14 reacties op “Tati, Tati, Tati

 1. Is echt een hele gave site. Is echt griezelig veel werk geweest. Let eens op de vlieg rond je cursor in jour de fetes. Een 11 voor deze link

 2. Prachtige site, welkom eerbetoon aan Tati.
  Fantastische filmer, schijnt zijn humor wel verkregen te hebben, zoals zovelen, door het overwinnen van droefheid.
  Ik herinner me een lezing van Bert Haanstra, die in de 60er jaren met hem een film maakte. Haanstra’s droom leek in vervulling te gaan om met deze man samen te werken voor Traffic. Tati bleek een inderdaad een uniek talent en een perfectionist, maar ook een hypochonder van de eerste orde. Haanstra hield het maar nét uit tijdens de opnames.

 3. Sorry, mijn reactie valt uit de toon. Al weer zo’n vreselijke flash-site, waar je de bedoelingen maar moet raden. Knap gemaakt, vast, maar met totaal voorbijgaan aan het gebruiksgemak van de nietsvermoedende lezer. Verdergaande beoordeling van mijn kant hoort thuis in het twistpunt. Het mag bekend zijn dat ik me daar niet thuis voel, dus stop ik hier.

 4. Ontopic discussiëren mag natuurlijk best hier. Het gaat bij zo’n site niet (alleen) om gebruiksgemak, maar om het plezier van het bekijken en ontdekken en geamuseerd worden. Je klaagt bij een film toch ook niet dat ze je het verhaal net zo goed even snel hadden kunnen vertellen? Of zeg jij bij een geschilderd stilleven ook: een foto kost veel minder werk en had me diezelfde informatie een stuk duidelijker gegeven.
  Internet is er niet alleen om ff snel te informeren, maar ook om te amuseren.

 5. Bij een stilleven denk ik inderdaad: zonde van de moeite, foto (zeker digitaal) was handiger geweest.
  en ik werd dus helemaal niet geamuserd. die kennelijk leuke intro (herkende ik daar nog een simca 1100?) bleef maar doorlopen zonder enige hint dat ik daarbinnen ergens kon klikken. dat merkte ik pas bij toeval, toen mijn muis verschoof om t scherm uit te zetten. heb daarna nog wel even geklikt p de eerste verdiepeing, maar wat ik daar nu weer moest doen…
  Ben dus afgehaakt. dat zal de bedoeling van de maker toch niet geweest zijn? laat ik het positief formuleren: haar/zijn goede bedoelingen gaan verloren in schoonheid. maar de schoonheid ontbreekt. De maker moet zijn bezoeker verleiden, maar ik mis elke prikkeling.

 6. Peter kijkt er met duidelijk andere ogen naar dan wij. Ik ken dat verschijnsel wel. Toen ik nog in de evenemente industrie werkte kon ik ook niet gewoon een voorsteling over me heen laten komen. Zat altijd te kijken hoe andere mensen het deden. Beroepsafwijking is dat denk ik. Bijhet bekijken van een website heb ik dat dus niet. De foto’s op de site riepen bij mij veel herinneringen op aan de films. Moet eens kijken of ik ze op dvd kan krijgen. Vooral mon oncle. Ik herinner me dat daar een vreselijk piepend tuinhek in voorkwam. Geluiden speelde toch al een belangrijke rol in die film.

 7. @roberts: het probleem zit dieper. er kwam helemaal niets over me heen. zodra dat gebeurt, mag ik me graag overgeven aan iets onbekends. maar er bleven alleen maar autootjes rondrijden. welnu, dat zie ik overdag op straat al genoeg.