Chez Roger et Françoise – 28 september


Ocherm, is het toch nog laat geworden in de discussie met Hans. En het vervelende is, hij laat zijn eigen beschuldigingen staan, maar wist vervolgens mijn uitleg. En toen hij naar bed ging, heeft hij mijn IP-ban weer ingesteld, zodat ik niks meer kan schrijven. Ook een manier om het laatste woord te krijgen. Ik ben bang dat Hans verloren is voor de beschaafde wereld.
Maar enfin, het leven gaat verder. Mensen, gezellig, Yinda is terug! Ze heeft de Sloeber-handschoen opgepakt en een nieuw hoofdstuk aan Dineke’s laatste inzending gebreid. Merci, Yiunda. Mooi geschreven ook.

120 reacties op “Chez Roger et Françoise – 28 september

 1. Ja, Krek……je zal wel boos op me zijn 🙂
  Maar ik heb me prima vermaakt!
  ’t is trouwens wel erg stil hier.

 2. Krek, Wie schrijft blijft niet altijd……….als je begrijpt wat ik bedoel.
  Je IP-adres blokkeren doe ik niet met plezier, óók dat van de anderen niet.
  Maar ja, ik trek nog even een wijntje open om de boel even op een rijtje te zetten.
  Ik ben er nog wel even dus….denk ik.
  Hallo Krek, ben je nog op je weblog? of niet

 3. Gojemorrege. Een koffie graag. Is er nog veel gebeurd gisteren? Wij zijn hier maar naar het strand gegaan, zulk mooi weer. Wel koud water.

 4. Goedemorgen…
  Mag ik een kopje thee??
  jeetje, wat een gedoe zeg gisteren… sorry dat ik het zeg, maar ik dacht dat ik hier de jongste was 😉
  ik heb altijd begrepen dat het internet voor iedereen is en waarom zou je niet iets van een ander forum afhalen? als je forum goed loopt, waarom zou je niet links naar andere forums er op zetten?
  Dat ik HeF nou ontdekt heb, zegt toch ook niet dat ik ineens niet meer op FF kom?
  maar ja, ik neem aan dat iedereen het verder laat rusten? dan doe ik het ook…
  ik ga straks naar een makelaar bellen om een afspraak te maken om een huis te gaan bekijken! spannend hoor!!
  Eerst hier investeren om later in Frankrijk te kunnen investeren 🙂

 5. Ik heb ook wel gekeken op ff, maar dat lijkt me nogal een duffe boel. T is ook geen cafe. Maar een forum. Forums zijn er overal voor. Forum voor dit, Forum voor dat… en behalve als ze ludieke namen hebben, zijn ze serieus bedoeld en is er dus geen plaats voor vermaak dan het strelen van de ego van de initiatiefnemes en de deelnemers – worden ook vaak opgericht om tot de oplossing van een probleem te komen, wat ook al niet bijdraagt tot de feestvreugde.

 6. Tjonge, ik heb een hoop spanning en sensatie gemist terwijl ik in de Amsterdam Arena zat!
  Nee, geintje. Ik zal niet zeggen dat ik een pesthekel aan André Hazes heb, maar daar blijft het dan ook bij. De rug liet het gisteren afweten en ja, dan wordt er niet weblogd of geforumd of wat dan ook.
  Er is nog geen nieuws van het doortrapte, achterbakse huizenverkopersfront, helaas.
  Ik vind die Hans echt een beetje raar, geloof ik. Ik heb de rel gisteren gemist, maar dat-ie hier dan nog eens zeikerig gaat liggen posten, dat snap ik niet.
  Doe maar een grote koffie verkeerd, Roger. Enne…. avocado is gewoon toegestaan in SBD. Is wel vet, maar bevat goede vetten. Ik ga er straks ook een paar halen. Jummie.

 7. Op zoek naar vcn alles en nog wat kwam ik deze site tegen:
  http://www.franceastro.com
  Niet erg zen, wel erg commercieel. Maar voor de twijfelaars onder ons: voor slecht enkele Euri word jouw lot voorspeld, met tarot, Ouija of wat je ook wilt!

 8. lan zal die levuh, lang zal die levuh, lang zal die levuh inde gloria, in de glooooooriaaaaa, in de gloria
  hiep,hiep

 9. Moet-ie niet eerst wakker zijn, of zing je hem wakker? Van harte gefeliciteerd, in ieder geval. Enne…..taart. SBD-toegestane taart!

 10. zeg, Ferry, het huisje dat je hebt, waar ligt dat precies ten opzichte van Parijs…
  ligt het ook redelijk in de buurt van de weg tussen parijs-orleans??
  ik ben me namenlijk aan het orienteren voor een (heel ver hoor) toekomstig bedrijf, waar te vestigen…

 11. Goedemorgen Ronald….het is te vroeg om te toasten….maar toch van harte ….met je 30e verjaardag…..
  Geef me toch maar een koffie…blijft de hand vaster….

 12. Sorry, ik was wat laat vanmorgen. Gisterenavond moest ik nog laat werken. Wat? Ja, werken! Je denkt toch niet dat ik voor mijn lol met die Hans zit te discussiëren? Bovendien moest er een logje geplaatst.
  Hans was vanacht voor het eerst actief op HeF. Durft – net als op zijn eigen forum – alleen iets te zeggen als er niemand is om hem tegen te spreken.
  Willem en Monique, die van de week nog een beetje kwamen slijmen en heel aardig deden, hebben hun kans gegrepen en kraaien – nu ik niks meer terug kan zeggen – de victorie of FF. Typisch collaborateur-gedrag. Meeheulen met wie op dat moment de macht in handen heeft. Help me herinneren dat ik nooit meer iets aardigs tegen die twee zeg.

