Chez Roger et Françoise – 3 september


Echt een belachelijk aantal nieuwe logjes gisteren. Te danken aan het enthousiast meewerken en -denken van onze stamgasten. Zeer bedankt!
Ik hou het zelf vandaag een beetje low key, omdat ik écht veel tekstwerk heb en ook immogo.com flink wat reacties oplevert (al die mensen die een huis in Frankrijk zoeken, waar komen ze toch vandaan!?) die natuurlijk een serieus antwoord behoeven.
Ik kom af en toe wel even binnen wippen om te kijken of jullie je gedragen. Prettige dag allemaal!

49 reacties op “Chez Roger et Françoise – 3 september

 1. Fijne dagen voor jullie allen…… We zijn bijna weg, even nog een koffie Roger en dan tot Woensdag…..

 2. @René: Dat weten we pas als het eerste huis echt definitief verkocht en betaald is.Het zijn trouwens de verkopers die 1% betalen, niet de kopers.
  Overigens, bedankt voor je (flatu)leerzame tip. Ik heb er een logje van gebakken.

 3. Het is rustig vandaag, komt dat door het mooie weer?
  Roger, doe mij maar een kruidenthee dan ga ik lekker op eht terras zitten……

 4. Zo: chocoladetaart gemaakt, cake gebakken, bier staat koud (meneer wilde Heineken en Hertog Jan), vlees in de marinade, tuin gekuisd (onkruid weg, heg gesnoeid, pad geveegd), keuken gedweild, ramen gelapt, was gedaan en opgehangen en weggevouwen. En de hond laat zichzelf uit….
  Nu fris onder de douche vandaan heeft deze dame wel wat VERDIEND!!! Dus kom maar op met die ijskouwe rosé, Roger….Nee, kammeniesgele dat er nog geen 5 in de klok zit. TISFEEST!!!

 5. Jemig de pemig, Dineke, ben jij even ijverig geweest vandaag. Ik ben trots op je.
  Ik heb vandaag alleen maar gestofzuigd, gewassen, gestreken, boodschappen gedaan, wezen lunchen bij de Brasserie met manlief……..en dat alles ZONDER kinderen, heerlijk!!!!!!!!!

 6. nee echt niet marjan.
  Dak is 30 meter lang 6 meter hoog (en dat 2x) en m’n Franse buurman weet te vertellen dat er 32 leitjes in een vierkante meter gaan

 7. Ooooooooooooh, heten die tomettes….wist ik niet……
  Wat geef je ervoor, ik ken hier wel iemand die nog zo’n 100 m2 heeft liggen op zolder, maar ik weet niet of ie ze wil verkopen……..Kan het wel eens voor je navragen.

 8. Mijn oudste is vandaag 18 geworden. Toch wel een mijlpaal. We hebben vanmorgen een champagneontbijtje gehad. (wilde eerst om 12 uur een fles opentrekken, maar iedereen ging naar bed en bij mij gingen ook de luiken dicht…)

 9. Gefeliciteerd, dat is inderdaad een gedenkwaardige leeftijd…Nou, champagne dan maar voor iedereen!!!!!!!!!!

 10. @Marjan, als je dat wilt vragen graag en zelf leitjes leggen?? ben bang dat dat vanwege hoogtevrees niet gaat lukken
  @Dineke, gefeliciteerd

 11. Ook al hoogtevrees, ik ook, mij zie je niet eens op een ladder staan. Vorig jaar ben ik eens een keer op de steiger geklommen, want ik vond dat ik me niet aan moest stellen. De steiger op ging nog wel, maar ik durfde er natuurlijk nooit meer vanaf……….EN er was niemand thuis…….gelukkig kwam Jorgen een half uur later, en die heeft me geholpen, maar je begrijpt ik ga nooit meer die steiger op….:D
  Enne voor die tomettes, ik zal het eens vragen, laat je het je wel weten….

 12. Jeetje, volgens mij zijn die typefouten besmettelijk, ……laat je het je wel weten,………..pffffffff mijn nederlands gaat met sprongen achteruit8)

 13. Overigens, is het jullie opgevallen dat ik de links naar onze verhalenverzameling en Sloeber verhuisd heb naar de vaste links? Dit automatiseert de archieffunctie. Nu komen er vanzelf maximaal 20 topics in de lijst. Als je bovenaan een nieuwe plaatst, dondert de onderste zomaar het archief in. Voorheen moest ik dat steeds met de hand doen omdat ik Sloeber onderaan de lijst wilde laten staan.

 14. tikfouten?? waar dan?
  ik zie het zo voor me, jij boven op die steiger en maar roepen daar in de middle of nowhere “au-secours, au-secours” 😀 😀 als ik jorgen was geweest had je me weg kunnen dragen

 15. nee Krek natuur is dat niet opgevallen, je hebt dat net 1 minuut gelden gedaan, wij zaten nog boven op die steiger

 16. Nee, Krek, het was me nog niet opgevallen…..
  Trouwens, dank je wel voor die foto bij mijn logje.
  Ferry, je denkt toch niet dat Jorgen in staat was om me er gelijk af te helpen, dat kon pas toen ie uitgelachen was, en ik tegen die tijd inmiddels heel erg kwaad dat ie me uit stond te lachen……

 17. Doe dan die Vakantielinks en de beste Frankrijksites in onderkast. Dan staan Sloeber en de Verhalen bovenaan

 18. Je hebt gelijk. Waarom moet ik nou inene aan Peter Koelewijn denken?
  Overigens, om weer even op het topic terug te komen, dit is wel een hele pijnlijke. Bij Nedstad kun je niet alleen zien hoevéél mensen op de site komen, maar ook op welke trefwoorden ze gezocht hebben.
  Hmmm, en dat loopt zomaar in ons café rond?

