Chez Roger et Françoise – 30 september


Let op! Clickable uithangbord!

Jongens, jongens nog aan toe, had ik me daar in het café gisteren toch bijna nog een beetje boos gemaakt. Moet wel zeggen dat het typen in de kleine uurtjes een stuk gesmeerder gaat nu ik de drank laat staan. Bijna geen missers meer.
Om dat te vieren, Roger, mag je mij op deze mooie morgen wel een klein glaasje virtuele liquide victualia inschenken. Als opkikkeringetje, zeg maar. Maakt niet uit, doe maar wat. Heb je Bokma light?

101 reacties op “Chez Roger et Françoise – 30 september

 1. Morgen allemaal moet toch wel errug heftig zijn die meerdere personen in 1. Doe mij maar een kopje koffie em een croissantje.

 2. Goedemorgen….geef mij ook maar een koffie…hopelijkl houd het FF-gezeik vandaag us een keertje op….

 3. Goedemorgen! Ook maar een koffie. Goed idee, dat negeren. Ik begin me serieus af te vragen of die Hans wel helemaal goed bij zijn hoofd is…. of anders heeft hij een gevoel voor humor wat mij zwaar boven de pinopet gaat.

 4. Kun je die nog kopen? De pinopet dan? Ik heb ze nog niet gezien.
  Wie trouwens binnenkort naar Nederland schijnt te komen is Patricia Kaas. Prachtige zangeres, in Nederland bijna niet te krijgen. Trouwens de meeste Franse artiesten niet. Wordt weer tijd voor een bezoek aan de Franse platenwinkel.
  Robert S

 5. Ook een leuke site voor de feestelijke hoed, dames. En voor de avontuurlijke heren zijn er Indiana Jones hoeden. Leef je uit! Ik zal eens even kijken of er ook een geschikte kroeghoed bij zit.

 6. @iedereen, Alien8 is not in the building, ik ben het Marjan, ik heb gister aangemeld onder alien8 en nu schijn ik dat niet meer te kunnen veranderen?
  @Monique, gisteren, dat was ik en niet alien8, hij heeft hier allemaal niks mee te maken en hij weet niet eens dat ik excuses gemaakt heb voor hem. Ik vond dat nodig. Alien8 heeft nl. helemaal geen tijd voor dit soort onzin (ik wel, helaas?) Dus als je iets kwijt wil, doe het tegen mij (marjan dus).
  Heeft iedereen het nu begrepen, voorlopig is Alien8 Marjan omdat ik mijn niet aangepast krijg.
  @Peter, je zal mij niet horen vloeken. En ik had het gisteren ook absoluut niet over vloeken, maar over vrije meningsuiting. Naar mijn idee zijn dat 2 hele verschillende dingen. Ik geef op het FF over het algemeen hele serieuze antwoorden en toevallig een paar keer een sneer (geen vloek, dat doe ik niet op FF en ook niet HeF) En dat word ik er gelijk afgegooid en dat vind ik niet kloppen. En daarom ben ik boos. Misschien wil ik wel helemaal nooit meer wat posten op FF, maaar daar gaat het niet om. Het gaat erom dat ik dat niet meer kan!!!

 7. oke en nu over tot de orde van de dag..Hoe kan ik nu mij eigen naam er weer in krijgen. Bij W.I.E. sta ik overigens wel gewoon als marjan, maar hier krijg ik het niet veranderd… Wie heeft suggesties over wat ik kan proberen?

 8. en nu ben ik er ineens 2 keer. het komt allemaal door dat stomme windows, hiervoor had ik een mac en had ik nooit dit soort rare dingen. Mijn volgende pc wordt dan ook weer een mac, dat heb ik bij deze besloten.

 9. @Marjan: ik ben het helmaal met je eens….ik heb de emailuitwisseling tussen Krek en Hans gelezen en ik heb daar duidelijk kunnen zien hoe zich bij Hans het één en ander begon te ontwikkelen…ik ben geen psycholoog, maar weet wel iets af innerlijke processen af….deze discussie is niet meer op te lossen…ik ben blij dat ik bij HenF mijn kontakten heb en dat ik daar ook genoeg informatie kan krijgen…incidenteel ga ik nog wel eens naar FF…als je langer op het internet zit met frankrijkgangers ga je steeds meer andere bronnen krijgen dan FF….
  Voor mij sluit ik dit verhaal en ik denk dat negeren van deze Hans voor mij de enige opties is…..en misschien voor iedereen hier op HenF….

