Waar is Estelle?

Soms kom je zomaar eens op een site…
En dan lees je over een meisje van negen, nu hopelijk 11, dat zomaar weg is. Kwijt. Zoek. En dan denk je aan die ouders. En aan je eigen kinderen. En aan hoe kwetsbaar het allemaal is.
Soms kom je zomaar eens op een site,
waar je dan later slecht van kan slapen.


Ga ’s kijken en prent dat gezichtje in je hoofd.
En wees blij dat je kinderen hebt. Of geen kinderen.
Whatever.

22 reacties op “Waar is Estelle?

 1. We zien de posters iedere keer hangen op de tankstations als wij in Frankrijk komen. We zijn er iedere keer weer stil van.
  Robert

 2. Tja, Ferry, we weten natuurlijk niet of hier sprake is van een misdrijf. Wie weet is het arme kind wel in een rivier gevallen.
  Bovendien is het wel makkelijk om zoiets te roepen, maar steek jij zelf de eerste lucifer aan?

 3. Ik weet niet of ik dat zou kunnen. Ik denk dat mensen dat veel te makkelijk zeggen. De praktijk is waarschijnlijk anders. Ik heb de ouders van de slachtoffertjes van pak ‘m beet Dutroux ook nog geen poging zien doen, al vermoed ik dat er genoeg – ook hooggeplaatste – Belgen rondlopen die ze graag de gelegenheid zouden geven.
  Wel is er vorig jaar een luchtverkeersleider doodgeschoten door een rus die door een fout van de luchtverkeersleider zijn hele gezin was verloren in een vliegtuigcrash. De wraak zal wel zoet zijn. Maar nu zit hij in de bak en zijn gezin is nog steeds dood. 馃檨

 4. Normaal gesproken heb ik al moeite om een vlieg plat te meppen (hoewel de grote aantallen deze zomer mijn geweten iets heeft doen afstompen) maar ik denk dat ik, met het beeld van een verloren kind op mijn netvlies, tot hele vreemde dingen in staat blijk te zijn. En gevangenisstraf is wel de minst mijner zorgen. Op het Frankrijkforum was ook zo’n topic over misbruik… in dit soort gevallen ben ik v贸贸r de doorstraf

 5. En als de pleger van het misbruik nou bijvoorbeeld een naaste zou zijn. Zeg: die zo aardig lijkende buurman met zijn wat sneue vrouw? Of – het schijnt dat misbruik vaak in familiale kring voor komt – een oom (jouw broer of die van je vrouw dus). Zou je dan n贸g voor de doodstraf zijn? Of neig je dan weer meer naar TBS met dwangverpleging?
  Het is makkelijk te praten over “iemand die zoiets flikt”, zoals het iemand is, en niet ‘goeie ouwe Kees’, of ‘die gekke Joep ook altijd’.

 6. Met een buurman heb ik geen moeite, die is het haasje. Een broer of oom, tja daar zeg je wat, ben wel bang dat die op z’n minst een rolstoel moeten bestellen.
  TBS met dwangverpleging?? laat me niet lachen. voorbeelden genoeg van proefverlofjes, ze komen of niet terug of er worden weer een paar kinderzieltjes vernaggelt

 7. Je bent kortom v贸贸r de doodstraf op kindermisbruik, zolang de dader iemand is die niet tot je familie behoort. Hm.
  Wat die TBS betreft: er zijn natuurlijk ook voorbeelden genoeg waarbij ze w茅l terug komen van proefverlofjes en waar de dader w茅l leert om met zijn afwijking om te gaan. Die gevallen halen alleen de krant niet. Let wel, ik probeer helemaal niks goed te praten, mafketels die zich aan kinderen vergrijpen mogen niet zomaar los lopen. Maar de doodstraf… dat is wel erg onomkeerbaar.
  Wie kent niet de verhalen van mensen die 15 jaar vast zitten voor een moord die ze achteraf niet gepleegd blijken te hebben. Die zal je maar de doodstraf gegeven hebben.

 8. Ik ben tegen de doodstraf, maar een groot voorstander van langere straffen en een versoberd regime. En ik weet waarover ik praat. Ik heb in een gevangenis gewerkt. (ja, wie mijn cv leest rolt om van verbazing. O.a. Frans studeren en dan docent Duits, worden. Moet kunnen, toch?)

 9. mijn antwoord lag nog in de trant van zelfs uitvoeren (toen we het nog over lucifers hadden) Als er doodstraaf bestond zou die voor iedereen gelden. Ben er wel voorstander van dat bewijs onomstotelijk vast dient te staan, ook bij eigen rechter spelen.
  En natuurlijk kunnen mensen leren omgaan met een afwijking, maar het risico op terugval blijft altijd bestaan.
  Wil nog wel ff melden dat mij dit soort ervaringen nog niet is overkomen. Kan dus nog ongenuanceerd m’n mening geven, gebaseerd op: wat van jou is is van jou en alles wat van mij is moet je met je poten van afblijven

 10. Tjeemg de Peemig. nu ik het na lees zit het vol met fouten.
  zelfs uitvoeren = zelf uitvoeren
  doodstraaf = doodstraf
  Roger, doe mij een afwijking (whisky)

 11. Eens met Marjan. Dood is maar dood. 20 jaar vast zitten is volgens mij een ergere straf.
  ?Dineke: haalt het iets uit, of je iemand 15 jaar of 20 vast zet? Werkt het afschrikwekkend en lost het iets op? Of is het puur voor de gemoedsrust van het slachtoffer (niet dat daar iets mis mee zou zijn, want als jou iets is aangedaan en de dader gaat vrijuit, dan blijf je er wel mee zitten, lijkt me.

 12. Een vrijheidsberoving is een straf, je privacy kwijt zijn, naar de pijpen moeten dansen van de PIW’ers, niet kunnen eten wanneer je wilt. MAAR: een eigen TV, een eigen koelkast, mogelijkheid tot sporten, volgen van cursussen, noem maar op. De gemiddelde bejaarde moet in Nederland lang wachten op zorg. In sommige tehuizen zijn ‘pyamadagen’ ingevoerd wegens het personeelstekort. Een gedetineerde verstuikt zijn enkel tijdens de sport en binnen een half uur staat de medische dienst in zijn cel. 15 of 20 jaar maakt idd niet veel uit, tegen die tijd zijn de meeste gedetineerden ‘gehospitaliseerd’ en functioneren dan nog maar moeizaam in de gewone samenleving. Wat ik bedoel is de magere 2 of 3 jaar die men in Nederland krijgt voor bijvoorbeeld brute verkrachting, terwijl het slachtoffer levenslang heeft….

 13. Ons strafsysteem is inderdaad wel erg humaan geworden. Maar ik begrijp dat daar nu toch wel aan gesleuteld wordt. Heb onlangs een paar wervingsteksten voor de DJI herschreven en het accent komt toch steeds minder op re-educatie te liggen en meer op straffen. Streng maar rechtvaardig. En het is waar dat een verkrachter of iemand die een ander zomaar in elkaar schopt best iets langer mag brommen. Maar je moet dan toch ook proberen om zo iemand aan zijn verstand te peuteren wat hij aangericht heeft. Ze kunnen uit stamcellen wel oren kweken op muizen. Maar geweten?

 14. Doodstraf ! als in helemaal dood (straf) ben ik helemaal tegen … Maar als de schuld onomstootelijk (?) van een kinder verkracher bewezen is .. en hij staat toevallig toch voor mijn 4×4 en (mijn) licht staat op groen en hij jay-walked. dan zou ik toch ff vol gasse …. voor de rest ben ik er tegen… Doorstraf bedoel ik…