Frankrijk-forum over de rooie

De moderator van FF is nu écht door het lint gegaan. Terwijl ik hier juist publiekelijk had aangekondigd me voorbeeldig te gedragen bij de ‘buren’, verziekt Moderator Hans, onder de schuilnaam ‘Peter’, zijn eigen forum met een zestal haatpostjes. Hij citeert uiteenlopende openbare discussies van HeF (kijk zelf op met name 17 en 24 september in het café) en sluit als volgt af:
Zo, Dit was het even voor dit moment, met zo’n 600 bezoekers per dag weten ze nu wel wat ‘Krek’ in huis heeft, ik hoop dat de moderator dit nog even niet ‘poetst’ zodat iedereen het even kan ‘incasseren’ zal ik maar zeggen…………stelletje klootzakken! (sorry)
Nog één opmerking wil ik graag even kwijt:
Krek, je bouwd je internet ‘imperiumpje op’ met je weblog-slaafjes, die niet eens in de gaten hebben dat zij voor jou werken………Slimme jongens……Krentenbrood zal ik maar zeggen!

Met die 600 bezoekers bedoelt hij natuurlijk die van FF, niet van HeF. Bij ons komen er maar zo’n 150, waar ook nog eens flink wat overlap in zal zitten. Leuk ook om te zien hoe hij zelf zegt: “Ik hoop dat de moderator die nog even niet ‘poetst'”. Vlak daarop reageert hij zogenaamd zelf als moderator en schrijft iets als: “Nee, dit is wel interessant, dit laat ik even staan.” Helaas stond ook daar nog steeds de naam Peter boven. Oeps. Hij zou nu toch moeten weten hoe het werkt.
Enfin, ik zal niet op zijn beschuldigingen in gaan, want het is allemaal hartstikke waar. Ik heb alle cafédiscussies even uit het archief gehaald, zodat je het zelf kunt nalezen. De meeste citaten zijn echter van tien dagen geleden, en niet van mij maar van onze bezoekers en medeloggers. Ik heb hem al eens via de gewone mail gevraagd ons niet over een kam te scheren, maar dat heeft kennelijk niet geholpen.
Helaas wil Hans de discussie niet aan gaan. Ik kan niet meer op FF reageren, omdat hij mij een IP-ban heeft gegeven. Wel wil ik hier één ding tot hem zeggen:
“Hans, jongen, kom bij zinnen. Je versteert je eigen handel met al die aandacht en dus reclame voor Hollandais en France. Bovendien jaag je met je onzinpostjes je eigen klanten weg. Denk je dat die mij nu een schoft en jou sympathiek vinden? Sommigen, wellicht. Maar de meesten vinden het alleen maar jammer dat ‘hun’ FF vol onzin staat. Jouw onzin.”
Update:
Hans-Peter heeft mijn IP-ban even opgeheven en vroeg me inhoudelijk in te gaan op zijn citaten. Dat deed ik als volgt:
Ik zal voldoen aan zijn vraag en commentaar geven op alle citaten.
Neem ‘de laatste en meest typerende’.
Wellicht niet normaal, maar geen citaten van mij.
Dan ‘Deze is ook leuk, maar niet heus.’
Geen citaat van mij bij.
‘Als het gaat om een ander forum’
Mijn enige commentaar is dat ik Ferry op op grappig bedoelde manier uitleg wat Ingrid met ‘3 vooraf’ bedoelde.
‘Wat denk je van deze’
Ik citeer mezelf: ‘Ik was even uitgebreid op Frankrijkforum, waar ik die Ingrid een veeg uit de pan heb gegeven. Tutta, onze Hans zo afbekken!’
Hier leg ik uit dat ik jou (onze Hans, nota bene) had verdedigd tegen de wat heftige Ingrid, die ik in een reactie op FF vroeg om een beetje normaal te doen. Dat moet je toch aanspreken.
‘Krentebrood’
Citaten van anderen.
‘Hier Krek, nog een!’
Citaten van anderen.
‘Wil je er nog een paar’
Geen citaat van mij bij.
‘Krek rot op’
Eindelijk, ikzelf aan het woord:
Krek. :: 27 september 18:31 :: e-mail :: website
Ik vermoed dat Hans met lede ogen aanziet hoe zijn FF leeg loopt en verzandt in gezeur van vaste reaguurders. Dat kan nu echt niet meer aan ons liggen. Waarbij ik overigens toch al het gevoel had dat wij vooral reageerden als protest tegen de stupide off-topic commentaartjes van anderen. Zelf heb ik me in ieder geval stijf voorgenomen alleen nog nuttig commentaar te geven op FF. Dat wil zeggen: de vraag beantwoorden, ter zake kundige (of anders geen) informatie geven en nooit meer reageren op wat anderen te klagen en te zeiken hebben. Ik wil ook niet dat de moderator daar het gevoel heeft dat ik hem uit concurrentie-overwegingen zit te saboteren. Al kan ik – nu Hans ze gepoetst heeft – wel toegeven dat Dineke’s vermoeden van eerder deze week juist was. Ik schaam mij diep en zal het nooit meer doen!’
Dit was gisteren. Hier zeg ik dus dat jij het zat bent. En dat ik van plan ben me keurig te gedragen. Zoals ik de laatste weken trouwens toch al steeds deed, getuige mijn zeer ter zake kundige reacties bij Marco met de takelwagen en die mensen van die Scrabble.
Het enige wat je me kunt verwijten is dat ik de afgelopen week onder valse naam twee ‘on-topic’ stukjes heb geschreven bij jouw of-topic verhaal over ‘andere frankrijkfora.
Maar, zoals nu blijkt, had ik daar ook reden toe, omdat je mij persoonlijk blijft aanvallen voor wat anderen schrijven.
Het is Krek. klootzak voor en Krek. rot op na, maar je zelf verzamelde citaten bewijzen dat al je beschuldigingen onterecht zijn. Je speelt hard op de man, Hans. Helaas op de verkeerde man.

Gespleten persoonlijkheid Hans weer:
Krek, en hierna ga ik lekker even slapen, denk er nog even over na…
…………….slimme jongens……..krentenbrood.
Jij bent verantwoordelijk voor de inhoud van jou weblog, zoals Hans
verantwoordelijk is voor het ff……….ik geef
persoonlijk de voorkeur aan de laatste!
Vervolgens heeft hij mijn verweer gewist en de IP-ban weer ingesteld. En zo kreeg Hansje tóch het laatste woord.
UPDATE:
Datum…………paginahits………unieke bezoekers
28-09-2004….1792……………..336
27-09-2004….1629……………..273
26-09-2004……875……………..254
Veel bezoekers vonden ons door het intikken van ‘Hollandais’ bij Google. Er stonden immers geen links of urls hiernaartoe op FF. Je kunt wel raden waar al die zoekers vandaan kwamen.
Bedankt, Hans!
UPDATE 17/10/2004: discussie telefonisch uitgesproken en hierbij gesloten.

49 reacties op “Frankrijk-forum over de rooie

 1. Negeren, die hap! Hij is zo “sportief” om te posten zonder emailadres. Zegt genoeg…

 2. Ik zweer met mijn hand op het hart, dat ik niets met deze reclamestunt voor HeF te maken heb. Ik kan écht niet meer reageren op FF en het is helemaal Hans zijn stijl, met al die puntjes. Kortom: ik was mijn handen in onschuld.

 3. Eigenlijk wilde ik nog 1x reageren, maar ik vrees olie op het vuur te gooien, dus beter van niet.
  Maar het zou zoiets geweest zijn (kopieren maar, “PETER”):
  LE ROI EST MORT, VIVE LE ROI
  Bij deze is het Frankrijkforum wat mij betreft ten dode opgeschreven.
  Sterkte allemaal.

 4. Nounou, MORT? ik denk dat FF hier ook wel weer overheen komt. Dit is internet. Volgende week is alles weer verleden byte.
  Hans moet gewoon doen wat een moderator (betekent toch zoiets als middelaar, afzwakker) moet doen: relaxt blijven en mensen op beschaafde toon tot de orde roepen. Maar hij is gaan poetsen. En dat staat gelijk met een leraar die gaat schreeuwen in de klas. Die is zijn autoriteit kwijt. Hij is gestresst geraakt en heeft zich vanavond kennelijk enorm op zitten winden bij een bezoekje aan HeF. Kopiëren, plakken, spijt.
  Tijd voor een crisisbeheersingsactie, Hans. Wissen, excuses maken (niet aan mij, maar aan je bezoekers!) en gewoon op de oude voet doorgaan. Zoals ik al eerder zei was ik juist van plan om me keurig te gedragen bij FF, maar een IP-ban is inderdaad ook een oplossing, zei het een rigoureuze.
  Maar in Godsnaam: tel de volgende keer tot 10!