 10. Goeiemorgen allemaal..!! Is er nog koffie of ben ik weeral te laat?
  Jullie gaan mij vaker zien, want ik MOET nog twee daagjes werken en dan …… tsja dan heb ik heel veel tijd voor andere dingen des leven!!
  Eerst koffie 🙂 en dan mezelf zeker voorstellen?

 11. ik heb me er eigenlijk helemaal niet mee bezig gehouden en ik snap eerlijk gezegd gewoon niet wat het probleem is. het is nou eenmaal internet, klaar.
  Ik heb ook ooit eens problemen gehad omdat ik een msn-groep had opgestart voor mensen die ook bij een andere msn-groep zaten. Ik kreeg dus problemen met de opstichtsters van die andere msn-groep omdat ik ze van hun af wilde pakken!!!
  Alsof ik weer op de middelbare school zat!!! heel kinderachtig…
  Zo, dat was mijn bijdrage 😉
  Ik ga zo maar eens lekker lunchen… misschien wel een croissantje om in de franse stemming te blijven 😛

 12. Nog 1 uurtje en dan is het weekend……maar ja, ik ben al 30 jaar geleden aan het arbeidsproces begonnen…..

 13. Hé Kluk-kluk, durf je niets te zeggen….zeker alias Pipo de Clown, Dikke Deur…verder dan dit kom je niet….neem maar iets te drinken van me dan kunnen we even kletsen….

 14. en vergeet niet dames en heren, alien8 is vandaag marjan..of is dat wel zo en zie ik ze vliegen of ga ik echt op francoise lijken……Geef me alvast maar een aperatiefje…een rode port doe maar vandaag, Roger, het gaat geloof ik niet geheel goed…

 15. Dat zal door de Port komen, vrees ik maar daar waar je je tekst invoer zie je toch je naam en je e-mail staan? Nou dat kun je wijzigen!!

 16. Marjan doe jij misschien ook altijd preview voordat je plaatst? Niet doen dan verandert het zakie vanzelf!
  Maar ieks … dan staat het er de volgende keer gewoon weer … We blijven oefenen.

 17. Dat is nu juist het probleem, dat gaat niet, heb alles al geprobeerd, maar ik kan alleen maar selecteren, en dan kopieren en ik kan daar niet typen, diet deleten, helemaal niks en als ik op te veel knopjes druk, dan start ie alleen maar HeF opnieuw op

 18. Nu kan het zijn dat je niet ‘herkend’ wordt op pagina’s die je vaak bezoekt. Gewoon opnieuw inloggen en je cooktrommel wordt weer gevuld.

 19. ik zit me de hele tijd af te vragen of ik nog iets zinnigs te vertellen heb, maar helaas… dat is niet het geval…
  Gisteren ben ik met vriendlief naar Scheveningen geweest, is het hele Kurhaus afgezet, wat blijkt: de Eurotop zat daar even hahaha
  De tenten op de boulevard waren ook afgezet omdat de achterkanten natuurlijk tegen het Kurhaus aan staan, werden we helemaal gecontroleerd, door zo’n poortje heen, tas en metalen spullen op de lopende band, met zo’n beeldscherm konden ze zien wat er in me tas zat! Ik voelde me wel een beetje crimineel hoor zo 8)

 20. Ben weer thuis, jongens. Prachtige 2ehans bureaustoel gekocht. Afkomstig uit het Compaq hoofdkantoor in Parijs. Ergonomisch Design voor een prikkie (70 euro xTVA)! Volgende week heeft dezelfde tent meubilair uit het ex-Coca-Cola hoofdkantoor. Ga ik nog een keer kijken.
  Ook bij Carrefour de nieuwe CD’s van Prince en Alanis M. gescoord, alsmede drie DVD’s (Spiderman, MiB II en Hook) voor 10 per stuk. Dus ik ga vanavond lekker op mijn nieuwe bureaustoel Spiderman zitten kijken!

 21. He. soms mis ik dat spetterende toch ook wel…., maar zo rustig is ook wel eens goed….vandaag meer gekeken als geschreven….
  Zit nu rustig mijn franse cd-rom te installeren op mijn TomTomGo, geweldig speelgoed, maar wel handig, ook in Frankrijk….nog een week en dan voor het eerst in mijn huisje slapen onder de franse sterrenhemel….geweldig…geef nu maar een rondje voor de aanwezigen, Roger….em special voor Yo….die komt iedere keer stiekem kijken, maar durft nog niets te zeggen…of heb ik iets gemist….

