Chez Roger et Françoise – 29 november


Klik logo voor smoelenboek.

Nog ff, en het is Sniklaas. Moet je nou als Hollandais en France je kinderen op zijn Paaps blijven voorliegen, of moet je gewoon het hele Sintenpietgedoe overslaan? Wij hebben ze twee jaar geleden al uit de droom geholpen (Sinterklaas slaat FR over op weg naar NL, zeien we), maar vieren het dit jaar bij een NL kennis in de buurt wiens kinderen weigeren de traditie – en de cadeaux – uit handen te geven.
Kado’s? Cadeaus? Kadoos? Qu’a d’eaux? Cadeau’s?

67 reacties op “Chez Roger et Françoise – 29 november

 1. Da’s nou ook wat!
  Terwijl het een staaltje arrogantie van de hoogste order is. Zou gezien het totale verhaal van Nappie er omheen toch voer moeten zijn voor de psychologen van vandaag….!!

 2. Las zojuist in L ‘Express dat de Fransen het destijds ook al een farce vonden.. Zojuist maar weer een Napoleon-blogje toegevoegd over deze man, die afgelopen weekend tweede werd bij de keuze van de belangrijkste Fransman/francaise uit de gecshiedenis (eerste werd De Gaulle)
  Tonen de Fransen in ieder geval meer historisch besef dan de Nederlanders. Fortuyn had in het gunstigste geval ooit de grootste Nederlander kunnen worden, maar een malloot met een pistool voorkwam dat.

 3. Peter je weet hoe het werkt die opinie-peilingen.
  Je krijgt een belletje, je geeft wat antwoorden.
  Zijn die dan ook inderdaad juist ?

 4. @coco: Ach, de meeste mensen zijn te dom om een andere mening te bedenken…
  Bovendien zijn deze onderzoekers misschien wel een beetje oprecht. Napoleon werd slechts tweede toen gefraagd werd naar de grootste fransoos/fransaise uit de geschhiedenis, terwijl de opdrachtgever nota bene het genootschap was dat de viering van 200 jaar kroning organiseert…
  @ronaldus: de hele riedel verjaarsliederen afgewerkt. daar achteraan naar goed Twentse gewoonte de hartekreet ‘Eins, Zwei, Drei, saufen!’ Oftewel: Roger, waar blijft dat Grolsch?

 5. Barend en van Dorp: De helft van de Nederlanders geeft aan geld te willen geven aan Wilders en zijn nieuwe partij. Makkelijk gezegd, nooit gedaan. Maar wel een nieuw bewijs dat je met populistisch geblaat en een gekke kruin een heel end kan komen.

 6. we hebben het verkeerde vak gekozen krek… maar eh… voor jou als copywriter is dat toch geen nieuws? (zei hij met het dedain van de journalist, iemand die hetzelfde kan maar er minder mee verdient).

 7. Wat is geen nieuws? Dat de helft van de Nederlanders Wilders geld wil geven? Of bedoel je dat wij copywriters een heel end komen met populistisch geblaat en een gekke kruin? Dan heb je een wel erg eenzijdig beeld van het reclamevak. Alsof daar alleen maar kekke typetjes rondlopen. Ik kreeg deze week de door mij geschreven corporate wervingsbrochure van KPMG toegezonden. Geen spoortje populistisch geblaat, kan ik je melden. Gewoon een gedegen presentatie van de carrièremogelijkheden bij dit bedrijf. Lekker leesbaar beschreven, dat wel.
  Wél is het waar dat je meer verdient naarmate je commerciëler schrijft. Ik schreef zelf ooit voor de Nieuwe Revu en de Viva, voor een hongerloontje. Maar als jij hetzelfde kan, wat let je dan? De stap is niet zo groot. In de bedrijfsjournalistiek kun je al gauw 70 euro per uur vragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *