Chez Roger et Françoise – 28 september


Ocherm, is het toch nog laat geworden in de discussie met Hans. En het vervelende is, hij laat zijn eigen beschuldigingen staan, maar wist vervolgens mijn uitleg. En toen hij naar bed ging, heeft hij mijn IP-ban weer ingesteld, zodat ik niks meer kan schrijven. Ook een manier om het laatste woord te krijgen. Ik ben bang dat Hans verloren is voor de beschaafde wereld.
Maar enfin, het leven gaat verder. Mensen, gezellig, Yinda is terug! Ze heeft de Sloeber-handschoen opgepakt en een nieuw hoofdstuk aan Dineke’s laatste inzending gebreid. Merci, Yiunda. Mooi geschreven ook.

120 reacties op “Chez Roger et Françoise – 28 september

 1. …en moeten rekening houden met een smachtende Françoise…Kijk uit!
  Frank, ik heb de site bekeken die je in je voorlaatste bericht had aangegeven (house4holiday)

 2. STOP ,heb je de verkeerde www gegeven, hier komt de goede house4holiday …kiezen voor frankrijk, gebied bourgogne en dan b.v 2pers voor de atelierwoning en 4 pers voor le bon ton…

 3. Wauwwwwwww, een steigertje gekocht EN 4 nieuwe leden … 😛 .
  @Krek: mag ik je info over de schotel meenemen naar het forum? O en ik wil ook wel iets doen met de erfdienstbaarheid. Of Erik? Wil jij dat misschien zelf schrijven?
  @Erik:
  * Volgens de papieren wet hebben alleen de 2 rechthebbers rechten, als de buurtbewoners er overheen gaan, dat zal zo’n 20 jaar aan de gang zijn want tot die tijd lag er alleen nog een voetpad, hebben die dan ineens ook rechten?
  ** Ja, in NL is dat zeer goed mogelijk. De Fransen in dit geval zullen massaal aantonen dat gebruik al X jaar het geval is en jouw kennissen zullen amper tot geen getuigen kunnen vinden. Het ligt er in NL aan of de ‘oude’ of de ‘nieuwe’ wet van toepassing is of 20 of 30 jaar aan de orde is. Maar maak je geen zorgen, de gebruikers zullen precies de termijn getuigen die nodig is …
  * In ieder geval zeggen ze nu tegen ongewenste passeerders: we wensen niet dat u hier langs gaat. En dan zeggen die terug: wij wonen hier al 3 generatie’s, er is geen ander pad (welles), ik heb ook een terrein met een pad en iedereen mag daar langs… lastig discussieren met die plaatselijke fransen.
  ** Het vervelende is dat het vervelend wordt of vervelend. OF het is vervelend omdat de hele goegemeente over je pad loopt te klossen OF het is vervelend omdat je zegt dat het niet mag (of zelfs naar de rechter gaat) en je hebt het hele dorp in je nek.
  Je moet in dat geval kijken wat je (zij dus) het ergste vindt: rust en mot of kabaal en vriendjes.
  Ze kunnen het subtiel proberen. Met een touwtje en een bordje verboden toegang of priveterrein of iets dergelijks. Voor een paar euro bij de DHZ. Of probeer bepaalde tijden af te spreken. Of … weet ik veel misschien is er iets waar je kennissen mee kunnen leven zonder naar de rechter te gaan.
  Ik vrees dat dit een dobber gaat worden …
  Groetje van Voodoo Ink

 4. @Ink: het is ook weer geen hetze geworden, het is meer een princiepekwestie: zoveel last hebben ze er ook weer niet van. Maar het is meer de arrogantie van de inboorlingen. Zo van, zoveel last heeft u er toch niet van, als ik even langsrij? Nee, van jouw niet maar van je tien vrienden wel en heen en terug. En als ze maar een beetje begrip toonden, maar niks dan botheid, en gespeelde domheid en onkunde, ik heb het zelf meegemaakt. ‘U mag hier best langs om te jagen, maar laat u dan op de terugweg een geschoten haasje achter?’ En dan doen ze alsof je accent echt onverstaanbaar is… om uit je vel te springen en een jachtgeweer te kopen!!!

 5. Ik snap precies wat je bedoelt Erik. Wij maken het hier in NL mee EN al in ons prille bestaan in Frankrijk. Deel van ons terrein is een eigen weg. Helemaal leuk, maar die wordt dus ook al jaren als shortcut gebruikt. Levensgevaarlijk voor de honden af en toe dus we willen echt dat dat stopt. Wat jij ook zegt, het is een eindje van niks om om te rijden maar ja *we doen dit nu eenmaal al X jaar, ik ben hier geboren, … vul maar in*. Sommigen reageren heel leuk en hebben er geen idee van dat het een priveweg is, anderen schelden je rondom krom. Ik ben een voorstander van oplossingen in vredige harmonie maar af en toe … waar zit die leverancier van dat jachtgeweer zei je?