 22. Oke, Krek, jij ook…..neem er eén…hebt je mijn foto voor het smoelenboek ontvangen?….

 23. Zeker Frank. Sterker….
  Domme vraag misschien, maar wat is een TomTomGo?
  Oh ja, én een huurpiano geregeld voor onze Colette (7), die les heeft en het eens een paar maandjes gaat proberen alvorens we er echt een aanschaffen.

 24. Tja, híj is de journalist. IK ben maar een eenvoudige tekstschrijver en durfde niet aan zijn tekst te sleutelen.
  Nee hoor, heb hem zonder kijken in laten lopen. Die van Frank heb ik trouwens wel íetsje ingekort om hem in het blokje te krijgen. Maar de essentie staat er in. Goed, FG?

 25. mijn foto heb je ook, tekstje komt wel, staat m’n hoofd nu niet naar. Morgen een begrafenis

 26. @Krek: zo kom ik leuker uit, zal een nog betere laten maken…ik heb zo’n leuke vrouw dat ik meer van haar maak, dan van mezelf….
  TomTomGo is een los navigatiesysteem voor in de auto met ingebouwde GPS; alleen het adres en huisnummer intoetsen en hij of zij brengt je er naar toe…in frankrijk kan je ook instellen op de kerk van het dorpje, dit omdat straatnamen vaak ontbreken in de dorpen…

 27. en nu ben ik echt helemaal alleen…….wijntje Roger en zeg tegen Francoise dat ze boven de muziek wat zachter zet. Ik heb nu genoeg Edith Piaf gehoord.

 28. pfffffff…………..maar 1,5 uur over 30 kilometer gedaan, inmiddels lekker gegeten (hopjesvla toe). En nu nog een paar uur achter de pc aan het werk. HenF parkeer ik rechtsonder in het beeldscherm dan kan ik af en toe iets meligs roepen.
  Doe eerst maar koffie Roger……… en een koek.

 29. D’r is helemaal niemand, ik kan dus roepen wet ik wil..
  En ik dacht wat afleiding te hebben.. mooi niet dus.
  nog maar n koffie Roger…

 30. Heel gezellig Marjan ik zeg alleen nog niet veel terug want ik ben nog verstrikt in wat administratieve zaken…leid ik je tenminste niet af van je quiltje (whatever that may be).

 31. Jolanda, persoonlijk vind ik een seize lekkerder.
  Maar het lekkerste bier is natuurlijk belgisch bier, mijn favorieten zijn: Orval (met een stukje orval kaas en orval brood) en een Liefmans kriek, zo’n grote fles met champagne kurk, dus niet te Lambik, want die is te zoet.

 32. Ronaldus….quilten is de meest tuttige vorm van handwerk, op borduren na dan, Er worden altijd spreien van gemaakt. Vraag maar aan vrouwlief, die weet het vast wel.

 33. Hoe doen jullie dat, een link maken in de tekst die je in dit venster zet. Ik ben er nog steeds niet achter. Ik probeer rustig verder.
  Roger ik ben toe aan een lekker biertje tegen de dorst..

 34. Tijd dat ik dat maar eens in de FAQ zet.
  {url=http://www.ronaldus.web-log.nl}de site van Ronaldus{/url}
  Alleen gebruik je dan in plaats van {} die daaronder [].
  Dat kan ik dus niet voordoen, want dan zie je alleen de site van Ronaldus, snap je?

 35. @Frank, heb je die TomTom in je auto geprobeerd?? Je rijdt Renault en die hebben een warmtewerend voorruit. Achter zo’n ruit ontvangt je navigatiesysteem (GPS) erg weinig. In mijn Renault is dit opgelost door een aparte ontvanger op de hoedenplank te plakken en dan een zender op het dashboard. Ik gebruik geen TomTom maar ben volkomen overtuigt van het nut van zo’n ding. HEt rijdt heerlijk relaxed. Soms zijn de routes niet logisch maar je komt altijd aan.
  @Krek, koop toch Franse muziek, veel mooier. Probeer een de laatste CD van Patricia Kaas.
  Robert

 36. Dank je Ronaldus. Jaren geleden zijn wij eens naar de abdij van Orval geweest, was prachtig en daar hebben we dus ook de kaar en het brood leren kennen.
  Gelukkig hebben wij familie wonen in Belgie, als we daar zijn nemen we altijd een kratje mee….