 13. @Ronald gefeliciteerd, ik begrijp dat je alweer 30 bent geworden, mooie leeftijd 😀
  @Ingrid, dank je, gaat alweer wat beter….Ik zal zo wel even gaan kijken op je forum.
  en doe me nu maar een lekkere flinke mok kruidenthee, daar knapt een mens van op 😕

 14. Weet iemand een leuk recept om iets met vijgen te doen? Hier aan de vijgenbomen hangen veel vijgen, meer dan je zo op kunt eten, en als ze op straat vallen is het zonde. Ik heb al clafoutis gemaakt en taarten, weet iemand toevallig hartige recepten?
  Het huisje wat ik zoek mag tien tot twintigduizend euro kosten, op de website zag ik een grote schuur van 25×10 meter, dak te vernieuwen (misschien goed voor die caravanstalling van, wie was het, Jolande?), met een terrein van 350m, maar mijn voorkeur gaat eerder uit naar een wat kleiner gebouw en wat meer grond.
  En weet iemand wat van recht op overpad? Kennissen hebben een pad waar 2 buren over mogen, maar de hele regio tuft erover in het jachtseizoen, want hun pad is beter dan het ‘chemin communale’ iets verderop, waar zelfs bomen op groeien… maar die wel op hetzelfde punt uitkomt (als je om de bomen heenloopt).

 15. Erik, heel simpel, vijgen met fromage blanc en een beetje suiker…om te smullen… Maar dat is niet hartig…daar kan je niet aan helpen, maar doe eens een google, dan vind je vast wel een hoop recepten..

 16. Ik moet eerlijk zeggen, Ingrid, ik was eerst niet voor. Je was mij te veel onderheving aan mood swings. De rebelse meid, die probeerde met veel verwijzingen naar sex mensen ongemakkelijk te maken. Maar je lijkt je een beetje normaler te gedragen, nu. Bovendien ben ik er door het gedrag van Hans inmiddels van overtuigd geraakt dat er inderdaad ruimte is voor een ander, leuker en relaxter forum dan FF. Ik voeg je url toe aan de linklijst. Ik hoop alleen wel dat je minder streng zult zijn op de aard van de reacties dan Hans. Hier geldt: schelden mag, mits beargumenteerd, fantasierijk en in goed Nederlands. Schreeuwers die niets toevoegen worden verwijderd. Wat is precies jouw beleid?

 17. Erik in NL ben ik zo onderhand expert in dit recht 😕 . Buurman en wij liggen nu ongeveer 8 jaar lekker saampjes op het bureau van diverse rechters. Omdat ik me niet kan voorstellen dat het in FR heel veel anders is:
  1) Als dit al meer dan 20/30 jaar (ik ken de Franse wet niet) aan de gang is (aantoonbaar door de gebruikers) dan gaan ze het waarschijnlijk bij de rechter verliezen.
  2) Wat te proberen is, is het pad afsluiten en de 2 die wel recht hebben een sleutel o.i.d. van de doorgang geven. Je bent verplicht zogenaamd onbelemmerd doorgang te geven. Met een sleutel hebben die 2 dat en de rest niet.
  Voor aanstaande kopers: lEt hierop. Niet alleen de feitelijke situatie maar juist ‘de praktijk’. Wij (en met ons een batterij makelaars notarissen en andere geleerden) hebben destijds alleen naar de papieren en de wet gekeken 🙁 .
  Maar er is hoop! 28 oktober de finale!

 18. Jolanda, Als je van Parijs de A6 en dan de A77 volgt kom je vanzelf bij Nevers, dan met je vinger naar rechts tot je bij Moulins-Engilbert bent dan zit je redelijk in de buurt

 19. **Ik moet eerlijk zeggen, Ingrid, ik was eerst niet voor. Je was mij te veel onderheving aan mood swings.**
  Kijk, je bent in ieder geval eerlijk en daar houd ik van. WYSIWYG. Sommige mensen noemen dat moodswings …
  **De rebelse meid, die probeerde met veel verwijzingen naar sex mensen ongemakkelijk te maken.**
  Hmm. Valt wel mee denk ik. Bedoel je de kindjes maken met Fer? Is gewoon flauwe humor. Inhaken op een opmerking van Fer en hatsjee.
  **Maar je lijkt je een beetje normaler te gedragen, nu.**
  Ach wat is normaal. Vergis je niet, het blijft internet en je zit tegen iets onbekends op een raar scherm te praten. Ik heb hier nu verschillende mensen over de vloer gehad en geloof mij maar, je schrikt je doorgaans het lazerius.
  @@I met a couple nice people online, but for the most part, it was too much like playing the slot machines. Hours and hours of wasted time.
  An occasional jackpot. Lots of lemons. A few incredibly scary lemons.
  – Barney Schlockum on guerrillaqueerbar.com, June 22 2001@@
  En zo is het …
  **Bovendien ben ik er door het gedrag van Hans inmiddels van overtuigd geraakt dat er inderdaad ruimte is voor een ander, leuker en relaxter forum dan FF. Ik voeg je url toe aan de linklijst.**
  Fenx.
  **Ik hoop alleen wel dat je minder streng zult zijn op de aard van de reacties dan Hans. Hier geldt: schelden mag, mits beargumenteerd, fantasierijk en in goed Nederlands. Schreeuwers die niets toevoegen worden verwijderd. Wat is precies jouw beleid? **
  Nou ik denk dat we elkaar hier vinden. Ik heb dat ook geprobeerd uit te leggen in het stukje dat hierboven staat voor Marjan. Ik ben voor een robbertje goeie discussie maar ik heb een bloedhekel aan ordinaire baggergooierij.
  En nu … gaat Ink een skoteltje kopen voor het hutje in Frankrijk 😀 . En een steiger want Ink is klein …

