Ga toch fietsen!


Fubicy: Fédération française des Usagers de la Bicyclette

Stel, je woont in Frankrijk en je wilt daar graag fietsen. Nou, dat valt nog niet mee. Allerlei vragen doemen voor je op… Waar vind je leuke fietsroutes? Kun je je fiets meenemen in de trein? Hoe zit het met de wetgeving rond de fiets in Frankrijk? Van dat soort dingen. Gelukkig heeft Frankrijk zijn eigen Fietserbond, die dit soort dingen haarfijn voor je uiteenzet. Je vindt op de website van Fubicy ook een reuze handig Fiche pratique: Comment transporter ses achats à bicyclette. Weer wat geleerd!

3 reacties op “Ga toch fietsen!

 1. Geweldig! Maar ook logisch, want de fransen doen het leifste hun inkopen in een keer bij de hypersuper, en dan moet je een winkelwagentje vol kunnen terugnemen. Dat lukt je nooit denk je, maar de sitevoorstellen geven hoop. Maar dan moet je ook eerst nog de kinderen naar school kunnen brengen en natuurlijk de hellingen in de wegen nemen – terwijl je de kamikazaal rijdende franse automobilisten overleeft (vooral de 13 en de 83 zijn berucht…)
  Prettige fietsvakanties zijn hier rond Roquebruns sur Argens te maken, het is daar aardig plat, er is ook een lang fietspad over de oude kustspoorlijn van Frejus tot aan Sainte Maxime.
  Van Draguignan kun je over een oude spoorlijn richting Les Arcs tuffen.
  Maar doe dat liever niet midden in de zomer midden op de dag.

 2. Kamikaze auto’s ben ik in Frankrijk wel tegengekomen. Bleken in alle gevallen GEEN Fransen te zijn. Het fietsen in Frankrijk was op dat gebied een openbaring. Zelfs Grote vrachtwagens met oplegger gaan volop in de remmen en passeren je pas als ze ruim langs je kunnen. Vaak ook nog met de richringaanwijzer uit. De enige keren dat ik van mijn sokken ben gereden was door een Hollander met caravan!
  Ik voel mijj in Frankrijk een stuk veiliger.
  Robert