 37. Patricia Kaas vind ik echt takkeherrie. Echt niks. Rotstem. Terwijl ik erg houd van vrouwenstemmen. Wat begon met Joni Mitchell en Ricky Lee Jones, is nu uitgebreid met bijvoorbeeld Norah Jones en de al eerder genoemd Alanis Morisette.
  Qua Frans vind ik Brel (Belg inderdaad) mooi, maar ook de meer Jazzy nummers van Aznavour, Leo Ferré chante Les Fleur du Mal (ik zoek de CD!) en Vincent Delerm. Ze moeten niet alleen mooi zingen, maar ook nog wat te vertellen hebben. Carla Bruni bijvoorbeeld heeft weinig stem, maar erg amusante teksten. Dat mag van mij ook.
  Bovendien, een zangeres die Kaas heet, dat kán gewoon niks wezen.

 38. Ik vind Huub van der Lubbe een geweldige stem hebben, dat is nou eens een stem met emotie. En Edith Piaf, zo’n heerlijke doorrookte stem, daar houd ik van. De mooiste stem echter vind ik is van Roger Waters, die is echt door niemand te evenaren.

 39. Léo Ferré chante Baudelaire
  of
  Leo Ferré chante Les Fleurs du Mal.
  Ik had ooit een tapeje, zeker 20 jaar geleden kwijt geraakt. Maar ik heb de plaat of de CD nooit meer kunnen vinden. Toch ken ik nog hele stukken van die gedichten uit mijn hoofd, in de zangerige, lijzige stem van Ferré:
  Nous aurons des lits, pleins d’odeurs légère… kippevel!

 40. Brel is natuurlijk ongeevenaard, maar ik vindt Patricia ook heel leuk. Norah en Alanis behoren trouwens ook tot mijn favorieten. Op de een of andere manier eindig ik altijd met vrouwelijke zangeressen. Ben in december weer in Frankrijk en zal carla Bruni een proberen.

 41. @krek, genoteerd, ik ken n.l. iemand met een enorme collectie franstalige muziek, als hij het niet heeft weet ie het vast wel te vinden.

 42. @Robert: ik heb geen enkel probleem met de GPS aan de vooruit, zoals in mijn Espace, als in de Megane van mijn ega…werkt perfekt ook in Frankrijk, maar toen had ik alleen nog maar de hoofdroutes….wij rijden als een speer dwars door parijs, over de peripherique, je hoef alleen maar te luisteren en terloops op het schermpje te kijken…speciaal gekozen voor TomTom omdat die het kaartje in 3D weergeeft, je ziet dus de weg zoals je het vanuit de auto ziet….je kan dan vooruit kijken hoe je moet afslaan of invoegen…verrektes handig…van nederland naar frankrijk en anders om zonder kaart is voor de bijrijder een genot…mijn ega kan nu rondkijken inplaats van steeds te moeten kaartlezen….ik ben er heel blij mee…ook in nederland als je ergens heen moet en je weet niet waar, toets maar in en je komt voor de deur….soms is ze wel eigenwijs, maar welke vrouw is dat niet, niet waar….

 43. @Ronaldus
  Nou, dat is toch wat heavy. ISDN, dus 5 MB is ongeveer 10 minuten. En ik ben door mijn forfait heen en betaal nu dus 3 euro per uur! Ik hoop in het weekend mijn nieuwe tiscali-abo te installeren (met een Windowsbak mijn router aanpassen, brrrr). Dan heb ik voor 75 per maand 24/24 onbeperkt verbinding en kan ik hem gewoon de hele nacht aan laten staan. Mac met goede firewall, best safe. Had je wat gevonden dan? Als je me een CD kunt sturen, betaal ik de kosten met veel plezier!

 44. @krek, hij heeft 54 nummers……… weet alleen niet of de nummers die jij bedoeld erbij zitten. Branden we gewoon 5 cd’s, tja wat kost dat…. voor jou -,- (mik ze wel in je brievenbus)

 45. Kom je een keer hier in de buurt, anders? Je bent van harte welkom om eens een bak koffie te komen doen (ook zondr CD’s). Als je ze opstuurt, betaal ik met alle liefde de CD-roms en de postzegels hoor! De internetbank is er goed voor!

 46. Ik heb geen flauw idee of Autun bij jou in de buurt is, die bak koffie lijkt me wel lekker. Ik maak er in ieder geval een mooi postpakketje van en beloof je dat ik er niks aan zal verdienen. Ik mail wel ff privé als ik ze opstuur.

 47. Thanx!
  Je mag ze overigens ook als MP3 op de CD zetten, dan volstaat 1 CD en converteer ik ze hier wel terug.

 48. Hallo! Geweldige web-log! Ik kwam hierop terecht omdat ik op zoek ben naar de nieuwste dvd van Vincent Delerm. MAar goed, die is hier dus niet te vinden!
  Wat leuk dat er hier meer mensen zijn die van Franse muziek houden! Ik dacht dat ik de enige was hier in Nederland!