 20. Nou, Ingrid, tandenknarsend heb ik me geregistreerd…. 8)
  @Krek, ik kan nog wel posten op FF….tenminste heb ene testje gedaan en het is er nog niet afgegooid…

 21. @ingrid: volgens de papieren wet hebben alleen de 2 rechthebbers rechten, als de buurtbewoners er overheen gaan, dat zal zo’n 20 jaar aan de gang zijn want tot die tijd lag er alleen nog een voetpad, hebben die dan ineens ook rechten? In ieder geval zeggen ze nu tegen ongewenste passeerders: we wensen niet dat u hier langs gaat. En dan zeggen die terug: wij wonen hier al 3 generatie’s, er is geen ander pad (welles), ik heb ook een terrein met een pad en iedereen mag daar langs… lastig discussieren met die plaatselijke fransen.

 22. Heeft iedereen trouwens al opgemerkt dat onze nieuwe stamgast Erik ook een bijdrage heeft gedaan aan het Sloeberverhaal, kijk zulke mensen, daar heb je iets aan….
  Ik daarentegen babbel alleen maar wat in het rond….schaam…schaam..schaam

 23. Zit ik hier weer tegen me zelf te kletsen…aaaaaaaaaaaaah.. Wie kent er een goede internettherapeut, ga ik daar wel tegen zitten… je weet wel…

 24. Roger! daar kun je heel goed tegenaanbeppen. Luistert gewillig, wordt nooit boos en geeft je nog te drinken ook

 25. ik ben er ook nog hoor, ben wel aanwezig, maar heb weinig tijd om te reageren. Hoop veranderingen hier…
  Ik wou dat ik een andere baan had, maar het is zo moeilijk tegenwoordig….
  he, welke link is dat nou, die Ingrid heeft gegeven?

 26. Ingrid, als ik jou was kocht ik een schotel met motoraandrijving. Heb je namelijk ook BBC 1,2,3 en 4 gratis op je Franse TV. En zoveel duurder is dat niet.
  Wij konden de Engelse programma’s niet missen. Gek is dat. Met Cash en Carlo hadden we een stuk minder moeite.
  Jolanda: ik heb Ingrids huisinfrankrijkforum een linkje gegeven op de lijst met ‘alle links’.

 27. Hallo allemaal kom zomaar even binnenvallen. Ben een paar dagen in Frankrijk geweest en heb het idee heel wat gemist te hebben. Kan er echter niks van vinden op het FF. Als ik het juist inschat is de humor op het FF ver te zoeken. Krek jongen trek het je niet aan en ga aub door met dit gezellige log. Ik blijf ook posten op FF maar steek ook daar mijn mening niet onder stoelen of banken dus wellicht ben ik binnenkort aan de beurt om gepoetst te worden. 😛 😀

 28. FF heeft alles weer gepoetst. Een deel van de discussie heb ik weten te redden en onder het desbetreffende logje geplukt. Waar een verontschuldiging aan mijn adres op zijn plaats was geweest, weet Hans niets anders te doen dan midden in de nacht een beetje giechelig opmerkingen plaatsen in een verder uitgestorven café. Tja.
  Maar ik trek het me inderdaad niet aan. Zoals de beenloze Rob Scholte na de aanslag zei: “Living good is the best revenge.” Ik ga met hernieuwde energie werken aan een zo leuk en informatief mogelijk HeF. Waar geen plaats is voor kleinzerige mennekes.

 29. @Betty, je hebt geen idee wat je allemaal gemist hebt…De moderator heeft trouwens alles weer gewist, wat ie er zelf op gezet had 😀
  Was het gezellig in Frankrijk?

 30. Krijgen jullie ook privemail van Hans(FF). Ik roep een keer dat ik me stoor aan zijn gum en nu krijg via de mail verwijten dat ik wat heb met de club van Krek. Ben maar even langs de kroeg gegaan om je duidelijk te maken dat ik van dit zielige gedrag niet gediend ben, al je mailtjes gaan per direct naar de ongewenste post.

 31. ff snel Marjan (want ik zit op mijn werk) Was heel gezellig. We gingen naar ons overnachtingshotel van de zomer vakantie om de jas van mijn man op te halen! 😀 Was hij van de zomer vergeten. Zat zijn paspoort, creditcard, bankpassen etc. in. Ze hebben 2 x geprobeerd de jas op te sturen. Lukte niet. Lag volgens het hotel aan de Franse posterijen. Enfin toen maar zelf even langsgegaaan (2x730km) en een leuk weekendje van gemaakt. Je lacht je toch rot 8)

 32. @Yo: Hans mailt mij ook wel eens privé, maar begint nu toch echt paranoïde trekjes te vertonen. Iedereen die het niet met hem eens is, behoort tot het ‘Krek.-kamp’. En dat terwijl je hier hooguit 3 keer wat hebt geroepen en we niet eens weten wie je precies bent!? Maar je bent van harte welkom hoor, hoor, Yo, hier in het bannelingenkamp van eenieder die bij FF als leproos behandeld wordt. En nu vertellen, alsjeblieft, Yo, wat heb jij in/met Frankrijk?
  @Betty: had je niet ene oproep kunnen zetten op HeF? Er zijn zát mensen die regelmatig heen en weer rijden. Die hadden voor een kleine vergoeding die jas wel ff mee willen nemen, wed ik. Of wilde je gewoon een excuus voor een weekendje Fr?

 33. Je hebt me weer door Krek. Op de terugweg hardstikke leuk hotelletje bij Langres gevonden waar de eigenaar gek was van Bryan Adam en de Stones. Prima weekend gehad en volgend jaar doen we het gewoon weer zo! 😉

 34. Ik kom regelmatig langs in dit cafe, sinds een paar dagen heb ik me bij WIE bekend gemaakt. Wij hebben een huis in de Perigord Noir, en vanaf volgend jaar gaan we daar perminent wonen. Maar ik zit liever in een hoekje aan de bar te luisteren en plaats af en toe een opmerking. FF zal ik ook nog regelmatig bezoeken al is het alleen maar omdat ik me dan weer heerlijk kan ergeren aan de kleinzieligheid van hans (oeps hoofdletter vergeten). Gr.Yo

 35. Prima, Yo, het is soms zelfs fijn dat niet iedereen meekletst, want je ziet af en toe door de bomen het bos niet meer. Zolang je consumeert, mag je zitten zo veel je wilt!

 36. Net ff op FF gekeken, wat een droevige zaak. Inderdaad zijn zelfs de ter zake doende opm van onze moderator gepoetst, maar niet de reacties daarop die dan totaal nergens op slaan (qui parle francais?)! Als dat de kwaliteit en het niveau van Hans is waar hij voor staat, dan haal ik m’n Hansworst wel bij een andere slager!

 37. Trouwens, Erik, ik woon al 17 jaar met een Japanse maar spreek nog steeds geen Japans. Hou ik nou niet van haar?

 38. Onze moderator? Onze moderator? Ik ben logger, geen moderator. We modereren elkaar hier. Wie beargumenteerde kritiek heeft, mag spuien. Wie scheldt of schreeuwt krijgt een tongzoen van Françoise.

 39. wat ik me afvroeg, zitten hier ook ondernemers die een eigen bedrijf hebben gestart (geen camping of BB ofzo) ?
  Ik zou het toch fijn vinden wat ideeen te wisselen en misschien eventueel wel een samenwerking om mij uiteindelijk te helpen.
  Misschien qua verzekeringen/belastingen e.d.

 40. Nu ik toch op mijn praatstoel zit. Marjan, ik bekijk regelmatig je site maar waar blijft die Update van je fotoalbum. En hoe vergaat het Edvin met zijn restaurant in de Dordogne. gr.Yo

 41. @Yo: Edvin is al een tijdje off-line.
  @Jo: als je wilt mail ik je het adres van een rasondernemer, die misschien wat voor je kan doen. Maar eh… is dat niet een beetje prematuur, want jouw vriend wil toch helemaal niet naar Frankrijk? Hoewel ze daar ook gewoon sportkantines hebben, natuurlijk. 😉

 42. Oja sorry. Nee maar ik bedoel, als je samenwoont met een hollander dan zal je toch wel wat oppikken op den duur, frans en nederlands zijn verschillend maar er zijn toch ook overeenkomsten. En Japans en Nederlands, dat is toch een wereld meer van verschil, qua taal dan.

 43. nou, hij zit op dit moment in een rotfase in zijn leven, mijn vriend, maar hij wil op zich wel.
  we hebben het erover gehad en als ik het in mijn eentje ga opzetten en hij blijft hier in nederland gewoon zijn baan aanhouden, kan het nog alle kanten op… het zal heel zwaar worden, maar mijn drang is te groot…
  ik zou gewoon graag alvast willen kijken of ik een ondernemingsplan op kan zetten om een reeel beeld te krijgen over mijn mogelijkheden en dat geeft mijn vriend ook een goed beeld zodat hij er nog beter over na kan denken.

 44. Aan wat voor onderneming denk je Jolanda? Maar waarom meteen ondernemen, is eerst in loondienst de kat uit de boom kijken geen minder rigoreuze oplossing?
  Als je goed frans spreekt moet je wel wat kunnen vinden.

 45. oke, ik zal het zeggen (er heel naief van uitgaande dat verder niemand het leest), ik wil een caravanstalling beginnen, er zijn genoeg nederlanders die daar behoefte aan hebben.
  Met een aantal extra services, zoals bijv. wasgoed wassen, caravan wassen, evt. wat boodschappen alvast kopen.
  Ik denk niet dat op het platteland echt werk voor mij te vinden is, ik ben niet echt heel erg superhandig, heb alleen kantoorervaring (wel veel contact met franstalige belgen)

 46. misschien ben ik ook wel heel naief bezig hoor, maar ik wil gewoon graag iets doen en ik kan verder nergens mijn verhaal kwijt.
  Laat dat adres van die rasondernemer maar even zitten idd, ik ga eerst maar eens realistisch worden en wachten tot ik echt de mogelijkheden heb om zoiets te realiseren.
  sorry dat ik jullie er mee lastig val…
  Roger, geef iedereen maar een rondje van me en geef mij maar een biertje ofzo ff van me af drinken 8)

 47. Een kennis van mij die altijd duizenden ideen heeft en dan wel eens een idee uitvoert om het dan weer los te laten voordat het een echt succes of flop wordt had ook dat idee, had al een plek uitgezocht etc, maar kwam erachter dat de meeste nlers hun sleurhut liever terugsleuren.
  Aangezien ik zelf op een camping heb gewerkt weet ik dat er veel caravans op campings in de stalling achtergelaten worden, en dat er verder al veel stallingen zijn, vooral hier in z-frankrijk. Overdekt of open. Maar ik geloof niet dat ze service bieden. Ik denk dat mijn kennis dus verkeerde info had, en misschien is het een gat in de markt want er zijn veel gefortuneerde caravanbezitters die bij de camping zweren en kwaliteit op prijs stellen.
  Zag op het gisteren mij geadviseerde immoweb een schuur van 250m2 voor weinig geld, wel nieuw dak nodig. Lijkt ideaal als caravanopslag, weet alleen niet waar in fr.
  Je hoeft als je aan fr denkt niet aan het platteland te denken. Denk aan Sofia Antipolis, Cannes, Nice, Marseille, Lyon(anwb-centrum), Toulouse etc.

 48. ik heb al bekeken dat ik minstens een ruimte van 500 m2 wil, in 1 of meerdere schuren.
  En ALS (lees goed: ALS) het ooit doorgaat, wil ik juist wat dichter bij Parijs zitten, mensen vinden vooral het eerste stuk tot na parijs erg vervelend…
  Ik ben wel heel blij met het meedenken.

 49. Of je van een caravanstalling kan leven? Eerlijk gezegd zag ik die 2e-hands kampeerspullentent meer zitten. Al moet je dan wel zakelijk zijn. Goedkoop inkopen, duur verkopen, van die dingen. Ik zou het niet kunnen.
  @Erik: als je als Française in Frankrijk woont en je vriend spreekt vloeiend Frans en je gaat verder niet met Nederlanders om, waarom zou je dan Nederlands oppikken? Het ligt erg aan de omstandigheden. Waren wij naar Japan verhuisd en had ik tussen de Japanners moeten leven, dan sprak ik het nu zonder twijfel vloeiend. Maar omdat we naar Frankrijk vertrokken, heeft mijn vrouw Frans moeten leren. Met alle plezier, trouwens. Ze heeft drie jaar enorm fanatiek geleerd en geoefend, ook met de hulp van dorpsgenoten, en ze spreekt het nu bijna accentloos (net als Nederlands trouwens, maar daar had ze ook 15 jaar voor). Het Japans van de kinderen is er met al die verhuizings- en talenhektiek helaas wat bij ingeschoten. Ze verstaan het een beetje, maar daar blijft het bij.

 50. @ Krek, grappig, ik zag juist meer toekomst in die caravanstalling… maar dat met die tenten ga ik ook nog doen, alleen begin ik dat als een soort hobby, ik ben nu bezig met het ontwikkelen van een website en wie weet groeit dat uit tot iets groters, dat zou een mooi begin zijn.

 51. Volgens mij is het geen goed idee. Of mensen laten de caravan op hun vaste camping staan, óf ze nemen hem mee terug, zodat ze ‘m lekker dicht bij huis hebben staan. Je gaat niet eerst 600km met dat ding rijden om hem ergens bij Parijs alsnog af te haken, op een plek ver van huis.

 52. nou ja, ik ga iig eerst onderzoek doen naar het animo daarvoor. Via een ander forum ben ik een beetje aan het peilen of er mensen geinteresseerd zou zijn en er waren toch wel positieve reacties.
  En het zouden er uiteindelijk maar een stuk of 30 moeten zijn op een heel leger aan nederlandse toeristen waarmee ik redelijk rond zou kunnen komen…

 53. @Jolanda, je valt ons niet lastig, het is toch prettig om dat soort dingen met iemand te bespreken…In ieder geval. Zou zoiets rendabel zijn. Hoeveel brengt 1 caravan en hoeveel kosten heb je, hoeveel caravan’s heb je dan nodig om een beetje behoorlijk inkomen te hebben. En wat dacht je van campers. Mensen die hun camper bij stallen, dan kunnen ze in ieder geval tot na parijs lekker doortuffen. Of ga eens praten met iemand de campers/caravans verhuurt. Dat je regelt dat ze die dingen bij jou op kunnen halen, misschien is er een markt voor. Ik zit ook zomaar te brainstormen, eigenlijk alleen maar om je te laten weten dat je ons niet lastig valt.
  @Yo, Tja het ligt allemaal een beetje stil, eerst geldgebrek en nu tijd gebrek. Manlief heeft een andere baan en is nu meer weg dan thuis, ik ben nu meer met afwerking bezig en maak niet zoveel foto’s. EN er zijn dus ook geen grote veranderingen. Zodra er weer iets gebeurt zal ik manlief opdracht geven om te site weer bij te werken.

 54. dank je marjan, stelt me toch wel gerust 🙂
  ja, misschien is zoiets ook wel mogelijk… het hangt natuurlijk ook af van hoe duur zo’n schuur of stuk grond met schuur is.
  Als dat eenmaal snel afbetaald is.
  Campers zou ook inderdaad wel een mogelijkheid zijn en verhuurders ook inderdaad.

 55. Een met Marjan, Jolanda, het is interessant zo eens te filosoferen over de mogelijkheden. Ik probeer me in te denken wat je maandleijks aan inkomen nodig hebt. Vraag je mensen ook hoeveel ze er voor over zouden hebben om hun caravan bij jou achter te laten? 100 euro per stuk? Dat is dan maar 3000 euro per jaar. Eén euro per dag? Keer 30 caravans? Tja, dan begint het in de buurt van een (laag) inkomen te komen. En je houdt natuurlijk buiten het seizoen geld over om wat anders te doen. Je zou er natuurlijk ook een camping bij kunnen maken. Maar dan ga je al meteen allerlei regelgeving in duiken en dat schijnt niet makkelijk te zijn.

 56. Een beetje schuur met wat grond moet je toch wel hebben voor zo’n 25.000 euro…..
  Of zit ik er nu faliekant naast, Krek?

 57. En je zal met je prijs wel onder de NL prijzen moeten gaan zitten, anders is het niet interessant, mensen zitten graag in de buurt van hun spullen.
  Maar zijn engelsen ook geen leuke markt. Voor hun scheelt het helemaal een boel om niet met de caravan het Kanaal over of onder door te moeten gaan. Misschien is dat nog wel lucratiever.

 58. krek, ik dacht ook op een gegeven moment, na wat gespaard te hebben ook iets van een kleine BB er bij te kunnen nemen, voor als mensen eerst rustig willen bijkomen en overnachten en de volgende dag weer verder of komt daar ook heel veel regelgeving bij?
  ik weet dat je in nederland voor een overdekte stalling in Friesland zo’n 150 euro per jaar betaalt en dat is dan goedkoop, dus als ik daar net iets onder ga zitten met wat extra services voor een kleine meerprijs (lees zo’n 25 euro om de caravan te wassen o.i.d.), dan moet het voor een aantal mensen toch interessant klinken.
  Zeker omdat ik ook nederlander ben, dat komt misschien toch iets betrouwbaarder over dan een fransman waar je je caravan zet.

 59. Ja, moet zeker kunnen. Ligt er een beetje aan waar. Maar je moet ook nog wonen, natuurlijk. Camping tot 8 plaatsen geloof ik, maar wellicht dat Wim Bavalaar hier meer over heeft.

 60. Graag gedaan, Jolanda, als ik nog iets bedenk, laat ik het wel weten. Ik ga nu op zoek naar vloerverwarming voor de badkamer.

 61. @Krek, de pagina met links is oranje en bijna helemaal leeg, er staan 3 links op: immogo, lebersac en frankrijk toplist….waar is de rest gebleven?

 62. @Jolanda: De camping waar ik werkte sloeg de caravans op a raison ongeveer 1 euro per dag zonder btw. Ze kwamen dan open en bloot te staan op een grasveldje waar het gras welig tierde. Natuurlijk lieten we ze zien dat ze op een betonplaatsje kwamen te staan, waar er ook wel een paar kwamen maar de meeste niet… en de mensen lieten hun caravan zo achter en zagen hem pas terug… klaar voor vertrek!

 63. Kweenie, Marjan, bugje? Ze stonden er wel op, want ik kon ze aanklikken, maar ze waren onzichtbaar en je kon de tekst ook niet selecteren. Zou het komen doordat ik Ingrid heb toegevoegd? Tóch black magic? Je gaat de vreemdste dingen denken, tegenwoordig.
  Maar enfin, ik heb aan wat knopjes gedraaid en een paar dingetjes veranderd en nu doen ze het weer.

 64. Ben ik er weer alleen. Kan ik beter een boek gaan lezen (Solea, Jean-Claude Izzo, serie noir, Gallimard, detective in Marseille). Is er weleens iemand die een frans boek leest? Ervaringen?

 65. @Ferry: Hollandais-en-France.nl bedoel je? Wie ‘m wil mag ‘m hebben. Ik heb een betere gevonden én gereserveerd. Het maakt overigens ook niet zo uit wat de url is, want bijna niemand tikt meer sitenamen in. Het is allemaal klikwerk, of de eerste letters intikken en je browser de rest laten doen. Al reserveer je drfs4ew.nl, dan nog kun je er makkelijk een bannertje met Hollandais en France boven hangen. Klikt net zo makkelijk. Toch?
  Hoe dan ook, voorlopig blijven we hier even fijn hangen bij onze gratis web-log-host. Het gaat best lekker zo en ik heb geen tijd om ook nog eens te gaan herconfigureren en verhuizen.

 66. Hallo. Best vermoeiend, na een lange werkdag zo alles evens vliegensvlug doornemen. Eén ding staat voor mij als een paal boven water: Hans van FF is een EI (=snot met een schaaltje); een beetje commentaar geven midden in de nacht met een niet valide email-adres…Die man verdient geen serieuze reactie, die heeft zichzelf al onbekwaam verklaard.
  Ben blij dat Sloeber weer een nieuw leven wordt ingeblazen, maar ik vind het wel een ingewikkelde wending zo.
  En hoe zit het met Yinda? Kom je nog es buurten in het café?
  @Krek: Wie zijn toch die Willem en Monique waar je het steds over hebt?
  En: een tongzoen van Françoise…gatver….

 67. Kijk, Sloeber is al weer terug in het cafe!
  Een goede truc om franse boeken te lezen en ze toch te begrijpen is de vertaling: Solea, Jean-Claude Izzo, De geus uitgeverij, Breda, Nederland.