 5. Goede vergelijking, Krek. Schreeuwen is een zwaktebod. Ben ik ook achter. Ik zeg -op normale spreektoon- 1x wat ik ga doen en diegen die het niet heeft gehoord heeft pech…heb duidelijk vanaf het begin aangegeven niet mijn stem te willen verheffen, omdat ik die ’s avonds in “het gezin” ook nodig heb. Met de opmerking daarbij: willen jullie een takkenwijf…dan krijgen jullie een takkenwijf….De boodschap kwam aan (gelukkig…)

 6. Ja, Dineke. Een beetje wel *schuifelt verlegen met de punt van zijn schone door het stof*
  @Ferry: forget it. Dit is Hans. Ik kon eerst wel reageren, en mijn reactie werd gewoon geplaatst. Binnen 30 seconden was dit commentaar echter verwijderd en vervolgens kon ik niet meer reageren. IP-ban. Alleen de moderator kan dit zo snel regelen. Ook de stijl is typisch Hans. Hoewel Dineke ook verdacht veel puntjes gebruikt…………….!

 7. Neen! Dit schuif je mij niet in de schoenen! (mijn enige andere pseudo is “juf”…)

 8. Krek geef je berichtje maar, zal ik’m plaatsen.
  hier op’t log kan ik knippen en plakken. zit ff dualscreen

 9. En… zoals je net kunt lezen bij FF mag ik ook niet meer komen….
  KAN ER NIET VAN SLAPEN…..

 10. Ja, Ferry, goed idee! Een zondebok! Het is helemaal jouw schuld. Ik ga gauw Hans vragen of hij jou geen IP-ban wil geven, en dat ik dan weer gewoon op FF mag reageren. Want dat ik dat nou niet meer mag, dat is wel het dieptepunt van mijn leven. Wat zeg ik, van deze wéék!
  Het maakt niet uit wie wat gezegd heeft. Wat mij stoort is dat Hans mij de schuld geeft, alsof ik jullie zou gebruiken om hem uit de markt te drukken.
  Mocht FF al lijden onder onze aanwezigheid, dan is dat op basis van inhoudelijke kwaliteit (HeF heeft best vaak leuke items en de sfeer is een stuk relaxter) en niet doordat wij hem saboteren.

 11. Hans/Peter uit nou wel erg dreigende taal! I’m shaking in my boots! Zo langzamerhand wordt het een zielig geheel, kunnen we deze meneer niet uit zijn lijden verlossen op de een of andere manier? Door hem te negeren, bijvoorbeeld? Hij geilt kennelijk op reacties vanuit ons weblog, hoe zielig ook.

 12. maar we saboteren helemaal niet.
  geintje meneer sonneberg, geintje
  persoonlijk heb ik nix tegen HansPeter, alleen wel iets tegen de stomme opmerkingen die op de (soms onozele) vragen werden geantwoord

 13. Krek, schreef jij niet ergens dat je maar één kant van de telefoonlijn hoorde. (geenstijl.nl ja de naam Krek. is een goeie blijft wel hangen)
  Is voor jullie nu het zelfde stuur Hans een beterschapskaartje met een flesje wijn en je IP wordt misschien weer vrij gegeven.
  Het cafe is net een clubhuis met ontevreden supporters omdat er net 0-0 is gespeeld.

 14. voordat het verdwijnt:
  Einde van het Frankrijk forumZELF juf 27-09-2004
  Heeft zichzelf de das omgedaan.Gummutje maakt overuren.Zielig, he
  Re: Einde van het Frankrijk forumZELF Moderator Frankrijkforum 27-09-2004
  Nou, ‘Juf’ ,
  Dat zullen we nog even zien……….
  Peter, blijkbaar een forumfan, geeft genoeg argumenten op die ik -persoonlijk- met Gregor besproken heb.
  De ‘achterklap’ van jou’ Jufs’ log……… doet je de das om.
  Peter heeft iets ‘uitgelokt’ als je het zo mag stellen. Maar is de realiteit zoals het bij jullie clubje werkt…….zieken.
  Helaas voor jou ‘Juf’ ben ik het geheel met deze Peter eens.
  Daaaaaag ‘Juf’
  Re: Einde van het Frankrijk forumZELF Monique 27-09-2004
  Dineke geeft les!
  Re: Einde van het Frankrijk forumZELF Dineke 27-09-2004
  En Willen matst!!!!
  Terug
  Reag

 15. Béjjuh, Dineke, dit is goud! Nog nooit hadden we zó veel aandacht. Er komen – zegt Hans – 600 bezoekers per dag daar. Wij blijven nuchter. FF wordt almaar rooier en kwaaier. Ik begrijp echt niks van die Hans. Doet zelf precies hetgene waar hij anderen voor ‘poetst’. En verpest zo inderdaad zijn eigen forum. Kunnen we niet gauw wat nieuwe items plaatsen, zodat mensen (HeF is gauw gegoogled) zien hoe leuk het hier is?

 16. En ik vind het nu welletjes, al dat kinderachtige gedoe!
  TRUSTEEEE!!! 🙂 🙂 🙂

 17. ANGST VOOR MORGEN?
  Waarom alles willen stoppen?
  ZELFDODING: signalen en antwoorden
  Suïcide en depressie
  Elke dag ondernemen in België 70 mensen een zelfmoordpoging. Zij hebben niet steeds de bedoeling zichzelf te doden, maar met hun daad geven zij een signaal dat hun levenssituatie voor hen onhoudbaar wordt. Als op dat signaal door hun omgeving niet goed wordt gereageerd, lopen zij op korte termijn een groot risico tot zelfdoding over te gaan. Elke dag maken in België 7 mensen een eind aan hun leven.
  De meeste psychiatrische ziekten verhogen de mortaliteit, maar depressie vormt veruit de sterkste en meest voorkomende psychiatrische oorzaak van zelfmoord. Eén man op tien en twee vrouwen op tien maken in de loop van hun leven een depressieve ziekte-episode door. Het risico dat een patiënt die lijdt aan een ernstige depressie, overlijdt door suïcide bedraagt 15%. De suïcidale lijder aan depressie krijgt al te vaak geen of onvoldoende behandeling. Uit onderzoek blijkt dat slechts 8% van de personen die de hand aan zichzelf slaan, antidepressieve medicatie innam.
  De depressieve gemoedstoestand leidt tot suïcidegedachten. Een depressieve persoon voelt ondraaglijke emotionele pijn, ervaart eindeloze kwelling, zit in een donkere tunnel van wanhoop, en is zo overspoeld door neerslachtigheid dat hij of zij maar één oplossing meer ziet: een einde te stellen aan zijn of haar leven. Een onderzoek naar de voorafgaande psychiatrische toestand van overledenen door suïcide leert ons dat 30 tot 60% van deze suïcideslachtoffers leden aan depressie.
  dus kijk uit

 18. 30 tot 60% van de zelfmoordenaars depressief? Gek, ik dacht dat suïcidalen in de periode voor hun zelfmoord juist heel opgewekt waren. Gelukkig is er altijd wel een onderzoeker die klaarheid brengt met een volkomen onverwacht inzicht. Gelukkig kan ik er nog mee lachen, zunne!

 19. DROEVIG NEERSLACHTIG TRIEST DOWN, sorry ik kon eventjes geen frans woord vinden Maar dit is MERDE! Wat een ziek brein

 20. Dacht het niet, ben sinds vanmorgen bij de blauwe knoop En heb daardoor een heftig berichitje op het FF gezet . Of was het toch niet zo heftig , vanwege die blauwe knoop?

 21. Heb ik hier nou ook ‘het laatste woord’? …….zal toch niet waar zijn?
  Nou ja, welterusten allemaal (evengoed)

 22. Hans en Willem: bedankt voor de fantastisch inhoudelijke bijdragen tot de discussie.