 19. had ie ook gedaan, maar hij heeft een digitale camera en die foto’s kan je deleten en laat ik nou net weten hoe dat moet:D

 20. Dat heeft niks met de kapitalen te maken. Het is gewoon alfabetisch maar ik heb stiekem een spatie voor die eerste vier gezet. Ik wil namelijk graag dat mensen in ieder geval even die toplists gaan bekijken. De links openen in een nieuw scherm, dus je bent je gasten niet kwijt.

 21. nog ff en ik koop zo’n mondeling toetsenbord, hoef ik niet meer te tikken
  eerts = eerst
  of ik ben dislectypiste

 22. Vandaar dat we de laatste tijd zoveel inconnu(e) zien, allemaal op zoek naar……………..dat ene trefwoord……..
  En dan treffen ons stamkroegje:D:D:D:D……..wat zal ze dat tegenvallen

 23. eikelpiercings !!!!! Ik heb ooit op het NEderlandse nieuws een circus gezien die een man had die er 2 strijkbouten aan had hangen. Aan die piercings bedoel ik. Wat moet je nou met 2 strijkbouten? 😀 😀

 24. Strijken, natuurlijk. Verder zijn strijkbouten nergens goed voor. Volgens mij heet het circus Jim Rose ofzo en hebben ze allemaal van dat soort rare acts.
  Wat is strijkbout in het Frans, trouwens?
  En doe mij maar een Calva. Ik had wel zin een een Pommeau maar daar is het nu wat laat voor.

 25. Ze hadden inderdaad een aantal rare acts, iemand die jongleerde met kettingzagen bijvoorbeeld. Gaarne nog een Armangnac. S.V.P.

 26. hallo…hallooooo ……………….HALLO…………HALLOOOOOOOO..Waar zou iedereen toch zijn? Zelfs Roger is er niet……HE Francoise……..ben jij er misschien nog?

 27. Er is echt helemaal niemand meer, dan ga ik ook maar naar bed………Sorry Roger, zal geen bier van de Lidl meer drinken als ik hier ben:(

 28. pfffff… weekend, even een afzakkertje. Roger.. een whisky en een ieder die droog staat bijvullen en vergeet jezelf en
  Francoise niet. FF naar Brussel op en neer geweest gisteren.
  veel te laat naar huis, een landelijke alcoholcontrole , mocht wel twee keer blazen voor ik thuis was. Ik scoorde overigens P !

 29. Goeienavond mensen!
  Roger, doe mij maar een hele grote bier! Moet wel even bijkomen!!
  Ik was vanmorgen om 7.50 op mijn werk, en vertrok vanavond om 19.00, en ik heb me in de tussenliggende tijd echt zonder pauze uit de naad gewerkt om alles af te krijgen voor m’n vakantie… En wat heb ik nou eigenlijk de al die tijd gedaan?? Voor m’n gevoel ben ik zo’n beetje de hele dag bezig geweest om te zorgen dat vier mensen op twee afzonderlijke dagen in een potje kunnen piesen voor een medische keuring. Hoogstaand, nietwaar? Wat een dag!
  Nu sta ik nog steeds zo in de hyper stand dat ik nog niet echt vakantiegevoel heb, maar dat komt nog wel!
  Wie vroeg er nou weer naar die tomettes? Was jij dat Ferry?
  Ik ken alleen deze 6 hoekige tegeltjes als tomettes. Is dat misschien iets van zuid Frankrijk, dat er daar alleen deze mee aangeduid worden en elders ook vierkante tegeltjes??
  Ja verdorie, de Lidl… hier in NL hebben ze opeens de Bitburger uit het assortiment gemieterd… de smiechten.
  Een strijkijzer, Hanneke? Fer a repasser (met een accent op de a maar dat vertikt m’n computer opeens, wat is dat nou weer??)

 30. Ze hebben die tomettes in allerlei maten en vormen, ga maar eens kijken bij een handelaar in oude bouwmaterialen….

 31. he Marjan, ik ben je geloof ik misgelopen…;)
  nee, ik ben nog niet weg. Dit weekend ga ik in NL nog even weg, en maandagochtend vroeg vertrek ik naar ’t zuiden! Zin, zin!! Lekker genieten van het daar zijn, iedereen weer even zien, en ik ga ’t dak van mijn slaapkamer isoleren. Glas pastis binnen handbereik en dan niet op je vingers hameren 🙂

 32. Ik had een website van zo’n handelaar ergens hier vlakbij, ben ik hem weer kwijt, ik word af en toe zo moe van mezelf…..zucht

 33. Ja, geloof het ook
  Lekker voor je 2 weken vakantie……
  En nu ga ik naar bed, want de meiden moeten morgenochtend naar school en we hebben morgen ook een receptie op school met (natuurlijk) een aperatief, dus dat wordt om half 12 aan de kir breton..mmmmmmmmm

 34. o nee, dar ben je weer, goed zo!
  ja, vandaar juist de vraag Marjan, want in het zuiden zie ik bij oude bouwmaterialen juist alleen deze zeshoekige als tomettes, ik denk dat het iets regionaals is. Wacht, ik ga zoeken…

 35. ja! leuke site over de geschiedinis van de tomette gevonden, ‘k stuur ‘m naar krek voor een logje.