 68. Hallo Frank,
  roeien gebeurt idd nog steeds op de Vliet, maar de door jou genoemde vereniging ken ik niet…

 69. Zo lieve mensen….even een koffie en dan ga ik maar weer eens aan de website verder….ik hoop nu dat hij deze week te zien is ,want ik schaam me dood voor jullie…wel een huis ,maar geen website….de verkoper had het huis op een verhuursite staan… houses4holiday , is iemand daar mee bekend…schijnt een nieuwe site te zijn….zal je zijn dat het straks nog eerder verhuurd is dan dat ik er in zit….
  Volgende week gaan we er voor de eerste keer slapen…of had ik dat al verteld…
  @Dineke…heb nog getoeterd…..was wel een stoffige zondag, maar wel leuk en emotioneel….
  Ik hoop

 70. Ik was kapot zondag, heb je getoeter niet gehoord. Van 11 tot na 5-en geroeid op de kaag in een wherry met windkracht 6/7! Op de open stukken geen sinecure!
  @Krek: kennelijk ben ik ook gebanned op FF. Heb besloten vanaf nu ook maar helemaal niet meer te gaan kijken. Erger ik me ook niet aan het infantiele gepriegel van Hans c.s. Wat een losers.

 71. Heb net ff naar die site gekeken die je gaf. Is niet veel info te vinden, helemaal niks eigenlijk… 🙁 Wat is het ultieme doel van zoiets? Volgens mij worden aspirant-huurders er niet warm van! (ik zeker niet, met alle respect)

 72. Ben ook van het FF afgegooid…mijn reakties werden niet eens meer geplaatst…..Ik begin er ook maar niet mmer aan….als je het FF ziet dat zie je dat er steeds minder reakties zijn en dat de onderwerpen steeds softer worden….ik zie hier steeds meer incontinente bezoekers komen en ook meer die gewoon hun naam durven te zeggen….ik denk als ik zo de bovenstaande verhalen lees dat we op deze informele manier ook veel informatie kunnen geven en ontvangen….en degene die ons zou weigeren wordt een nacht met Francoise opgesloten in de cave….

 73. …en moeten rekening houden met een smachtende Françoise…Kijk uit!
  Frank, ik heb de site bekeken die je in je voorlaatste bericht had aangegeven (house4holiday)

 74. STOP ,heb je de verkeerde www gegeven, hier komt de goede house4holiday …kiezen voor frankrijk, gebied bourgogne en dan b.v 2pers voor de atelierwoning en 4 pers voor le bon ton…

 75. Wauwwwwwww, een steigertje gekocht EN 4 nieuwe leden … 😛 .
  @Krek: mag ik je info over de schotel meenemen naar het forum? O en ik wil ook wel iets doen met de erfdienstbaarheid. Of Erik? Wil jij dat misschien zelf schrijven?
  @Erik:
  * Volgens de papieren wet hebben alleen de 2 rechthebbers rechten, als de buurtbewoners er overheen gaan, dat zal zo’n 20 jaar aan de gang zijn want tot die tijd lag er alleen nog een voetpad, hebben die dan ineens ook rechten?
  ** Ja, in NL is dat zeer goed mogelijk. De Fransen in dit geval zullen massaal aantonen dat gebruik al X jaar het geval is en jouw kennissen zullen amper tot geen getuigen kunnen vinden. Het ligt er in NL aan of de ‘oude’ of de ‘nieuwe’ wet van toepassing is of 20 of 30 jaar aan de orde is. Maar maak je geen zorgen, de gebruikers zullen precies de termijn getuigen die nodig is …
  * In ieder geval zeggen ze nu tegen ongewenste passeerders: we wensen niet dat u hier langs gaat. En dan zeggen die terug: wij wonen hier al 3 generatie’s, er is geen ander pad (welles), ik heb ook een terrein met een pad en iedereen mag daar langs… lastig discussieren met die plaatselijke fransen.
  ** Het vervelende is dat het vervelend wordt of vervelend. OF het is vervelend omdat de hele goegemeente over je pad loopt te klossen OF het is vervelend omdat je zegt dat het niet mag (of zelfs naar de rechter gaat) en je hebt het hele dorp in je nek.
  Je moet in dat geval kijken wat je (zij dus) het ergste vindt: rust en mot of kabaal en vriendjes.
  Ze kunnen het subtiel proberen. Met een touwtje en een bordje verboden toegang of priveterrein of iets dergelijks. Voor een paar euro bij de DHZ. Of probeer bepaalde tijden af te spreken. Of … weet ik veel misschien is er iets waar je kennissen mee kunnen leven zonder naar de rechter te gaan.
  Ik vrees dat dit een dobber gaat worden …
  Groetje van Voodoo Ink

 76. @Ink: het is ook weer geen hetze geworden, het is meer een princiepekwestie: zoveel last hebben ze er ook weer niet van. Maar het is meer de arrogantie van de inboorlingen. Zo van, zoveel last heeft u er toch niet van, als ik even langsrij? Nee, van jouw niet maar van je tien vrienden wel en heen en terug. En als ze maar een beetje begrip toonden, maar niks dan botheid, en gespeelde domheid en onkunde, ik heb het zelf meegemaakt. ‘U mag hier best langs om te jagen, maar laat u dan op de terugweg een geschoten haasje achter?’ En dan doen ze alsof je accent echt onverstaanbaar is… om uit je vel te springen en een jachtgeweer te kopen!!!

 77. Ik snap precies wat je bedoelt Erik. Wij maken het hier in NL mee EN al in ons prille bestaan in Frankrijk. Deel van ons terrein is een eigen weg. Helemaal leuk, maar die wordt dus ook al jaren als shortcut gebruikt. Levensgevaarlijk voor de honden af en toe dus we willen echt dat dat stopt. Wat jij ook zegt, het is een eindje van niks om om te rijden maar ja *we doen dit nu eenmaal al X jaar, ik ben hier geboren, … vul maar in*. Sommigen reageren heel leuk en hebben er geen idee van dat het een priveweg is, anderen schelden je rondom krom. Ik ben een voorstander van oplossingen in vredige harmonie maar af en toe … waar zit die leverancier van dat jachtgeweer zei je?