 6. GRRRR!!!! Ik begin waarempel wat te begrijpen van mensen met gummetjes. Op mijn forum, waar nota bene boven staat dat dat gaat over vakantie-ervaringen in Frankrijk, had ik nu zelfs iemand die een camping wilde kopen… in Spanje. Snik.
  Roger, een dubbele whisky graag.

 7. Tsjeemig! Doet Krek nu ook al verhuisservices? Dat het een ondernemer was die geen kans laat liggen had ik al begrepen, maar als hij dit log niet had gecreeerd hadden we een hele hoop lol minder gehad! Dus lang leve het (vrije) ondernemersschap. (bedrijfje beginnen in frankrijk nu in de aanbieding vanaf 1 euro en binnen 1 dag (theoretisch). Kijk op de site van ik geloof gouvernement.fr.

 8. Nou heb ik vanmiddag een paar kostbare internetminuten gespendeerd op het ff, met relevante info en opmerkingen.
  Allemaal weggepoetst. Die Hans (een guignolpop, zo dom als de gepresenteerde Kerry in pop-vorm (elke doordeweekse avond op canal + en clair, om acht uur, zondagmiddag herhalingen hele week) is echt zo droevig dat hij zelfs zijn publiek tekortdoet. ff? Ne plus jamais!

 9. @Ingrid: je mag zo veel overnemen als je wilt, als je er even bij zet dat je het van ons hebt. Je kunt ook bijvoorbeeld linken naar onze links-pagina, waar ook bi-directionele satelliet-leveranciers staan. Dat is dus haut débit internet via satelliet, waar ik ook een keer een logje over heb gemaakt.
  @erik: Krek. doet geen verhuizingen. Wel heb ik soms zin om iemands voorgevel te verbouwen. Maar ik doe het nooit. Voor verhuizingen naar de Oostelijke helft van FR kun je het beste naar Kuyper in Weesp gaan.Die hebben een lijndienst op Spanje, zodat ze voor weinig ook jouw spullen mee kunnen nemen.
  Overpadkwesties kun je het beste even met de burgemeester bespreken. Als je geluk hebt, heeft deze voldoende invloed om eea in den minne te schikken, of een alternatief aan te dragen… als je pech hebt, is hij een van de jagers. Je kunt ook gerust een bordje ophangen met ‘chemin privé’ of ‘chasse interdite’. Te verkrijgen in elke coopératieve agricole of Monsieur Bricolage. Of het helpt, weet ik niet, maar als de jagers nog nuchter zijn, houden ze zich wellicht nog aan de regels. Of heel hard met een scheidsrechtersfluitje (merk ‘Thunderer’) gaan lopen toeteren elke keer als ze over je pad rijden. Al het wild weg. En jouw panoramen aan gruzelementen. 😕

 10. Je bent dus gewaarschuwd: wie met Krek. omgaat wordt er mee besmeurd. Iedereen die hier aardig is, is vijand op FF, kennelijk. Zo dunt het bezoekersaantal op FF uit elke keer als iemand zich hier met naam en toenaam meldt. Misschien zal ik dat in de aanhef van ons weblog zetten:
  Waarschuwing: bezoek aan Hollandais en France, in welke vorm dan ook, kan leiden tot uitsluiting op Frankrijkforum! Jammer voor de bezoekers van FF, want hier zit me toch een bundel verzamelde kennis, mensen!

 11. Dat fluitje is misschien een idee. Werkt dat ook bij internetforums?
  Dat jij een zwak hebt voor een Kuyper in Weesp had ik vermakelijk vernomen in je Wat kost verhuizen stukje: ik heb niets te verhuizen.
  Met de waarde van mijn huisraad kun je beter alles nieuwkopen bij het zweedse kuntselmeubelwarenhuis. Maar de folders bewijzen het: in NL zijn ze inderdaad goedkoper!!!

 12. Ik heb weinig toe te voegen aan deze discussie…Maarre Erik er zijn dingen in NL goedkoper, maar ook duurder, ik heb de gidsen naast elkaar gelegd en er zitten hele rare verschillen de in de prijzen.

 13. Op het log van de fransen die frans in Holland kletsen vond ik de term onlandais. Bijvoorbeeld het le meteo est aujourd’hui typiquement onlandais.
  Voor logs die liegen tegen de bezoeker, dat zijn on-logs!
  Of is logs, de term, zo Engels, dat verkeerde verstaanders er een aanbeveling in zien?
  Opportunisten zijn natuurlijk overal. (p)ff…

 14. Ja ik heb natuurlijk geen vergelijkende dieptestudie gemaakt. En zoveel eurootjes scheelt het ook weer niet, als je toch al een huisje in fr kon bekostigen. Behalve dat ze bij de vestigingen in nl nl spreken en gratis schijnen te leveren in fr. Zouden ze dat hier bij de zuidelijke concurrentie weten? On-eerlijke concurrentie…?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *