj! Wat leuk! Heb je eerst registreren gedaan? Het kan niet zoals hier dat je gewoon aan de eerste de beste barkruk aanschuift …
  Peter bij jou kom ik ook regelmatig, maar ik krijg niet precies in de vingers wat jouw ‘specialiteit’ is en hoe ik naar je moet verwijzen. Een hint?

 51. @Ingrid, ziet er wel goed uit je forum, alleen….ik heb een hekel aan registreren…………dus dat heb ik ook nog niet gedaan……

 52. En nu ga ik een grog nemen en naar bed, mijn keel doet zeer, mijn hoofd voelt aan als een dot watten….dames en heren ik wens jullie een prettige voortzetting van de avond.

 53. oh ja en ik heb het ook nog koud, en ik ben chagrijnig, want ik heb er een ontzettende hekel aan om verkouden te zijn….bleeeeeeeeeeeeeeh

 54. Registeren is ook niet leuk. Alhoewel er verder niks gebeurt met welke gegevens dan ook. De enige reden waarom ik het laat doen is omdat ik hoop dat ‘de impulsidioten buiten blijven’. Registreren duurt een minuut en ik hoop dat dat net voldoende tijd is om de ergste mafketels te weren. Als ik er ben is het geen punt, dan gooi ik zo’n ‘bijdrage’ desnoods eruit (dan heb ik het dus echt over bijdragen op een niveau van diep onder de riolering en vergis je niet, die komen er meer dan je zou verwachten), maar als ik er niet ben kan zo’n gek in vrij korte tijd de boel naar god helpen.
  Dus doe es gek … schrijf je in als hmmm … zie maar 😉 .
  Ontchagrijing eerst maar … sterkte …

 55. Word ik door mijn huisband gewaarschuwd, dat er van alles gaande is….mwaaaah…storm in een glas water!!! Mensen die niet eens het lef hebben zich bekend te maken en anoniem wat in de ruimte brullen op het FF….NIET OP LETTEN, mensen…sop is de kool niet waard. Laat het uitsterven…wanneer je erop ingaat, duurt het alleen maar langer en speel je hun hand…whatever…Kinderachtig zooitje…..niet op reageren dus…einde verhaal.

 56. En nou ben ik wel aan een borrel toe, ik moet gvd nog steeds mijn lessen voor morgen voorbereiden (3 brugklassen achter mekaar, ik ga doooood).
  Mensen. laat je niet ringeloren door het geneuzel van het FF.

 57. Krijgen ze in de brugklas ook al Duits tegenwoordig? Misschien moet je stukjes uit Mein Kampf voor gaan lezen. Dat is sinds die nieuwe film over de Mensch Adolf ook weer helemaal salonfähig.

 58. @ingrid: mijn ‘specialiteit’ is vakantie in Frankrijk, waarbij ik met een knipoog naar zowel Frankrijk en de Fransen als de Hollandse toeristen kijk.
  Mijn forum is bedoeld om vakantie-ervaringen uit te wisselen en dat is dus iets anders dan een huis kopen of werken in Frankrijk, maar hele volksstammen schijnen dat niet te begrijpen. Dankzij jouw forum kan ik die mensen doorverwijzen naar andere plek. Ik zwijg hier verder maar over de dromers die denken dat het runnen van een camping ook valt onder de noemer ‘vakantie vieren’.

 59. Nou, Krek, ik denk dat je er een beetje naast zit wat betreft het niveau…..hoe zou ik als docent Frans anders Duits kunnen geven? 😀 Vakinhoudelijk lukt het me eigenlijk best (er wordt zelfs gevraagd: Bent u Duitse, juf? Nee, ik ben GRONINGSE!!!) Maar ik moet al mijn didaktische vaardigheden uit de kast trekken

 60. Ach, verschil tussen de ene en de andere kant van de Duitse grens kun je toch nauwelijks horen, althans dat was mijn ervaring in de achterhoek en twente. Trouwens, ik heb ook wel eens een Duitse mop over Oost-Friezen omgezet in een Nederlandse over Groningers. Ging probleemloos.

 61. Het schijnt dat als je 100 Groningers van Nederland naar Ost-Friesland in Duitsland exporteert, dat dan het gemiddelde IQ in beide landen significant stijgt.

 62. probeer ze eens te kruizen 😉
  Frank (die niets tegen uit de klei getrokken groningers heeft)

 63. Ik denk dat Willem het jammer vindt dat ‘zijn’ FF niet meer is wat het was. Panta Rhei. Maar wees gerust: de troonpretendenten staan al in de coulissen te trappelen om de leeggekomen positie over te nemen. Denk aan onze tegenwoordig ineens gezellig Ingrid, die haar plopsforum gaat omdopen tot huisinfrankrijkforum.nl. Hollandais en France bestaat natuurlijk al als breed Frankrijkblog, terwijl Peter met zijn hurktoilet/blog de vakantiemarkt afdekt.
  Frankrijkforum zal genoegen moeten nemen met een kleiner stukje van de cake. En dat is even slikken. Ik heb steeds, in het openbaar en via privémails aan de FF-moderator, gezegd dat het juist goed is als we elkaar aanvullen. Maar Hans zoekt kennelijk de confrontatie.
  Nou, die kan hij niet krijgen, want hij staat geen open discussie toe. Hij roept: Waar is Krek. met zijn grote Bek?, maar geeft me geen gelegenheid te antwoorden. Tja. Dan houdt het op.
  Ik ben in ieder geval vast van plan hier gewoon lekker te blijven bloggen. Want een site staat of valt met content. Zodra er niks interessants meer te halen valt, blijven je bezoekers weg.

 64. @krek: die ken ik over 100 Brabanders, die naar België verhuizen.
  @dineke: die schijnen net als Oostfriezen gierig te zijn
  De mop was als volgt:
  Hoe krijg je een groep Groningers aan het blaffen?
  Biedt ze een gratis rondje aan. dan antwoorden ze in koor:
  Waor?! Waor?! Waor?! Waor?!

 65. Peter, trouwens prachtige vakantiesite voor jouw hurktoilet opgeduikeld. Van de Franse fietserbond! Of had je ‘m al?