 78. GRRRR!!!! Ik begin waarempel wat te begrijpen van mensen met gummetjes. Op mijn forum, waar nota bene boven staat dat dat gaat over vakantie-ervaringen in Frankrijk, had ik nu zelfs iemand die een camping wilde kopen… in Spanje. Snik.
  Roger, een dubbele whisky graag.

 79. Over gummetjes gesproken, bij FF zijn die kennelijk op. daar mag een verhuisbedrijf gewoon een advertentie op het forum zetten…

 80. Tsjeemig! Doet Krek nu ook al verhuisservices? Dat het een ondernemer was die geen kans laat liggen had ik al begrepen, maar als hij dit log niet had gecreeerd hadden we een hele hoop lol minder gehad! Dus lang leve het (vrije) ondernemersschap. (bedrijfje beginnen in frankrijk nu in de aanbieding vanaf 1 euro en binnen 1 dag (theoretisch). Kijk op de site van ik geloof gouvernement.fr.

 81. Nou heb ik vanmiddag een paar kostbare internetminuten gespendeerd op het ff, met relevante info en opmerkingen.
  Allemaal weggepoetst. Die Hans (een guignolpop, zo dom als de gepresenteerde Kerry in pop-vorm (elke doordeweekse avond op canal + en clair, om acht uur, zondagmiddag herhalingen hele week) is echt zo droevig dat hij zelfs zijn publiek tekortdoet. ff? Ne plus jamais!

 82. @Ingrid: je mag zo veel overnemen als je wilt, als je er even bij zet dat je het van ons hebt. Je kunt ook bijvoorbeeld linken naar onze links-pagina, waar ook bi-directionele satelliet-leveranciers staan. Dat is dus haut débit internet via satelliet, waar ik ook een keer een logje over heb gemaakt.
  @erik: Krek. doet geen verhuizingen. Wel heb ik soms zin om iemands voorgevel te verbouwen. Maar ik doe het nooit. Voor verhuizingen naar de Oostelijke helft van FR kun je het beste naar Kuyper in Weesp gaan.Die hebben een lijndienst op Spanje, zodat ze voor weinig ook jouw spullen mee kunnen nemen.
  Overpadkwesties kun je het beste even met de burgemeester bespreken. Als je geluk hebt, heeft deze voldoende invloed om eea in den minne te schikken, of een alternatief aan te dragen… als je pech hebt, is hij een van de jagers. Je kunt ook gerust een bordje ophangen met ‘chemin privé’ of ‘chasse interdite’. Te verkrijgen in elke coopératieve agricole of Monsieur Bricolage. Of het helpt, weet ik niet, maar als de jagers nog nuchter zijn, houden ze zich wellicht nog aan de regels. Of heel hard met een scheidsrechtersfluitje (merk ‘Thunderer’) gaan lopen toeteren elke keer als ze over je pad rijden. Al het wild weg. En jouw panoramen aan gruzelementen. 😕

 83. Je bent dus gewaarschuwd: wie met Krek. omgaat wordt er mee besmeurd. Iedereen die hier aardig is, is vijand op FF, kennelijk. Zo dunt het bezoekersaantal op FF uit elke keer als iemand zich hier met naam en toenaam meldt. Misschien zal ik dat in de aanhef van ons weblog zetten:
  Waarschuwing: bezoek aan Hollandais en France, in welke vorm dan ook, kan leiden tot uitsluiting op Frankrijkforum! Jammer voor de bezoekers van FF, want hier zit me toch een bundel verzamelde kennis, mensen!

 84. Dat fluitje is misschien een idee. Werkt dat ook bij internetforums?
  Dat jij een zwak hebt voor een Kuyper in Weesp had ik vermakelijk vernomen in je Wat kost verhuizen stukje: ik heb niets te verhuizen.
  Met de waarde van mijn huisraad kun je beter alles nieuwkopen bij het zweedse kuntselmeubelwarenhuis. Maar de folders bewijzen het: in NL zijn ze inderdaad goedkoper!!!

 85. Ik heb weinig toe te voegen aan deze discussie…Maarre Erik er zijn dingen in NL goedkoper, maar ook duurder, ik heb de gidsen naast elkaar gelegd en er zitten hele rare verschillen de in de prijzen.

 86. Op het log van de fransen die frans in Holland kletsen vond ik de term onlandais. Bijvoorbeeld het le meteo est aujourd’hui typiquement onlandais.
  Voor logs die liegen tegen de bezoeker, dat zijn on-logs!
  Of is logs, de term, zo Engels, dat verkeerde verstaanders er een aanbeveling in zien?
  Opportunisten zijn natuurlijk overal. (p)ff…

 87. Ja ik heb natuurlijk geen vergelijkende dieptestudie gemaakt. En zoveel eurootjes scheelt het ook weer niet, als je toch al een huisje in fr kon bekostigen. Behalve dat ze bij de vestigingen in nl nl spreken en gratis schijnen te leveren in fr. Zouden ze dat hier bij de zuidelijke concurrentie weten? On-eerlijke concurrentie…?

 88. Bon, on va dormir la, on ne va pas empecher Roger d’en profiter pour 1 fois.
  Bonne nuit, et, a demaing!